FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 maart 2022

Random Pics van de Dag #582

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Schansspringer Lindvik vliegt naar winst in World Cup-finale Planica

Op de moeder aller schansen, de Letalnica in het Sloveense Planica, is zondag het World Cup-seizoen voor de schansspringers afgesloten. Het klassieke liedje Planica, Planica was weer veelvuldig te horen, bij elke vlucht boven de 230 meter, in een mooie afsluitende wedstrijd van de winter.

Voorafgaand aan de wedstrijd was ook nog niet bekend wie de eindzege in de World Cup zou pakken: Ryoyu Kobayashi had de leiding in handen, Karl Geiger kon met een wonder nog de eindzege wegpakken bij de Japanner. Wereldkampioen skivliegen Marius Lindvik sprong in ronde één naar de leiding, de Sloveen Ziga Jelar pakte de tweede plek. Hij werd gevolgd door Piotr Zyla uit Polen, de Japanner Yukiya Sato, Peter Prevc uit Slovenië, Kobayashi en Peter's broertje Cene Prevc.

In ronde twee stond Cene Prevc twee posities af, waarna Kobayashi met een acceptabele sprong de eindzege in de World Cup definitief voor de tweede keer binnen wist te springen - hij zakte wel drie plekken in de daguitslag. Peter Prevc nam de leiding over van landgenoot Timi Zajc, Sato bleef hem echter voor en Zyla verloor negen plekken. Jelar raakte vier plekken kwijt, waarna Lindvik het af mocht maken. Dat deed de Noorse wereldkampioen met verve, hij won voor Sato en Prevc, die nog eens vier Slovenen achter zich had.

Nieuw-Zeeland moeizaam langs Tahiti in halve finales WK kwalificatie

De finale voor het Oceanisch playoffticket voor het wereldkampioenschap voetbal later dit jaar gaat tussen Nieuw-Zeeland en de Solomon Eilanden. Nieuw-Zeeland wist nipt met 1-0 te winnen van Tahiti. De Solomon Eilanden won met 3-2 van Papua New Guinea. 

Nieuw-Zeeland kreeg 16 schoten tegen Tahiti waarvan 8 op doel, maar slechts één leidde tot een doelpunt. Het was verdediger Liberato Cacace die het doel trof. Nieuw-Zeeland had hiervoor wel drie duels in de benen en Tahiti slechts één, omdat in de groep van Tahiti twee teams moesten afhaken door coronabesmettingen. 

De Solomon Eilanden wonnen in Doha met 3-2 van Papua New Guinea. De Solomon Eilanden hadden ook slechts één wedstrijd, die tegen Tahiti, in de benen. De Eilanden wisten dat duel met 3-1 te winnen. 

Over drie dagen is de finale tussen Nieuw-Zeeland en de Solomon Eilanden. De winnaar plaatst zich voor een een intercontinentale playoff tegen de nummer vier van de CONCACAF-zone. 

F1: Uitslag Grand Prix van Saudi-Arabië

Max Verstappen heeft de Formule 1 Grand Prix van Saudi-Arabië op zijn naam geschreven. De Nederlander vocht in Jeddah met de Red Bull een fraaie en verbeten strijd uit met de Ferrari van Charles Leclerc die het kampioenschap nog steeds leidt. Carlos Sainz eindigde op plek drie, voor polesitter Sergio Perez.

Voor de start van de race was er al een drama voor Yuki Tsunoda. De Japanner kon door problemen met het brandstofsysteem niet kwalificeren en op weg naar de grid viel de AlphaTauri stil, waardoor hij niet kon vertrekken. Mick Schumacher kon ook niet deelnemen na zijn zware crash tijdens de kwalificatie. De Duitser bleek in orde te zijn en volgde de wedstrijd vanuit de pitbox. Ferrari moest stevig sleutelen aan de auto van Carlos Sainz, maar kreeg de bolide op tijd in orde om te kunnen starten.

