FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 juli 2016

Uitslagen derde voorronde Champions League 26/07/2016

Er werden dinsdagavond negen duels gespeeld in de derde voorronde van de Champions League. Ajax speelde tegen PAOK 1-1. Er werd nog meer gevoetbald op de Europese velden. Woensdag worden er nog zes duels gespeeld. 

Er kwamen nog enkele Nederlanders in actie vanavond. Het Ludogorets Razgrad, waar Jody Lukoki onder contract staat, is met een 2-2 gelijkspel begonnen aan het tweeluik met Rode Ster Belgrado. Lukoki speelde 69 minuten mee. Bij de bezoekers uit Servië maakte Mitchell Donald de negentig minuten vol. Bram Nuytinck speelde met Anderlecht 2-2 in Rusland tegen FK Rostov. 

Uitslagen Champions League derde voorronde - heenwedstrijd - 26/07/2016

Thuis Uit Uitslag
Dinamo Zagreb (Kro) Dinamo Tbilisi (Geo) 2-0
Viktoria Plzeň (Tsj) Qarabağ FK (Aze) 0-0
BATE Borisov (W-Ru) Dundalk FC (Ier) 1-0
Ludogorets Razgrad (Bul) Rode Ster Belgrado (Ser) 2-2
Partizani Tirana (Alb) Red Bull Salzburg (Oos) 0-1
AFC Ajax (Ned) PAOK FC (Gri) 1-1
Sparta Praag (Tsj) Steaua Boekarest (Roe) 1-1
Shakhtar Donetsk (Oek) BSC Young Boys 2-0
FK Rostov (Rus) Anderlecht (Bel) 2-2

[vCL] Uitslag Ajax - PAOK Saloniki

Ajax is er niet in geslaagd haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen te winnen. Tegen PAOK Saloniki werd het 1-1. De thuisploeg was in de eigen ArenA beter, maar kon de Griekse bezoekers niet verslaan. Vele kansen werden gemist door de Ajacieden, wat hen mogelijk duur komt te staan omdat de bezoekers de belangrijke uitgoal maakten.

Al in het begin van de wedstrijd was de missie van Ajax duidelijk: Druk zetten. De bezoekers vonden het niet heel prettig voetballen, al gaven ze weinig grote kansen weg. Een schietkans van Jairo Riedewald was het grootste wapenfeit. Rond de twintigste minuut was de thuisclub het meest gevaarlijk. Eerst werd een schot van Davy Klaassen moeizaam gekeerd, waarna de jonge Kasper Dolberg binnen kon schieten. Hij deed dit echter marginaal vanuit buitenspelpositie en dus werd het doelpunt afgekeurd. Even later schoot Jairo Riedewald de bal tegen de lat.

Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers echter op voorsprong. Djalma werd aan de zijkant gelanceerd en Jasper Cillessen kwam uit, maar had de bal niet. Djalma kwam bijna tot bij de cornervlag, maar wist toch de bal in het net te prikken omdat de keeper niet stond waar hij hoorde te staan. Ajax liet zich niet uit het veld slaan en bleef degelijk veldspel vertonen. Een inzet van Anwar El Ghazi werd prachtig gekeerd door de doelman van de Grieken.

Na rust bleef Ajax op zoek naar een goal. Dolberg kopte eerst een bal op doel die net over werd gewerkt, maar tien minuten later was het met een droge knal wel raak. Ajax kwam hierna eigenlijk ook niet meer echt in de problemen, op 1 moment na, maar wist zelf ook weinig meer te creëren. Dat ene moment was na een afgeslagen corner, waar Tzavellas van dacht te profiteren. Cillessen kwam nu wel goed uit en wist daardoor de inzet te keren.

Volgende week zal Ajax dus opnieuw een doelpunt moeten maken. Daarbij zal het minimaal met een gelijkspel naar huis moeten gaan. Bij de vorige ontmoeting in de derde ronde van de voorronde Champions League gebeurde dit, na de 1-1 in de ArenA. Er liggen dus nog steeds goede kansen voor de Amsterdammers, maar ze hebben het zichzelf niet makkelijker gemaakt op weg naar het miljoenenbal.

Kasper Dolberg scoort de 1-1. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)
Kasper Dolberg scoort de 1-1. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)

AFC Ajax

1 - 1

PAOK Saloniki

 58' Dolberg    27' Campos
 
 Gele kaart: Schone, Schone, Schone, (AFC Ajax), Glykos, Athanasiadis, (PAOK Saloniki)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 47744
Arbiter: Estrada
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Tete
Veltman
Viergever
Dijks
Riedewald
Klaassen
Van de Beek (Schöne/77)
El Ghazi (Cerny/88)
Dolberg
Cassiera (Younes/58)
  Glykos
Matos
Crespo
Tzavellas
Leovac
Sjachov
Cimirot
Charisis (Tziolis/69)
Campos
Athanasiadis (Kolouris/90)
Rodrigues (Mystiakaidis/84)

Kakkerlakkenmelk, goed voor u!

