FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 juli 2024

Duitsland bestormt Blauwe Moskee, verbiedt extremistische islamitische organisatie

In Duitsland zijn Islamitisch Centrum Hamburg (IZH) en gelieerde organisaties per direct verboden. De politie doorzocht vanochtend het Islamitisch Centrum Hamburg (IZH) en andere gebouwen in andere Duitse deelstaten. 

De Blauwe Moskee in Hamburg werd vanochtend door tientallen politieagenten afgezet. Vervolgens begonnen ze de sjiitische moskee te doorzoeken. Duitsland classificeert de vereniging die de moskee beheert als extremistisch en gecontroleerd door het Iraanse regime. Volgens een DPA-verslaggever bestormden rond dezelfde tijd in Berlijn verschillende politieagenten het gebouw van een sjiitische vereniging in de wijk Tempelhof.

Al sinds begin jaren '90 wordt IZH in de gaten gehouden en sinds november vorig jaar was de organisatie onderwerp van een uitvoerig onderzoek. Destijds werden op vele plaatsen al documenten in beslag genomen bij doorzoekingen.

Er wordt al jaren geroepen om sluiting de Blauwe Moskee. De Bondsdag had de federale regering opgeroepen om te onderzoeken “of en hoe het Islamitisch Centrum Hamburg kan worden gesloten". Ook burgers van de stad Hamburg riepen vroegen om sluiting van het centrum.

IZH staat voor de doelstellingen van de Islamitische Revolutie, die strijdig zijn aan de vrije, democratische rechtsorde. De afgelopen jaren heeft de IZH een netwerk opgebouwd en daarmee invloed of zelfs volledige controle verkregen over moskeeën en islamitische organisaties in grote delen van Duitsland

Politie toont beelden ammoniakgooier

Brandende ogen, geen zicht, overgeven en heftige hoofdpijn: dat is wat politiemensen overkomt als ze aan het werk zijn tijdens een demonstatie afgelopen woensdagavond 8 mei. Een persoon gooit die avond een fles ammoniak richting de medewerkers van de Mobiele Eenheid. Meerdere politiemensen raken onwel, Eén van hen verliest daarbij zijn zicht en wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Na uitvoerig onderzoek en een analyse van verschillende camerabeelden deelt de politie nu deze beelden van de verdachte. Herken jij deze persoon? Laat het de politie weten.

Eerder donderdag de 8ste wordt een demonstratie aan de Oudemanhuispoort beëindigd. Een deel van de demonstranten verzamelt zich als gevolg daarvan op het Rokin, ter hoogte van het gelijknamige metrostation. Om te voorkomen dat demonstranten opnieuw het UVA-gebouw aan de Oudemanshuispoort bezetten, staat de politie opgesteld nabij de Langebrugsteeg. Rond 21.40 uur loopt een man in de richting van de politie. Wanneer deze persoon in de buurt van de politie komt, werpt hij een fles met ammoniak naar de politiemensen die op linie staan.

Eén van de politiemensen krijgt de vloeistof in zijn gezicht waardoor hij niets meer kan zien. Anderen krijgen de vloeistof op hun huid en/of ademen de dampen in, waardoor ze onwel worden. Een aantal politiemensen moeten meerdere keren overgeven en krijgen hevige hoofdpijn waardoor ze hun werk niet meer kunnen voortzetten.

Herken jij de persoon op de beelden of heb je informatie of camerabeelden? Laat dit dan aan de politie weten. Dit kan door de opsporingstiplijn te bellen op 0900-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verkeer Amsterdam voor derde dag op rij muurvast: 'Werkzaamheden beter week later kunnen doen'

Voor de derde dag op rij is het verkeer rond Amsterdam vastgelopen. Automobilisten op de A10, A9 en de A5 hebben vanmiddag te maken met flinke vertragingen.

Door de afgesloten A10 Noord en een ongeval verderop op de A10 stond er rond 18.00 uur bijna 40 kilometer file. De ANWB spreekt van 'opnieuw veel vertraging in de regio Amsterdam'.

Filelezer Marleen de Geest noemt de verkeerschaos van de afgelopen dagen 'uitzonderlijk'. "Er gaan dagelijks 77 duizend mensen over dat stuk, die moeten nu allemaal via een ander stuk snelweg worden geperst. Natuurlijk leidt dat tot veel vertraging, zeker als er dan aan het begin van de spits nog een ongeval gebeurt. Dan loopt het helemaal vast en lost het niet meer op."

