[eSports] CS:GO-uitzending afgelast wegens schietpartij München

De Duitse televisiezender Pro-Sieben MAXX heeft een uitzending van een Counter-Strike: Global Offensive-evenement afgelast als gevolg van de schietpartij in München vorige week vrijdag. De aanrichter van het bloedbad, waarbij tien mensen om het leven kwamen, was naar verluidt een fanatieke speler van first person shooters, voornamelijk Counter-Strike: Source.

Aankomend weekend zou Pro-Sieben een evenement uitzenden van ELeague, een eSports-kampioenschap specifiek voor Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Een woordvoerder van het marketingteam achter het evenement gaf in een officiële verklaring aan dat het hen niet verstandig leek om de uitzending door te laten gaan in verband met de tragische gebeurtenissen in München. Het betreft de laatste aflevering van het kampioenschap, waarin de halve finale (morgenavond) en de finale (zaterdagavond) gespeeld worden.

Eerder deze week vroeg de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, al een debat aan over de gevaren van extreem gewelddadige computerspelletjes die in omloop zijn. "We kunnen niet negeren dat het verheerlijken van geweld in computerspelletjes een schadelijk effect heeft op de ontwikkeling van jonge mensen", aldus de minister in een eerdere verklaring. Een chef van de Beierse recherche ging nog iets verder en zou gezegd hebben dat Counter-Strike een game is die 'door de meeste soortgelijke schutters gespeeld wordt'.

Hoewel de wedstrijden dus niet op het Duitse Pro-Sieben uitgezonden worden, zijn er genoeg alternatieven om het kampioenschap alsnog te volgen. Zo zijn de speelsessies te bekijken op Twitch via de kanalen van ELeague en 99Damage en wordt het live uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender TBS. CS:GO, hoewel alweer vier jaar oud, groeit nog steeds in populariteit vanwege het succes dat de game geniet in eSports.


eSports-uitzending CS:GO afgelast wegens gebeurtenissen München