Melk goed voor u. Voor sommigen de waarheid als een koe. Hoewel volgens de laatste wetenschappelijke bevindingen de koe best kan worden vervangen door een andere dier. En dan geen bedgenoot van Erdogan, maar een overlever die wat minder tot de verbeelding spreekt: de kakkerlak, een van de stoerste diertjes op deze planeet.

Sterker nog: wetenschappers uit vijf verschillende landen hebben intensief onderzoek gedaan en kwamen tot de conclusie dat kakkerlakkenmelk (geen grapjes over Feyenoord maken) wellicht het supervoedsel van de toekomst is.

Kakkerlakkenmelk zit namelijk vol met de broodnodige proteïnen, vetten en suikers. Een complete maaltijd, zeggen de geleerden. Als je kijkt naar de structuur van de proteïnen, dan vind je alle nodige aminozuren die een mens goed kan gebruiken. Het zou drie keer zo voedzaam zijn als melk van loeiende en mekkerende dieren. Een van de onderzoekers geeft zelfs aan dat het ander voedsel zo'n beetje overbodig zou maken. Hij wijst er verder fijntjes op dat het melk niet geschikt is als je van plan bent iets aan je bierbuik te doen. Het product bevat namelijk nogal wat calorieën.

Er zit een klein addertje onder het gras; niet elke Feyenoorder (foei, doe je het toch) kakkerlak maakt melk aan. Er is slechts een soort die bruikbaar is als melkkakkerlak, namelijk de Diploptera punctata, hoewel hij ook luistert naar de naam Pacific beetle cockroach. Het leuke aan deze soort is dat zij geen eitjes legt, maar zijn jongen levend ter wereld brengt. Het produceert melk om de baby's te voeden.

Mocht het populair worden dan is het, puur technisch bekeken, niet handig om te prutsen met een minuscule melkmachine en/of een pincet. Het plan is dan ook om het gen dat verantwoordelijk is voor de productie van het melk te isoleren, om het aan het werk te zetten.

Reizen naar Turkije geschrapt

Corendon schrapt zijn vluchten tussen Eelde en de Turkse badplaats Bodrum vanaf 9 augustus. Door de onzekere situatie in Turkije is er niet voldoende vraag om deze vluchten voort te kunnen zetten, zo meldt Groningen Airport, ook wel bekend als Eelde, dinsdag.

De luchtvaartmaatschappij neemt contact op met mensen die een reis tussen Eelde en Bodrum geboekt hadden om ze een passende oplossing aan te bieden. Het bedrijf vliegt nog wel vanaf Eelde naar Antalya en biedt ook vluchten vanaf Schiphol naar Bodrum aan.

Turkije kampte de laatste tijd met aanslagen en recent, op 15 juli, met een couppoging van een groep militairen. Daarnaast houdt Erdogan het land in een wurggreep en wordt een ernstig loopje genomen met mensenrechten. Zo werd columniste Ebru Emar recent nog vast gehouden wegens het 'beledigen' van de grote besnorde leider. Dat maakt Turkije als toeristenplek steeds gevaarlijker.

Netflix-film over Panama Papers

Netflix maakt een film over de Panama Papers, de miljoenen uitgelekte documenten over omvangrijke belastingontwijking en belastingontduiking. De streamingdienst heeft de exclusieve rechten gekocht op een boek van de twee Duitse journalisten die de praktijken hebben onthuld, aldus topman Ted Sarandos tegen de Britse krant The Guardian.

Het is niet bekend hoeveel Netflix betaalt, wanneer de film verschijnt en wie de hoofdrollen spelen. John Wells wordt de producent. Hij maakte eerder ER en The West Wing.

Netflix is niet de enige die een film maakt over de Panama Papers. Ook Steven Soderbergh werkt aan een productie. Die wordt gebaseerd op een boek van Jake Bernstein, een van de onderzoeksjournalisten die meewerkten aan de onthullingen.

Simon Cowell

De journalisten Frederik Obermaier en Bastian Obermayer van de Süddeutsche Zeitung hadden als enigen direct toegang tot hun anonieme bron. Die liet 11,5 miljoen documenten uitlekken. Omdat het zo veel informatie was, deelden de journalisten die met een international team van onderzoeksjournalisten, waaronder van Trouw en FD in Nederland.

In de Panama Papers werden ook beroemdheden als Simon Cowell, Stanley Kubrick en Jackie Chan genoemd.

Netflix-film over Panama Papers
Netflix-film over Panama Papers (Foto: BuzzE)

Dré Hazes: Monique moet in Amsterdam bevallen

Monique, de vriendin van André Hazes junior moet als de weeën beginnen met gierende banden naar Amsterdam. Dré wil dolgraag dat zijn vriendin in de hoofdstad bevalt, als eerbetoon aan zijn overleden vader André, zegt hij tegen RTL Boulevard.