Expres in zomervakantie
Naast het werk aan de A10 vinden er momenteel ook werkzaamheden aan de IJburglaan en de Europaboulevard plaats. Rijkswaterstaat zegt het werk aan de A10 Noord desondanks goed ingepland te hebben. "We weten dat we hier grootschalig aan het werk zijn en dat het veel invloed heeft op de stad."

Van der Geest: "Rijkswaterstaat is er waarschijnlijk van uitgegaan dat het op zich wel meeviel. Ze hebben het natuurlijk expres in de zomervakantie gepland, want er is gewoon minder verkeersaanbod in de zomervakantie. Maar ze hadden het misschien nog net een weekje later moeten doen."

Diemen en Amsterdam in gesprek
Nadat Diemen gisteren opriep tot maatregelen vanwege het 'verkeersinfarct' door de afsluiting van de A10 Noord, vindt er voorlopig elke spits een overleg plaats met Amsterdam en Rijkswaterstaat. Toch worden er verder nog geen concrete maatregelen genomen.

Het werk aan de buitenring van de A10 Noord duurt nog tot en met 14 augustus. Daarna is de binnenring aan de beurt. Dat werk duurt tot 9 september.

FIA veegt plan nieuw puntensysteem van tafel

Autosportbond FIA heeft een voorstel voor een nieuw puntensysteem afgewezen. Er werd nagedacht over een nieuw puntensysteem, zodat ook kleinere teams, zoals Haas, Sauber en Williams, de kans kregen om punten te scoren. De eerste twaalf coureurs, in plaats van de huidige tien, konden dus in aanmerking komen voor punten.

Formule 1-CEO Stefano Domenicali, FIA-afgevaardigde Nikolas Tombazis en vertegenwoordigers van de verschillende teams kwamen dinsdag bij elkaar in Londen om het nieuwe puntensysteem te bespreken. Na een stemmingsronde ging er een streep door de plannen.

De Formule 1-coureurs die in de top tien van een Grand Prix finishen krijgen WK-punten. De winnaar krijgt 25 punten, de nummer twee 18 punten, de nummer drie 15 punten, de nummer vier 12 punten, de nummer vijf 10 punten en zo gaat het verder tot de nummer tien, die één punt krijgt. Onderaan een tabel met de puntenverdeling die de Formule 1 kent.

De organisatie heeft wel besloten dat het minimumgewicht van de Formule 1-auto’s met twee kilo verhoogd moet worden. Dit besluit is van groot belang voor het welzijn van de coureurs.

Positie Punten
Eerste 25
Tweede 18
Derde 15
Vierde 12
Vijfde 10
Zesde 8
Zevende 6
Achtste 4
Negende 2
Tiende 1
   
Snelste ronde 1

Verstappen: "Hongarije was een lastige race"

Na een moeizame race voor Max Verstappen strijkt het Formule 1-circus komend neer op het circuit van Spa-Francorchamps, één van de favoriete banen van Nederlander. Aan de race in Hongarije wilde de leider in het WK weinig woorden vuil maken. "Hongarije was een lastige race, een weekend om te vergeten en verder te gaan."

"Spa is altijd al mijn favoriete circuit geweest dankzij de snelle bochten en vele inhaalmogelijkheden. De fans zijn er geweldig en we krijgen daar veel support", zo kijkt de Nederlander met veel zin uit naar komend weekend, lezen we op Verstappen.nl.

"We hebben als team gewerkt om onze performance te optimaliseren en het beste uit de auto te halen. Het weer maakt het natuurlijk wat onvoorspelbaarder, maar we zullen wel zien wat de race brengt. Het team heeft heel hard gewerkt en omdat het de laatste race voor de zomerstop is, kijken we uit naar een welverdiende pauze en willen we sterker terugkomen. Dit weekend proberen we het best mogelijke resultaat neer te zetten", zo vult de Red Bull-coureur aan.

Rusland wijzigt naam Europaplein naar Euraziëplein

Het stadsbestuur van Moskou heeft besloten om het Europaplein, gelegen in het westen van de stad nabij een treinstation dat vernoemd is naar Kiev, om te dopen tot Euraziëplein. Dit werd aangekondigd door burgemeester Sergei Sobyanin. De wijziging komt nadat Europese vlaggen al vorig jaar van het plein verwijderd werden. Het plein, dat ooit symbool stond voor Europese eenheid en voorzien is van een fontein gecreëerd door een Brusselse beeldhouwer in 2002, ondergaat deze naamsverandering zonder dat een officiële reden is gegeven door het stadsbestuur.

