FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 juli 2016

Facebook ziet omzet en winst flink aantrekken

Facebook blijft groeien. De sociaalnetwerksite rapporteerde woensdag over het afgelopen kwartaal een zeer sterke toename van de omzet en de winst.

Doordat Facebook meer advertenties wist te verkopen, kwamen de opbrengsten 59 procent hoger uit dan een jaar eerder, op dik 6,4 miljard dollar. Omgerekend is dat zo'n 5,8 miljard euro. De nettowinst verdriedubbelde bijna tot 2 miljard dollar, van 719 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De resultaten overtroffen de verwachtingen van analisten.

Er zijn nu dagelijks dik 1,1 miljard mensen actief op het sociale netwerk. Dat zijn er 17 procent meer dan een jaar geleden. Topman Mark Zuckerberg liet weten dat hij vooral erg tevreden is over Facebooks vooruitgang op het gebied van video's. Facebook slaagt er in toenemende mate in om filmpjes in te zetten voor het aan de man brengen van advertenties voor mobiele gebruikers.

Facebook ziet omzet en winst flink aantrekken
Facebook ziet omzet en winst flink aantrekken (Foto: BuzzT)

Google lanceert Family Library

De nieuwe dienst Google Family Library is woensdag gelanceerd. Dat valt te lezen op het Googleblog. Met de dienst kunnen aankopen in de Google Play Store met anderen worden gedeeld, met een maximum van vijf mensen.

Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Bij apps en games moeten deze na 2 juli zijn aangeschaft, boeken delen is alleen mogelijk op voorwaarde dat de uitgever daar toestemming voor heeft gegeven en de deelnemers in een groep moeten minimaal 13 jaar ouder zijn.

De dienst is nog niet in Nederland beschikbaar. De komende dagen wordt die uitgerold in Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nieuw Zeeland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Google lanceert Family Library
Google lanceert Family Library (Foto: BuzzT)

Turkse autoriteiten leggen media zwijgen op

De Turkse autoriteiten gaan onverdroten door met de persbreidel. Volgens de zender CNN Türk zijn woensdag drie persbureaus gesloten, gingen zestien televisiekanalen op zwart en kregen 45 kranten een verschijningsverbod. In totaal werden 130 mediabedrijven aangepakt door de regering Erdogan.

Ook waren er nieuwe zuiveringen in het leger. Er werden 1684 militairen ontslagen, onder wie veel officieren.

Turkse autoriteiten leggen media zwijgen op
Turkse autoriteiten leggen media zwijgen op (Foto: ANP)

Uitslagen derde voorronde Champions League 27/07/2016

Op woensdagavond werden er zes duels gespeeld in de derde voorronde van de Champions League. Zo kwamen onder andere Celtic en Fenerbahçe in actie. De returns zijn volgende week. 

Celtic heeft in Astana redelijke zaken gedaan voor een plek in de laatste voorronde. Tegen de plaatselijke FC werd het 1-1. Leigh Griffiths trof twaalf minuten voor tijd doel. De aanvaller sloeg toe op aangeven van Patrick Roberts, die de bal in bezit kreeg na slordig verdedigen van FC Astana.

Fenerbahçe heeft thuis gewonnen van AS Monaco. Het werd 2-1. Gregory van der Wiel had een hoofdrol in het duel met een assist. Vijf minuten voor rust wist Emmanuel Emenike de Fenerbahçe op voorsprong te brengen. Na een lange bal van Simon Kjaer opende de Nigeriaan de score: 1-0. Het was echter een treffer van oud-Mancunian Falcao die de Turken op slag van rust in rouw dompelde. De Colombiaan schoot, na een fout van goalie Ertuğrul Taşkıran en verdediger Martin Škrtel, op aangeven van Nabil Dirar de 1-1 binnen.

Een overtreding op Kjaer na de theepauze bood perspectief voor Fener. De Deen zag zijn vrije trap weggewerkt worden door de Franse defensie, maar daarna Oranje-international Van der Wiel een assist leveren op Emenike. De Afrikaan volleerde op prachtige wijze de voorzet van de oud-Ajacied binnen: 2-1.

Uitslagen Champions League - derde voorronde heenwedstrijden - 27/07/2016

Thuis Uit Uitslag
Rosenborg BK (Noo) APOEL FC (Cyp) 2-1
Olympiacos (Gri) Hapoel Be'er Sheva (Isr) 0-0 
FC Astana (Kaz) Celtic (Sch) 1-1
AS Trenčín (Tsj)  Legia Warsaw (Pol) 0-1
Astra Giurgiu (Roe) FC Kopenhagen (Den) 3-1
Fenerbahçe (Tur) AS Monaco (Fra) 2-1

Milik donderdag gekeurd bij Napoli

Arek Milik zal volgens zijn zaakwaarnemer volgende week gewoon spelen als Ajax afreist naar Griekenland voor het duel met PAOK. In aanloop naar het heenduel met PAOK (1-1) op dinsdag, meldde De Telegraaf dat Napoli 35 miljoen euro over heeft voor Milik.

Zo ver is het echter nog niet, laat zijn zaakwaarnemer een dag later weten. Wel geeft de belangenbehartiger, David Pantak, aan dat hij momenteel in Nederland is met zijn cliënt. "Het klopt dat ik met Arek in Amsterdam ben", zegt hij tegen Gazzetta dello Sport. "Ik ben ook in Napels geweest om met het bestuur van Napoli te praten."

Een akkoord is nog niet zo dichtbij als dinsdag al werd aangenomen, meent Pantak. "Er is nog niks getekend en dus is er ook nog niks zeker."

Ajax-trainer Peter Bosz ging er in elk geval van uit dat Milik volgende week woensdag gewoon meespeelt met Ajax in het uitduel met de Grieken. Pantak bevestigt dat: "Dat is wat zeker is; Milik zal met Ajax tegen PAOK spelen. Daar ligt zijn focus nu op."

Update 22.37 uur
Ajax heeft Arek Milik toestemming gegeven om naar Italië af te reizen. De Pool zal morgen bij Napoli gekeurd worden, zo meldt Voetbal International. De 22-jarige spits is bij die club de beoogd opvolger van Gonzalo Higuaín die naar Juventus vertrok. De Amsterdammers krijgen in ruil voor Milik dertig miljoen euro plus bonussen.

Diamanten ring gevonden in Alkmaar

In de Alkmaarse binnenstad, waar een brand anderhalf jaar geleden meerdere panden volledig verwoestte tijdens oud & nieuw, is vandaag een archeologische vondst van mogelijk onschatbare waarde gedaan. Er werd een diamanten ring gevonden die omstreeks de zeventiende eeuw werd vervaardigd. Daarnaast werden er nog een oude damesschoen en kinderspeelgoed gevonden.

In het verleden woonde Maria Tesselschade Roemers Visscher in een van de panden die na de brand compleet met de grond moesten worden gelijkgemaakt. Maria was in haar tijd een bekende graveerster en dichteres. Vorig jaar werden al twee gegraveerde stukjes glas gevonden van haar hand. Men hoopt dan ook dat de nu gevonden spullen ook van haar hand zijn.

De ring die vandaag werd gevonden is naar het Rijksmuseum in Amsterdam gebracht voor onderzoek.

Trump: Rusland, hack Clintons email

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft Rusland opgeroepen om de email van zijn Democratische rivaal Hillary Clinton te hacken. Trump hoopt dat er op die manier mailtjes aan het licht komen die Clinton niet aan de overheid heeft overhandigd.

"Rusland, als jullie luisteren, dan hoop ik dat jullie de 30.000 ontbrekende emails vinden. Volgens mij zal onze pers jullie behoorlijk belonen", zei Trump woensdag volgens de BBC. De vastgoedmiljardair is ervan overtuigd dat er een aantal beauties tussenzitten.

Trump reageert met zijn controversiële oproep deels op het email-schandaal dat de eerste dag van de Democratische Conventie besmeurde. Op Wikileaks verscheen namelijk mailverkeer tussen hoogeplaatsten van de Democratische Partij, waaruit bleek dat actief is geprobeerd om Clintons eerdere rivaal Bernie Sanders dwars te zitten.

Poetin
Dit kostte de partijvoorzitter de kop, maar niet voordat de Democraten Rusland van de hack hadden beschuldigd. De Russische president Vladimir Poetin zou er namelijk belang bij hebben als Trump in november wint. Trump wil namelijk niet dat de Navo lidstaten automatisch te hulp schiet als die hun defensiebudget niet op orde hebben. In een van de voornaamste Navo-toekomstscenario's valt Rusland via 'vrijwilligers' Estland binnen, dat een aanzienlijke Russische minderheid huisvest.

Maar Trump reageert met de oproep natuurlijk ook op de ophef rond Clintons privé-emailserver die ze in haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken gebruikte. Onlangs kwam de FBI met het advies dat Clinton hiervoor niet hoeft te worden vervolgd. Dit ondanks dat de presidentskandidate van grove nalatigheid is beschuldigd met betrekking tot de mogelijkheid dat er staatsgeheimen op haar thuisserver stonden.

Staatsgeheim
Clinton heeft vele duizenden mails overhandigd, en van een aantal is vastgesteld dat deze na haar ambtsperiode als staatsgeheim zijn aangemerkt. Ze heeft er dus 30.000 achtergehouden omdat hier privédetails in zouden staan. Volgens de destijds geldende regels stond Clinton hiermee in haar recht, maar die regels zijn inmiddels wel aangescherpt.

Trump hoopt blijkbaar dat de Russen de resterende mailtjes kunnen bemachtigen om Clinton in moeilijkheden te brengen. Maar zijn vicepresidentskandidaat Mike Pence heeft inmiddels gewaarschuwd voor "ernstige gevolgen" indien de FBI zou kunnen aantonen dat Rusland zich met de verkiezingen probeert te bemoeien.

Amerikaan opgepakt na patsen op Facebook

Een man uit de Verenigde Staten moet het bezuren dat hij op Facebook heeft lopen opscheppen. Hij zei dat hij met meer dan 200 kilometer per uur door de bebouwde kom had gescheurd om aan de politie te ontkomen. "#nojailthisweekend #everyonelovedit", voegde hij er trots aan toe.

De politie zag de statusupdate en achterhaalde de man, meldde de lokale zender WDIV. Voor de deur van een populair restaurant had hij de banden van zijn motor laten gieren op het asfalt. Toen een politieauto naast hem stopte, stoof de man weg. Volgens de politie zou de man nooit zijn gevonden als hij zijn mond had gehouden.

Amerikaan opgepakt om patsen op Facebook
Amerikaan opgepakt na patsen op Facebook (Foto: BuzzT)

Gepeste Duitse gamer (15) aangehouden voor beramen school-aanslag

Een vijftienjarige jongen is woensdag in het Zuid-Duitse Ludwigsburg aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een aanslag. Zijn school zou het beoogde doelwit zijn geweest.

De tiener werd gepest, verzamelde wapens en had een voorliefde voor gewelddadige games. De politie in de plaats ten noorden van Stuttgart ontdekte messen, dolken en kogels in zijn ouderlijke woning. Ook is een grote hoeveelheid chemicaliën gevonden en een handleiding voor het maken van bommen.

De reden voor de huiszoeking was een reeks berichten die de jongen via sociale media had verstuurd. Daarin leek hij uit te zijn op gewelddaden. Ook zou hij chatcontact hebben gehad met de schutter die vrijdag in München negen mensen vermoordde, maar er zijn geen aanwijzingen dat hij van diens plannen op de hoogte was.

De scholier gaf toe dat hij wegens persoonlijke problemen het plan had opgevat amok te maken, maar dat hij zich van dat idee al had gedistantieerd. Hij heeft zich nu vrijwillig laten opnemen in een kliniek voor jeugdpsychiatrie.

