Skiester Dürr pakt eindelijk World Cup-zege, Shiffrin nadert record

's Werelds beste slalomskiesters kwamen de afgelopen dagen in actie in Tsjechië. Op de pistes van Spindleruv Mlyn werden twee slaloms afgewerkt, waarbij de eerste de vervanger was van een eerder afgelaste slalom in Zagreb.

Slalom 1
Mikaela Shiffrin was, niet voor het eerst, de snelste in de openingsrun van de dag: de Amerikaanse ging 0,29 seconden sneller naar beneden dan de Duitse Lena Dürr. Petra Vlhova uit Slowakije volgde op 0,46 seconden en daarna werden de verschillen groot: de Zwitserse Wendy Holdener stond al op 1,13 seconden, gevolgd door Katharina Truppe uit Oostenrijk (+1,49) en toptalenten Zrinka Ljutic uit Kroatië (+1,51) en Hanna Aronsson Elfman uit Zweden (+1,52).

Aronsson Elfman leverde in de tweede run drie plekken in, Ljutic verloor na een flinke fout zelfs 23 posities. Truppe zakte zes plekken, waardoor de Amerikaanse Paula Moltzan - elfde na run één - nog altijd aan de leiding stond. Holdener maakte indruk en pakte met 0,58 seconden de leiding, Vlhova kwam er 0,25 seconden achter. Met 0,71 seconden was Dürr nog eens een stuk sneller, waarna Shiffrin het af mocht maken en dat ook deed: winst met 0,60 seconden voorsprong, voor Dürr en Holdener.

Slalom 2
De snelste tijd in run één was natuurlijk weer voor Mikaela Shiffrin: de Amerikaanse ging dit keer 0,67 seconden sneller naar beneden dan de Duitse Lena Dürr. Verder bleef alleen juniore Zrinka Ljutic uit Kroatië (+0,85) binnen één seconde, en de Zweedse Anna Swenn Larsson (+1,03) en Leona Popovic uit Kroatië (+1,23) stonden als enigen verder nog binnen anderhalve tel van Shiffrin.

Met een heerlijk agressief stuk slalommen pakte Popovic in de tweede run de leiding en verdedigde ze dus in elk geval haar positie, Swenn Larsson bleef daar precies één honderste van een seconde voor. De jonge Ljutic schitterde vervolgens: het supertalent pakte met 0,34 seconden de leiding en was zo zeker van haar eerste World Cup-podium. Dürr was wel nog 0,49 seconden sneller, waarna Shiffrin wéér een zege op mocht halen. Dat lukte echter niet: Shiffrin was 0,06 seconden langzamer en Dürr pakte éindelijk haar eerste World Cup-zege, de eerste Duitse slalomzege bij de vrouwen in ruim tien jaar.