Deze naamsverandering lijkt te wijzen op een toenemende afstand tussen Rusland en Europa, vooral in het licht van de recente spanningen over de Europese steun aan Oekraïne. Russische staatsmedia interpreteren de wijziging als een teken van Moskou's verlangen om de focus te leggen op het concept van Eurazië, een term die het samengevoegde continent van Europa en Azië beschrijft waar Rusland geografisch deel van uitmaakt.

De naamswijziging van het plein wordt gezien als een strategische zet die past binnen een bredere context van Rusland’s verschuiving van Europa naar een meer Euraziatisch georiënteerde identiteit. Dit wijst op een verdergaande geopolitieke herpositionering van Rusland in een tijd waarin de relaties met Europa onder druk staan door verschillende politieke en economische geschillen.

Olympische Winterspelen 2030 en 2034 naar Frankrijk en Salt Lake City

De Olympische Winterspelen van 2030 en 2034 zijn toegekend aan Frankrijk en Salt Lake City, volgens de aankondigingen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tijdens hun congres in Parijs. Frankrijk, dat eerder de spelen in Chamonix, Grenoble en Albertville organiseerde, voegt Nice toe aan de lijst van gaststeden voor 2030, terwijl Salt Lake City, de gastheer van 2002, opnieuw de spelen in 2034 zal verwelkomen. De keuze voor deze steden was vrijwel zeker nadat andere kandidaten zich hadden teruggetrokken en zij al als voorkeurskandidaten waren bestempeld.

Ondanks de duidelijke voorkeur van het IOC, is de toewijzing aan Frankrijk nog afhankelijk van het verkrijgen van financiële garanties. Dit punt bleef een belangrijk gespreksonderwerp tijdens het congres. Bij de bevestiging van de locaties waren emoties duidelijk zichtbaar; leden van de delegatie van Salt Lake City waren merkbaar ontroerd, wat de emotionele waarde en het belang van het evenement onderstreept.

De keuze voor deze historische locaties weerspiegelt een strategie van het IOC om te vertrouwen op bewezen gaststeden die al een infrastructuur en ervaring met het organiseren van de spelen hebben. Dit benadrukt ook het vertrouwen in de capaciteit van deze steden om grootschalige, internationale evenementen succesvol te hosten, zelfs in het licht van vereiste financiële garanties en de verwachte economische voordelen.

Nieuw advies: Speel niet in zeeschuim wegens PFAS

De overheid heeft het advies om kinderen en honden niet in zeeschuim te laten spelen aangescherpt zonder dit breed te communiceren. Dit blijkt uit een onderzoek van de NOS. Zeeschuim aan de Nederlandse kust bevat hoge concentraties PFAS, chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Ondanks de ernst van deze bevindingen, vinden ministerie, provincies en gemeenten het om onduidelijke redenen niet nodig om strandgangers actief te informeren.

Een rapport van het RIVM uit december vorig jaar toonde aan dat er hoge concentraties PFAS in zeeschuim langs de Nederlandse kust zitten. PFAS zijn chemische stoffen die vanwege hun water-, vet- en vuilafstotende eigenschappen in veel producten worden gebruikt. Aanvankelijk luidde het advies om na een dagje strand jezelf af te spoelen en te zorgen dat kinderen en huisdieren zo min mogelijk zeeschuim binnenkrijgen. Dit advies is in juli aangescherpt naar een complete vermijding van zeeschuim.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat beweert dat er geen nieuw beleid is, maar dat de woordkeuze is aangepast om onduidelijkheden te voorkomen. Chiel Jonker, milieuchemicus en PFAS-expert aan de Universiteit Utrecht, juicht deze aanpassing toe, omdat we al te veel PFAS binnenkrijgen via eten en drinken. Hij benadrukt dat het belangrijk is om contact met zeeschuim te vermijden. Echter, Jonker bekritiseert de overheid voor het gebrek aan communicatie, aangezien het advies slechts op zwemwater.nl is geplaatst, een website die weinig mensen bereiken.

Hoewel de exacte gezondheidsrisico’s van PFAS in zeeschuim nog onduidelijk zijn, wordt geadviseerd om na een strandbezoek jezelf te wassen en kinderen en huisdieren niet in zeeschuim te laten spelen. Dit is een voorzorgsmaatregel omdat PFAS het risico verhoogt op een verminderde afweer tegen infecties, waardoor vaccinaties minder effectief kunnen zijn. In september worden de resultaten van nieuwe metingen langs de kust verwacht, die meer duidelijkheid moeten geven over de concentraties PFAS in zeeschuim.