Perez startte vanaf poleposition en was goed weg, voor Leclerc en Verstappen die de derde positie afpakte van Sainz. Guanyu Zhou kende geen goede start en viel terug naar plek achttien, waarmee hij de laatste in het veld was. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton startte met de Mercedes na een dramatische kwalificatie vanaf plek vijftien, maar kwam in de race langzaam maar zeker naar voren. Teamgenoot George Russell schoof in de beginfase ten koste van Esteban Ocon naar plek vijf. De Fransman verloor enkele ronden later na een fraai gevecht plek zes aan Fernando Alonso.

Vooraan liep Perez langzaam maar zeker weg bij Leclerc die aan de achterzijde van de auto geen werkende lichten had. Het gevecht tussen Alonso en Ocon ging door, waardoor ze veel tijd verloren op Russell en ondertussen bezoek kregen van Valtteri Bottas en Kevin Magnussen die roken dat er meer in zat voor hun.

De eerste van de toppers die na vijftien ronden stopte was Perez die vlak achter Russell weer naar buiten kwam. Vlak erna kwam er een safety car toen Nicholas Latifi zijn Williams bij het uitkomen van de laatste bocht in de muur parkeerde en er rommel op de baan lag. Dit gaf de mogelijkheid aan Leclerc om de leiding over te nemen, voor Verstappen, Perez en Sainz die terugviel naar plek vier. Achter hen reden Russell, de nog niet gestopte Magnussen, Hamilton, Alonso, Nico Hülkenberg en Bottas.

De safety car ging na twintig van de vijftig ronden weer naar binnen, waarbij het net als in Bahrein een strijd werd tusssen Leclerc en Verstappen. Ook ditmaal behield Leclerc de leiding. Daarachter liep Perez Sainz voorbij in de strijd om plek drie. De reden hiervoor was dat Sainz bij het uitkomen van de pits nipt voor Perez zat, maar de Mexicaan de derde plek pakte.

Vooraan voerde Verstappen de druk op bij Leclerc, terwijl achter de top vier Russell in niemansland op plek vijf reed, terwijl Hamilton op zijn oude banden klom naar de zesde stek. Ondertussen ging de Alpine van Alonso stuk, waardoor een goede puntenfinish in rook op ging. De volgende was Ricciardo die ook zijn McLaren stil zag vallen vlak bij de ingang van de pitsstraat. Daarna was het de beurt aan Bottas om op te geven, zodat er nog maar veertien auto's rondreden. Het leverde een virtuele safety car op en een gesloten pitingang. De enige die op dat moment nog moest stoppen was Hamilton.

Verstappen was wakker bij de herstart van de race, reed het gat met Leclerc dicht en zette vol de aanval in. De Nederlander pakte met nog acht ronden te gaan de leiding, waarna Leclerc direct weer terugsloeg. De kemphanen gaven alles en Verstappen pakte vier ronden voor het einde opnieuw de eerste plek, maar ditmaal voor de eerste bocht. De fraaie strijd ging ook in de slotronden door, waarbij Verstappen het gevecht won en zegevierde, voor Leclerc en Sainz. De overige punten gingen naar Perez, Russell, Ocon, Lando Norris, Pierre Gasly, Magnussen en Hamilton die na zijn stop ver terug viel. In de slotronden was er nog een aanvaring tussen Lance Stroll en Alex Albon die beiden op dat moment buiten de punten reden.

Autopoets-miljonair crasht met zijn Lamborghini op A28 bij Rouveen

De 29-jarige Rick van Stippent was onderweg naar motorcircuit Assen in zijn peperdure sportwagen die daar tentoongesteld zou worden. Maar het liep helemaal anders: op de A28 ter hoogte van De Lichtmis draaide zijn wagen keihard de vangrail in. "Ongelooflijk dat we nog leven", volgens van Stippent. Zo meldt het AD

Nieuwe Russisch-Oekraïense onderhandelingen starten maandag in Turkije

Vertegenwoordigers van de Oekraïense en Russische delegaties zullen elkaar de komende dagen persoonlijk treffen voor onderhandelingen. "Tijdens de videoconferentiegesprekken van vandaag is besloten om de volgende ronde op 28-30 maart persoonlijk in Turkije te houden", zei de Oekraïense onderhandelaar David Arachamia op Facebook.

