(Rappende) negers en Christenen

(Voor de duidelijkheid, onderstaande is allemaal niet serieus bedoeld. Voornamelijk geestig. Dit is niet hoe werkelijk hoe ik de wereld zie...)

Ik heb de bijbel nog maar eens bestudeerd. Hoewel bestudeerd een vrij groot woord is in dit geval: ik heb er in gebladerd en zo nu en dan een stukje gelezen.
Ik ben niet gelovig. Sterker, ik heb een vrij uitgesproken mening over een groot deel van de Christenen en hun geloof. Maar het is niet verkeerd om mijn mening zo nu en dan te staven. Je mag de koran ook pas een kutboek noemen wanneer je er op z’n minst enige stukken uit gelezen hebt.
Wat wel waar is, roep ik al enkele jaren, is de evolutietheorie. Zonder dat ik dit ooit onderzocht heb. Van de week heb ik dan ook Darwins On the origin of species aangeschaft. Eerst maar eens lezen voordat ik iedereen napraat en zeg dat de evolutietheorie niet te ontkennen valt.

Maar goed, terug naar de bijbel. Genesis vertelt ons het verhaal dat Adam en Eva de eerste mensen op aarde waren. De eerste én de enigen, geschapen naar Gods evenbeeld. Daar zal Eva blij geweest mee zijn. Toch maar goed dat er zoiets is als evolutie. Anders hadden de lekkere wijven van nu nog steeds een baard gehad.
Adam en Eva kregen twee zonen. Die vervolgens kinderen kregen. De rest, tot aan ons, is vermeende geschiedenis.

Maar het gaat me om het feit dat de zonen van Adam en Eva kinderen kregen. Als je daar logisch over na denkt heeft Eva van meer dan de appel gesnoept.
In een hoop kerkgemeenschappen spreken ze elkaar aan met broeder en zuster. Nooit gedacht dat ik dat letterlijk moest nemen.

Interessant is dat veel negers, in het bijzonder de rappende variant, elkaar ‘brothaaaas’ en ‘sistaaaaas’ noemen. Zou hier een verband te leggen zijn? Propaganderen zijn op een bizarre manier het Christelijk geloof? Of zouden zij gewoon zeer goed op de hoogte zijn van ons ontstaan?
Ik ga voor dat laatste. Zeker gezien de sistaaaas standaard met veel geiligheid worden nagefloten. Dat mag trouwens gewoon, in deze context.
Daarbij mag ook niet vergeten worden dat de sistaaaaas in de gemiddelde videoclip meestal niet veel meer dragen dan een vijgenblad.

En wat te denken van al die bling bling? De pimps strooien lustig met geld om hun ho’s tevreden te stellen. Dat kost ze verdomme een rib uit hun lijf. En ribben uit je lijf voor vrouwen, daar kan Adam over meepraten.

Daarbij zijn er een aantal negervrouwen zo Goddelijk mooi – Beyonce; Halle Berry – dat ik ook wel eens denk: al was het mijn moeder, als ik de kans kreeg…
Overigens zijn er ook voldoende mooie negroïde mannen. Sterker, deze mannen tonen wat mij betreft de zoveelste verwijzing naar het hof van eden. Ooit porno gekeken of tijdens een andere situatie een naakte neger gezien? Die hebben een slang hangen, dat is jaloers makend. Voor meer informatie over jaloers makende slangen kan genesis nagelezen worden.

Dan is er nog een overeenkomst die al het bovenstaande overbodig maakt. Ik geloof rappende negers niet. Ik kan er de schoonheid niet van in zien. Hoe vaak ik het ook gehoord heb; hoe vaak het ook langskomt op tv. Het kan mij niet bekoren.