De twee wonen nu tijdelijk in een stacaravan vlakbij de ouders van Monique, in Rotterdam. Hoewel de moeder van Dré uit de havenstad komt, wil de zanger liever Amsterdam in het paspoort van zijn zoon hebben. Monique vindt het allemaal prima, al geeft ze vast aan dat het als het snel gaat natuurlijk ook Den Haag kan worden.

Het stel gaat uiteindelijk weer in Vinkeveen wonen. De zanger zou hier graag een voetbalkamer voor zijn zoon creëren, maar daar steekt Monique vooralsnog een stokje voor.

Dré Hazes: Monique moet in Amsterdam bevallen
Dré Hazes: Monique moet in Amsterdam bevallen (Foto: BuzzE)

Groen licht miljardenschikking Volkswagen

Een Amerikaanse rechter heeft de schikking van Volkswagen met toezichthouders over het emissieschandaal voorlopig goedgekeurd. Het gaat om een pakket aan maatregelen voor reparatie of terugkoop van dieselwagens met sjoemelsoftware ter waarde van 14,7 miljard dollar.

Volgens de rechter slaagt Volkswagen er met het voorstel in om gedupeerde consumenten te compenseren en om de ongeveer 482.000 betrokken auto's in de VS snel van de weg te krijgen. Van de totale schikking is iets meer dan 10 miljard dollar daarvoor bedoeld. Nog eens 2,7 miljard dollar is een boete en de overige 2 miljard dollar moet worden geïnvesteerd in duurzamere auto's.

Volkswagen heeft in september toegegeven dat het op dieselauto's software heeft geïnstalleerd die emissietestapparatuur om de tuin moest leiden. Daardoor presteerden de auto's in een testopstelling schoner dan bij alledaags gebruik.

Groen licht miljardenschikking Volkswagen
Groen licht miljardenschikking Volkswagen (Foto: ANP)

Vader Lindsay Lohan bedreigt schoonzoon

'Als je mijn dochter bedreigt, aanraakt of als er iets met haar gebeurt, ben je nergens meer veilig.' Michael Lohan heeft het duidelijk gehad met de verloofde van Lindsay, Egor Tarabasov. TMZ heeft sms'jes van de man aan zijn schoonzoon gepubliceerd.

De actrice en haar verloofde kregen afgelopen weekeinde flink ruzie. Buren belden de politie toen ze Lohan buiten haar appartement hoorden schreeuwen dat Tarabasov haar probeerde te wurgen. Ze belde zelf haar vader om haar verhaal te doen en die besloot zijn schoonzoon meteen te laten weten dat er met hem niet te sollen valt.

'Geef haar sieraden terug blutte nepperd of ik haal het uit je k*nt. Ik zal je vinden.'Maar ook: 'Kom hier en laat zien dat je een man bent' Eerder liet hij al weten dat hij zijn dochter gelooft. "Ze zegt dat hij is vreemdgegaan. Ik denk niet dat ze dit zou zeggen als het niet waar is."

De Rus Tarabasov wilde tegenover TMZ niet ingaan op de kwestie.

Vader Lindsay Lohan bedreigt schoonzoon
Vader Lindsay Lohan bedreigt schoonzoon (Foto: BuzzE)

Man rijdt met ruim 5500 schildpadden in busje

Een Nederlander is opgepakt in Italië, omdat hij in zijn bestelbusje duizenden schildpadden vervoerde. Agenten telden uiteindelijk 5500 zeeschildpadden en twintig landschildpadden, meldden Italiaanse media.

De man werd staande gehouden bij de plaats Ovada, ten noorden van Genua. Hij reed te hard in noordelijke richting. Bij de controle ontdekten de agenten zijn bagage. Zeeschildpadden mogen vrij verhandeld worden, maar de landschildpadden zijn beschermd en de Nederlander had daar niet de goede documenten voor. De dieren zijn in beslag genomen.

De Italiaanse politie sluit niet uit dat de man deel uitmaakt van een netwerk voor de smokkel van beschermde dieren.

Man rijdt met ruim 5500 schildpadden in busje
Man rijdt met ruim 5500 schildpadden in busje (Foto: BuzzO)

President Dilma en Lula niet bij openingsceremonie Olympische Spelen

De tijdelijk geschorste Braziliaanse president Dilma Rousseff zal niet aanwezig zijn bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Dat heeft ze tegenover diverse media laten weten. Ook haar voorganger en rechterhand Lula laat de opening schieten. Volgens hem verkeren ze niet in het juiste politieke klimaat om de ceremonie bij te wonen.

Dilma kan na de Spelen mogelijk afgezet worden na een corruptie-onderzoek. Het lijkt erop dat de Spelen dan officieel geopend gaan worden door haar aartsvijand en de interim-president Michel Temer, die zelf nou niet bepaald bekend staat als iemand met een brandschone lei. 