Duitser  aangehouden voor beramen aanslag
Gepeste Duitse gamer (15) aangehouden voor beramen school-aanslag (Foto: ANP)

Dumoulin stapt na een uur af in Acht van Chaam

Vijf dagen nadat hij een gebroken pols opliep stond Tom Dumoulin weer aan de start van een wedstrijd. Hij wou zich met het oog op de olympische tijdrit testen in het criterium de Acht van Chaam.

Dumoulin had vooral last van de klinkers en moest ook toegeven dat deze start toch iets te vroeg kwam. De speciale brace besloot hij na twee rondjes af te doen. "Op zich kan ik de klappen wel handelen, maar ik begon toch te twijfelen. Ik moet geen risico's nemen. Ik heb nog anderhalve week."

Dumoulin zal komend weekend sowieso afreizen naar Rio de Janeiro. "Meteen nadat ik was gevallen in de Tour wist ik dat het een moeilijk verhaal ging worden en dat is het nog steeds. De komende dagen ga ik het iets gecontroleerder doen." 

Doodverklaarde jongen leeft nog

Op het strand van Egmond aan Zee is woensdagmiddag een klein wonder gebeurd. Een vijftienjarige knul die door de sterke stroming werd meegesleurd reageerde in eerste instantie niet op reanimatiepogingen. Hij werd dan ook doodverklaard en zijn ouders werden op de hoogte gesteld van het overlijden van hun zoon. 

Een woordvoerster van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord verkaart: "Er werd toch nog een laatste reanimatiepoging gedaan en toen begon zijn hart op miraculeuze wijze weer te kloppen". De jongen ligt inmiddels in een ziekenhuis in Amsterdam, waar hij vecht voor zijn leven. De woordvoerster benadrukte dat het onzeker is of de jongen het gaat redden. 

Kinderen vernoemd naar Pokémon Go

Jigglypuff. Gengar. Eevee. Onyx. Ash. Het zijn niet alleen figuurtjes uit Pokémon Go, maar sinds kort ook populaire namen voor baby's. Het aantal vernoemingen stijgt hard, constateert de site BabyCenter, een oudercommunity die namen bijhoudt, tegenover Britse media.

Ook de namen Star (kort voor Starmie) en Ivy (voor Ivysaur) zijn plotseling populair geworden. De naam Roselia komt ook steeds vaker voor, hoewel dat figuur nog niet in Pokémon Go zit. "Millennials voelen zich aangetrokken tot technologie en nostalgie naar de jaren 90", zegt de chef van BabyCenter.

Kinderen vernoemd naar Pokémon Go
Kinderen vernoemd naar Pokémon Go (Foto: BuzzT)

Pokémon Go-speler bereikt maximum level

Iemand heeft het maximum level, level 40, bereikt in de mobiele hitgame Pokémon Go. Hij speelde daarbij wel vals door gebruik te maken van scripts.

Het levelsysteem van Pokémon Go werkt op een dusdanige manier dat levelen exponentieel moeilijker wordt naarmate je de level-ladder beklimt. Vanaf level 30 vergt het ontzettend veel XP om een level hoger te komen, en om van level 39 naar level 40 te komen is maar liefst vijf miljoen XP benodigd - een tiende van de totale hoeveelheid XP om van level 0 tot level 40 te komen.

Het behalen van level 40 door Go-speler 'ra1ndr0pz', is niet helemaal eerlijk gegaan: hij maakte tijdens het spelen gebruik van een script dat er voor zorgde dat zijn personage automatisch praktisch al het werk deed en kocht daarnaast 125 Lucky Eggs, die de XP-vergaring gedurende 30 minuten verdubbelt. Wat dat betreft is het dus niet een echte prestatie, maar was het volgens ra1ndr0pz simpelweg 'een test om te kijken of het mogelijk is'. Spelers binnen de Pokémon Go-community vroegen zich al langer af wat er zou gebeuren bij het behalen van het maximale level.

ra1ndr0pz beklemtoont dat hij geen gebruik gemaakt heeft van Pokémon Gyms, omdat dat oneerlijk zou zijn naar andere spelers. Daarnaast hangt hij de app aan de wilgen en heeft hij ontwikkelaar Niantic verzocht om zijn account te verwijderen omwille het gebruik van cheats. Uiteindelijk bleek er betrekkelijk weinig te gebeuren bij het behalen van level 40. Net als met iedere level-up ontvangt de speler een bult aan items: 40 Ultra Balls, Max Potions, Max Revives, Razz Berries, 4 Incense, Lucky Eggs, Incubators en Lure Modules.

That's it. Geen Master Ball, niets. Het feit dat de speler opnieuw met items wordt beloond kan er natuurlijk wel op duiden dat er in de toekomst een hogere levelcap gaat komen. Niantic, de ontwikkelaar van de app, gaf tijdens hun persconferentie op Comic-Con afgelopen weekend nog aan dat de huidige content in Pokémon Go slechts 10% omvat van de totale geplande features. Genoeg Poké-meuk in de pijplijn dus.

Tv-serie Narcos wordt game

Zelf een drugskartel leiden. Dat kan binnenkort met de game Narcos, gebaseerd op de gelijknamige serie van Netflix. Producent Gaumont heeft dat aangekondigd. De mobiele game moet in september beschikbaar zijn. Dan is ook het tweede seizoen van de serie te zien.

De game Narcos: Cartel Wars wordt gratis. Spelers kunnen in de app aankopen doen. In de game speel je een opkomende crimineel, die moet kiezen of hij bruut geweld gebruikt of mensen met gunsten loyaal maakt. Narcos is gebaseerd op het leven van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar en de klopjacht door de autoriteiten op hem.

De game is gemaakt door FTX Games. het vroegere Funtactix. Die maakte eerder games voor The Hunger Games en Mission: Impossible.

Tv-serie Narcos wordt game
Tv-serie Narcos wordt game (Foto: BuzzT)

Jan de Hoop dacht dat niemand vlog zou volgen

Jan de Hoop had niet verwacht elke week duizenden kijkers te trekken met zijn vlogs. "Ik dacht: daar gaat niemand naar kijken, maar dat valt dus mee", zei de nieuwslezer woensdag in RTL Boulevard.

Jan sloeg in mei aan het vloggen en vindt het fantastisch. "Ik ga met kipje naar de dierenarts, doe iets met bijen of zet Bob in de shampoo", omschrijft Jan zijn vlogs.

Toen Jan aan het vloggen sloeg, kreeg ook zijn partner Coen een paar extra taken. Hij neemt het meeste camerawerk voor zijn rekening. En dat is niet altijd even makkelijk. "Zodra iets overgedaan kan worden, wil Jan het graag overdoen. Hij is kieskeurig en licht perfectionistisch, dat zien we terug in onze samenwerking."

Tot nu toe lukt het Jan en Coen om elke week een filmpje te maken. "Maar mocht ik nou een week niks hebben, dan slaan we een weekje over. Ik ben niet wanhopig als de vlog niet gevuld is."


Verscherpt toezicht zorginstelling Laurens

De zorginstelling Stichting Laurens in Rotterdam wordt gedurende acht maanden onder verscherpt toezicht geplaatst van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De inspectie maakte woensdag bekend dat er niet voldoende vertrouwen is dat Laurens binnen een redelijke termijn de geconstateerde tekortkomingen kan opheffen. Het verscherpt toezicht geldt voor de verpleeghuizen waar ouderenzorg wordt geleverd. Ook de thuiszorg van Laurens wordt extra in de gaten gehouden.

De zorginstelling met meerdere vestigingen in de Maasstad voldoet niet aan alle eisen voor goede en veilige zorg, aldus IGZ. Daardoor kunnen patiënten in gevaar komen. Verbetermaatregelen worden niet altijd uitgevoerd. Volgens de toezichthouder is in het verleden niet genoeg geleerd van incidenten en calamiteiten. Zo wordt niet voorkomen dat een ernstige gebeurtenis nogmaals plaats heeft.

Verscherpt toezicht zorginstelling Laurens
Verscherpt toezicht zorginstelling Laurens (Foto: ANP)

Dit zijn de PlayStation Plus-titels voor de maand augustus

De Instant Game Collection van de maand augustus voor PlayStation Plus-leden is bekend. PlayStation 4-bezitters kunnen Tricky Towers en Rebel Galaxy voor niets oppikken, voor PlayStation 3 wordt onder andere de gangster-vechtgame Yakuza 5 gratis beschikbaar gemaakt.

Voor PlayStation 3 komt daarnaast adventure/arcadegames Retro/Grade en Ultratron gratis beschikbaar, waarvan de eerste ook speelbaar is op PS4 en PS Vita. Tenslotte kunnen PS Vita-gamers nog gratis profiteren van het ritmespel Patapon 3. Alle zes titels zijn de hele maand augustus te downloaden. 

WoensdagCulinair #53 Tijd voor de barbecue

WoensdagCulinair banner 2

Elke woensdag komt hier een selectie te staan van diverse kookvideo's en kooktips van het web.  Heb je zelf ook een kookvideo of heb je leuke tips? Deponeer ze tussen de reacties.

Klik hier voor alle andere WoensdagCulinair weblogjes.

   

Gerookte beenham

   

Spareribs

   

   

Kipsaté, één van de vele mogelijkheden

   

Satésaus, die hoef je echt niet uit een pakje te halen en is bijna net zo snel klaar

   

Koolsalade,  Ik zou die sladressing niet verhitten zoals in het filmpje word beschreven, zo blijft de salade lekker knapperig en fris

   

Vispakketje

  

 Gevulde paprika's

 

   

Griekse groentenspiesjes

   

Gepofte aardappel

   

Lekker banaan toetje


F1: Voorbeschouwing Grand Prix van Duitsland

Header


Komend weekend staat, na een jaar afwezigheid, de terugkeer van de Grand Prix van Duitsland op het programma. Dit jaar wordt de race, net als de laatste editie van twee jaar geleden, verreden op de Hockenheimring. Het circuit stond ooit bekend om zijn lange rechte stukken door de bossen, maar sinds de grondige renovatie van 2002 is het een baan als vele anderen. Het circuit is 4.574 meter lang en telt momenteel zeventien bochten, waarvan zes naar links. De rijders zullen komende zondag 67 keer rond moeten gaan om de finishvlag te halen. 

Sinds de Hockenheimring in diens huidige vorm bestaat, wonnen Michael Schumacher en Fernando Alonso er ieder drie maal. Schumacher is overigens niet de meest succesvolle Duitse coureur in eigen land. In totaal won de recordkampioen hier vier keer, maar in een heel ver verleden deed zijn illustere landgenoot Rudolf Caracciola het nog beter. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw won Caracciola zes keer voor eigen publiek op heroïsche banen als AVUS en de Nurburgring. In 2014 liet Nico Rosberg de Duitse fans juichen, al waren het er dat jaar niet veel. De tribunes waren slechts voor iets meer dan de helft gevuld. 

Rosberg zal ook dit jaar weer vol aan de bak moeten. Afgelopen weekend op de Hungaroring verloor hij zijn leidende positie in de wereldtitelstrijd aan aartsrivaal Lewis Hamilton. Daarmee heeft de Britse titelverdediger een immense achterstand in slechts enkele weken tijd weggepoetst. Tijd dus voor Rosberg om met de steun van zijn eigen publiek keihard terug te slaan. Wie ook terug wil slaan is Max Verstappen. De Nederlander vertrok niet helemaal tevreden uit Hongarije ondanks een degelijke race die eindige op plek vijf. Om met een goed gevoel de zomervakantie in te gaan zal hij in Duitsland echter weer mikken op een podiumpositie. En op de bochtige baan van Hockenheim lijkt dat zeker niet onmogelijk.


