vEL: Uitslag Heracles Almelo - FC Arouca

Heracles Almelo blijft met een domper achter na de eerste wedstrijd voor de club in de Europa League. 90 minuten lang waren ze de betere club die vele kansen kregen, maar uiteindelijk werd het in de laatste minuut nog 1-1.

In de eerste helft was Heracles duidelijk al beter. Jaroslav Navratil kopte net over in de eerste minuut. Het bleef kansen regenen voor de Heraclieden, maar Paul Gladon en Ilias Bel Hassani gingen niet slim om met geboden mogelijkheden. Voor rust dreeg het nog even mis te gaan toen de Portugese bezoekers de enige kans van de eerste helft kregen, maar ook zij konden niets meer dan recht op de doelman schieten.

In de tweede helft bleef het maar kansen regenen voor Heracles. Gladon schoot recht op de keeper en was ook zelfzuchtig terwijl hij kon afleggen op Bel Hassani voor een zeker doelpunt. Net voor het uur kon Gladon dan toch eindelijk afronden na opnieuw een grote kans. De bal rolde er niet gemakkelijk in, maar het was toch 1-0. Daarna nam Heracles gas terug, maar niets liet vermoeden dat Arouca nog een kans kreeg.

Die kwam er wel, eentje in de 90e minuut. Arouca had de hele wedstrijd niets laten zien, maar een van richting veranderde voorzet door Robin Gosens plofte zomaar de goal binnen. 1-1, een ongelooflijke domper na een zeer goede wedstrijd. Hierdoor is de uitgangspositie in Portugal ook bepaald niet gunstig voor de Heraclieden.

Robin Gosens baalt na afloop van de wedstrijd. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)
Robin Gosens baalt na afloop van de wedstrijd. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)

Heracles Almelo

1 - 1

FC Arouca

 53' Gladon    90' Gege
 
 Gele kaart: , Basto, Valente, Coelho, (FC Arouca)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: -
Arbiter: Kalogeropoulos
 
Opstelling:   Opstelling:
Castro
Breukers
Te Wierik (Propper/74)
Zomer
Gosens
Pelupessy
Bruns
Bel Hassani
Kuwas
Gladon
Navratil (Darri/82)
  Bracali
Gege
Rocha
Basto
Nalsinho
Goiano (Santos/55)
Coelho
Moreira (Valente/58)
Mateus
Gonzalez
Zequinha (Crivellaro/88)