Kunstschaatser Uno pakt wereldtitel

In het Franse Montpellier is het wereldkampioenschap kunstschaatsen zaterdag afgesloten, in elk geval wat de medailles betreft. De mannen werkten de beslissende vrije kür af, bij de ijsdansers stond de vrije dans nog op het programma.

Na de korte kür ging Shoma Uno al aan de leiding en met een uitmuntende vrije kür maakte de Japanner het af: met 312,48 punten kroonde hij zich tot de nieuwe wereldkampioen, voor landgenoot Yuma Kagiyama (297,60). Het brons was met 277,38 punten voor de Amerikaan Vincent Zhou, terwijl achter in het veld pech de boventoon voerde: de Mexicaan Donovan Carrillo moest zich terugtrekken, omdat zijn bagage met zijn schaatsen niet op tijd arriveerde.

Bij de ijsdansers gingen olympisch kampioenen Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron uit Frankrijk aan de leiding na de ritmische dans. In de vrije dans vergrootten ze hun voorsprong en met 229,82 punten pakten ze hun vijfde wereldtitel. Zilver ging naar het Amerikaanse duo Madison Hubbell/Zachary Donohue (222,39), voor hun landgenoten Madison Chock en Evan Bates (216,83).