 

Kopje


Circuit


FIA Grand Prix van Duitsland Informatie


Kopje


Ronde Datum Grand Prix Plaats Local tijd NL tijd Winnaar
1 20 Maart Australie Melbourne 16:00 06:00 Rosberg
2 03 April Bahrain Sakhir 18:00 17:00 Rosberg
3 17 April China Shanhai 14:00 08:00 Rosberg
4 01 Mei Rusland Sotchi 15:00 14:00 Rosberg
5 15 Mei Spanje Barcelona 14:00 14:00 Verstappen
6 29 Mei Monaco Monte Carlo 14:00 14:00 Hamilton
7 12 Juni Canada Montreal 14:00 20:00 Hamilton
8 19 Juni Europa Baku 17:00 15:00 Rosberg
9 03 Juli Oostenrijk Spielberg 14:00 14:00 Hamilton
10 10 Juli Engeland Silverstone 13:00 14:00 Hamilton
11 24 Juli Hongarije Budapest 14:00 14:00 Hamilton
12 31 Juli Duitsland Hockenheim 14:00 14:00 -
13 28 Augustus Belgie Spa 14:00 14:00 -
14 04 September Italie Monza 14:00 14:00 -
15 18 September Singapore Singapore 20:00 14:00 -
16 02 Oktober Maleisie Kuala Lumpur 15:00 09:00 -
17 09 Oktober Japan Suzuka 14:00 07:00 -
18 23 Oktober USA Austin 14:00 21:00 -
19 30 Oktober Mexico Mexico City 13:00 20:00 -
20 13 November Brazilie Sao Paulo 14:00 17:00 -
21 27 November Abu Dhabi Abu Dhabi 17:00 14:00 -

Kopje


Coureurs:

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 192
2 Nico Rosberg Mercedes 186
3 Daniel Ricciardo Red Bull 115
4 Kimi Räikkönen Ferrari 114
5 Sebastian Vettel Ferrari 110
6 Max Verstappen Red Bull 100
7 Valtteri Bottas Williams 56
8 Sergio Perez Force India 47
9 Felipe Massa Williams 38
10 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso 30
11 Romain Grosjean Haas 28
12 Nico Hülkenberg Force India 27
13 Fernando Alonso McLaren 24
14 Daniil Kvyat Toro Rosso 23
15 Jenson Button McLaren 13
16 Kevin Magnussen Renault 6
17 Pascal Wehrlein Manor 1
18 Stoffel Vandoorne McLaren 1
19 Esteban Gutiérrez Haas 0
20 Jolyon Palmer Renault 0
21 Marcus Ericsson Sauber 0
22 Felipe Nasr Sauber 0
23 Rio Haryanto Manor 0


Constructeurs:

# Team Punten
1 Mercedes 378
2 Ferrari 224
3 Red Bull 223
4 Williams 94
5 Force India 74
6 Toro Rosso 45
7 McLaren 38
8 Haas 28
9 Renault 6
10 Manor 1
11 Sauber 0

Kopje

Datum Training/race Tijd
Vrijdag 29 Juli Vrije training 1 10:00 - 11:30
  Vrije training 2 14:00 - 15:30
Zaterdag 30 Juli Vrije training 3 11:00 - 12:00
  Kwalificatie 14:00 - 15:00
Zondag 31 Juli Race 14:00

Kopje

Datum Training/Race TV Zender
Vrijdag 29 Juli Vrije Training 1 ZS betaald
  Vrije Training 2 ZS betaald
Zaterdag 30 Juli Vrije Training 3 ZS betaald
  Kwalificatie ZS betaald/gratis, RTL+ (Dui)
Zondag 31 Juli Race ZS betaald/gratis, RTL+ (Dui)


Kopje

Weer

 

Actueel weer

Zidane: "Ik weet niet of Pogba komt"

Wordt het nu Manchester United, of wordt het toch Real Madrid voor Paul Pogba. Of blijft de gewilde en peperdure middenvelder bij Juventus deze zomer?

Het zijn vragen die de voetbalwereld momenteel in z'n greep houden. Zinedine Zidane, trainer van Real Madrid, heeft nog alle hoop op de komst van de beresterke Franse middenvelder. Iedere dag lijkt een transfer naar zijn voormalige club Manchester United een stapje dichter bij te komen, maar Real is de grote kaper op de kust.

"Ik weet niet of Pogba komt, of niet. We werken hier aan en tot de 31e kan er van alles gebeuren", vertelde Zidane tijdens een persconferentie. "Het klopt dat ik altijd dingen zeg, maar momenteel is het niet de tijd om over Pogba te praten. Iedere club wil hem hebben, want hij is een geweldige speler."

Vervolgens ging Zidane door over zijn eigen equipe. Onlangs maakte middenvelder James Rodriguez bekend dat hij bij de Koninklijke blijft knokken voor zijn minuten, ondanks dat hij een transfer had kunnen maken. "Hij is een speler van deze club. Het klopt inderdaad dat hij bij Real Madrid blijft", benadrukte Zidane nog maar eens.

Voor de Madrilenen is de strijd om de Europese Supercup tegen Europa League-winnaar Sevilla de eerste grote uitdaging van het seizoen. "We hebben een sterke ploeg met spelers die elkaar kunnen vervangen. We hebben een belangrijke wedstrijd voor de boeg en hebben de spelers om goed te spelen in die wedstrijd."

Kuijt ziet Van Persie graag naar Feyenoord komen

Dirk Kuijt ziet Robin van Persie graag terugkeren naar Feyenoord. Dit heeft de aanvaller van de Rotterdammers vandaag aan Voetbal International laten weten. Een nieuwe samenwerking lijkt echter niet voor de hand te liggen.

Deze zomer kwamen beide gezinnen elkaar tegen op het strand van Aruba. "We hebben lekker op het strand gevoetbald, maar ook veel gesproken over zijn situatie. Natuurlijk heb ik gevraagd of het hem leuk leek naar Feyenoord terug te komen", aldus Kuijt.

"Tegen beter weten in eigenlijk", ging Kuijt vrijwel meteen verder. "Ik merk bij heel veel voetballers dat die behoefte er niet is om weer in Nederland te spelen. Het is heel moeilijk daar een ambitie in te vinden. De kans op je bek te gaan is groot."

Kuijt keerde vorig jaar terug naar Feyenoord en plakt er nog een jaar aan vast. In het seizoen 2003/2004 speelde de aanvaller voor het laatst met Van Persie samen, ook bij Feyenoord.

Tom Hiddleston heeft lekkerste kontje

Tom Hiddleston is in de prijzen gevallen met zijn achterwerk. De acteur en vriend van Taylor Swift heeft het lekkerste kontje van Groot-Brittannië en kreeg daarom de 'Rear of the Year'-award.

Toms bilpartij sleepte veel stemmen in de wacht nadat die in maart te zien was in de tv-serie The Night Manager. Voor een seksscène liet Tom zijn broek zakken, stills van die scène werden veelvuldig verspreid en besproken op social media.

De veelbesproken scène werd in de Verenigde Staten niet uitgezonden. "Het verraste me dat ze mijn billen uit de aflevering hebben geknipt", zei Tom daarover in een interview met W Magazine. "Veel gevaarlijkere dingen worden wel uitgezonden. Ik weet niet wat dat zegt over de wereld waarin we leven."

Tom is niet de enige die dit jaar wordt geroemd vanwege zijn billen, de Engelse actrice Jennifer Metcalfe heeft de mooiste vrouwelijke bilpartij. Eerder werden de achterwerken van onder meer Daniel Radcliffe, Olly Murs en Natasha Hamilton beloond.

Tom Hiddleston heeft lekkerste kontje
Tom Hiddleston heeft lekkerste kontje (Foto: BuzzE)

Ziggo ook tegen dwang van Fox Sports

Kabelaanbieder Ziggo is ook tegen de plannen van zender Fox Sports om telecomaanbieders te dwingen een van de sportzenders in het basispakket op te nemen. KPN heeft een kort geding aangespannen tegen Fox Sports vanwege het conflict.

KPN's contract met Fox loopt op 1 augustus af. Het bedrijf bood tot dusver de zes zenders van Fox Sports aan als betaalde extra en wil dat blijven doen. Het Amerikaanse mediabedrijf eist echter dat KPN tegen extra betaling de eredivisiezender opneemt in het basispakket, wat weer tot hogere kosten voor klanten zou leiden.

Ziggo's contract met Fox loopt nog enige jaren, maar toch neemt het kabelbedrijf nu al stelling tegen de druk vanuit Fox. "Nog afgezien van of het voor ons speelt of niet vinden we principieel dat 7 miljoen huishoudens niet de verliezen moeten opvangen van een organisatie als Fox Sports", zei een woordvoerder van het kabelbedrijf. "Fox wil dit doordrukken, het is goed dat KPN een rechtszaak hierover aanspant."

Onderzoek
Autoriteit Consument & Markt laat weten een onderzoek in te stellen naar de voorwaarden die Fox Sports stelt in de nieuwe contracten. Omdat de voorwaarden voor KPN nu wezenlijk anders zouden worden dan die voor Ziggo zou er een "oneerlijk speelveld kunnen ontstaan" tussen de verschillende telecomaanbieders, wat weer nadelig zou kunnen uitpakken voor de consument. "We hebben aan Fox gevraagd klanten hier niet de dupe van te laten worden", aldus een woordvoerder van de toezichthouder.

Fox Sports zegt in een reactie dat alle ophef toe te schrijven is aan lopende onderhandelingen met KPN aan de vooravond van de start van de eredivisie. "In 2013 werden we het op de dag van de start van de competitie eens", zegt directeur Frank Rutten van de sportzender.

Naar zijn zeggen is KPN "volledige flexibiliteit" geboden en moet het concern zelf besluiten of dit voor klanten een aantrekkelijke optie is. "Het is een commercieel proces waarin partijen betere voorwaarden proberen te krijgen", aldus Rutten. Fox Sports zegt het onderzoek van toezichthouder ACM niet te vrezen.

Ziggo ook tegen dwang van Fox Sports
Ziggo ook tegen dwang van Fox Sports (Foto: ANP)

Oostenrijk levert mogelijke terroristen uit

Oostenrijk levert twee vermoedelijke IS-terroristen uit aan Frankrijk op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen in november in Parijs. Het gerechtshof van Linz wees woensdag het beroep af dat een 35-jarige Pakistaanse verdachte had aangespannen. Een 29-jarige kompaan uit Algerije zag af van gerechtelijke stappen.

De mannen hebben volgens de recherche in de herfst van 2015 op dezelfde vluchtelingenboot naar Europa gezeten als enkele jihadisten die de bloedbaden in de Franse hoofdstad aanrichtten. Ze waren opgevallen door hun vervalste paspoorten en zaten drie weken vast in Griekenland. Daardoor raakten ze aansluiting met de terreurgroep kwijt.

Het tweetal strandde in een opvangcentrum in Salzburg en werd daar in december gearresteerd. Beiden ontkennen iets te maken te hebben met de gewelddaden in Parijs, die aan 130 mensen het leven kostte.

Oostenrijk levert mogelijke terroristen uit
Oostenrijk levert mogelijke terroristen uit (Foto: ANP)

Gemeenten krijgen hulp bij Turkse spanningen

Gemeenten met Turkse Nederlanders krijgen steun en advies van de landelijke overheid bij het in de hand houden van de spanningen binnen de Turkse gemeenschap. Vertegenwoordigers van een aantal gemeenten, ministeries en de politie hebben daar woensdag over gesproken in Utrecht.

Tijdens de bijeenkomst is gehamerd op het belang van extra alertheid bij de gemeenten. De ministeries hebben gemeenten ook bijgepraat over de internationale ontwikkelingen, zodat de lokale overheden de gebeurtenissen kunnen plaatsen. Dat is onder meer van belang als na de zomer veel Turkse Nederlanders terugkeren van hun vakantie in Turkije.

De gemeenten hebben ook advies gekregen over hoe om te gaan met de onrust en hoe men in gesprek kan blijven met de verschillende groepen Turkse Nederlanders.