Deze 'spiegeltruc' gebruiken oplichters bij toeristen in onder meer Italië

De vakantieperiode is aangebroken, en daarmee komen ook de berichten over enge taferelen in het buitenland. Hoewel het belangrijk is om alert te blijven, hoef je je vakantie niet te laten verpesten door angst. Een voorbeeld van zo’n eng verhaal komt uit Oostenrijk, waar de Kleine Zeitung waarschuwt voor de zogenoemde spiegeltruc, een oplichting die vooral in Italië schijnt voor te komen.

Deze truc richt zich specifiek op vakantiegangers, die gemakkelijk te herkennen zijn aan hun buitenlandse kentekenplaten of caravans. Het doel van de oplichters is om contant geld af te troggelen. Ze gooien iets naar je auto, zoals een steen, zodat het lijkt alsof je iets geraakt hebt. Vervolgens vragen ze je te stoppen en beweren dat je hun auto hebt beschadigd, bijvoorbeeld door je te attenderen op hun kapotte zijspiegel.

Meestal benaderen ze de passagierszijde. Terwijl ze door het raampje contact maken wordt met een zwart goedje een 'kras' op de auto gemaakt, die het bewijs zou zijn dat je de auto daadwerkelijk geraakt hebt. Ze stellen dan voor dat je 200 tot 600 euro betaalt. Veel toeristen hebben geen zin of tijd om politie en verzekering erbij te halen en betalen dan maar.

De oplichters kunnen behoorlijk intimiderend of zelfs agressief zijn, waardoor ze vaak in staat zijn om hun slachtoffer te overtuigen. Het advies is om niet zomaar te stoppen, tenzij je zeker weet dat je iemand hebt geraakt. Mocht je toch stoppen, zeg dan dat je de schade via de verzekering wilt afhandelen of stel voor om de politie erbij te halen. Dit schrikt de oplichters meestal af. Ook is het verstandig om direct te beginnen met filmen.

Het belangrijkste is om kalm te blijven en je gezonde verstand te gebruiken. Laat je niet overrompelen door deze oplichters. En vergeet niet: als je het gevoel hebt dat iets niet klopt, is het vaak beter om door te rijden en de politie te bellen.

Stellage Hornbach stort in na foutje heftruckchauffeur

In een filiaal van Hornbach in Amsterdam heeft een heftruck vanochtend een stellage omver gereden. De ravage was flink, er vielen geen gewonden. 

De heftruckchauffeur reed per ongeluk tegen de stelling aan. De stelling viel op en rond het gedeelte waar de verfmengbalie staat. Een huisje dat daar ook was gebouwd bezweek onder het gewicht van de stellage. 

Hoe het precies kon gebeuren moet nog worden onderzocht. De verfmengbalie en een gebied daaromheen zijn afgezet uit veiligheid. Nadat alles veilig is verklaard, wordt de ravage opgeruimd.

OM gaat ook in hoger beroep in zaak Ali B.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan in de zedenzaak tegen rapper Ali B. De rapper, die vorige week werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, werd tegelijkertijd vrijgesproken van drie zedenfeiten. Het OM heeft besloten tegen alle drie deze vrijspraken in beroep te gaan, aldus een persbericht van het OM.

De 42-jarige Ali B werd eerder deze maand schuldig bevonden aan verkrachting en een poging tot verkrachting. De rechtbank sprak hem echter vrij van verkrachting van zangeres Ellen ten Damme, al werd hij wel veroordeeld voor een poging tot verkrachting in dezelfde zaak. Daarnaast volgden vrijspraken voor aanranding van zangeres Jill Helena, bekend van het tv-programma The Voice of Holland, en voor een aanranding in de zaak van slachtoffer Naomi.

Het juridische team van Ali B had al voor de uitspraak aangegeven in hoger beroep te gaan tegen het vonnis. Deze intentie blijft onveranderd na de uitspraak van de rechtbank.

Het OM benadrukt vooral de zaak rondom de The Voice-finaliste. Hoewel de rechtbank haar getuigenis betrouwbaar en geloofwaardig vond, kon de aanranding niet bewezen worden. "Het OM ziet na bestudering van het vonnis aanknopingspunten om de zaak opnieuw voor te leggen in hoger beroep. Dit geldt ook voor de andere twee vrijspraken," verklaarde het OM.