Het is vrij uitzonderlijk dat de Spelen niet door het daadwerkelijke staatshoofd geopend worden. Het is echter niet uniek, maar de eerdere keren komen vrijwel allemaal voort uit de grootte van het Britse Gemenebest. Zo werden de Spelen van 1988 (Calgary, Canada), 2000 (Sydney, Australië) en 2010 (Vancouver, Canada) niet geopend door de Britse koningin Elizabeth. 

De openingsceremonie van de Spelen in Rio wordt op vrijdag 5 augustus gehouden. 

Federer mist Olympische Spelen

Roger Federer komt dit seizoen niet meer in actie. De Zwitserse tennisser heeft dit bericht zojuist op Facebook gedeeld. Hierdoor kan de voormalig nummer één van de wereld de Olympische Spelen in Rio de Janeiro ook vergeten.

"Ik ben extreem teleurgesteld dat ik Zwitserland niet kan vertegenwoordigen op de Spelen en dat ik de rest van het seizoen mis", liet Federer in een reactie weten. "Ik heb alle opties bekeken, maar ben uiteindelijk tot dit moeilijke besluit gekomen Ik moet mijn knie en lichaam de kans geven volledig te herstellen."

Federer hoopt bij de start van het nieuwe seizoen in 2017 weer op de baan te staan en sterker dan ooit terug te keren.

Het seizoen van Roger Federer is voorbij. (PRO SHOTS/Action Images)
Het seizoen van Roger Federer is voorbij. (PRO SHOTS/Action Images)

Toptransfer nadert voor Milik, akkoord met Napoli

Een toptransfer lonkt voor Arkadiusz Milik, zo meldt Voetbal International. De Pool liet aanvankelijk nog weten bij Ajax te blijven, maar de kaarten liggen er nu anders bij. Technisch directeur Marc Overmars heeft bevestigd, dat Napoli concrete interesse heeft. De Italianen zouden zelfs diep in de buidel willen tasten: 35 miljoen euro.

"Het klopt dat ze graag met ons willen praten", liet Overmars aan het voetbalblad weten. Er is echter nog geen sprake van een akkoord over Milik, die pas recent weer bij de selectie van Ajax aansloot. De Poolse aanvaller kreeg wat langer vakantie, vanwege zijn deelname aan het EK voetbal in Frankrijk.

Twee jaar geleden nam Ajax Milik op huurbasis over van Bayer Leverkusen. Na één seizoen werd de Pool definitief overgenomen voor een bedrag van bijna drie miljoen euro.

Bij Napoli moet Milik het gat opvullen, wat Gonzalo Higuaín mogelijk gaat achterlaten. De Argentijn staat op het punt naar Juventus te verhuizen, waardoor de Napolitanen met regelmaat aan andere spitsen werden gelinkt. Nu lijkt dit dus serieuze vormen aan te nemen; in het voordeel van de Pool Milik.

Update 19.39 uur:

De Telegraaf meldt zojuist, dat Arkadiusz Milik inmiddels een persoonlijk akkoord met Napoli heeft bereikt. De kans op een megatransfer voor Ajax neemt dus alleen maar toe en wordt naar verwachting op korte termijn beklonken.

Rainbow Six Siege krijgt nieuwe operators

Rainbow Six Siege - Operation Skull Rain rekruteert Braziliaanse BOPE operators. De aankomende patch voor Ubisofts tactische first-person shooter Rainbow Six Siege gaat voor een tropische sfeer.

De nieuwe uitbreiding genaamd Operation Skull Rain komt uit voor PS4, Xbox One en PC op 2 augustus. Net als de vorige uitbreidingen krijgt de game weer twee operators erbij, een defensieve (Caveira) en een voor het aanvallende team (Capitão). Beiden zijn van Braziliës speciale militaire politie eenheid BOPE (Batalhão de Operações Policiais Especiais). De nieuwe operators zullen onmiddelijk beschikbaar zijn voor Season Pass-houders, die tevens de eerste week van release exclusief toegang hebben tot hen.

In de game hebben Operators elk een unieke skill die hen onderscheidt van de rest. Voor Caveira is dat de "Silent Step" skill die haar in staat stelt om vijanden stilletjes te benaderen en hen te immobiliseren om ze vervolgens te kunnen ondervragen over de locatie van hun teamgenoten. Haar arsenaal zal bestaan uit een M12 of SPAS-15 als primaire wapen, een PRB92 als secundaire en C4 of barbed wire als gadget.

Capitão daarentegen heeft toegang tot een tactische kruisboog die verstikkende bolts kan vuren die alle zuurstof in een bepaalde radius verbranden, of bolts met micro rookgranaten die vriendelijke posities en bewegingen kan verbergen. Zijn primaire wapenkeuzes bestaan uit een M-249 of PARA-308, tevens de PRB92 als secundaire en frag of stungrenades zijn beschikbaar voor hem als gadgetkeuzes.

