FOK! Wat een weer: droog, later regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Het is bewolkt en op veel plaatsen valt er (mot)regen. Deze regenzone trekt in de loop van de ochtend zuidoostwaarts weg, maar vooral het zuiden blijft gevoelig voor een enkele bui. In het noordwesten kan de zon soms even doorbreken. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De matige wind draait naar het (noord)westen.

In de nacht naar woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C, in het noordoosten mogelijk -1°C. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig, aan zee mogelijk vrij krachtig.

Woensdagochtend kan de zon soms nog even doorbreken, maar van het westen uit neemt de bewolking al snel weer toe. In de loop van de middag begint het in het westen te regenen. In de avond breidt dit regengebied zich over het hele land uit. De maximumtemperatuur komt uit rond 7°C. De zuid(west)enwind neemt later op de dag toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Zonsondergang bij station Wormerveer (Foto: DJMO)
Zonsondergang bij station Wormerveer (Foto: DJMO)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.