Van Turkse zijde kwam aanvankelijk geen bevestiging. Gesprekken op ministerieel niveau in Antalya, Turkije, hadden al eerder plaatsgevonden op 10 maart, maar hebben toen geen concrete vooruitgang opgeleverd in de richting van een staakt-het-vuren in Oekraïne.

Russische censuurautoriteit verbiedt verspreiding van Zelenskyy-interview

Het Russische mediacensuurbureau Roskomnadzor heeft de media van het land gewaarschuwd om een recent interview met de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy niet uit te zenden.

Er is een onderzoek ingesteld tegen de zenders die het gesprek al hadden uitgezonden. "Roskomnadzor wijst de Russische media op de noodzaak dit interview niet te verspreiden", aldus de website van het bureau. Er werd geen reden voor het verbod  opgegeven.

Macron: 'wees terughoudend in woorden en daden'

De Franse president Emmanuel Macron heeft opgeroepen tot meer terughoudendheid in woord en daad in verband met de oorlog in Oekraïne. Macron doelde op de toespraak van de Amerikaanse president Joe Biden gisteren in Warschau. Biden had de Russische president Vladimir Poetin een 'slager' genoemd en gezegd dat hij niet in functie moest blijven.

"Ik zou zulke woorden niet kiezen omdat ik nog in gesprek ben met president Poetin", zei Macron tegen France 3. "We willen de oorlog die Rusland voert in Oekraïne stoppen zonder verdere escalatie - dat is het doel." Een staakt-het-vuren en de terugtrekking van de Russische troepen moeten langs diplomatieke weg worden bereikt. "Als we dat willen doen, moeten we niet verder escaleren - noch met woorden noch met daden", zei Macron.

De VS is een belangrijke bondgenoot voor ons, benadrukte Macron, en voegde eraan toe: "We delen dezelfde waarden, maar degenen die het dichtst bij Rusland wonen, zijn de Europeanen."

De Franse president heeft de afgelopen weken regelmatig met Poetin aan de telefoon gezeten om hem aan te sporen de oorlog tegen Oekraïne te beëindigen. Macron wil de komende dagen verder praten; mogelijk nog vandaag. Een van de onderwerpen zal zijn de plannen van Frankrijk om burgers te evacueren uit de belegerde stad Mariupol.

Kleuter (4) en baby (0) overleden door ernstig auto-ongeluk in Chaam

Bij een auto-ongeluk in Chaam (Noord-Brabant) zijn zaterdag een 4-jarig kind en een baby om het leven gekomen. Het 4-jarig kind overleed ter plaatse, de baby is later in het ziekenhuis overleden. De moeder van de kinderen en een ander kind raakten ernstig gewond. 

De auto raakte volgens de politie Breda door een onbekende oorzaak van de weg en botste daarna op een boom. "Voor zover we weten ging het om een eenzijdig ongeval, waar geen ander voertuig bij betrokken was", aldus een woordvoerder.

Update 19.00 uur: De politie heeft vandaag laten weten dat het nog onduidelijk is hoe de dodelijke botsing op de Oude Bredasebaan in Chaam zaterdagmiddag kon gebeuren. De bestuurster kon nog niet gehoord worden.

Higuita schrijft Ronde van Catalonië op zijn naam, slotrit gewonnen door Bagioli

Sergio Higuita heeft de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Colombiaans kampioen hield in de slotrit alles onder controle en pakte eindwinst in de Catalaanse rittenkoers. De slotrit werd gewonnen door Andrea Bagioli.

Steven Kruijswijk ging in de laatste rit rondom Barcelona vroeg in de aanval. De Nederlander van Jumbo-Visma werd op dertien kilometer van de finish als laatste renner ingerekend door het uitgedunde peloton op de wegen in Barcelona.

