FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 9 maart 2021

Nieuwe opmerkelijke bijwerking coronavaccin ontdekt

Vanmiddag vertelde Liesbeth Rasker op Twitter dat ze een opmerkelijke bijwerking van coronavaccin had ontdekt. "Nu m’n vader is gevaccineerd vind ik Hugo de Jonge ook meteen een stuk minder irritant. Is dat soms een vreemd soort secundaire bijwerking van dat vaccin???????" Zo deelde ze. Gelukkig was minister Hugo de Jonge er om te bevestigen dat het zo gaat: "Klopt. Zo werkt het exact."

Random Pics van de Dag #253

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Aanhoudingen en klappen bij FvD-feestje Groningen

De succesvolle verkiezingscampagne van het Forum voor Democratie van de charismatische Thierry Baudet hield dinsdag een tussenstop op de Grote Markt in Groningen. Honderden mensen trotseerden het virus en luisterden enthousiast naar wat de politici te vertellen hadden.

De Vrijheidstour stopte eerder deze week al in Appingedam en Emmen en dinsdag sprak de lijsttrekker over onder andere het coronabeleid en over Europa. Groningers waren in groten getale op komen draven en applaudiseerden toen Baudet opriep om te stoppen met de coronamaatregelen.

Uiteraard hielden de FvD'ers zich zo goed mogelijk aan de huidige geldende maatregelen en ook vooraf werd iedereen opgeroepen om toch vooral rekening te houden met de geldende regels. Eerder kreeg de caravaan namelijk kritiek vanwege het niet volgen van de al maanden durende maatregelen.

AFA-kleuters
Uiteraard wisten de zogenaamde Anti-Fascistische Actie, ongetwijfeld na een crowdfunding voor het kopen van treinkaartjes, de weg naar Groningen ook te vinden. Zij en een aantal dames van de Jonge Socialisten Groningen probeerden de manifestatie door middel van apathisch geschreeuw door een megafoon te verstoren, want waarom zou je politieke partijen niet het zwijgen willen opleggen als je de mogelijkheid daartoe hebt. 

Een FvD-fan was het geschreeuw op een gegeven moment wel zat en probeerde de megafoon met wat overtuigingskracht af te troggelen. "Ik heb niks tegen tegendemonstranten. Afgelopen weekend in Appingedam waren die er ook en dat ging prima. Nog leuk mee gesproken achteraf. Maar hier staan ze met een megafoon er doorheen te schreeuwen, dat moet je gewoon niet doen", zo verklaarde de stugge Groninger later zijn mislukte ruilactie die gepaard ging met wat geduw en geklap.

Twee personen werden aangehouden: eentje voor het gooien van eieren naar de bus van FvD en een ander, verward persoon ging er vandoor toen agenten hem wilden controleren.

Versleutelde berichtendienst Sky ECC gekraakt: dertig aanhoudingen

De politie heeft opnieuw een versleutelde berichtendienst die door criminelen werd gebruikt gekraakt. Het gaat om Sky ECC. Vanaf half februari is er rechtstreeks meegekeken met de berichten. Dinsdag zijn dertig verdachten opgepakt in heel Nederland.

Dinsdag werden door de politie en de FIOD 75 woningen en kantoren doorzocht. In Rotterdam werden 28 vuurwapens gevonden.

Hard geraakt
Volgens de politie is de georganiseerde misdaad hard geraakt door het kraken van de berichtendienst. "Internationale organisaties die zich bezig houden met grootschalige drugshandel en witwaspraktijken, gewelddadige afrekeningen etc. zijn volledig afhankelijk van afgeschermde communicatie. De gebruikers wanen zich veilig en denken hiermee uit handen van politie en justitie te blijven. Het platform Sky ECC beloofde haar gebruikers een beveiligd wereldwijd netwerk."

Volgens de politie zijn er tientallen ernstige incidenten, waaronder ontvoeringen, liquidaties en schietpartijen voorkomen in de periode dat er live meegekeken kon worden. "Enkele honderden politiemensen van alle eenheden hebben de afgelopen maanden stand-by gestaan en zijn ingezet om opvolging te kunnen geven aan de onderschepte berichten. Het zwaartepunt lag bij de rechercheurs van de Eenheid Amsterdam en de Landelijke Eenheid."

Duizenden kilo's
In hetzelfde onderzoek werden eerder duizenden kilo’s cocaïne, heroïne, hasj gevonden. Daarnaast zijn er meerdere wapens inbeslaggenomen en drugslabs ontdekt en ontmanteld en zijn miljoenen euro’s in beslag genomen.

