Tzimisce, Salubri en Ravnos binnenkort speelbaar in Vampire: the Masquerade tabletop

World of Darkness heeft vandaag een nieuw supplement aangekondigd voor de vijfde editie van Vampire: the Masquerade. In de Companion kunnen spelers de regels leren voor drie populaire clans die hun terugkeer maken in de horror-tabletop, inclusief hun bovennatuurlijke krachten (disciplines). Daarnaast komt de Companion ook met regels voor het spelen van ghouls en stervelingen, nieuwe merits voor spelers, en aanpassingen van de regels voor het hoofdboek van Vampire the Masquerade: fifth edition.

De drie Clans die hun opwachting maken zijn de Tzimisce, Salubri en Ravnos. Tzimisce zijn aristocratische vampieren met monsterlijke karaktertrekken, die hun inspiratie halen uit Dracula. Met hun discipline Vicissitude kunnen ze het vlees, botten en bloed van zichzelf (en anderen) zo aanpassen dat ze zichzelf monsterlijk of juist beeldschoon kunnen maken. In-game vertaalt dat zich naar het herschikken van je dots in fysieke vaardigheden zoals strength, stamina en dexterity. 

Salubri aan de andere kant zijn de helers onder de vampieren. Ze zijn geobsedeerd met het bereiken van verlichting en kunnen met hun disciplines schade aan het lichaam, ziel en geest verhelpen. Het nadeel is dat ze deze krachten niet op zichzelf kunnen gebruiken - dus zijn ze afhankelijk van anderen om zichzelf te beschermen. Als laatste zijn er de Ravnos, de zwervers en dieven onder de Kindred. Met hun discipline kunnen ze levensechte hallucinaties en illusies creëren.

Vampire: the Masquerade - Companion zal voor iedereen gratis beschikbaar zijn als je je registreert met een Paradox Interactive-account op de World of Darkness website. Het boek zelf komt uit in december, rond de kerst. Een (lange) youtube-video die dieper in gaat op de Companion is hieronder te bekijken.