Op de zesde (en laatste) beklimming van de Alt del Castell de Montjuïc (2,4 km à 4,7%) lieten de favorieten zich zien. Joao Almeida, Nummer drie in het algemeen klassement, probeerde het op laatste helling, maar Higuita hield alles onder controle. In de slotkilometers kon nog een behoorlijke groep terugkomen, waarna Bagioli de sprint won.

In de top drie van het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor Higuita de winnaar is van de Ronde van Catalonië, voor Richard Carapaz en Almeida. Wout Poels die vooraf aan de etappe nog in de top van het klassement stond moest vroeg in de rit vanwege maagproblemen opgeven.

Girmay schrijft Gent-Wevelgem op zijn naam en wint als eerste Afrikaan een klassieker

Biniam Girmay heeft Gent-Wevelgem gewonnen. De Eritreeër was de snelste in een sprint van vier. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux was te snel voor Christophe Laporte, Dries van Gestel en Jasper Stuyven.

In Gent-Wevelgem waar vaak de wind een grote rol speelt was dat vandaag niet het geval. Met nog honderd kilometer te gaan, bij het begin van de heuvelzone, nam Jumbo-Visma de leiding in het peloton maar konden daar niet echt het verschil. Op de laatste helling van de dag op de Kemmelberg probeerde Van Aert het nog wel, maar ook daar kon er weinig verschil gemaakt worden en kon er nog een grote groep terugkomen.

Met nog twintig kilometer te gaan reden Laporte, Stuyven, Girmay en Van Gestel met z'n vieren weg en bouwden een voorsprong van een halve minuut op. Ondanks het werk in het peloton daarachter konden ze niet meer terugkomen en zat de winnaar vooraan. In de sprint was Girmay duidelijk de snelste, voor Laporte. Girmay is zo de eerste Afrikaan die een kasseiklassieker wint.

Verschoor 2e in F2-hoofdrace Jeddah, Drugovich overtuigend de beste

Op het Jeddah Corniche Circuit in de straten van het Saoedische Jeddah hebben de jongelingen in de Formule 2 zondag de hoofdrace afgewerkt. Dat zorgde voor flink wat heerlijke momenten van racen, zowel voorin als achterin het veld.

Tussen de sprint- en de hoofdrace werd de uitslag van zaterdag aangepast: Jakes Hughes raakte zijn tweede plek wegens een technische overtreding kwijt, Jüri Vips en Felipe Drugovich schoven door. Zondag stond Drugovich op poleposition met Richard Verschoor naast zich, Marcus Armstrong en Ralph Boschung vertrokken vanaf de tweede rij en sprintracewinnaar Liam Lawson stond met Ayumu Iwasa op rij drie.

Drugovich en Verschoor behielden hun posities bij de start, Armstrong, Lawson, Boschung en Iwasa volgden. Na negen ronden was Drugovich de eerste die zijn verplichte stop kwam maken om harde banden te halen, Armstrong dook er achteraan. Verschoor kwam een ronde later binnen, net als Lawson en Iwasa, waardoor de leiding bij Dennis Hauger kwam: de Noor was gestart op de zachte banden.

Verschoor kwam nét achter Drugovich de baan weer op, wel ruim voor Iwasa en Armstrong - kampioenschapsleider Lawson kwam in de pitstraat stil te staan met een linkervoorwiel dat niet goed vast zat. Nadat iedereen voorin z'n pitstop gemaakt had reed Drugovich gewoon weer op kop, met Verschoor die als enige een beetje in de buurt van de Braziliaanse MP Motorsport-coureur reed. De vroeg gestopte Jehan Daruvala reed op drie, voor Hughes en Armstrong.

De overwinning van Drugovich kwam niet meer in gevaar, achter hem mocht Verschoor het podium weer beklimmen en Daruvala pakte op gepaste afstand een uitmuntende derde plek, voor Hughes, Arsmtrong en Hauger.

Rusland noemt het Azov-bataljon nazi's, maar wat vinden ze zelf?

Het Azov-bataljon: een groep vrijwillige Oekraïense strijders waar de Russen het veel over hebben. Ze krijgen van de Russen overal de schuld van. Het platgebombardeerde kraamziekenhuis in Mariupol was volgens de Russen een basis van Azov, het theater daar zouden de strijders zelf platgebombardeerd hebben en ze zouden (volgens Moskou) plannen hebben gesmeed voor een aanslag in Lviv om de Russen daarvan de schuld te geven. 