De uitbreiding bevat naast de operators een nieuwe map met bijpassende Favela setting voor hen. Deze nieuwe map is niet alleen gratis voor alle spelers, deze zal ook exterieure muren hebben die vernietigd kunnen worden. Dat maakt deze map de meest destructieve map in Rainbow Six Siege tot dusver.

Een nieuw weapon attachment (angled grip) en een surrender-systeem worden tevens toegevoegd in deze uitbreiding. De angled grip maakt switchen tussen schieten vanaf de heup en gericht schieten veel sneller om een meer aggressieve speelstijl te promoten. Het surrender-systeem maakt het mogelijk in ranked matches als team te stemmen om het op te geven of niet. Matches kunnen alleen op deze manier beëindigd worden voor de derde ronde begint, mocht je te laat zijn of het niet eens worden dan moet je door tot het bittere eind.

Tot slot heeft het development team ook aangegeven dat ze een aantal tweaks en verbeteringen voor de algehele Rainbow Six Siege-ervaring gaan toevoegen. De grootste van deze is de toevoeging van een Tactical Realism custom game mode. Deze veelgevraagde modus stript de HUD van alles behalve de basisinformatie zoals de roundtimer, kompas, gadgets en wapenpanels. Ook zijn kill confirmations verwijderd en zal er een realistischer munitiemanagementsysteem geïmplementeerd worden. De gedachte achter al de veranderingen is dat het spelers dwingt om meer in teamverband te spelen en te communiceren aangezien informatie nu schaars is.

Meer informatie over Operation Skull Rain zal onthuld worden tijden de Season Two Xbox Pro Leaue Finale livestream op 30 juli om 3 uur 's nachts, Nederlandse tijd.


Operation Skull Rain
Operation Skull Rain

Catherine de' Medici leidt Frankrijk in Civilization VI

Vandaag introduceert 2K Games de nieuwe leider van de Fransen in Sid Meier's Civilization VI, Catherine de’ Medici. Ze is geboren als een Italiaanse van adel, en trouwde met de Franse koning Henry II. Ze was koningin van 1547 tot de dood van haar man in 1559. Maar ze heeft wel drie zonen gebaard die elk nog koning zoude worden tijdens haar leven.

Een unieke vaardigheid van de Fransen in het spel is Grande Tour. Hierdoor krijgt het land bonussen als ze midgame wonderen bouwen en meer toerisme voor elk gebouwd wonder. De unieke unit van Frankrijk in Civilization VI is de Garde Imperiale. Deze eenheden krijgen bonussen als ze aan de grens vechten. En dan is er nog de unieke verbetering Château waarmee er cultuurbonussen te verdienen zijn.

Het specialisme van Catherine is spionage, dus de Fransen krijgen onder haar leiding meer informatie tijdens diplomatische handelingen. Elk kasteel dat er gebouwd wordt levert ook een extra spion op. Frankrijk is dus meer voor de cultureel ingestelde speler die graag op de hoogte wil blijven van haar tegenstanders. China en Egypte zijn beter in de vroege wonderen bouwen, maar de Fransen zijn weer sterker in midgame en halen op het gebied van wonderen de andere culturen in.

Sid Meier's Civilization VI komt 21 oktober uit op pc.

Opnieuw Battlefield Hardline-DLC gratis op Xbox One

EA geeft opnieuw downloadable content weg voor Battlefield. Dit keer gaat het om Criminal Activity voor Battlefield Hardline, die een aantal nieuwe maps en een nieuwe gamemodus toevoegt.

Het is de zoveelste DLC die wordt weggegeven en is onderdeel van een reeks promoties in de aanloop naar Battlefield 1, die gepland staat voor release in oktober van dit jaar. Eerder al zagen we gratis uitbreidingen voor zowel Battlefield 4 als Battlefield Hardline, zoals Dragon's Teeth, Robbery en Naval Strike.

Criminal Activity brengt vier nieuwe maps naar de game, alsook een nieuwe gamemodus genaamd Bounty Hunter. Een Xbox Live Gold-abonnement is vereist om de gratis content op te kunnen halen.

PS4-systeemupdate onderweg, bètatesters gevraagd

Er zit een nieuwe systeemupdate aan te komen voor PlayStation 4, versie 4.00, en Sony houdt net als bij vorige updates een bètaperiode voor mensen die de nieuwe features alvast graag willen testen. Welke nieuwe features de update behelst is nog niet bekend.

Het previewprogramma start ergens begin augustus, tot die tijd kunnen gamers zich aanmelden om te testen. Aanmelden voor het previewprogramma kan hier.

Sony bood bij de vorige twee firmwareupdates, 3.00 en 3.50, ook de mogelijkheid om te bètatesten. De laatste grote update werd in april gelanceerd en bood een aantal nieuwe features zoals remote play. Tijdens de bètaperiode kunnen testers te allen tijde terugdraaien naar de vorige versie, 3.55.


