Verschoor 2e in F2-hoofdrace Jeddah, Drugovich overtuigend de beste

Op het Jeddah Corniche Circuit in de straten van het Saoedische Jeddah hebben de jongelingen in de Formule 2 zondag de hoofdrace afgewerkt. Dat zorgde voor flink wat heerlijke momenten van racen, zowel voorin als achterin het veld.

Tussen de sprint- en de hoofdrace werd de uitslag van zaterdag aangepast: Jakes Hughes raakte zijn tweede plek wegens een technische overtreding kwijt, Jüri Vips en Felipe Drugovich schoven door. Zondag stond Drugovich op poleposition met Richard Verschoor naast zich, Marcus Armstrong en Ralph Boschung vertrokken vanaf de tweede rij en sprintracewinnaar Liam Lawson stond met Ayumu Iwasa op rij drie.

Drugovich en Verschoor behielden hun posities bij de start, Armstrong, Lawson, Boschung en Iwasa volgden. Na negen ronden was Drugovich de eerste die zijn verplichte stop kwam maken om harde banden te halen, Armstrong dook er achteraan. Verschoor kwam een ronde later binnen, net als Lawson en Iwasa, waardoor de leiding bij Dennis Hauger kwam: de Noor was gestart op de zachte banden.

Verschoor kwam nét achter Drugovich de baan weer op, wel ruim voor Iwasa en Armstrong - kampioenschapsleider Lawson kwam in de pitstraat stil te staan met een linkervoorwiel dat niet goed vast zat. Nadat iedereen voorin z'n pitstop gemaakt had reed Drugovich gewoon weer op kop, met Verschoor die als enige een beetje in de buurt van de Braziliaanse MP Motorsport-coureur reed. De vroeg gestopte Jehan Daruvala reed op drie, voor Hughes en Armstrong.

De overwinning van Drugovich kwam niet meer in gevaar, achter hem mocht Verschoor het podium weer beklimmen en Daruvala pakte op gepaste afstand een uitmuntende derde plek, voor Hughes, Arsmtrong en Hauger.