Het bataljon heeft een neonazistische oorsprong, maar verwierf ook een heldenstatus dankzij hun succesvolle optreden tegen de pro-Russische rebellen in 2014. Sinds de Russen een maand geleden Oekraïne binnenvielen, meldden meer mensen zich aan.

Wat is er nog over van het nazi-gedachtengoed bij het Azov-bataljon? Verslaggever Rudy Bouma van Nieuwsuur zocht ze op.

Porsche in de fik op A4 bij Schiphol

Op de A4 ter hoogte van Schiphol is vanmorgen een Porsche in brand gevlogen. Dat gebeurde iets voor 9.45 uur. Zo meldt AT5

De foto is van een automobilist die op de A4 in de richting van Den Haag reed. "Toen ik langs die brand reed voelde ik de hitte enorm."

Nadat de brandweer te hulp schoot was het vuur snel geblust. Een woordvoerder van de brandweer liet weten dat de bestuurder zelf de hulpdiensten had gebeld. De Porsche is volledig uitgebrand.

Rusland: verontwaardiging uitspraken Biden over Poetin

De verontwaardiging in Rusland over de uitspraken van de Amerikaanse president Joe Biden over 'het aan de macht blijven' van Kremlin-chef Vladimir Poetin duurt voort.

Biden doet met 'angstaanjagende regelmaat' uitspraken en maakt fouten die erger zijn dan misdaden, zei de prominente Russische buitenlandse politicus Konstantin Kosachev.

Hij reageerde op Bidens woorden dat Poetin niet in functie kon blijven vanwege de oorlog in Oekraïne. Er waren tijden dat het woord van een Amerikaanse president gewichtig waren, maar dat is nu voorbij, zei de voorzitter van de commissie buitenlandse zaken in de Russische Federatieraad.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft geprobeerd de ophef over Bidens opzienbarende uitspraken over Poetin weg te nemen. De VS veroordeelden de Russische aanval op Oekraïne, maar hebben geen plannen om Poetin omver te werpen, verzekerde Blinken in Jeruzalem. "Het is aan het Russische volk om te beslissen", voegde hij eraan toe.

Biden zei gisteren in Warschau over Poetin: "In godsnaam, deze man kan niet aan de macht blijven." Kort daarna benadrukte het Witte Huis dat dit niet moet worden opgevat als een oproep om Poetin omver te werpen.

Blinken zei in Jeruzalem dat de Verenigde Staten herhaaldelijk heeft aangegeven dat er geen plannen zijn voor een machtswisseling in Rusland of waar dan ook. Dat is altijd een zaak van de mensen in het betreffende land. Volgens Blinken, wilde Biden met zijn uitspraak benadrukken dat de Russische president geen oorlog of agressie zou moeten voeren tegen Oekraïne of andere landen.

Sean Penn: 'boycot Oscars als Zelenskyy daar niet spreekt, ik smelt mijn oscars om'

De dag voor de 94e Academy Awards roept meervoudig Oscarwinnaar en activist Sean Penn op tot een boycot van het Oscargala als de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy daar geen toespraak mag houden.

In een CNN-interview zei de acteur-regisseur dat als Zelenskyy in de show voor een miljoenenpubliek zou verschijnen, dit een geweldige kans zou zijn geweest om te spreken voor een groot publiek. Hij vreest echter dat de filmacademie dit niet van plan is.

In dat geval zou het "het meest schaamteloze moment in de geschiedenis van Hollywood" zijn. Penn riep op tot protest en een boycot van het gala als de organisatie van de Academy Awards dit niet bespreekt met Zelenskyy. 

Hij zou zelf zijn twee Oscar-beelden "omsmelten" uit protest, zei Penn. De acteur had twee Oscars gewonnen voor de films "Mystic River" (2004) en "Milk" (2009).