Nieuwe PlayStation 4-systeemupdate open voor testers

Dumoulin al weer op de fiets

Tom Dumoulin heeft ondanks een breukje in het spaakbeen van zijn linkerpols de wielerfiets al weer beklommen. De Nederlander crashte in de negentiende etappe van de Tour de France en liep hierbij een blessure op. Desondanks start hij morgen in het criterium Acht van Chaam.

Dumoulin stapte vandaag weer op de fiets en liet met een camera zijn gekwetste pols zien. "Kijk wat ik aan het doen ben! Het is nog een beetje stijf, maar het gaat." In Chaam zal hij met een speciaal aangemeten spalk gaan rijden.

De Nederlander test zich in Brabant met het oog op de olympische tijdrit in Rio de Janeiro die op 10 augustus op het programma staat. Vier dagen eerder is de wegrit in Brazilië.

Ploegleider Peter Reef van Giant-Alpecin: "Dumoulin heeft al met een brace op de fiets gereden. In de komende dagen nemen we een beslissing over Rio."

Horner: "Renault komt 47 pk tekort"

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft laten weten dat de Renault-motor 47 paardenkrachten tekort komt ten opzichte van de Mercedes. De Brit denkt dat het Franse bedrijf in staat is dit gat te dichten, waardoor de strijd met de Mercedessen aangegaan kan worden.

Renault heeft dit seizoen al veel verbeterd aan de motor, waardoor Red Bull Racing met Ferrari kan vechten om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, maar er moet meer gebeuren. Horner: "Bij alle dingen geldt dat ze samen moeten werken. Mercedes heeft een chassis en motor die perfect op elkaar afgestemd zijn. Renault heeft grote stappen voorwaarts gezet en er zit meer in de pijplijn. Het belangrijkste is hoe de motor samenwerkt met het chassis. We weten dat we 35 kilowatt (47 pk) achter liggen. Dat heeft Renault gemeld en wij kennen hun plannen om dat gat te verkleinen."

Renault liet juist afgelopen weekend in Hongarije weten dat er dit seizoen geen grote motorupgrades meer zullen gaan komen, ondanks dat het merk nog diverse tokens beschikbaar heeft. Toch denkt Horner dat er uit het huidige blok nog meer te halen valt. "We hebben de component brandstof, maar ook afstelling van de motor en het verbeteren van de rijeigenschappen. We kunnen nog winst boeken door het bestaande pakket te optimaliseren."

'Falende zorgtop moet salaris inleveren'

Bestuurders van slechte verpleeghuizen die meer verdienen dan de minister-president zouden vrijwillig hun salaris moeten verlagen. Regeringspartijen VVD en PvdA zeggen dat dinsdag in reactie op berichtgeving van de Volkskrant waaruit blijkt dat directeuren van slechte verpleeghuizen vaker meer dan de balkenendenorm verdienen dan directeuren van doorsnee-verpleeghuizen.

"Je bent aangesteld om te zorgen voor kwetsbare mensen, je zit daar niet om jezelf te verrijken. Als je zoveel geld opstrijkt en zo weinig presteert dan moet je jezelf schamen", vindt VVD-Kamerlid Sjoerd Potters. Voor Marith Volp (PvdA) toont dit aan dat "hoge beloningen aan de top echt niet leiden tot betere zorg, integendeel zou je zeggen."

Eerder deze maand concludeerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dat een behoorlijk aantal verpleeghuizen de zorg voor ouderen niet goed aankan. Er zijn onder meer zorgen over de veiligheid. Over elf van de 150 onderzochte instellingen zijn de bedenkingen zeer groot.

'Falende zorgtop moet salaris inleveren'
'Falende zorgtop moet salaris inleveren' (Foto: ANP)

Vliegtuigen worden weerstations voor KNMI

Het KNMI gaat informatie over windsnelheden, temperaturen en windrichtingen die in vliegtuigen wordt verzameld, gebruiken voor het opstellen van weerberichten. "Vliegtuigen bieden een schat aan datagegevens en nu kunnen we die gaan inzetten bij het maken van weermodellen", aldus het weerinstituut dinsdag.

"Dagelijks komen miljoenen vliegtuigwaarnemingen beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor een verdere verbetering van weersverwachtingen en waarschuwingen."

Het KNMI richt een Europees centrum op voor het verwerken en duiden van de data uit vliegtuigen. Die zijn onder meer afkomstig van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), die zelf ook baat heeft bij uiterst nauwkeurige windverwachtingen.

Vliegtuigen worden weerstations voor KNMI
Vliegtuigen worden weerstations voor KNMI (Foto: ANP)

Final Fantasy Brave Exvius bereikt 5 miljoen downloads

Klassieke Final Fantasy-lore en legendarische helden trekken mobile gamers massaal naar Final Fantasy Brave Exvius. Square Enix en Gumi vieren dat er inmiddels vijf miljoen spelers wereldwijd de mobile game spelen.
 
