SkiŽr Odermatt raast naar dubbele super-G-zege in Cortina

De beste snelheidsspecialisten in de World Cup alpineskiën bij de mannen kwamen afgelopen weekeinde weer in actie en wel in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo. Op de fraaie Olympia delle Tofana-piste stonden twee super-G-wedstrijden op het programma, met dubbel Zwitsers succes.

Super-G 1
De Fransman Alexis Pinturault had enige tijd de snelste tijd in handen, tot Aleksander Aamodt Kilde er fors onderdoor dook. De Noor bleef ook even bovenaan de ranglijst, maar won niet: Marco Odermatt uit Zwitserland, die het weekeinde ervoor oversloeg vanwege een lichte blessure, ging nog eens 0,35 seconden sneller naar beneden.

Vervolgens kwam de een na de ander met een relatief hoog startnummer nog gevaarlijk in de buurt, maar de tijden van Odermatt en Kilde werden niet meer gehaald. De Italiaan Mattia Casse werd op 0,49 seconden uiteindelijk derde, voor de verrassende Oostenrijker Stefan Babinsky (+0,63) en zijn landgenoten Vincent Kriechmayr (+0,76) en Lukas Feurstein (+0,82).

Super-G 2
Dominik Paris opende het bal en de Süd-Tiroler noteerde een tijd die bijzonder scherp bleek. De een na de ander beet zich er op stuk, tot Odermatt naar beneden kwam: de Zwitser was maar liefst 0,76 seconden sneller en kon de hot seat overnemen van Paris.

Na Odermatt kwam niemand meer écht in de buurt van zijn tijd, maar de derde plek van de Duitser Andreas Sander ging er nog wel aan: Daniel Hemetsberger ging vier honderdsten van een seconde sneller en pakte op 1,03 seconden de derde plek, achter Paris.