Penn, die zich momenteel in Polen bevindt en met zijn hulporganisatie 'Core' vluchtelingen uit Oekraïne ondersteunt, heeft Zelenskyy al verschillende keren ontmoet.

Oekraïne begint met graanexport naar Europa over het spoor

Volgens handelaren is Oekraïne begonnen met de eerste graantransporten naar Europa per trein vanwege de blokkade van zijn Zwarte Zee-havens door Rusland. "De eerste hoeveelheden van enkele duizenden tonnen graan zijn al over de westelijke landgrens van Oekraïne geëxporteerd", zegt een gepubliceerd rapport van landbouwadviesbureau APK-Inform.

Oekraïne is een belangrijke wereldwijde graanproducent en -exporteur. Bijna alle export gaat per schip vanuit de havens aan de Zwarte Zee. Voor de oorlog bedroeg de maandelijkse graanexport meer dan vijf miljoen ton.

Luhansk overweegt referendum over toetreding tot Rusland

De door Rusland gesteunde, zelfverklaarde Volksrepubliek Luhansk in het oosten van Oekraïne overweegt een vervroegd referendum over toetreding tot Rusland.

"Ik denk dat er in de nabije toekomst een referendum zal worden gehouden op het grondgebied van de republiek", zei de lokale separatistische leider Leonid Pasechnik volgens lokale media. "Mensen zullen hun ultieme grondwettelijke recht uitoefenen en hun mening uiten over toetreding tot de Russische Federatie."

Kort voordat Rusland in februari Oekraïne binnenviel, erkende Rusland de zelfverklaarde Volksrepublieken Luhansk en Donetsk in de oostelijke Oekraïense separatistische regio als onafhankelijk.

Fictieve Lijst Omtzigt de grootste

Indien Omtzigt mee zou doen met de verkiezingen dan zou het volgens peilingen gelijk de grootste partij zijn. Van links tot rechts en van conservatief tot progressief snoept hij zetels weg. Ook zonder Omtzigt staat de coalitie diep in het rood. 

Schumacher niet in actie tijdens GP van Saudi-Arabië

Waar menig ander coureur in bocht 10 met de schrik vrijkwam, waren de curbs voor Mick Schumacher onvergeeflijk en klapte hij hard in de muur tijdens de tweede kwalificatiesessie. Als gevolg van het ongeluk zal de jonge Duitser niet deelnemen aan de Grand Prix van Saudi-Arabië, zo liet het team van Haas weten.

Het duurde even voordat er meer duidelijk was omtrent de fysieke toestand van de Duitser. De Amerikaanse renstal verloor onmiddelijk ieder contact met de wagen, veroorzaakt door de grote impact. "We hadden geen radiocontact met Mick na de crash. Het werkt allemaal digitaal en is vernietigd door de klap. We wisten op dat moment niet hoe het met hem ging. Maar toen kregen we het belangrijkste bericht dat hij bij bewustzijn was", liet teambaas Günther Steiner weten.

Haas F1 liet weten de wagen van Schumacher terug te trekken uit de race: "Er is niks over van de wagen. Alles moet terug naar de fabriek om gecontroleerd te worden na een crash als deze. We moeten de wagen helemaal opnieuw opbouwen. Het is het niet waard om risico's te nemen. We kunnen beter focussen op Melbourne en zorgen dat we daar in goede vorm zijn".

De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher maakt het goed na het ongeluk. De Haas-coureur werd overgevlogen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor extra checks maar lijkt geen verwondingen te hebben. De Haas-coureur liet in een social mediabericht weten in orde te zijn en zich goed te voelen.

Eigen Haard mag huurder die huis naar kattenpis liet stinken niet op straat zetten

Het is woningcorporatie Eigen Haard niet gelukt om een bewoner van een huurwoning in Amstelveen vanwege stankoverlast zijn huis uit te zetten. De kantonrechter gaf de woningcorporatie deze week ongelijk. Zo meldt AT5

De man woont sinds begin 2016 in de woning. Tot begin 2021 hield hij acht katten in zijn woning. Buren klaagden over stankoverlast. Een schoonmaakbedrijf kwam in februari van dat jaar langs. Het bedrijf gaf Eigen Haard een terugkoppeling: "Meneer had slaapkamer 3 in een kattenkamer veranderd. De kamer was zwaar uitgeleefd door de katten, en moet van top tot teen onder handen genomen worden. Alles wat in de kamer staat moet worden weggegooid."