Het is eveneens mogelijk dat zich vanwege het hoger beroep nog meer slachtoffers melden.

Spionage met drone: Canadees voetbalteam in opspraak voor Olympische Spelen

Het Canadese Olympisch Comité (COC) heeft zijn excuses aangeboden voor een spionage-incident waarbij een drone werd gebruikt tijdens een training van het Nieuw-Zeelandse voetbalteam. Deze controversie heeft al voor aanvang van de Olympische Spelen geleid tot grote opschudding. Maandag merkte het Nieuw-Zeelandse team een drone op die hun training in Saint-Étienne, 400 kilometer ten zuiden van Parijs, verstoorde. Hierop diende Nieuw-Zeeland een klacht in bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Als reactie heeft Canada assistent-coach Jasmine Mander en analist Joseph Lombari naar huis gestuurd, hen verantwoordelijk houdend voor de drone-spionage. De drone-operator, die geen officiële accreditatie had, is door de Franse autoriteiten aangehouden. Hoofdcoach Beverly Priestman zal tijdens de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland geen plaats nemen op de bank om de integriteit van het team te benadrukken en te laten zien dat dit gedrag niet wordt getolereerd.

Ondertussen zijn de veiligheidsmaatregelen rond de Olympische locaties aangescherpt. De Franse premier Gabriel Attal meldde dat dagelijks gemiddeld zes drones worden onderschept, waarvan sommige door toeristen worden bestuurd. Elke drone-operator wordt direct gearresteerd om de veiligheid tijdens de Spelen te waarborgen.

Verbod op vliegreclames in Zwolle gaat niet door

Zwolle zal toch geen verbod invoeren op reclame voor verre vliegreizen, cruises of andere producten waarbij fossiele brandstoffen worden gebruikt. Hoewel een meerderheid van de gemeenteraad aanvankelijk voorstander was van dit verbod, bleek uit onderzoek dat het juridisch niet haalbaar is. Dit nieuws werd gemeld door regionale omroep Oost. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het verbod niet op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

De beslissing komt nadat de gemeenteraad vorig jaar een motie van GroenLinks aannam, waarin werd gesteld dat fossiele brandstoffen ernstige schade toebrengen aan zowel de menselijke gezondheid als het klimaat. Ondanks deze zorgen, benadrukt het Zwolse college dat reclame langs de openbare weg valt onder de vrijheid van meningsuiting. Bovendien is er onduidelijkheid over wat precies onder fossiele reclame valt, en vreest men dat een lokaal verbod in Zwolle tot juridische geschillen zou kunnen leiden.

Ondertussen nemen andere gemeenten in Nederland verschillende maatregelen om fossiele reclame te beperken. Wageningen ontwikkelt bijvoorbeeld een 'duurzame reclamecode' en Bloemendaal heeft besloten geen reclame meer te maken voor vlees, zuivel of fossiele producten op borden rondom lantaarnpalen. In Tilburg is GroenLinks bezig met een initiatiefvoorstel voor fossielvrije en vleesloze commerciële buitenreclame.

Hoofd Secret Service treedt af na blunder bij aanslag op Trump

Kimberly Cheatle, het hoofd van de Secret Service, heeft besloten op te stappen na hevige kritiek over hoe haar dienst omging met de moordaanslag op oud-president Donald Trump op 13 juli. Ondanks dat Cheatle tijdens een recente hoorzitting nog haar geschiktheid voor de functie verdedigde, erkende ze dat er grote fouten waren gemaakt. Ze noemde de aanslag de "grootste blunder van de Secret Service in decennia" en bood haar excuses aan aan de oud-president.

Op 13 juli werd Trump beschoten tijdens een campagnetoespraak in de open lucht door de 20-jarige Thomas Matthew Crooks. Crooks bevond zich op het dak van een schuur, op een afstand van 120 tot 150 meter, en vuurde acht kogels af met een semi-automatisch AR-15-geweer. Trump werd geraakt aan zijn rechteroor, en hoewel de Secret Service Crooks doodschoot, kwam een toeschouwer om het leven en raakten twee anderen gewond.

De aanslag leidde tot veel vragen over de beveiliging van de oud-president en hoe het mogelijk was dat Crooks vanaf het dak kon schieten. Sindsdien riepen prominente Republikeinen op tot het aftreden van Cheatle. Cheatle, die sinds 2022 leiding gaf aan de Secret Service en eerder 27 jaar bij de dienst had gewerkt, voldoet nu aan die oproep.