Gemeenten krijgen hulp bij Turkse spanningen
Gemeenten krijgen hulp bij Turkse spanningen (Foto: ANP)

Aanslagpleger Ronald Reagan vrij

De man die in maart 1981 probeerde de Amerikaanse president Ronald Reagan (1911-2004) te vermoorden, komt volgende maand na 35 jaar vrij. Een rechter in Washington bepaalde woensdag dat de nu 61-jarige John Hinckley uit een inrichting voor psychiatrische patiënten kan worden vrijgelaten, omdat hij geestelijk in orde is. Hij zal in de staat Virginia, ten zuiden van Washington, gaan wonen, meldden Amerikaanse media.

Hinckley beschoot eind maart 1981 de Republikeinse president Reagan voor het Hilton hotel in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Reagan werd in de borst geraakt, maar overleefde de aanslag na een operatie in het ziekenhuis. Drie anderen raakten gewond. Hinckley werd niet schuldig bevonden maar ontoerekeningsvatbaar verklaard. Hij zou met de aanslag indruk hebben willen maken op de actrice Jody Foster.

Reagan was op het moment van de aanslag nog geen drie maanden president. Hij bleef op die post tot in 1989.

Aanslagpleger leven Ronald Reagan vrij
Aanslagpleger Ronald Reagan vrij (Foto: ANP)

Paus ziet wereld in oorlog

Paus Franciscus heeft woensdag nog eens gereageerd op de vele misstanden, de grote dreiging en het aanhoudende geweld. "We moeten niet bang zijn de waarheid te zeggen: de wereld is in oorlog omdat ze de vrede verloren heeft", zei de rooms-katholieke leider bij aanvang van zijn vijfdaagse bezoek aan Polen. Dat mag het geloof naar zijn zeggen niet worden aangerekend.

"Ik heb het niet over een oorlog van godsdiensten. Alle religies willen vrede. Het is een oorlog om macht en belangen, om geld, om natuurlijke bronnen."Franciscus zal in Polen onder meer de wereldjongerendagen bijwonen en een bezoek brengen aan het voormalig vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. President Andrzej Duda verwelkomde hem op het vliegveld van Krakow.

Paus ziet wereld in oorlog
Paus ziet wereld in oorlog (Foto: ANP)

Kamer wil Turkse organisaties horen

De Tweede Kamer wil naar aanleiding van de onrust onder Turkse Nederlanders een hoorzitting met Turkse organisaties in Nederland. Die moet onder meer inzicht geven welke (financiële) banden die organisaties hebben met Turkije.

De SP en regeringspartij VVD spraken dinsdag hun wens uit om een hoorzitting te houden. Naar de banden tussen de organisaties en Turkije is al een onderzoek bezig. Maar de uitkomsten laten volgens de partijen te lang op zich wachten. Volgens een woordvoerder van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) worden de resultaten verwacht na Kerstmis.

Het CDA en D66 steunen het voorstel van een hoorzitting na het zomerreces. Coalitiegenoot PvdA kan nog geen ja of nee zeggen, omdat de partij nog niet precies weet wat de bedoeling is. Er is nog geen officieel verzoek. Ahmed Marcouch vindt het een verstandig idee om na de zomervakantie een hoorzitting te houden over de spanningen en intimidatie in de Turkse gemeenschap.

Kamer wil Turkse organisaties horen
Kamer wil Turkse organisaties horen (Foto: ANP)

Paralympics 2016: Hoe en wat? Deel V: Voetbal 5-tegen-5 & Paardrijden

Woensdag 7 september zullen de Paralympische Zomerspelen van start gaan. Maar hoe werkt het op deze Spelen? Net als tijdens de Winterspelen in Sochi zal in deze specialreeks worden uitgelegd welke sporten er zijn en in welke handicapklassen er gesport wordt. De Paralympische Spelen kennen 22 sporten: atletiek, bankdrukken, basketbal, boccia, boogschieten, voetbal 5-tegen-5, voetbal 7-tegen-7, goalball, judo, kanovaren, paardensport, rugby, roeien, schermen, schietsport, tafeltennis, tennis, triatlon, volleybal, wielrennen, zeilen en zwemmen. Deze week gaat het over voetbal 5-tegen-5 en paardrijden.

Vierde wissel in FA Cup toegestaan

In de Engelse FA Cup mag voortaan viermaal gewisseld worden, zo heeft de FA op haar website laten weten. Nu mogen in het voetbal nog drie spelers per duel gewisseld worden.

Tijdens de afgelopen Copa América is al getest met het toepassen van een vierde wissel tijdens de verlenging en hoewel het slechts tweemaal tot een verlenging kwam werd het als een succes ervaren. De FA heeft deze regel nu omarmd, al geldt het inzetten van de extra wissel in de verlenging pas vanaf de kwartfinales van de FA Cup.

Apple grote winnaar op Wall Street

De beurzen in New York zijn woensdag met winst geopend. Beleggers op Wall Street kunnen zich weer richten op een flinke reeks bedrijfsresultaten, waarbij vooral die van Apple zeer positief werden onthaald. Verder wordt uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent hoger op 18.525 punten. De bredere S&P 500 noteerde 0,2 procent in de plus op 2173 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,7 procent tot 5143 punten.

De vergadering van de Fed deze week is de eerste sinds het brexit-referendum. Kenners rekenen niet op een nieuwe rentestap van het stelsel van Amerikaanse centrale banken.

Apple won in de eerste handelsminuten meer dan 7 procent. De cijfers die het techconcern dinsdag nabeurs presenteerde, overtroffen de verwachtingen en lijken erop te duiden dat de verkoopdip van iPhones achter de rug is. Twitter kwam juist met een voor beleggers verontrustende omzetverwachting. Het aandeel zakte dik 12 procent.

Apple grote winnaar op Wall Street
Apple grote winnaar op Wall Street (Foto: ANP)

Rotterdam verbiedt bijeenkomst motorclub

De gemeente Rotterdam heeft een bijeenkomst van motorclub Goodfellas volgende week verboden. Volgens de gemeente en de politie zijn er te veel veiligheidsbezwaren om een vergunning af te geven. De motorclub is boos.

Onder meer vanwege de confrontatie in april tussen leden van motorclubs Hells Angels en Mongols bij een Van der Valk-hotel in Rotterdam-Blijdorp achtte de Rotterdamse politie het risico te groot voor de bijeenkomst van de Goodfellas. Bij eerdere edities van de Harleydag waren leden van de zogeheten 1 procent-motorclubs aanwezig, wat volgens de gemeente en politie de kans op escalatie nog meer vergroot.

De Goodfellas geven in een brief op hun website aan geen begrip te hebben voor het besluit van de gemeente. Eerdere edities van de Harleydag verliepen zonder ongeregeldheden, zo redeneert de club. Van de beruchte 1 procent-motorclubs zouden aanstaande zondag slechts enkele leden komen en met hen zijn duidelijke afspraken gemaakt, stelt de club.

Rotterdam verbiedt bijeenkomst motorclub
Rotterdam verbiedt bijeenkomst motorclub (Foto: ANP)

Franse media stoppen met beelden terroristen

Sommige Franse media willen geen beelden van terroristen meer tonen. De baas bij de krant Le Monde, Jérôme Hamel, maakte woensdag in een krantencommentaar bekend dat het dagblad geen propagandamateriaal van terreurgroepen of beelden van aanslagplegers van terreurbewegingen meer toont. Le Monde wil dwarsbomen dat daders na hun daad worden vereerd.

De chef bij de Franse nieuwssite BFMTV, Hervé Béroud, maakte dinsdagavond al bekend te stoppen met het tonen van aanslagplegers.

Franse media stoppen met beelden terroristen
Franse media stoppen met beelden terroristen (Foto: ANP)

Slush Puppie-tornado's in Dead Rising 4

Capcom heeft wat behind-the-scenes-beelden laten zien van Dead Rising 4. Studio Director Joe Nickolls legt een en ander uit over de hoofdpersoon en we zien nieuwe gameplaybeelden uit de game, waarin de meest bizarre wapens geshowcased worden zoals we gewend zijn uit de Dead Rising-serie.

Behalve de wat conventionelere strijdmiddelen als bijlen, zwaarden, voorhamers en machinegeweren wordt er in deze developer diary ook aandacht besteed aan de exosuit. Met deze geavanceerde militaire uitrusting kan de speler zombies vermorzelen tussen zijn vingers of compleet uit elkaar trekken, maar men kan de exosuit ook combineren met andere objecten uit de omgeving, zoals een slurpee-machine. Met deze combi kan de speler enorme wervelwinden van slush puppies op vijanden afvuren.

Ook wordt er aandacht geschonken aan de verschillende zombiesoorten. Zo zijn er naast de slome slenteruitvoering ook zombies die veel sneller en agressiever bewegen (freshly infected), en varianten die inkomende aanvallen kunnen ontwijken (Evo's).

De releasedatum van Dead Rising 4 staat momenteel op 6 december. De game komt dan uit op Xbox One en pc (Windows 10), maar Microsoft heeft bekendgemaakt dat het gaat om een timed-exclusive en dat de game uiteindelijk ook naar PlayStation 4 en Steam 'zou kunnen komen'. Onlangs werd tevens bekendgemaakt dat de originele Dead Rising en diens opvolger Dead Rising 2 ook naar PlayStation 4 komen. 

Moslimterrorist Ansbach onder invloed onbekende

De 27-jarige Syriër die zich zondagavond in het Beierse plaatsje Ansbach uit naam van Islamitische Staat opblies, stond "onder doorslaggevende invloed van een onbekende". Dit zei de Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, meldde de Süddeutsche Zeitung. Bij de aanslag zijn vijftien gewonden gevallen.

De dader had eerder gevangen gezeten in Bulgarije. Hij had daar een therapeut opgebiecht dat hij in de gevangenis een landgenoot had leren kennen, die hem geld gaf. Kort voor de aanslag was de dader met zijn telefoon intensief aan het chatten geweest. Dat gesprek hield vlak voor de aanslag, pal voor de ingang van een muziekfestival, op.

Het is niet bekend met wie de Syrische zelfmoordenaar contact had en hoe lang al.

Terrorist Ansbach onder invloed onbekende
Terrorist Ansbach onder invloed onbekende (Foto: ANP)

'Iraanse dader bloedbad München haatte Turken en Arabieren'

De Iraanse schutter die vrijdag in een Münchens winkelcentrum negen mensen vermoordde en er zestien verwondde, koesterde volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) racistisch gedachtegoed.

Deze achttienjarige zoon van een taxichauffeur, Ali David Sonboly, was geen figuur uit kringen van Duitse rechts-extremisten, maar de jongen van Iraanse ouders haatte etnische Turken en Arabieren en was erg verguld dat hij op dezelfde dag was geboren als dictator Adolf Hitler (1889-1945), 20 april. Dit vernam de FAZ uit kringen die de moorden onderzoeken.

Sonboly beroofde zichzelf kort na het bloedbad van het leven. Zuid-Duitsland is deze maand tevens opgeschrikt door een islamitische geweldpleger die bij Würzburg treinpassagiers met een bijl en een mes aanviel uit naam van Islamitische Staat, een bloedig geëindigd relatiedrama in Reutlingen en een islamitische zelfmoordaanslag in Ansbach. Alle daders waren, zoals terroristen en moordenaars eigenlijk altijd zijn, psychisch erg instabiel.

'Dader bloedbad München was rechts-extremist'
'Dader bloedbad München was rechts-extremist' (Foto: ANP)

Gevangene heeft kinderporno

Een gevangene van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught bleek kinderporno in zijn bezit te hebben. De politie is in opdracht van het Openbaar Ministerie een onderzoek begonnen naar hoe de gevangene hieraan kwam. De man zit een straf uit van zeven jaar en tbs met dwangverpleging vanwege seksueel misbruik van kinderen en het bezit en maken van kinderporno.

