Franse leraar werd onthoofd na leugen scholiere

Het lijkt erop dat de keten die in oktober 2020 eindigde in de gruwelijke dood van de Franse leraar Samuel Paty begon met een leugen. Een islamitische scholiere, die aan het begin van het proces stond, heeft bekend niet eens bij de beruchte les maatschappijleer waarbij Mohammedcartoons werden vertoond, aanwezig te zijn geweest. Het meisje was toen namelijk geschorst vanwege slecht gedrag.

Het dertienjarige meisje vertelde aan haar vader dat alle moslimkinderen werden verzocht de klas uit te gaan. Ze beschuldigde Paty van islamofobie. Haar vader werd enorm kwaad en hij riep op sociale media mensen op tot actie tegen Paty. Uiteindelijk leidde deze lastercampagne tot de onthoofding van de leraar door de achttienjarige moslim Abdullakh Anzorov.

Lees ook: 'Geschiedenisleraar vermoord na tonen spotprent Mohammed'

Klasgenoten van het meisje wisten te vertellen dat het meisje vanwege de schorsing helemaal niet bij de bewuste les aanwezig was. Zelfs had ze verteld dat ze pas geschorst werd nadat ze tegen Paty inging op het moment hij de cartoons wilde laten zien. Door de verklaringen van haar klasgenoten kon ze de leugen niet langer volhouden en bekende ze tegenover de onderzoeksrechter vanaf het begin gelogen te hebben. 

Het meisje wordt nu aangeklaagd voor laster, haar vader wordt verdacht van het medeplichtig zijn aan een terroristische daad.