Iedereen die ontslag wil nemen is ontslagen

Het gedrag van dictators is dat ze iedereen die het niet met ze eens is, aan de kant schuiven. We zagen enkele dagen geleden dat de minister van defensie door Trump ontslagen werd omdat hij niet het leger tegen de Amerikanen in wilde zetten. De topambtenaar die verantwoordelijk is voor het onderzoeken van verkiezingsfraude nam zelf ontslag, en dat lijkt nogal knap te zijn.

Want de presidentiële directeur verantwoordelijk voor het personeel John McEntee, heeft de instructie doen uitgaan dat iedereen die zoekende is naar een andere baan, ontslagen moet worden.

"A senior administration official said presidential personnel director John McEntee, the president’s former personal aide, has sent word to departments that they should terminate any political appointees seeking new work for now."

Misschien dat Richard Pilger ontslag heeft genomen voordat die instructie uit ging. Zeker is wel dat Richard Pilger zijn ontslag indiende nadat minister van justitie Barr openbaar aanklagers opgeroepen heeft om verkiezingsfraude te onderzoeken, dit gaat in tegen richtlijnen van het ministerie van justitie. Dat een verantwoordelijke topambtenaar hier tegen is komt vast niet alleen omdat het tegen de richtlijnen ingaat, maar waarschijnlijk ook doordat de beschuldigingen tot nu toe bestaan uit lucht.

Trump verwijdert steeds meer mensen en installeert mensen die loyaal aan hem zijn. Zo veel dat het Pentagon gealarmeerd raakt, aldus CNN. Forbes meldt dat sinds de verkiezingen al 9 topambtenaren zijn ontslagen of opgestapt.
Deze mensen worden vervangen door loyalisten, sommige met een wat twijfelachtige geschiedenis zoals gepensioneerd brigade general Anthony Tata die eerder complottheorieën verspreidde.

Intussen zijn de mensen aan Trumps kant zo wanhopig op zoek naar bewijs dat ze een beloning uitloven voor bewijs.