De PI in Vught is naast het strafrechtelijke onderzoek ook een intern onderzoek gestart, zo is woensdag bekendgemaakt.

Gevangene heeft kinderporno
Gevangene heeft kinderporno (Foto: ANP)

RTL schrapt aflevering kinderserie om Koranvers

RTL Nederland schrapt een aflevering van de kinderserie Brandweerman Sam. In de gewraakte aflevering glijdt een van de personages uit over een stapel papieren. Op een daarvan staat naar nu blijkt een Koranvers afgebeeld.

De BBC berichtte eerder woensdag over de gewraakte aflevering en een woordvoerder van RTL bevestigde dat de aflevering ook hier niet meer wordt uitgezonden. De serie wordt in Nederland uitgezonden op RTL 8.

Productiemaatschappij Mattel zei tegen de BBC dat de fout is gemaakt bij de animatiestudio. Mattel biedt zijn excuses aan en zegt niet te denken dat er sprake is geweest van kwade wil. "Het was de bedoeling dat er onleesbare tekst op de pagina stond en we betreuren deze vergissing ten zeerste", aldus de woordvoerder van Mattel.

Mattel heeft de samenwerking met de animatiestudio beëindigd.

Aflevering kinderserie geschrapt om Koranvers
Aflevering kinderserie geschrapt om Koranvers (Foto: ANP)

Lady Layton opvolgster van Professor Layton

Na twee trilogieën, verspreidt over twee consoles, een spin-off samen met Ace Attorney en meer is het tijd om afscheid te nemen van Professor Layton. Dit betekent echter geen einde aan de Layton-games. Level-5 kondigt Lady Layton: The Conspiracy of King Millionaire Ariadne aan.

De hoofdrolspeelster is de dochter van Professor Layton, namelijk Catriel Layton. Zij start samen met haar pratende hond een eigen Detective Agency, zoals te zien is in de eerste trailer. Ongetwijfeld biedt de game weer een hoop puzzels met Engels accent. De eerste trailer (in het Japans) is hieronder te bewonderen.

Lady Layton is vooralsnog enkel voor Japan aangekondigd en verschijnt daar volgend jaar in de lente voor Nintendo 3DS en mobiel.

Kort geding om terugkeer in samenleving

De tot levenslang veroordeelde Edwin S. wil de kans krijgen om terug te keren in de samenleving. Na 23 jaar en zeven maanden te hebben vastgezeten, vindt hij dat hij recht heeft op resocialisatie. In een tegen de Nederlandse staat aangespannen kort geding, eist hij woensdag voor de rechtbank in Den Haag deze kans.

S. werd in 1994 veroordeeld voor de moord op een man en het levensgevaarlijk verwonden van een vrouw uit Badhoevedorp bij een overval. Hij voelt zich gesterkt door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Dit oordeelde eerder dat een levenslange straf, zonder uitzicht op enige vorm van verlof, onmenselijk is.

De advocate van de Staat verwees op haar beurt naar een zeer recente brief, namelijk van begin vorige maand, van staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) waarin hij schrijft dat hij een adviescommissie wil laten bekijken of levenslang gevangenen na een kwart eeuw kans maken op resocialisatie. ,,Na 25 jaar dus, niet daarvoor al", aldus de advocate.

Resocialisatietraject
De advocate van S. voert echter aan dat het resocialisatietraject wel degelijk al voor die tijd kan beginnen, moet beginnen zelfs. ,,Mijn cliënt heeft het hele digitale tijdperk gemist, hij moet zich gefaseerd en rustig voorbereiden op een eventuele terugkeer in de samenleving. Dat traject duurt ten minste achttien maanden, tegen die tijd zit hij al meer dan 25 jaar vast", zo motiveert ze waarom haast bij de uitspraak geboden is. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Een levenslange gevangenisstraf is in Nederland, in tegenstelling tot in bijna alle andere landen in de wereld, ook nog echt een gevangenisstraf tot de dood van de gedetineerde. In Nederland zitten ruim dertig mensen een levenslange gevangenisstraf uit.

Kort geding om terugkeer in samenleving
Kort geding om terugkeer in samenleving (Foto: ANP)

Rol voor Oprah Winfrey in Disneyfilm

Oprah Winfrey is in de laatste fase van onderhandelingen voor een rol in A Wrinkle In Time. De Disneyfilm wordt geregisseerd door Ava DuVernay, die eerder verantwoordelijk was voor Selma. In die film was Oprah ook te zien.

A Wrinkle In Time is gebaseerd op een boek met die titel van auteur Madeleine L'Engle. In het verhaal, dat in 1963 uitkwam, reizen drie kinderen door het heelal op zoek naar de vader van twee van hen, een wetenschapper die ooit op mysterieuze wijze verdween. Onderweg worden ze geholpen door drie Mevrouw W.'s. Oprah gaat volgens Variety één van deze bovennatuurlijke dames spelen.

Het boek is het eerste uit een serie van vijf. Disney zou Amy Adams en Kevin Hart op het oog hebben voor andere rollen. Een releasedatum voor de film is nog niet bekend.

Rol voor Oprah Winfrey in Disneyfilm
Rol voor Oprah Winfrey in Disneyfilm (Foto: BuzzE)

'Cillessen in beeld bij PL-clubs'

Jasper Cillessen staat open voor een vertrek bij Ajax. Volgens de Telegraaf is een aantal clubs uit de Premier League geattendeerd op de wens van de doelman.

De Oranje-international heeft nog een contract voor twee seizoenen bij Ajax, en het was vooralsnog vrij rustig rondom de sluitpost. Mochten er echter clubs in Engeland zijn die een keeper nodig hebben, dan is de kans groot dat ze bij Cillessen uitkomen.

Overleg over onrust bij Turken in Nederland

Ministeries en gemeenten houden woensdag overleg over de groeiende spanningen in de Turkse gemeenschap in Nederland, vooral tussen voor- en tegenstanders van de Turkse president Erdogan. Na de mislukte staatsgreep in Turkije nam het aantal incidenten fors toe.

Het beraad is bedoeld om informatie uit te wisselen en ervaringen te delen bij de aanpak van het problemen. Onder meer de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Zaanstad sturen een afvaardiging. Ook andere gemeenten met een grote Turkse gemeenschap en gemeenten waar onlangs incidenten waren, zijn uitgenodigd.

Van de kant van de overheid zijn ambtenaren van drie ministeries bij het overleg aanwezig: Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie.

Overleg over onrust bij Turken in Nederland
Overleg over onrust bij Turken in Nederland (Foto: ANP)

'Tweede dader kerkgijzeling geïdentificeerd'

De tweede dader van de gijzeling in de Franse kerk is geïdentificeerd. Het zou gaan om de negentienjarige Abdelkrime Petitjean, die niet bekend is bij politie en inlichtingendiensten. Dat meldt de Franse publieke omroep France 3. De eerste dader, Adel Kermiche, werd dinsdag al geïdentificeerd.

De twee jihadisten hielden vijf mensen gegijzeld in een kerk in het Franse Saint-Etienne-du-Rouvray, net ten zuiden van Rouen. De 84-jarige priester Jacques Hamel werd de keel doorgesneden, terwijl een andere gijzelaar zwaargewond raakte. De twee daders, die zeiden te handelen uit naam van terreurgroep Islamitische Staat (IS), werden doodgeschoten door de politie.

De 19-jarige Adel Kermiche was wel bekend bij politie en inlichtingendiensten. Hij probeerde in 2015 twee keer met valse papieren naar Syrië te reizen en werd aangeklaagd wegens banden met een terroristische organisatie. Hij stond onder huisarrest en droeg een elektronische enkelband.

'Tweede dader kerkgijzeling geïdentificeerd'
'Tweede dader kerkgijzeling geïdentificeerd' (Foto: ANP)

3500 sleutels ransomware Chimera gelekt

Door een concurrentiestrijd tussen makers van ransomware zijn mogelijk 3500 sleutels van de ransomware Chimera bekend geworden. Degene achter de Petya- en Mischa-ransomware heeft de sleutels online gezet.

Beveiliger Malwarebytes geeft aan dat dankzij de sleutels sommige slachtoffers van Chimera hun gegijzelde data terug kunnen krijgen. Het duurt volgens het bedrijf nog wel even voordat duidelijk is of de gegevens echt zijn en met behulp ervan een ontsleutelingsprogramma is gemaakt.

De Petya- en Mischa-maker heeft de dump op pastebin.com via Twitter bekendgemaakt. In zijn tweet heeft hij een link naar de dump op Pastebin gezet. Daarin staat dat voor Mischa gebruik is gemaakt van delen van Chimera. "Het zou niet moeilijk moeten zijn voor antivirusbedrijven om een ontsleutelingsprogramma te bouwen met deze informatie", wordt er verder aangegeven.

Ariana Grande en vriendje uit elkaar

Ariana Grande en achtergronddanser Ricky Alvarez zijn niet langer een setje. De twee zouden na een relatie van een jaar als vrienden uit elkaar zijn gegaan.

Volgens een bron van E! ging de break-up gepaard met bijzonder weinig drama. "Er is niemand vreemdgegaan ofzo, ze vonden het alleen moeilijk de relatie te laten werken." De insider voegt daaraan toe dat Ariana "tevreden is om single te zijn en even haar eigen ding te doen".

De relatie van de 23-jarige zangeres werd bekend toen in juli van vorig jaar een beveiligingsvideo opdook waarop te zien was dat ze in een winkel aan een donut likte die in de vitrine lag. Ariana kreeg enorm veel kritiek op de actie, waardoor de video vaak werd gedeeld en bekeken. Op de beelden was ook te zien hoe ze Ricky zoende. Het stel bevestigde niet lang daarna dat ze een relatie hadden.

Ariana Grande en vriendje uit elkaar
Ariana Grande en vriendje uit elkaar (Foto: BuzzE)

Makers Brandweerman Sam ontslagen om koran

Een van de animatiestudio's die meewerken aan de populaire kinderserie Brandweerman Sam (Fireman Sam) is aan de kant gezet nadat de makers een van de karakters lieten struikelen over een koran. De eindverantwoordelijken voor de Engelse animatieserie gingen dinsdag na talloze klachten van kijkers diep door het stof en halen de gewraakte aflevering uit de roulatie.

In de bewuste aflevering van het programma, dat in Engeland via de streamingdienst van Channel 5 is te zien, glijdt een figuurtje met een dienblad vol kopjes in zijn handen uit over een stapel papieren. Op een van die papieren lijkt een Arabische tekst uit de Koran te zijn afgebeeld. Nadat een kijker dinsdag op Twitter melding had gemaakt van de scène, barstte een storm van kritiek los. "Ik heb geen flauw benul wat er door de hoofden van de producers ging toen ze dachten dat dit een goed idee was #verbijsterd", twittert iemand van de Muslim Council of Britain.

De makers van het kinderprogramma reageerden via het officiële Engelse twitteraccount van Fireman Sam. "We hebben begrepen dat in aflevering zeven van seizoen negen van Fireman Sam kort een afbeelding van de koran is getoond. Het was de bedoeling om een onleesbare tekst te laten zien. Deze fout spijt ons enorm en we bieden onze oprechte excuses aan aan iedereen die daar mogelijk aanstoot aan neemt of zich beledigd voelt. We zullen niet meer samenwerken met de animatiestudio die verantwoordelijk is voor deze fout."


Makers Brandweerman Sam ontslagen om koran
Makers Brandweerman Sam ontslagen om koran (Foto: BuzzE)

Tomb Raider Def. Edition gratis bij pre-order Rise of the Tomb Raider

Uitgever Square Enix heeft bekendgemaakt dat bij iedere pre-order van Rise of the Tomb Raider voor PS4 een exemplaar van de voorganger Tomb Raider zit inbegrepen. Het gaat dan ook nog eens om de Definitive Edition, waar alle DLC en latere features van die game bij in zitten.