De Final Fantasy mobile game Final Fantasy Brave Exvius, ontwikkeld door Square Enix en Gumi, is een globale hit. Beiden bedrijven meldden dat de game inmiddels meer dan vijf miljoen downloads heeft bereikt wereldwijd (exclusief 6,5 miljoen Japanse inwoners) in de 30 dagen na zijn release. De game bevat een uitgebreide storyline, hoge kwaliteit CG-animaties en optredens van enkele klassieke Final Fantasy-personages.
 
Om deze mijlpaal te vieren en om de fans te bedanken, zullen spelers die inloggen op Final Fantasy Brave Exvius vanaf 26 tot en met 30 juli een extraatje krijgen in de vorm van vijf zeldzame Summon Tickets & 50 Metal Miniatures (allen zijn ingame rewards).
 
Spelers kunnen de game downloaden voor zowel IOS als Android.
 
FINAL FANTASY BRAVE EXVIUS
Final Fantasy Brave Exvius

'Nintendo NX wordt een handheld met cartridges'

De Nintendo NX: slechts een aantal ontwikkelaars hebben tot op heden kennis mogen maken met Nintendo's nieuwste console, waaronder Yves Guillemot van Ubisoft en Fabian Doehla van CD Projekt Red, maar we beginnen nu een idee te krijgen over hoe de Nintendo NX eruit gaat zien. Aan Eurogamer is namelijk verteld dat de NX een handheld gaat worden met controllers die los te maken zijn.

Zoals eerder gezegd, zal de Nintendo NX een handheld worden met zijn eigen scherm die makkelijk meegenomen kan worden. Aan iedere zijkant van de NX zullen twee controllers zitten, die naar believen vast- en losgemaakt kunnen worden. Wanneer je thuis bent, kun je de Nintendo NX neerzetten in een dockingstation dat verbonden is aan je televisie, zodat je kan spelen op het grote scherm. Omdat het design zo verschilt van de voorgaande Nintendo-consoles lijkt de kans op backwards compatibility heel klein, vertelt een bron aan Eurogamer.

Verder gaat Nintendo ook voor old school wanneer het om de software gaat: de games voor de Nintendo NX zullen namelijk geleverd worden op cardridges in plaats van de gebruikelijke CD, wat niet echt verbazingwekkend is aangezien de Nintendo NX in de eerste plaats een handheld is. Nintendo raadt daarnaast een maximum schijfruimte van 32 GB aan voor de cartridges. Ook zullen digitale downloads beschikbaar zijn voor de Nintendo NX: tijdens de ontwikkeling van de NX had Nintendo nog overwogen de distributie van games helemaal digitaal te maken, maar van dat idee lijkt de Japanse ontwikkelaar te zijn afgestapt.

Ook zal de Nintendo NX spellen gaan afspelen met behulp van de Tegra-processor van Nvidia, die speciaal gemaakt is voor mobiele systemen. Onder andere de Nvidia SHIELD, de Google Nexus 9 en bepaalde chromebooks van HP en Acer maken ook al gebruik van die chip.

De onthulling van de Nintendo NX staat gepland voor september. De console zelf komt maart volgend jaar uit.

Nintendo2
Nintendo NX wordt een handheld met cartridges

Schoonmoeder Bernie Ecclestone ontvoerd

De schoonmoeder van de Formule-1 baas Bernie Ecclestone is ontvoerd. De 67-jarige Aparecida Schunck verdween afgelopen vrijdagnacht in haar woonplaats São Paulo. De ontvoerders eisen volgens de familie een bedrag van 33 miljoen euro aan losgeld. Het bedrag zou betaald moeten worden in Britse ponden.

Ecclestone (85) trouwde in 2012 met Fabiana Flosi (38), een dochter van Aparecida Schunck. Het is zijn derde vrouw en het stel woont in Londen. Ecclestone is bestuursvoorzitter van de Formula One Group, die de uitzendrechten van de Formule 1 bezit. Zijn vermogen wordt geschat op +/- 3 miljard euro.

Drie keer 18 jaar voor liquidatie Huijbergen

De schutter en twee medeplegers van de moord op Litouwer Gintas Macionis in Huijbergen zijn elk veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf. Een vierde verdachte, de chauffeur die op de uitkijk stond bij de liquidatie, wordt als medeplichtige beschouwd en moet negen jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Breda dinsdag bepaald.

Volgens de rechtbank staat vast dat de schutter in februari 2014 samen met de medeplichtige naar het voormalig vakantiepark in Huijbergen reed en daar de koelbloedige liquidatie uitvoerde.

De zaak kwam aan het rollen doordat een van de verdachten een verklaring aflegde bij de Duitse politie. Hierdoor kon het onderzoek van het Openbaar Ministerie worden hervat en zijn de verdachten gearresteerd.

