'Gaybashing' eist leven in Belgie, daders (16 en 17) hebben zich gemeld bij politie

Afgelopen zondag werd in het Belgische Beveren een dode man aangetroffen. De man lag zwaar toegetakeld in een buurtpark in Beveren en is naar achteraf bleek het slachtoffer geworden van gaybashing.

David P. (42) werd via Grinder (datingapp voor homoseksuelen) benaderd en zo in de val gelokt. Op de plaats van afspraak werd hij opgewacht door drie jongeren die hem wilden beroven. Maar omdat de veertiger zich verdedigde, werd hij in elkaar geslagen en neergestoken waardoor hij kwam te overlijden.

Vermoedelijk heeft de dodelijke mishandeling al vrijdagavond of zaterdag plaatsgevonden, maar het lichaam van de man werd pas zondag aangetroffen door een passant. 

Een van de verdachten kwam al snel in het vizier van de politie en werd opgepakt. De andere twee daders hebben zichzelf aangegeven bij de plaatselijke politie. De tieners van 16, 17 en 17 zouden zo nog minstens twee andere slachtoffers hebben gemaakt. Ze zochten bewust mannen op die geen aangifte zouden doen.

De drie jongens uit Antwerpen waren al langer bekend bij justitie, ondermeer voor vandalisme en diefstal met geweld. Voor dat laatste was de 16 jarige jongen recent nog veroordeeld tot een taakstraf, een van de andere jongens heeft al een tijd in een gesloten inrichting doorgebracht.

In Belgie worden massaal regenboogvlaggen uitgehangen als gebaar van medeleven en steun.