Een paar weken geleden werd de officiële releasedatum (11 oktober) voor de PlayStation 4-versie van Rise of the Tomb Raider bekendgemaakt. De game kwam voor het eerst uit op Xbox 360 en Xbox One op 13 november 2015, en op pc op 28 januari van dit jaar. Vanaf oktober kunnen ook PlayStation 4-bezitters eindelijk met de game aan de slag. De PS4-versie is meteen voorzien van allerlei nieuwigheden, zoals een nieuwe co-opmode, een nieuwe campaign chapter en PSVR-support.

De bonus geldt alleen wanneer de game direct uit de PlayStation Store wordt gekocht. De FOK!-review van Rise of the Tomb Raider kun je hier lezen.

Juncker benoemt hoofdonderhandelaar brexit

De Franse ex-minister en oud-EU-commissaris Michel Barnier wordt de hoofdonderhandelaar voor de uittreding van het Verenigd Koninkrijk namens de Europese Commissie. Dat heeft voorzitter Jean-Claude Juncker woensdag bekendgemaakt.

De benoeming komt nadat de EU-regeringsleiders eind juni, de dag nadat de Britten per referendum voor een brexit hadden gekozen, bepaalden dat de uittreding 'orderlijk' moet verlopen. Barnier zal de onderhandelingen daarover voorbereiden en leiden zodra de Britten Brussel officieel melden dat zij het zogenaamde artikel 50 willen inroepen. Dit artikel start de beëindiging van het EU-lidmaatschap. Dat is nog nooit voorgekomen.

Barnier was eerder EU-commissaris voor onder meer de Interne Markt en Financiële Diensten, en minister van Buitenlandse Zaken en Landbouw. Juncker heeft 'mijn vriend Michel' aangewezen omdat "ik een ervaren politicus voor deze moeilijke taak wil." Hij begint op 1 oktober.

Juncker benoemt hoofdonderhandelaar brexit
Juncker benoemt hoofdonderhandelaar brexit (Foto: ANP)

Sterren spreken op conventie Hillary Clinton

Verschillende Amerikaanse sterren spraken dinsdag op de Democratische conventie waar Hillary Clinton officieel werd gekozen tot presidentskandidaat.

Meryl Streep stond stil bij vrouwen die in de Amerikaanse geschiedenis vochten voor emancipatie en gelijke rechten, zoals Amelia Earhart, Rosa Parks en Harriet Tubman. "Zij hebben de paden gebaand voor ons allemaal, mannen en vrouwen." De actrice voegde Hillary Clinton toe aan dat rijtje. "Want zij zal onze eerste vrouwelijke president zijn. Ze zal de eerste zijn, maar zeker niet de laatste."

America Ferrera en Lena Dunham gaven een gezamenlijke speech. America, dochter van ouders uit Honduras, grapte dat Donald Trump waarschijnlijk denkt dat ze een verkrachter is - verwijzend naar eerdere uitspraken van de Republikeinse presidentskandidaat waarin hij Mexicaanse immigranten zo noemde. Maar de Ugly Betty-actrice was ook serieus. Ze sprak over haar jeugd als kind van buitenlandse ouders en de kansen die ze in haar jeugd heeft gekregen. "Niet iedereen ziet de miljoenen kinderen zoals ik was als een investering."

Trump=Effie Trinket
Eerder sprak Elizabeth Banks de menigte toe. De Pitch Perfect-actrice en regisseur vergeleek Donald Trump met haar The Hunger Games-personage Effie Trinket. "Een wrede realityster die belachelijke pruiken draagt tijdens verregaande speeches in een gewelddadige dystopie."

Veel vrouwelijke Hollywoodsterren bespraken Hillary Clinton op social media. Onder meer Amy Schumer, Julia Louis-Dreyfuss en Chloe Grace Moretz, die dit jaar voor het eerst mag stemmen, feliciteerde de oud-First Lady met haar officiële verkiezing tot presidentskandidaat, de eerste van een vrouw ooit.

Sterren spreken op conventie Hillary Clinton
Sterren spreken op conventie Hillary Clinton (Foto: BuzzE)

Hollande ontmoet kerkvertegenwoordigers

Na de aanslag door Islamitische Staat dinsdag op een katholieke kerk in Noord-Frankrijk heeft president François Hollande een ontmoeting met vertegenwoordigers van de religieuze gemeenschappen. Hij nodigde woensdag katholieken, orthodoxen, protestanten, moslims, joden en boeddhisten uit op het Elysee in Parijs. Aansluitend buigt het kabinet zich over extra veiligheidsmaatregelen.

Dinsdagavond had Hollande al de aartsbisschop van Rouen ontvangen en met paus Franciscus gebeld. Twee aanslagplegers hadden daarvoor in een kerk in Saint-Étienne-du-Rouvray vijf mensen in gijzeling genomen en de priester vermoord. De daders werden later doodgeschoten door veiligheidstroepen. Volgens Hollande hadden de aanslagplegers uit naam van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) gehandeld.

Hollande ontmoet kerkvertegenwoordigers
Hollande ontmoet kerkvertegenwoordigers (Foto: ANP)

'Prijzen pretparken rijzen de pan uit'

De toegangsprijzen van pretparken zijn dit jaar weer gestegen. De prijs van een regulier entreekaartje voor een van de zeven grootste Nederlandse pretparken steeg gemiddeld 2,7 procent, tot ruim 32 euro. Dat concludeert het Economisch Bureau van de ING woensdag.

Volgens een woordvoerder stijgen de prijzen al jaren, schijnbaar zonder dat de bezoekersaantallen eronder lijden. De stijging is bovendien hoger dan de inflatie en zorgt er dus voor dat de pretparken meer geld in het laatje krijgen.

De prijsstijgingen worden verklaard door de hoge investeringskosten van pretparken. Zo verhoogde Walibi Holland de reguliere entreeprijs van 32,50 naar 35,50 euro, maar kregen bezoekers dit jaar wel toegang tot een nieuwe achtbaan. Het duurste pretpark is de Efteling. Een kaartje voor bezoekers vanaf 4 jaar kost 38,50 euro.

Kortingsacties
Bezoekers kunnen overigens flink wat besparen door online kaarten te kopen of gebruik te maken van een van de vele kortingsacties. Online bestellen bij de Efteling scheelt 10 procent en het online voordeel loopt bij Slagharen op tot 30 procent, mits een week van tevoren wordt geboekt.

Twee op de drie pretparkgangers maken meestal, of altijd, gebruik van korting en betalen nooit het volle pond, blijkt volgens ING uit een online peiling onder 57.000 Nederlanders. Een kwart heeft nog nooit korting gekregen.

De totale kosten van een pretparkbezoek liggen overigens nog veel hoger dan die voor het toegangskaartje. Eten en drinken, souvenirs, vervoerskosten en parkeergeld tikken ook aan, zo stelde het Nibud eerder vast. Een gezin met een of meer kinderen zou er gemiddeld per bezoek ruim 100 euro aan kwijt zijn.

'Prijzen pretparken rijzen de pan uit'
'Prijzen pretparken rijzen de pan uit' (Foto: ANP)

Tientallen doden bij aanslag in Syrië

Bij een bomaanslag in het noordoosten van Syrië zijn volgens de eerste berichten tientallen doden gevallen. De aanslag vond plaats in de stad Kamishli.

Hoewel het nieuws bijna dagelijks verslag doet over aanslagen in Europa zouden we bijna vergeten dat in grote delen van Syrië het nog altijd een grote ellende is. Deze keer is het de beurt aan Kamishli, een van oorsprong Syrisch-orthodoxe stad, die opgeschrikt werd door twee (auto)bommen. In de stad wonen vooral veel Koerden en verder zijn de inwoners een etnische mix van Arabieren, Christenen en Arameeërs. 

De stad ligt vlakbij de Turkse grens. De kracht van de explosie was zo groot dat in het nabijgelegen Turkse Nusaybin de ramen van diverse winkels en gebouwen zijn gesprongen. 

Bronnen, zoals de Syrische staatstelevisie, melden dat de aanslag inmiddels is opgeëist door Islamitische Staat. Het Britse Human Rights spreekt van veertien doden, maar sommige bronnen via Twitter spreken van zeker vijftig doden en honderdvijftig gewonden. Op foto's is de schade goed te zien. 

Kamishli, van oorsprong een Syrisch-orthodoxe stad, bestaat tegenwoordig uit een mix van etnische groeperingen van voornamelijk KoerdenArameeërs, en Arabieren. De christenen in Kamishli zijn vooral Syrisch-orthodoxen en Armeens-orthodoxen.

In het topic in het nieuws-forum kun je ook terecht voor het laatste nieuws omtrent deze aanslag. 

NS 'overrompeld' door succes check-uit-alert

In een maand tijd hebben zich bij de Nederlandse Spoorwegen 179.000 mensen aangemeld voor de nieuwe service NS Extra. De dienst biedt een zogeheten check-uit-alert aan, dat reizigers automatisch per e-mail waarschuwt als ze vergeten zijn uit te checken. Ze kunnen dan alsnog het te veel betaalde reisgeld terugkrijgen.

De NS is overrompeld door het grote aantal aanmeldingen. "Het aantal reizigers dat zich heeft aangemeld is ver boven verwachting", zegt Marjan Rintel, lid van de raad van bestuur.

In de eerste maand is 3000 keer een check-uit-alert verstuurd aan 2650 deelnemers. Sommigen hebben dus twee keer een melding gehad.

In 2014 bleek dat vervoerders 16 miljoen euro per jaar overhouden aan reizigers die vergeten uit te checken met hun ov-chipkaart. Recentere cijfers zijn er nog niet, aldus een woordvoerder.

NS 'overrompeld' door succes check-uit-alert
NS 'overrompeld' door succes check-uit-alert (Foto: BuzzT)

Pokémon Go Plus-accessoire uitgesteld

Nintendo heeft aangekondigd dat de release van Pokémon Plus, de opspeld-accesoire voor Pokémon Go, is uitgesteld. Het prachtige sierstuk zou aanvankelijk eind juli uitkomen maar is nu uitgesteld tot september.

De Pokémon Plus staat in verbinding met je telefoon via Bluetooth, en begint te vibreren zodra er Pokémon in de buurt zijn. Op die manier hoef je niet als rasautist de hele tijd naar je telefoon te staren terwijl je aan het Pokéjagen bent. Waarom de software niet gewoon je telefoon laat vibreren is niet bekend, wellicht omdat de Pokémon Plus ook een hele toffe en totaal niet nerdy modeaccesoire is.

Iedereen die de Plus al gereserveerd had heeft als het goed is inmiddels een e-mail gekregen van Nintendo waarin het bedrijf aangeeft dat mensen hun bestelling eventueel kunnen annuleren in verband met de vertraging. Degenen die de bestelling toch door laten gaan kunnen rekenen op een toekomstige korting in de Nintendo Store.

Hollywoodsterren starten actie tegen Trump

Ruim honderd prominenten uit de Amerikaanse entertainmentindustrie hebben onder de naam United Against Hate een coalitie gevormd tegen de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump.

Onder meer Bryan Cranston, Kerry Washington, Chloe Grace Moretz, Samuel L. Jackson, Mark Ruffalo, Michael Moore en Lena Dunham ondertekenden een petitie met de kop 'Sta jij op tegen Trump en de haat die hij promoot?"

In een open brief schrijven de sterren volgens Deadline: "Wij geloven dat het onze verantwoordelijkheid is ons platform te gebruiken om het gevaar van Trump als president onder de aandacht te brengen. Donald Trump wil ons land terugvoeren naar een tijd waarin angst voor geweld zorgde, waarin hebzucht discriminatie in de hand werkte en waarin de staat vooroordelen over achtergestelde gemeenschappen opnam in de wet."