Het is niet de eerste keer dat de politie versleutelde berichten toch heeft kunnen lezen, het gebeurde een paar jaar geleden ook met PGP-telefoons (Pretty Good Privacy-telefoons).

Bertens opnieuw in eerste ronde onderuit

Kiki Bertens heeft voorlopig nog geen gelukkige rentree gemaakt op de WTA-tour. De Nederlandse verloor op het WTA-toernooi in Dubai in twee sets van Tereza Martincová: 1-6, 4-6.

Vorige week verloor de 29-jarige Bertens ook al in de eerste ronde van Doha, nadat ze vanwege een achillespeesoperatie een aantal maanden niet had gespeeld. Toen won ze slechts twee games en verloor ze met 0-6, 2-6 van Jelena Ostapenko.

Ook in Dubai ging het niet goed voor Bertens. De Nederlandse nummer elf van de wereld ging in de eerste set met 6-1 onderuit. In de tweede set ging het wat beter met Bertens, maar ook de tweede set ging naar Martincová. De Tsjechische brak vroeg in de set de service van Bertens en gaf in het vervolg de voorsprong niet meer weg en won uiteindelijk met 6-4.

Na het toernooi in Dubai, waar Bertens ook nog meedoet aan het dubbelspel, doet ze mee aan het masterstoernooi in Miami, voordat ze in april begint aan het gravelseizoen.

Snoeiharde doggystyle bezorgt kids trauma

Een jong stel uit de Australische stad Brisbane heeft het aan de stok met de buren. Ze hebben namelijk de waarschuwing ontvangen te stoppen met hun nachtelijke sekssessies. De kinderen in de flat zouden namelijk zijn 'getraumatiseerd door de luide doggystyle-seks' van de nieuwe buren.

Het stel heeft deze week de niet al te vriendelijke brief op Reddit gezet. In haar post schrijft schrijft ze dat nu de hele buurt te weten komt dat ze geregeld snoeihard wordt uitgewoond.

In de brief wordt het stel, dat nog maar pas de flat in Brisbane heeft betrokken, ervoor gewaarschuwd dat de muren 'zo dun als papier' zijn. "Los van jullie luide, dagelijkse levensstijl en muziek bij jullie slaapkamer...", schrijft de briefschrijfter. "Werden wij vannacht rond half 1 ruw gewekt door wat wij aanvankelijk dachten dat het een nachtmerrie was."

"We werden echter wakker door de geluiden van 'doggystyle-bodyclapping-klinkende seks' met luid gekreun. Hiermee tonen jullie weinig respect tegenover je mede-flatbewoners met kinderen die getraumatiseerd raken door het lawaai. Jullie 'sexcapade werd gevolgd door het lachen en praten tot in de vroege uurtjes. O, en houd alsjeblieft de ramen gesloten. Jullie seks is totaal niet sexy!"

Aan het eind van de brief krijgen ze nog het advies mee de deur naar de slaapkamer gesloten te houden. "Mensen die op de galerij lopen, kunnen alles zien wat in de douche gebeurt. Daar zijn de vorige bewoners op een pijnlijke manier achtergekomen. Er zijn voormalige seksverslaafden in deze flat die liever willen zien dat jullie je seksleven privé houden", besluit de schrijfster van de brief, die waarschijnlijk met de naam 'Karen' door het leven gaat.

Pikante seks in brief

Dubbelslag voor Bissegger in Parijs-Nice na winst in tijdrit

Stefan Bissegger heeft de individuele tijdrit in Parijs-Nice gewonnen. De 22-jarige Zwitser was 83 honderdsten sneller dan de Franse kampioen tijdrijden Rémi Cavagna. Primoz Roglic gaf zes seconden toe op de winnaar en werd derde in de tijdrit over 14,4 kilometer. Bissegger is ook de nieuwe leider in Parijs-Nice.

De 22-jarige Bissegger reed vorige maand al een sterke tijdrit in de UAE Tour en werd toen tweede achter wereldkampioen Fillipo Ganna. Zonder Ganna aan de start in Parijs-Nice was het ditmaal wel prijs voor de Zwitser. Hij liet erkende tijdrijders als Rémi Cavagna, Rohan Dennis en Primoz Roglic achter zich.