25-jarige toeriste door vijf man verkracht in Parijs

Nog geen week voor de start van de Olympische Spelen in Parijs is de stad opgeschrikt door een ernstig incident. Een 25-jarige Australische toeriste heeft aangifte gedaan van verkrachting door vijf mannen. De aanval vond plaats nabij de Boulevard de Clichy, in het hart van Parijs, vlakbij het beroemde Moulin Rouge theater. Volgens de toeriste werd ze door vijf mannen 'met een Afrikaans uiterlijk' aangevallen en moest ze een kebabzaak in vluchten om zichzelf in veiligheid te brengen.

De vrouw, zichtbaar aangedaan, droeg haar jurk binnenstebuiten en had haar ondergoed in haar hand. Getuigen meldden dat ze haar telefoon kwijt was en in paniek om hulp vroeg. De eigenaar van de Libanese kebabzaak belde de politie, die snel ter plaatse was. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. De politie heeft bewakingsbeelden uit de buurt opgevraagd om de daders te identificeren. "We doen alles om de daders te identificeren en ze voor de rechter te brengen," aldus het openbaar ministerie.

Dit incident komt op een zeer gevoelig moment, aangezien de Olympische Spelen over enkele dagen beginnen. Parijs is momenteel omgeven door een enorme veiligheidsoperatie, waarbij 45.000 agenten en 18.000 soldaten zijn ingezet om de veiligheid te waarborgen. De Australische ambassade is ingeschakeld om het slachtoffer bij te staan. Dit incident zet extra druk op de al strenge veiligheidsmaatregelen en de lokale ondernemers vrezen voor economische schade door de teruglopende inkomsten vanwege de toegenomen veiligheidsmaatregelen.

Esprit Nederland vraagt faillissement aan

Modeketen Esprit heeft voor haar activiteiten in Nederland faillissement aangevraagd. Dit betreft onder andere de winkels in verschillende steden, waarvan sommige al geruime tijd leegstaan zonder officiële mededelingen. Het moederbedrijf, Esprit Holdings, heeft op 22 juli het faillissement ingediend bij de rechtbank in Amsterdam. Esprit Europe (NLEB), waaronder de Nederlandse activiteiten vallen, verkeert volgens het moederbedrijf in een dusdanig slechte financiële situatie dat voortzetting van de activiteiten niet haalbaar is.

De verklaring van Esprit Holdings, gevestigd in Hongkong, geeft geen specifieke details over de status van de winkels of de website, die momenteel nog operationeel is. Wel gaat men ervan uit dat de dochteronderneming en alle bijbehorende activiteiten zullen stoppen. De financiële moeilijkheden zijn niet beperkt tot Nederland; in meerdere Europese landen kampt Esprit al langer met uitdagingen.

Het moederbedrijf verwacht dat er in de toekomst ook faillissementsaanvragen zullen volgen voor de Franse en Belgische onderdelen van Esprit. Deze stap is volgens Esprit Holdings noodzakelijk en in het belang van zowel NLEB als de hele groep om de financiële schade te beperken en de toekomst van het bedrijf beter te waarborgen.

FOK! Wat een weer: lichte regen, daarna steeds meer zon

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goedemorgen!

Vanochtend is er in het midden, oosten en zuidoosten nog wat lichte regen mogelijk. Elders is het droog en breekt de zon steeds vaker door. De wind komt uit het noordwesten en is zwak tot matig.

Vanmiddag is er veel zon met vooral landinwaarts ook wat bewolking. In het zuidoosten kan eerst nog wat lichte regen vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C langs de noordkust tot 25°C plaatselijk in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten.

Vanavond is het zonnig en droog. Pas later in de avond komt er in Zeeland wat meer bewolking. Er staat weinig wind, Alleen in het noorden staat eerst nog een matige wind uit het noordwesten, verder is er weinig wind.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het zuidwesten tot 9°C in het noordoosten. Landinwaarts staat er weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer waait een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

Eerst lichte regen, daarna steeds meer zon (Foto: Professionele-idioot)
Eerst lichte regen, daarna steeds meer zon (Foto: Professionele-idioot)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

Random Pics van de Dag #1339

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #226 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1379
special
Random Pics van de Dag #1378
review
Astro Bot
review
Visions of Mana
special
Random Pics van de Dag #1377
©FOK.nl e.a.