Buitengesloten

In het document is een lijst opgenomen van groeperingen die volgens de ondertekenaars in Trumps plannen worden buitengesloten en gedupeerd."Sommigen van ons horen bij de groepen die worden aangevallen door Trump. Sommigen niet. Maar de geschiedenis heeft bewezen, dat het vaak maar een kwestie van tijd is voor 'de ander' in 'ik' verandert."

De coalitie eindigt het statement met een oproep. "Wij vragen elke Amerikaan om zich achter ons te scharen, om aan de goede kant van de geschiedenis te staan, om de macht van onze stem te gebruiken om Donald Trump en de hatelijke ideologie waar hij voor staat te verslaan."

Hollywoodsterren starten actie tegen Trump
Hollywoodsterren starten actie tegen Trump (Foto: BuzzE)

Statushouders delen steeds vaker huurwoning

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning moeten steeds vaker een woning delen, omdat gemeenten niet genoeg woningen kunnen vinden. Dat meldt de Volkskrant woensdag, die een enquête heeft gehouden bij de 25 grootste gemeenten.

Onder meer in Zaanstad, Haarlemmermeer, Utrecht, Almere, Breda, Zaandam en Amsterdam moeten statushouders sinds dit jaar hun huisvesting delen. Veel gemeenten kampen met een te kleine voorraad sociale huurwoningen.

Asielzoekers die naar Nederland komen, zijn vaak mannen die vooralsnog alleen hierheen zijn gekomen. Gemeenten vinden het een adequate oplossing om statushouders op kamers te plaatsen, zodat huurwoningen optimaal benut worden.

Statushouders delen steeds vaker huurwoning
Statushouders delen steeds vaker huurwoning (Foto: ANP)

'Wijkverpleegkundige doet ook het poetswerk'

Zo'n 60 procent van de wijkverpleegkundigen doet wel eens gratis poetswerk erbij om mantelzorgers te ontlasten. Dat meldt V&VN, een beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden, op basis van een peiling onder bijna duizend zorgverleners.

Ruim 30 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden in de wijkzorg vindt dat de taken van mantelzorgers te zwaar zijn geworden. Kwetsbare mensen blijven steeds vaker en langer zelfstandig wonen, maar krijgen vaak geen huishoudelijke hulp.

"Er bestaat een kloof tussen de hulp die cliënten in de wijk nodig hebben en de ondersteuning die gemeenten aanbieden. Het kan niet zo zijn dat de wijkverpleging deze kloof moet dichten", aldus V&VN.

'Wijkverpleegkundige doet ook het poetswerk'
'Wijkverpleegkundige doet ook het poetswerk' (Foto: ANP)

Israëlisch leger doodt militante Palestijn

Israëlische militairen hebben in de buurt van Hebron op de Westelijke Jordaanoever een militante Palestijn gedood. Volgens de binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet kwam de 29-jarige man in de nacht van dinsdag op woensdag tijdens een vuurgevecht met Israëlische veiligheidstroepen om het leven.

De man was volgens het leger lid van de radicaalislamitische Hamas en verantwoordelijk voor een dodelijke aanval op een Israëlische kolonist. Drie andere vermeende daders zijn sinds de aanslag gearresteerd. Op 1 juli werd een rabbijn voor de ogen van zijn kinderen gedood en zijn vrouw raakte ernstig gewond, toen de daders het vuur op hun voertuig openden.

Israëlisch leger doodt militante Palestijn
Israëlisch leger doodt militante Palestijn (Foto: ANP)

Geld verdienen? Film een spoorwegovergang

Kan je wel wat extra centjes gebruiken?  Ga dan spoorwegovergangen filmen! Frans Pol uit Ens filmde in 2010 een spoorwegovergang en gooide dit op YouTube. Al snel kwamen er steeds meer kijkers. Nu zit hij al bijna op 9 miljoen kijkers. Zijn hele kanaal met spoorwegovergangen wordt prima bekeken door mensen uit heel de wereld, en hij verdient er een leuk zakcentje mee. Omroep Flevoland ging in gesprek met Frans.
 

En hier het bewuste miljoenen-filmpje.
 

Moskeeën en ISN: Leave Gülen-terrorists alone

Alle moskeeën in Nederland roepen Erdo-Turken (ET) op om Gülen-Turken (GT) en hun eigendommen met rust te laten. Islamitische Stichting Nederland (ISN) zegt dat Gülen en daaraan gelieerde stichtingen weliswaar net zo erg zijn als Islamitische Staat (IS), maar helaas is Nederland super tolerant en een Turk gewoon een Turk. Daarom is in Nederland het in de fik steken van niet-erdoganisten, hun eigendommen of die niet-erdoganisten bekeren of dood maken door middel van bekerende tikken, nou eenmaal verboden in Nederland, aldus ISN.

Volgens de Turkse ambassadeur voor alle Turken, behalve GT, is er een verzoek tot 'aanpakken' onderweg naar Nederland om alle GT op de trein naar Turkije te zetten, alwaar de GT op gepaste wijze onschadelijk kan worden gemaakt. PvdA-Kamerlid Michiel Servaes vindt dit verzoek ‘ongepast en onverstandig’. VVD-Kamerlid Han ten Broeke zegt dat Nederland lak moet hebben aan dergelijke verzoeken omdat Turkije zich niet gedraagt als een rechststaat.

De Turken hebben daar wel een antwoord op: Ze dreigen hun inspanningen voor het bestrijden van het verschrikkelijke terroristische IS te staken als ze hun zin niet krijgen. De Turkse ambassadeur stelde verder dat: “Nederland en Europa horen Turkije nu te omhelzen.” Tegenstribbelen met een flauw excuus als een eerlijk proces, mensenrechten of vrijheid van mening mag de heilige endlösung der Gülenterroristen natuurlijk niet in de weg staan.

In Hengelo was laatst wat ‘onrust’ ontstaan toen ET besloten om GT even wat duidelijk te maken omtrent moskeebezoek. Daar zijn de ET in geslaagd, de GT gingen opzoek naar een andere moskee. De Hengelose imam, die wel gehoor wil geven aan de ISN oproep, denkt dat de GT helemaal achterlijk zijn en roept ze op om vooral weer gewoon terug te komen.

Ook ISN, die de GT veroordeelt als terrorist, presenteerde een prachtige kronkel: “Iedereen die in onze moskeeën wil bidden of religieuze kennis wil opdoen is van harte welkom.” Er zit wel een adder onder het bidkleedje, GT mogen zich niet positief over de mislukte staatsgreep uitlaten. Daar worden de ET namelijk heel erg verdrietig (en rete agressief) van. Tevens heeft ISN beloofd dat ET die zich toch nog misdragen direct uitgeleverd zouden worden aan de Nederlandse politie.

Nieuwe Yakuza 6-trailer toont bekende Japanse acteurs

Sega heeft een nieuwe trailer uitgebracht voor Yakuza 6, de PlayStation 4-exclusieve actiegame. In de trailer zijn een aantal gevestigde namen te zien uit de Japanse filmindustrie.

De dramatische trailer laat verschillende fragmenten zien met acteur Takeshi Kitano, Shun Oguri (Great Teacher Onizuka) en Tatsuya Fujiwara (Battle Royale). Yakuza 6 werd vorig jaar aangekondigd als PS4-exclusive tijdens de Tokyo Game Show. Yakuza 6 is nog niet aangekondigd voor release in het Westen; het vorige deel kwam uiteindelijk drie jaar na release in Japan ook naar het Westen. 

McCree weer generfed, Ana krijgt buff in Overwatch

McCree is zonder twijfel het zwarte schaap van Overwatch. Blizzard heeft ontzettend veel moeite met het vinden van de juiste balans van het personage. Na een eerdere nerf, gevolgd door een buff, is het nu weer tijd voor de volgende nerf.

Bij de vorige buff werd McCree een soort sniper. Zijn kogels hadden een enorme range voordat deze minder damage deden, waardoor headshots vanaf de andere kant van de map bij wijze van spreke nog steeds dodelijk waren. Deze range is met 10 meter verminderd, zodat dit niet meer voorkomt. Wel is zijn range nog groter dan het in het begin was. Ook kan McCree sneller weer schieten na het gebruik van zijn flashbang (maar liefst .15 seconden sneller) en schiet hij sneller met zijn alternate fire.

Ana is goed ontvangen volgens Blizzard, maar overall nog een beetje zwak. Om dit op te lossen kan zij nu 20% sneller schieten en is haar magazine size van acht naar tien verhoogd. Ook is er een bug gefixed, waardoor mensen die ontwaken uit hun slaap (door Ana's sleep dart) nu een halve seconde niets kunnen doen, in plaats van meteen weer de actie in kunnen duiken.

De wijzigingen zijn al live op pc en komen op een later moment ook naar PlayStation 4 en Xbox One. Voor een simpeler overzicht van de patchnotes kun je uiteraard terecht in het bronartikel.

Overwatch_McCree

Binding of Isaac-dev teaset nieuwe game

Op de Binding of Isaac-blog heeft ontwikkelaar Edmund McMillen laten weten dat hij aan een nieuw project werkt samen met Tyler Glaiel. De getoonde beelden laten een soort platforming shooter zien in een gigantische roterende cylinder.

McMillen en Glaiel werkten eerder al samen aan Newgrounds-game Aether en The Basement Collection. Het gaat hier overigens niet om het eerder dit jaar aangekondigde The Legend of Bum-bo, een 'turn-based puzzle RPG type thingy'. Die game is ook gewoon nog in ontwikkeling maar staat verder los van dit nieuwe project.

De nog naamloze game komt volgens de ontwikkelaars uit voor zowel PC als Mac, met consoles als 'grote mogelijkheid'. Verder verklaren de twee heren dat het niet gerelateerd is aan Isaac. "We hebben nog geen naam voor het nieuwe spel dus we lekken voor nu gewoon wat teasers uit. Het spel kan ik denk ik het beste beschrijven als een combinatie van Mega-Man en Isaac, maar dan een platformer met hele strakke controls". McMillen is vooral bekend als bedenker van Super Meat Boy en The Binding of Isaac."


Blizzard laat standbeeld Arthas Menethil bouwen in Taiwan

Om het vijfentwintigjarig bestaan van Blizzard Entertainment te vieren heeft het bedrijf een indrukwekkend standbeeld laten bouwen van Warcraft-schurk Lich King Arthas Menethil. Het standbeeld is ruim vier meter hoog en weegt tweeduizend kilo.

Het heeft 30 mensen negen maanden gekost om dit gedetailleerde brok metaal te boetseren. "We zijn blij om Arthas te mogen onthullen", zegt topman en medeoprichter van Blizzard, Mike Morhaime. "Het beeld is niet alleen om het 25-jarig bestaan van Blizzard te vieren, maar ook om onze waardering te uiten voor de vele gaming communities in Taiwan. We kijken uit naar de volgende 25 jaar van epische game-ervaringen".

Bekijk hieronder een filmpje van de making of van het standbeeld. Arthas, die ontworpen werd door Taiwanese designer Steve Wang, is te vinden in de Calligraphy Greenway in Taichung, Taiwan.

Stiefzoon Tineke Schouten ontkent chantage

De zoon van Tineke Schoutens man ontkent dat hij de comédienne en haar echtgenoot heeft gechanteerd. Armand Brunyanszki sprak eerdere berichten dat hij heeft gedreigd privé-details van de familie openbaar te maken dinsdag tegen in Shownieuws.

In De Telegraaf verscheen eerder dinsdag het bericht dat Armand financiële steun eiste voor de kickbokscarrière van zijn dochter. Zijn vader Hans zou tegen de krant hebben gezegd: "Hij dreigt: 'Oké, je betaalt me nu twintigduizend euro of ik hang de vuile was op in de media'. Dat is natuurlijk uiterst triest. Triest, niet alleen om de chantage, maar ook omdat het je eigen kind is."

Volgens Armand is er echter geen sprake van chantage. In het programma vraagt hij zich zelfs af of zijn vader die uitspraken daadwerkelijk heeft gedaan. "Mijn vader en ik houden van elkaar", zo laat hij weten. Wel geeft hij toe dat er in de familie "zoals in ieder huishouden"weleens spanningen zijn.