Roglic deed wel de beste zaken van de klassementsrenners. De Sloveen werd derde op zes seconden en nam daarbij tijd op zijn concurrenten voor het eindklassement. Ploeggenoot Steven Kruijswijk reed ook een sterke tijdrit en werd elfde op twintig seconden van de winnaar.

Franse leraar werd onthoofd na leugen scholiere

Het lijkt erop dat de keten die in oktober 2020 eindigde in de gruwelijke dood van de Franse leraar Samuel Paty begon met een leugen. Een islamitische scholiere, die aan het begin van het proces stond, heeft bekend niet eens bij de beruchte les maatschappijleer waarbij Mohammedcartoons werden vertoond, aanwezig te zijn geweest. Het meisje was toen namelijk geschorst vanwege slecht gedrag.

Het dertienjarige meisje vertelde aan haar vader dat alle moslimkinderen werden verzocht de klas uit te gaan. Ze beschuldigde Paty van islamofobie. Haar vader werd enorm kwaad en hij riep op sociale media mensen op tot actie tegen Paty. Uiteindelijk leidde deze lastercampagne tot de onthoofding van de leraar door de achttienjarige moslim Abdullakh Anzorov.

Lees ook: 'Geschiedenisleraar vermoord na tonen spotprent Mohammed'

Klasgenoten van het meisje wisten te vertellen dat het meisje vanwege de schorsing helemaal niet bij de bewuste les aanwezig was. Zelfs had ze verteld dat ze pas geschorst werd nadat ze tegen Paty inging op het moment hij de cartoons wilde laten zien. Door de verklaringen van haar klasgenoten kon ze de leugen niet langer volhouden en bekende ze tegenover de onderzoeksrechter vanaf het begin gelogen te hebben. 

Het meisje wordt nu aangeklaagd voor laster, haar vader wordt verdacht van het medeplichtig zijn aan een terroristische daad.

Overname ZeniMax Media door Microsoft is een feit

Microsoft maakt bekend dat de overname van Zenimax Media officieel rond is. Vanaf vandaag vallen acht nieuwe studio's onder Xbox, waaronder natuurlijk Bethesda.

De studio's in kwesite zijn Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tange Gameworks, Alpha Dog en Roundhouse Studios. Dit betekent nog steeds niet dat games exclusief op Xbox en pc uitkomen.

In de blogpost valt te lezen: 'Waaronder enkele nieuwe titels in de toekomst die exclusief zijn voor pc- en Xbox-spelers.' Microsoft heeft dus nog steeds plannen om enkele toekomstige multiplatform te maken, al weten we natuurlijk (voorlopig) niet welke dat gaan zijn.

Om de overname te vieren komen er later deze week meer Bethesda-games naar Xbox Game Pass. Later dit jaar wordt er gepraat over toekomstige projecten.

Bethesda Xbox

COVID-19: 4333 nieuwe besmettingen en 58 doden, totaal 1.128.202 en 15.917

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 4333 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.128.202 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 240 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1407 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 35 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 556 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 58 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 15.917 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

RIVM
RIVM

Nooit-geneukte chick bevallen van dochter

Nicola Moore heeft de verrassing van haar leven gehad. De destijds 20-jarige Engelse heeft namelijk een meisje uitgepoept. Dit terwijl zij tot ver in de zwangerschap nog nooit was geneukt.

Geen idee waarom, maar ineens komt de inmiddels 28-jarige Nicola met het verhaal naar buiten. Inmiddels heeft ze een kerngezonde dochter van acht lentes. Een meisje dat als een cadeautje kwam, want de milf in kwestie zegt namelijk onbevlekt te zijn ontvangen.

Hoewel de dame uit Portsmouth tijdens de zwangerschap gewoon een vriend had, had de kloeke ridder nog nimmer het genoegen gehad zijn jonckvrouwe met zijn paarsgepunte lans te doorboren. Nicola was namelijk snaarstrak. Wat de beste man ook probeerde, de hemelpoort van zijn vriendin bleek een onneembare vesting.

Uiteindelijk bleek de Britse te lijden aan vaginisme, een aandoening die een op de vijfhonderd vrouwen treft. Hierbij trekken de vaginale spieren onwillekeurig samen, en wordt het onmogelijk de punani te betreden. Nicola had dan ook nog nooit een tampon gebruikt of een uitstrijkje gehad. Bovendien was ze nog nooit ontmaagd.

Gelukkig was de jongedame nog wel inventief genoeg om haar vriend op andere manieren te plezieren. Zonder penetratie dus. De schok was dan ook groot toen ze op haar werk een positieve zwangerschapstest wist te plassen.

