Sterren spreken op conventie Hillary Clinton

Verschillende Amerikaanse sterren spraken dinsdag op de Democratische conventie waar Hillary Clinton officieel werd gekozen tot presidentskandidaat.

Meryl Streep stond stil bij vrouwen die in de Amerikaanse geschiedenis vochten voor emancipatie en gelijke rechten, zoals Amelia Earhart, Rosa Parks en Harriet Tubman. "Zij hebben de paden gebaand voor ons allemaal, mannen en vrouwen." De actrice voegde Hillary Clinton toe aan dat rijtje. "Want zij zal onze eerste vrouwelijke president zijn. Ze zal de eerste zijn, maar zeker niet de laatste."

America Ferrera en Lena Dunham gaven een gezamenlijke speech. America, dochter van ouders uit Honduras, grapte dat Donald Trump waarschijnlijk denkt dat ze een verkrachter is - verwijzend naar eerdere uitspraken van de Republikeinse presidentskandidaat waarin hij Mexicaanse immigranten zo noemde. Maar de Ugly Betty-actrice was ook serieus. Ze sprak over haar jeugd als kind van buitenlandse ouders en de kansen die ze in haar jeugd heeft gekregen. "Niet iedereen ziet de miljoenen kinderen zoals ik was als een investering."

Trump=Effie Trinket
Eerder sprak Elizabeth Banks de menigte toe. De Pitch Perfect-actrice en regisseur vergeleek Donald Trump met haar The Hunger Games-personage Effie Trinket. "Een wrede realityster die belachelijke pruiken draagt tijdens verregaande speeches in een gewelddadige dystopie."

Veel vrouwelijke Hollywoodsterren bespraken Hillary Clinton op social media. Onder meer Amy Schumer, Julia Louis-Dreyfuss en Chloe Grace Moretz, die dit jaar voor het eerst mag stemmen, feliciteerde de oud-First Lady met haar officiële verkiezing tot presidentskandidaat, de eerste van een vrouw ooit.

Sterren spreken op conventie Hillary Clinton
Sterren spreken op conventie Hillary Clinton (Foto: BuzzE)