Staande start bij regen in Formule 1

In de Formule 1 zal voortaan bij regenraces ook een staande start gehouden worden. De afgelopen jaren was gebruikelijk dat in het geval van overvloedig hemelwater achter de safety car gereden werd, waarna het veld na een aantal ronden losgelaten werd. Dat gaat veranderen als het aan de F1 Strategy Group ligt.

Aanleiding voor de regelwijziging is de afgelopen Grand Prix van Groot-Brittannië waar volgens de fans en coureurs te lang achter de safety car gereden werd, waardoor de baan al flink opgedroogd was voordat de rijders losgelaten werden. De bedoeling nu is dat als de baan zeer nat is alsnog achter de safety car gestart wordt, maar dat zodra deze naar binnen gaat er een staande start volgt. Dit betekent dat de coureurs hun posities op de grid innemen en starten als bij een normale racestart. Dit moet de show attractiever maken voor de fans.

Het is echter nog niet zeker wanneer het plan van de F1 Strategy Group doorgang zal vinden. Mogelijk zal de World Motor Sport Council van de FIA eerst in moeten stemmen.