"Op mijn achttiende kreeg ik een relatie met de vader van mijn dochter", vertelt Nicola aan Britse media. "We begonnen gemeenschap te hebben, omdat hij een aantal jaren ouder was en meer ervaren. We deden ons best, maar het bleek onmogelijk. Ik begreep er niets van. Het was net alsof hij telkens tegen een stenen muur botste."

De Britse besloot naar de huisarts te gaan, maar die verzekerde haar dat er niets aan de hand was. Wanneer ze echter zwangerschapskwalen begon te vertonen, besloot ze een zwangerschapstest te ondergaan. Toen deze positief bleek te zijn, begon ze zich af te vragen hoe ze in godsnaam ooit zwanger was geraakt.

"Ik was bang dat mijn vriend zou denken dat ik was vreemdgegaan. Gelukkig heeft hij geen seconde aan me getwijfeld. Vrienden noemen me nu nog altijd gekscherend 'Maagd Maria'."

Hoewel de artsen het voorval eerst naar het rijk der fabelen verwezen, bracht een second opinion aan het licht dat Nicola mogelijk zwanger is geraakt tijdens het voorspel. Hoewel het extreem zeldzaam is, kunnen dappere zwemmertjes toch een eitje hebben bereikt. Uiteindelijk is de vrouw in kwestie in de vijfde maand van de zwangerschap uiteindelijk alsnog haar vliesje kwijtgeraakt.

Veel demonstraties in kader van Internationale vrouwendag

Ongeveer duizend vrouwen hebben gisteren bij het Taksimplein in Istanbul luidkeels geprotesteerd tegen vrouwenonderdrukking, mannengeweld tegenover vrouwen en een te langzame strafrechtelijke vervolging na geweldsdelicten tegen vrouwen.

Volgens waarnemingen van vrouwenrechtengroepen zijn het aantal vrouwenmoorden in Turkije de laatste tijd sterk gestegen. Alleen al dit jaar zijn er al meer dan 50 vrouwen vermoord. De deelnemers vroegen de Turkse regering zich te committeren aan een Europese conventie ter bestrijding van geweld tegen vrouwen. 

Bij een andere bijeenkomst in Istanbul protesteerden honderden Oeigoerse vrouwen tegen de onderdrukking van hun etnische groep in China. Tijdens een protestmars bij het Chinese consulaat riepen ze op tot sluiting van alle heropvoedingskampen in de provincie Xinjiang.

Ook in sommige Latijns-Amerikaanse steden gingen grote aantallen mensen de straat op. Vooral in Santiago de Chile en in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires waren er grote demonstraties. 

Volgens de politie werd een protestbijeenkomst in Mexico-Stad geïnfiltreerd door gewelddadige mannen. Als gevolg hiervan waren er aanslagen op hulpdiensten waarbij meer dan 60 politieagenten gewond raakten. Ruiten werden ingegooid en molotovcocktails werden in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá gegooid.

Producent Sputnik-vaccin eist excuus van EMA

De makers van het Russische coronavaccin Sputnik-V eisen op hun twitteraccount een excuus van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Christa Wirthumer-Hoche van het EMA had geadviseerd het middel niet alvast via een spoedprocedure goed te keuren. Ze vergeleek dat met “Russische roulette”.

Die opmerking schoot de makers van het middel in het verkeerde keelgat. “We eisen een publieke verontschuldiging van Christa Wirthumer-Hoche van het EMA voor haar negatieve opmerkingen over EU-lidstaten die Sputnik-V rechtstreeks goedkeuren”, klagen ze op hun officiële Twitteraccount. “Het EMA heeft niet toegestaan dat dergelijke mededelingen zijn gedaan over andere vaccins. Dit soort uitspraken zijn ongepast en ondermijnen de geloofwaardigheid van het EMA en het beoordelingsproces.” Meer hierover bij Skipr.