Stiefzoon Tineke Schouten ontkent chantage
Stiefzoon Tineke Schouten ontkent chantage (Foto: BuzzE)

Inlichtingendiensten bijeen in Nederland

Dertig Europese inlichtingendiensten komen sinds enkele maanden wekelijks in Nederland bijeen om informatie over terroristen te delen. De Nederlandse AIVD, die tot 1 juli voorzitter was van de Counter Terrorism Group (CTG), heeft hiertoe het initiatief genomen. Dat heeft een goed ingevoerde bron woensdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant. De locatie van de bijeenkomsten wordt om veiligheidsredenen geheim gehouden.

In januari zei AIVD-hoofd Rob Bertholee dat dertig Europese geheime diensten een platform voor informatie-uitwisseling zouden opzetten. Deelnemers zijn de veiligheidsdiensten van de Europese lidstaten, Noorwegen en Zwitserland. In deze database plaatsen landen informatie over alle Europese personen die zich hebben aangesloten bij jihadistische organisaties. Deze informatie is permanent en altijd beschikbaar. Er kan zo worden nagegaan of andere geheime diensten over informatie over potentiële aanslagplegers beschikken.

Sinds de aanslagen in november in Parijs zijn de inlichtingendiensten informatie intensiever gaan delen. Daarvoor gebeurde dat minder, onder meer omdat de diensten hun bronnen niet wilden prijsgeven. Gezien de ontwikkelingen is de verwachting dat de wekelijkse afspraken voorlopig nog zullen plaatsvinden.

Inlichtingendiensten bijeen in Nederland
Inlichtingendiensten bijeen in Nederland (Foto: ANP)

Bobby Brown herdenkt Bobbi Kristina

Een jaar na de dood van Bobbi Kristina Brown, postte haar vader Bobby Brown dinsdag een foto op Instagram om zijn dochter te herdenken.

Op het beeld kijkt een van Bobby's jongste kinderen naar een schilderij van de zanger en 'Krissy', die een jaar geleden overleed na een coma van vijf maanden. De zanger voegde geen tekst toe aan de foto.

De 21-jarige dochter van Bobby en Whitney Houston werd eind januari vorig jaar bewusteloos aangetroffen in het bad in haar huis. De omstandigheden deden veel fans van haar moeder denken aan Whitney's dood drie jaar eerder: de zangeres werd toen levenloos gevonden in een badkuip in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills.

De familie van Bobbi Kristina beschuldigt haar vriend Nick Gordon nog altijd van betrokkenheid bij haar dood en heeft een rechtszaak tegen hem lopen. Nick zou haar na een handgemeen bewusteloos in het bad hebben gelegd. Ook verdenkt de familie hem ervan dat hij geld van Bobbi Kristina's bankrekening heeft gehaald toen zij in coma lag. Nick ontkent alle beschuldigingen.

Nederlander relatief handig met computer

Nederlanders behoren tot de Europese top bij het omgaan met computers en het internet. Evenals de Luxemburgers, Denen en Finnen hebben Nederlanders relatief veel ICT-vaardigheden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Oost-Europeanen, Fransen en Italianen zitten onder het Europese gemiddelde.

Zeven op de tien Nederlanders van twaalf jaar of ouder hebben basisvaardigheden of meer dan dat in de omgang met computers en internet. Twee op de tien Nederlanders beschikken over weinig of geen vaardigheden en een op de tien is geen (recente) gebruiker van internet. De verschillen in ICT-vaardigheden tussen mannen en vrouwen zijn klein. Het percentage met meer dan basisvaardigheden onder jongeren is ruim zes keer zo groot als bij ouderen, en bij hoogopgeleiden bijna drie keer zo groot als bij laagopgeleiden.

Op het gebied van informatie, waarbij te denken valt aan zoeken via internet, heeft 80 procent van de Nederlanders vaardigheden die het basisniveau ontstijgen. Ook met communicatie, zoals e-mailen, en vaardigheden als apps installeren heeft een ruime meerderheid meer dan alleen het basisniveau.

Nederlander relatief handig met computer
Nederlander relatief handig met computer (Foto: BuzzT)

UberTREIN tijdens werk aan Schiphollijn

Uber springt in op de werkzaamheden aan de spoorlijn bij Schiphol. Als er begin augustus weinig tot geen treinen rijden, kunnen mensen met een Uber-taxi van en naar het vliegveld reizen. uberTREIN, noemt de taxiapp dat.

Volgens Uber betalen klanten evenveel voor een stoel in een taxi als ze normaal voor een treinkaartje zouden hebben betaald. "Als je uitgaat van 4 stoelen tegen een tarief van 4,20 euro, komt een rit naar Schiphol neer op 16,80 euro", zegt de dienst.

Er rijden begin augustus wel treinen tussen Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Schiphol. Wie een taxi wil pakken om bij die stations te komen, krijgt 5 euro korting.

UberTREIN tijdens werk aan Schiphollijn
UberTREIN tijdens werk aan Schiphollijn (Foto: BuzzT)

Gijs Staverman: radio liefde van mijn leven

Gijs Staverman is naar eigen zeggen getrouwd met zijn werk. Daardoor heeft hij nooit een gezin kunnen en willen stichten. De NPO Radio 2-man, die dit jaar 25 jaar in het vak zit, is daar niet rouwig om.

"Al ben ik een familiemens, ik heb nooit de ambitie gehad een gezin te leiden. Nee, ik zal op mijn sterfbed zeker geen spijt hebben van mijn keuze voor radio. Dat is de liefde van mijn leven", zegt de 50-jarige Staverman in De Telegraaf. De dj heeft al een tijd geen relatie maar vindt dat niet erg. "Het zou leuk zijn weer hoteldebotel verliefd te worden, maar nu ik rustiger en ouder ben vind ik het ook wel heel prettig zo. De gedachte: ik moét een relatie hebben, anders is het zielig, dat heb ik helemaal niet meer."

Staverman, die in 1991 begon bij Veronica en via Q Music bij de NPO terechtkwam, stond er zelf niet bij stil dat zijn jubileum aanstaande is. Tijdens het bladeren door de mappen met krantenknipsels over zijn radiocarrière die zijn vader al die jaren heeft bijgehouden, zag Gijs iets over zijn start bij Veronica in 1991. "Toen bedacht ik: oh ja, dat is nu 25 jaar geleden."

Gijs Staverman: radio liefde van mijn leven
Gijs Staverman: radio liefde van mijn leven (Foto: BuzzE)

Bestuurder zelfrijdende auto reed hard

De man die in mei om het leven kwam bij een ongeluk met zijn zelfrijdende auto, reed te hard. De Tesla had een snelheid van bijna 120 kilometer per uur. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 105 kilometer per uur. Dat blijkt dinsdag uit een eerste onderzoek van de Amerikaanse raad voor verkeersveiligheid, de National Transportation Safety Board.

De onderzoekers zeggen nog niets over de vermoedelijke oorzaak van de aanrijding, omdat het onderzoek nog loopt. Het ongeluk gebeurde op een snelweg in het midden van Florida. De auto botste op een afslaande vrachtwagen. De autopilot trapte niet op de rem.

Bestuurder zelfrijdende auto reed hard
Bestuurder zelfrijdende auto reed hard (Foto: BuzzT)

Grote brand bij pallethandel in Zoetermeer

Bij een pallethandel in Zoetermeer aan de Galvanistraat heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand gewoed. Dat meldt de brandweer. De brand is onder controle en de bluseenheden zijn bezig met nablussen.

De pallethandel bevindt zich op een industrieterrein aan de oostkant van Zoetermeer. Naast de hoge vlammen, die in Den Haag zichtbaar waren, kwam bij de brand veel rook vrij.

Bij de brand kwam geen asbest vrij. Wel waren flinke klappen te horen van explosies door mogelijke gasinstallaties op het terrein.

Grote brand bij pallethandel in Zoetermeer
Grote brand bij pallethandel in Zoetermeer (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: regen uit het westen

Vandaag staan er regen en buien op stapel.  De eerste regen valt aan het eind van de ochtend in het westen, daarna breidt het regengebied zich langzaam uit over de rest van het land. Toch is het nog steeds warm te noemen met 19 graden aan de kustlijn tot 23 graden in het oosten van het land. De wind is matig tot zwak, aan de kust iets krachtiger, en komt uit het zuidwesten van het land. 

Zon op 05:55
Zon onder 21:37
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Uitzicht in het Zwarte Woud (Foto: qltel)
Uitzicht in het Zwarte Woud (Foto: qltel) 

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1890 Vincent van Gogh schoot zichzelf in de borst met een pistool. Aan zijn verwondingen overleed hij twee dagen later, op 29 juli 1890.
 1940 Bugs Bunny maakt zijn entree in de cartoon A Wild Hare
1956 Op de Amerikaanse luchtmachtbasis Lakenheath in het Britse Suffolk aan de Noordzee ontplofte de brandstoftank van een B-47 bommenwerper naast een opslagplaats met kernwapens
1980 Een Palestijn gooide in Antwerpen twee handgranaten naar een groep joodse scholieren.
1990 De laatste Deux Chevaux rolde van de lopende band in de Citroën-fabriek in Portugal.


Merrie Melodies - A Wild Hare (1940) door Cartoonzof2006

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen. 

Clinton nu officieel kandidaat van Democraten

Hoewel de stemming nog officieel bezig, is Hillary Clinton dinsdagavond plaatselijke tijd in Philadelphia gekozen als de Democratische presidentskandidaat. Ze heeft genoeg stemmen gekregen om de nominatie veilig te stellen.

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken en 'first lady' neemt het in de strijd om het Witte Huis op tegen Donald Trump. "Historie", schrijft Clinton op Twitter als reactie op het nieuws.

Clinton nu officieel kandidaat van Democraten
Clinton nu officieel kandidaat van Democraten (Foto: ANP)

Haase wint, Sijsling onderuit in Scheveningen

Tennisser Robin Haase is doorgedrongen tot de tweede ronde van het challengertoernooi in Scheveningen. De Nederlander (ATP-95) was met 7-5 en 6-4 te sterk voor de Spanjaard Pere Riba (ATP-197).

Op het Nederlandse gravel zal Haase in de volgende ronde een zware tegenstander treffen. De Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-339) staat namelijk eerste op de juniorenwereldranglijst. Hij klopte Gibril Diarra (ATP-742) met 7-6 en 7-6.

Heel wat minder goed verging het Igor Sijsling. De Nederlander (ATP-111) begon goed tegen Gleb Sakharov (ATP-268), maar liet het in de slotfase van de partij danig afweten: 6-2, 1-6 en 4-6.

Froome klopt Mollema in Surhuisterveen

Chris Froome heeft de Profronde van Surhuisterveen op zijn naam geschreven. De Brit van Team Sky won de afgelopen Tour de France en was maandag de beste in Aalst. Vandaag in Friesland klopte hij Bauke Mollema in de sprint.

In de slotfase van de race vormde zich een kopgroep van zeven renners van waaruit Froome ontsnapte. In de slotronde werd hij achterhaald door Mollema, maar in de laatste meters zorgde Froome ervoor dat hij als eerste over de streep ging. "Geweldige atmosfeer hier. Ik had op het einde geluk dat ik won. Bauke en ik waren beiden behoorlijk moe, maar de benen voelden nog goed vanavond." De Brit zal nog een criterium in Londen rijden voordat hij naar Rio de Janeiro afreist.

Mollema zag op zijn teller dat de renners er zin in hadden, want het tempo lag op maar liefst 42 kilometer per uur. "Het ging best snel vandaag. Nu wel tweede. In de Tour lukte het niet." De renner van Trek-SegaFredo vond deze ronde een goede training voor de komende Olympische Spelen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.