Daarna werd afgesproken dat hij zes van de acht katten weg zou doen. Dat deed de bewoner. De twee overgebleven katten zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Daarna werd afgesproken dat het schoonmaakbedrijf weer langs zou komen. De bewoner betaalde daarvoor, in veertien maandelijkse termijn, in totaal 1500 euro.

Maar het schoonmaakbedrijf gaf na de schoonwerkzaamheden aan dat hij 'de schoonmaak enigszins probeerde te saboteren zoals verwacht'. Zo zou hij hebben ontkend dat er katten in de woonkamer waren geweest en zou hij stinkende voorwerpen uit de kattenkamer op verschillende plekken in het huis hebben neergezet, zodat ze niet weggegooid hoefden te worden. 

Eigen Haard gaf bij de kantonrechter aan dat er al jaren geprobeerd wordt om de overlast te bestrijden en dat de grens nu bereikt is. De huurder benadrukte juist dat hij zes katten heeft weggedaan en dat het hem onduidelijk is welke meubels weg moeten. Hij zou enkel wat houten stoelen en banken hebben, die niet door de kattenurine zijn aangetast.

De kantonrechter erkende dat het, ook met de ramen op een kier, nog steeds naar kattenurine stinkt in de kattenkamer. Toch zou de stank in de volledige woning niet zo ernstig zijn dat omwonenden daar last van hebben. Verder zijn er geen nieuwe klachten over stankoverlast binnengekomen. "Eén en ander brengt mee dat er op dit moment geen sprake is van zodanige (stank)overlast dat dit de ontbinding en de ontruiming van de woning rechtvaardigt", stelde de kantonrechter.

Biden spreekt over Poetin: 'Hij is een slager' en 'kan niet aan de macht blijven'

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Russische president Vladimir Poetin een 'slager' genoemd. Tijdens een ontmoeting met Oekraïense vluchtelingen in Warschau werd Biden gevraagd wat hij van de Russische president vond gezien de humanitaire ramp in Oekraïne. "Hij is een slager", antwoordde Biden. 

De ontmoeting van de Amerikaanse president met de vluchtelingen in het Nationale Stadion in Warschau werd live uitgezonden door verschillende televisiezenders.

Enige tijd later gaf Biden een toespraak in Warschau waarbij hij verklaarde dat Vladimir Poetin niet langer in functie zou moeten blijven. "In godsnaam, deze man kan niet aan de macht blijven", zonder de Russische president bij naam te noemen. Biden beschrijft de Russische president als een 'dictator'. "Een dictator die een rijk wil herbouwen, kan nooit de liefde van mensen voor vrijheid doven". In Oekraïne zal Poetin 'nooit' een overwinning behalen.

Biden roept de Russische bevolking op afstand te nemen van de oorlog in Oekraïne. "Jullie, het Russische volk, zijn niet onze vijand", zegt hij. Maar de Russische aanvallen op burgers in Oekraïne, die miljoenen mensen hebben doen vluchten, zijn een groot land niet waardig. "Dat is niet wie je bent of wil zijn, dat is niet de toekomst die je wil voor je gezin", zei Biden. "Deze oorlog is jou niet waardig."

Biden arriveerde gisteren in Polen voor een tweedaags bezoek na het bijwonen van verschillende toppen van westerse bondgenoten in Brussel over de oorlog in Oekraïne. Aan het begin van zijn bezoek noemde hij Poetin opnieuw een 'oorlogsmisdadiger'.

Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov reageerde direct met scherpe kritiek op de uitspraken van Biden. "Het is aan de Russische bevolking om hun president te kiezen, niet aan Biden". Dergelijke 'persoonlijke beledigingen' beperkten de mogelijkheid van bilaterale contacten met de Amerikaanse regering verder, zei Peskov in Moskou. Het is 'op zijn minst vreemd' om zulke woorden te horen van Biden, die opriep tot bombardementen op Servië in de Kosovo-oorlog van 1999. "Hij riep op om mensen te doden", zei Peskov volgens het bureau Tass. De Russische parlementsvoorzitter Vyacheslav Volodin noemde de verklaring van Biden 'hysterisch'.

Washington verklaarde direct na de uitspraak van Biden dat de Amerikaanse president niet heeft opgeroepen tot regimewisseling in Rusland. Toen hij zei: "Poetin kan niet aan de macht blijven", bedoelde Biden dat hij geen macht mag uitoefenen over buurlanden of de regio, zegt een woordvoerder van het Amerikaanse presidentiële kantoor. Biden sprak niet over de macht van Poetin in Rusland of regimewisseling.

Alles of niets

Ik moest antwoorden hebben. Waarom? Omdat ik me nog nooit zo slecht gevoeld had, echt slecht en het voelde zeer onnatuurlijk en ongepast. Dus begon ik antwoorden te zoeken en nooit ben ik gestopt met het zoeken ernaar. Ik moest alles weten en alles moest mij geweten hebben. En wanneer je niet opgeeft in iets, zal je uiteindelijk slagen, je zult je doelen bereiken en je antwoorden vinden en dat heb ik gedaan, ik heb ze gevonden, mijn doelen bereikt en veel meer dan ik verwacht had.

Levert Polen nu toch straaljagers aan Oekraïne?

Volgens Oekraïense bronnen hebben de Verenigde Staten 'geen bezwaar' tegen de levering van straaljagers door Polen aan Oekraïne. Dat maakte de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba bekend aan het persbureau AFP. Hij voegde eraan toe: "De bal ligt nu in het kamp van Polen." 

Kuleba ontmoette de Amerikaanse president Joe Biden in Polen. De bijeenkomst werd bijgewoond door de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie van Oekraïne en de Verenigde Staten.

Wat de straaljagers betreft, legde Kuleba uit dat deze kwestie nu verder moet worden besproken met Poolse zijde. "Maar ik wil het duidelijk maken: Oekraïne heeft absoluut meer gevechtsvliegtuigen nodig." Er moet een 'balans' komen in het luchtruim om te voorkomen dat Rusland verdere luchtaanvallen uitvoert. Deze vraag moet 'zo snel mogelijk' worden verduidelijkt.

Warschau kondigde op 8 maart al aan dat het alle Mig-29-straaljagers naar de Amerikaanse luchtmachtbasis in Ramstein, Duitsland, zou verplaatsen. Van daaruit hadden de VS de straaljagers naar Oekraïne moeten overbrengen. Washington heeft dit voorstel toen verworpen.

Kunstschaatser Uno pakt wereldtitel

In het Franse Montpellier is het wereldkampioenschap kunstschaatsen zaterdag afgesloten, in elk geval wat de medailles betreft. De mannen werkten de beslissende vrije kür af, bij de ijsdansers stond de vrije dans nog op het programma.

Na de korte kür ging Shoma Uno al aan de leiding en met een uitmuntende vrije kür maakte de Japanner het af: met 312,48 punten kroonde hij zich tot de nieuwe wereldkampioen, voor landgenoot Yuma Kagiyama (297,60). Het brons was met 277,38 punten voor de Amerikaan Vincent Zhou, terwijl achter in het veld pech de boventoon voerde: de Mexicaan Donovan Carrillo moest zich terugtrekken, omdat zijn bagage met zijn schaatsen niet op tijd arriveerde.

Bij de ijsdansers gingen olympisch kampioenen Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron uit Frankrijk aan de leiding na de ritmische dans. In de vrije dans vergrootten ze hun voorsprong en met 229,82 punten pakten ze hun vijfde wereldtitel. Zilver ging naar het Amerikaanse duo Madison Hubbell/Zachary Donohue (222,39), voor hun landgenoten Madison Chock en Evan Bates (216,83).

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.