Het nutteloze feitje van de dag: elk half jaar verandert eiland van land

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

We kennen natuurlijk genoeg eilanden die verdeeld zijn tussen twee landen, zoals bijvoorbeel Sint Maarten lange tijd. Maar wist je dat er ook een eiland is dat ieder half jaar van land wisselt? Fazanteneiland (of Isla de los Faisanes in het Spaans en Île des Faisans in het Frans) is een eiland in de Bidasoa, een grensrivier tussen Frankrijk en Spanje. Van 1 februari tot en met 31 juli hoort het eiland bij Spanje en van 1 augustus tot en met 31 januari hoort het bij Frankrijk.`

Het nutteloze feitje van de dag: elk half jaar verandert eiland van land (WikiCommons/Ignacio Gavira)
Het nutteloze feitje van de dag: elk half jaar verandert eiland van land (WikiCommons/Ignacio Gavira)

Thierry haalt nieuw record, als eerste NL politicus een 'waarschuwing' op twitter

Twitter heeft een tweet van Thierry Baudet, lijsttrekker van Forum voor Democratie (FvD), over corona vaccinatie bestempeld als misleidend. Daardoor kan het bericht niet meer geretweet of geliked worden. Het is de eerste keer dat Twitter zo'n waarschuwing plaatst bij een tweet van een Nederlandse politicus.

Zondagavond scheef Baudet op Twitter "Voor de duidelijkheid: ik ga me absoluut niet laten 'vaccineren' tegen corona. Het risico van het virus is voor mij volstrekt verwaarloosbaar. (In 2020 stierven 151 mensen < 70 eraan). De bijwerkingen zijn heftig. En langetermijn-effect op immuunsysteem is volstrekt onbekend."

Onder de tweet van Baudet plaatste Twitter in het Engels de waarschuwing dat het bericht misleidend is. Forum voor Democratie lis het niet eens met het besluit van Twitter: "Als dat geen buitenlandse inmenging in de Nederlandse democratie is, wat dan wel?’’, tweet de partij van Baudet. "FVD wil een anti-censuurwet. Niet-strafbare uitingen op social media mogen niet worden gecensureerd.’’

'Racist' Derksen slaat terug naar Kuzu

Johan Derksen heeft maandagavond in Veronica Inside gereageerd op de aantijgingen van Tunahan Kuzu. Die politicus had hem op Twitter neer gezet als 'één van de boegbeelden van racisme en seksisme in Nederland'. Derksen slaat genadeloos terug naar de politicus van DENK, die volgens hem niet serieus te nemen is.

Het relletje tussen Kuzu en Derksen komt voort uit een interview dat Marieke Derksen, de dochter van Johan, gaf aan De Telegraaf. Johan Derksen liet ziet zich bij Veronica Inside diverse malen kritisch uit over Lilianne Ploumen, de lijsttrekker van de PvdA.

Zijn dochter onthulde dat Derksen echter van huis uit een PvdA-stemmer is. "Ik kom uit een echt PvdA-gezin", aldus Marieke Derksen. "We hadden de VARA-gids, Vrij Nederland en er werd PvdA gestemd. En als dat eenmaal in je zit, dan gaat het er niet meer uit."

Ploumen heeft volgens Johan Derksen geen charisma en ze werd meermaals een 'drammer' genoemd. Volgens Marieke Derksen moet je dat met een korreltje zout nemen. "Ach welnee, je moet niet zo in al die praatjes geloven."

"Hij heeft een grote mond, maar een rood hart. Dat is allemaal voor de show, met die mannen aan tafel. Dus ik zeg ook tegen hem: je hebt me tot een verstandige vrouw opgevoed, dus volg mijn advies en kies Ploumen."

Maandag mengde Kuzu zich venijnig in het debat, door op Twitter te schrijven: "Als de PvdA trots is dat Johan Derksen als één van de boegbeelden van racisme en seksisme in Nederland onderdeel is van een echt PvdA-gezin, begrijp ik dat je geen zetels overhoudt. En dat op Internationale Vrouwendag. Schaam je, Lilianne Ploumen."

Daarmee werd Derksen maandagavond dus geconfronteerd. "Was Kuzu niet die man die toen ter discussie stond omdat hij een medewerkster daar neukte op het Binnenhof? Omdat hij het woord 'seksist' in de mond neemt", aldus Derksen.

Hij doelt daarmee op de buitenechtelijke affaire die Kuzu zou hebben gehad met een medewerkster van zijn partij. Als gevolg van het vermeende grensoverschrijdende gedrag trad Kuzu af als lijsttrekker van DENK, al staat hij wel op plek twee op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

"Dat is ook die man die het volledig eens is wat er in Turkije gebeurt?", vervolgt Derksen. "Dat is dezelfde persoon? Dan hoef ik die niet serieus te nemen." Derksen stelt verder geen PvdA te gaan stemmen bij de komende verkiezingen.

"Nee, joh. Vroeger heb ik wel Partij van de Arbeid gestemd, in de tijd van Joop den Uyl. Toen ben ik heel lang bij D66 geweest, toen bij VVD geweest. Ik heb maar één fout gemaakt: dat is Thierry Baudet, één keer."


'Gaybashing' eist leven in Belgie, daders (16 en 17) hebben zich gemeld bij politie

Afgelopen zondag werd in het Belgische Beveren een dode man aangetroffen. De man lag zwaar toegetakeld in een buurtpark in Beveren en is naar achteraf bleek het slachtoffer geworden van gaybashing.

David P. (42) werd via Grinder (datingapp voor homoseksuelen) benaderd en zo in de val gelokt. Op de plaats van afspraak werd hij opgewacht door drie jongeren die hem wilden beroven. Maar omdat de veertiger zich verdedigde, werd hij in elkaar geslagen en neergestoken waardoor hij kwam te overlijden.

Vermoedelijk heeft de dodelijke mishandeling al vrijdagavond of zaterdag plaatsgevonden, maar het lichaam van de man werd pas zondag aangetroffen door een passant. 

Een van de verdachten kwam al snel in het vizier van de politie en werd opgepakt. De andere twee daders hebben zichzelf aangegeven bij de plaatselijke politie. De tieners van 16, 17 en 17 zouden zo nog minstens twee andere slachtoffers hebben gemaakt. Ze zochten bewust mannen op die geen aangifte zouden doen.

De drie jongens uit Antwerpen waren al langer bekend bij justitie, ondermeer voor vandalisme en diefstal met geweld. Voor dat laatste was de 16 jarige jongen recent nog veroordeeld tot een taakstraf, een van de andere jongens heeft al een tijd in een gesloten inrichting doorgebracht.

In Belgie worden massaal regenboogvlaggen uitgehangen als gebaar van medeleven en steun.

Unilever wil niet meer 'normaal' doen

Levensmiddelenfabrikant Unilever heeft besloten voor schoonheids- en verzorgingsproducten de term 'normaal' niet meer gebruiken in de omschrijving. Uiteraard wordt dat gedaan onder het mom van meer inclusiviteit.

Het bedrijf neemt dat besluit na kritiek op non-inclusiviteit bij hun advertenties en de benaming van de producten. Zo werd afgelopen jaar in India bijvoorbeeld al de witmakende gezichtscrème 'Fair & Lovely' gewijzigd naar 'Glow & Lovely'. De termen 'eerlijk', 'wit' en 'licht' op de verpakking zouden ten onrechte een bepaald schoonheidsideaal suggereren. In 2017 kreeg het bedrijf al stevige kritiek te verduren voor een advertentie waarin een zwarte vrouw haar topje uitdoet om een witte vrouw te onthullen.

De reden dat ze het woord 'normaal' willen verwijderen uit hun uitingen heeft te maken met een 'belangrijke stap richting een meer inclusieve definitie van schoonheid'. Ook is het plan om de modellen niet meer te photoshoppen in de reclame-uitingen. Vanaf volgend jaar maart zal het woord 'normaal' niet meer voorkomen bij de verzorgingsproducten van Unilever.

Tesla crasht: 260 miljard dollar beurswaarde in rook op

Tesla heeft opnieuw een record gebroken. Nog nooit verloor een groot bedrijf in zo’n korte tijd zoveel beurswaarde als Tesla de afgelopen 6 weken. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s is nu 309 miljard dollar (260 miljard euro) minder waard dan op het hoogtepunt in januari. Meer hierover in het AD.

De beurswaarde van Tesla is nu 540 miljard dollar, eind januari op het hoogtepunt was dat 849 miljard dollar. Het hoogste verlies tot nu toe markeert het einde van de idiote koersstijgingen van de elektrische auto fabrikant. Nog geen jaar geleden was het bedrijf ‘slechts’ 30 miljard dollar waard. Sindsdien schoot de koers bijna elke dag nog verder omhoog.

Volgens zakenblad Fortune geeft het grillige koersverloop van Tesla de onzekerheid aan over hoe een bedrijf dat in 2020 een half miljoen auto’s  heeft verkocht gewaardeerd moet worden ten opzichte van zijn concurrentie. De grootste autoproducent ter wereld, Toyota is 177 miljard euro waard. En de VW Groep (waartoe Volkswagen, Porsche, Audi, Seat, Skoda behoren) 104 miljard euro.

Het is erg moeilijk voor beleggers om Tesla op waarde te schatten. Kan de autofabrikant al zijn beloftes waarmaken? Als de enorme beurswaarde van eind januari zich zou moeten vertalen naar operationele winst dan zouTesla binnen tien jaar even winstgevend moeten worden als Apple. Om dat niveau te bereiken moet de winst van Tesla elk jaar verdubbelen.

Ook de andere fabrikanten, die alleen elektrische auto’s produceren, hebben het zwaar. De beurswaardes van e-autofabrikanten Nio en Nikola liggen respectievelijk 49 en 84 procent lager dan de piek in de laatste 12 maanden. De Nederlandse exploitant van snellaadstations, Fastned, zag de koers van zijn aandeel bijna halveren in een maand tijd: van 103 naar 58 euro.

De "traditionele" autofabrikanten zetten nu ook in op elektrische auto’s, en laten een omgekeerde beweging zien op de beurs. Het aandeel VW Groep ging in één maand tijd omhoog van 163 naar 194 euro. Volkswagen is Tesla in Europa nu voorbijgestreefd als grootste fabrikant van elektrische auto’s. En Porsche en Audi maken met respectievelijk de Taycan en e-Tron GT elektrische auto’s waarbij de vormgeving van Tesla gedateerd lijkt.

Tesla blijft aan de weg timmeren en brengt het komende jaar nieuwe versies van het Model S en het Model X uit, daarnaast komt ook Model Y in Europa op de markt. Tesla verwacht dit jaar ook Semi, een volledig elektrische vrachtwagen, aan te kunnen bieden.

Elon musk is door de koersval vcan Tesla niet meer de rijkste mens op aarde, met zijn 120 miljard aan geschat vermogen staat hij nu op nummer drie.

The Elder Scrolls Online: Flames of Ambition is nu beschikbaar voor pc

De The Elder Scrolls Online: Flames of Ambition DLC is nu live en beschikbaar voor pc en Mac. Deze DLC bevat twee nieuwe dungeons en is de start van Gates of Oblivion, het jaarlange avontuur van 2021. Daarnaast is de gratis Update 29 uitgebracht voor pc en Mac, met daarin een hoop aanpassingen en verbeteringen voor alle spelers, waaronder een verbeterd Champion System voor spelers met een hoog level.

Er zijn twee nieuwe dungeons: Black Drake Villa en The Cauldron. In Black Drake Villa werken spelers samen met de Wood Elf-verkenner Eveli Sharp-Arrow, bekend van de DLC Orsinium, en doorzoeken ze de verborgen archieven van een herenhuis dat nu de thuisbasis is van monsters en brandstichters.

In The Cauldron heeft de cultus van de Waking Flame de plaatselijke dorpsbewoners tot slaaf gemaakt en graaft nu naar sinistere ruïnes in een lang vergeten mijn. Met de hulp van de Dremora Lyranth zullen spelers zich een weg banen door Daedric-vijanden en sekteleden, de gevangenen bevrijden en een einde maken aan hun plannen.

Met het opnieuw ontworpen Champion-systeem kunnen spelers hun personages beter afstemmen op hun gekozen speelstijlen met behulp van drie bijgewerkte constellatiegroepen. De wijzigingen introduceren ook een champion bar, waardoor spelers maximaal vier krachtige passieve voordelen voor elk sterrenbeeld kunnen plaatsen.

Naast het nieuwe Champion System bevat Update 29 andere verbeteringen en fixes, waaronder een bijgewerkt character sheet met meer statistieken. Spelers zullen nu beter zien hoe veranderingen in hun personage (of het nu via Champion Points, vaardigheden, uitrusting of attributen is) van invloed zijn op hun effectiviteit.

Flames of Ambition en Update 29 komen op 16 maart naar Xbox One en PlayStation 4.

20 procent meer bedrijven opgeheven in 2020

In 2020 werden ruim 140.000 bedrijven opgeheven. Dat is ruim 20 procent meer dan in 2019, toen het aantal bedrijfsopheffingen 115.000 betrof. De meeste opgeheven bedrijven hadden één werkzame persoon. Dit meldt het CBS op basis van voorlopige cijfers.

Het aantal bedrijfsopheffingen steeg in 2020 voor het derde jaar op rij. Doordat het aantal bedrijfsoprichtingen hoger was dan ooit en het aantal faillissementen zeer laag, nam het totaal aantal bedrijven in 2020 overigens toe.

Toename bedrijfsopheffingen vooral in tweede helft 2020
Het aantal bedrijfsopheffingen is ruim 25 duizend hoger dan in 2019 en bovendien het hoogste aantal sinds 2007. De stijging is vooral te zien in het derde en vierde kwartaal van 2020. Afgezet tegen de bedrijvenpopulatie in het vierde kwartaal van elk jaar, steeg het aandeel bedrijfsopheffingen van 5,9 procent in 2018 naar 7,4 procent in 2020.

Meer opheffingen in specialistische zakelijke diensten
Ruim 40 procent van de toename van de bedrijfsopheffingen is toe te schrijven aan de specialistische zakelijke diensten (ruim 10.000 meer dan in 2019). Dit is ook de bedrijfstak waarin de meeste bedrijven actief zijn. Ook binnen de handelssector (+35.00) en de informatie- en communicatiesector (+2.800) nam het aantal bedrijfsopheffingen ten opzichte van 2019 toe.

24 procent van de bedrijfsopheffingen in 2020 was in de specialistische zakelijke dienstverlening, terwijl het aandeel van deze sector in de bedrijvenpopulatie in het vierde kwartaal van 2020 20 procent bedroeg. Het aandeel opgeheven handelaren bedroeg 16 procent, terwijl deze sector een aandeel van 13 procent had in de bedrijvenpopulatie.

Opheffingen van bedrijven met meer dan één werkzame persoon
Bijna 89 procent van de bedrijfsopheffingen betrof bedrijven met 1 werkzame persoon, ruim 10 procent waren bedrijven met 2 tot 10 werkzame personen en minder dan 1 procent betrof bedrijven met 10 tot 250 werkzame personen. De toename van het aantal bedrijfsopheffingen vond ook vooral plaats bij bedrijven met 1 werkzame persoon (+25.300). Bij bedrijven met 2 tot 10 werkzame personen was het aantal met 14.700 zelfs iets lager dan in 2019. Bij bedrijven met 10 tot 250 werkzame personen waren 1.100 opheffingen, 250 (32 procent) meer dan in 2019.

470 restaurants opgeheven
De meeste bedrijfsopheffingen met meer dan 1 werkzame persoon zijn in 2020 te vinden bij de restaurants, te weten 470, ongeveer 10 procent meer dan een jaar eerder. Ook stopten 450 cafetaria's, lunchrooms, snackbars, ijssalons en andere eetkramen. Bij de branches met de meeste bedrijfsopheffingen met meer dan 1 werkzame persoon zijn in 2020 relatief veel horecabedrijven, maar staan op de derde en zesde plek ook de detailhandel via internet. Hoewel cafés ook in 2020 in de top 10 staan, verschilt het aantal bedrijfsopheffingen met meer dan 1 werkzame persoon in deze branche niet veel met eerdere jaren.

Livestream kort geding Koninklijke Horeca Nederland tegen de Staat

Vanmiddag om 14.00 uur behandelt de rechtbank Den Haag het kort geding van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tegen de Staat over de uitbetaling van subsidies. De zitting kan door belangstellenden via een livestream worden gevolgd. 

Belangstellend publiek is beperkt welkom bij zittingen in het Paleis van Justitie. Om het bezoek zo verantwoord en veilig mogelijk te maken is een maximum aantal van twee belangstellenden per zaak vastgesteld. Aanmelden kan via deze pagina.

FOK! Wat een weer: droog, later regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Het is bewolkt en op veel plaatsen valt er (mot)regen. Deze regenzone trekt in de loop van de ochtend zuidoostwaarts weg, maar vooral het zuiden blijft gevoelig voor een enkele bui. In het noordwesten kan de zon soms even doorbreken. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De matige wind draait naar het (noord)westen.

In de nacht naar woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C, in het noordoosten mogelijk -1°C. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig, aan zee mogelijk vrij krachtig.

Woensdagochtend kan de zon soms nog even doorbreken, maar van het westen uit neemt de bewolking al snel weer toe. In de loop van de middag begint het in het westen te regenen. In de avond breidt dit regengebied zich over het hele land uit. De maximumtemperatuur komt uit rond 7°C. De zuid(west)enwind neemt later op de dag toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Zonsondergang bij station Wormerveer (Foto: DJMO)
Zonsondergang bij station Wormerveer (Foto: DJMO)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #96
special
FOK! Zien en doen: Stoomgemaal De Cruquius
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #133
special
VrijMiBabes #133 (not very sfw!)
special
AI Picture Gallery #53
special
Random Pics van de Dag #791
©FOK.nl e.a.