Drie keer 18 jaar voor liquidatie Huijbergen
Drie keer 18 jaar voor liquidatie Huijbergen (Foto: ANP)

Schietpartij in kliniek in Berlijn

In een universiteitskliniek in Steglitz in Berlijn heeft een man dinsdagochtend een arts doodgeschoten en vervolgens zichzelf van het leven beroofd, zo meldt de Duitse politie.

Steglitz is een stadsdeel van de Duitse hoofdstad. Over de toedracht is momenteel nog niets bekend.

 

Zoektocht naar ex-RAF-leden in Nederland

Drie zeer gewelddadige Duitse overvallers wonen mogelijk in Nederland. Dat heeft de Landelijke Eenheid dinsdag laten weten.

Het gaat om de oud-RAF leden Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette, die zich tussen 2011 tot 2016 waarschijnlijk schuldig hebben gemaakt aan zes gewelddadige overvallen op supermarkten en twee op geldtransporten in Wolfsburg en Cremlingen.

De RAF, de Rote Armee Fraktion, was een links-extremistische terreurgroep.

RAF-leden gezocht
RAF-leden gezocht

Solar Impulse landt na reis rond de wereld

Na bijna anderhalf jaar is het gelukt. Het zonnevliegtuig de Solar Impulse 2 is maandagnacht aangekomen in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Op 9 maart 2015 begon het toestel vanaf die plek zijn reis om de wereld, aangedreven door enkel zonne-energie.

Iets na 04.00 uur (02.00 uur Nederlandse tijd) zette piloot Bertrand Piccard de Solar Impulse aan de grond. Hij was in de nacht van zaterdag op zondag aan zijn laatste etappe begonnen vanuit Caïro.

Het is voor het eerst dat een vliegtuig zonder gebruik van fossiele brandstoffen een wereldreis maakt. De Solar Impulse is een project van de Zwitserse Piccard en mede-avonturier André Borschberg die het 1600 kilo zware vliegtuig met een lengte van 22 meter bestuurden. Het kan een hoogte van 8500 meter bereiken.

Solar Impulse landt na reis rond de wereld
Solar Impulse landt na reis rond de wereld (Foto: ANP)

Erdogan wil Turks-Russich gasproject hervatten

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal in de eerste helft van augustus de Russische president Vladimir Poetin ontmoeten. Een onderdeel van de Turks-Russische betrekkingen verbeteren is het TurkStream project, een gasleiding van Rusland naar Turkije.

Het project omvat een 910 kilometer lange pijpleiding die de leidingen die nu door Oekraïne lopen moeten gaan vervangen. De pijplijn begint aan de Russische kust bij Anapa en gaat op 2,2, KM diepte door de Zwarte Zee. De pijpleiding heeft een geplande capaciteit van 32 miljard kubieke meter per jaar. De pijpleiding kan behalve Turkije ook Zuidoost-Europa van gas voorzien.

Games with Gold augustus bekendgemaakt

Het is alweer bijna augustus, wat nieuwe Games with Gold betekent. Iedere gamer met een Xbox Live Gold-abonnement kan vanaf 1 augustus weer gratis games downloaden op Xbox 360 en Xbox One.

Voor Xbox 360 (ook speelbaar op Xbox One) komen de games Spelunky (1 - 15 augustus) en Beyond Good & Evil HD (16 - 31 augustus) beschikbaar. Voor Xbox One zijn de games voor augustus WWE 2K16 (16 - 15 september) en Warriors Orochi 3 Ultimate (1 - 31 augustus).

Zit er wat voor jou tussen deze maand?

Gijzeling in kerk Frankrijk: Hollande zegt islamitische aanslag

In Saint-Étienne-du-Rouvray, vlakbij Rouen in het noordwesten van Frankrijk, hebben gewapende mannen een aantal mensen in gijzeling in een kerk, zo meldt ons De Standaard. Inmiddels zou de gijzeling over zijn, en zouden de gijzelnemers gedood zijn bij de politie-interventie.

Het zou gaan om twee gewapende mannen, die in totaal zes mensen in gijzeling hebben gehouden: twee priesters, twee zusters en twee bezoekers. Een andere zuster wist aan de gijzeling te ontsnappen en de hulpdiensten te informeren. Ooggetuigen melden eveneens een reek van schoten rond de kerk, en de evacuatie van meerdere gewonden.

Update 13.44 uur
Hollande zegt dat de aanvallers hebben verklaard uit naam van de islam te hebben gehandeld.

Update 12.32 uur
Tweede gijzelaar vecht voor zijn leven.

Update 11:29 uur
Bij de gijzeling is een priester om het leven gekomen. De gijzelnemers zouden zijn keel hebben doorgesneden volgens een bron bij de politie.

Paul de Leeuw in ziekenhuis om 'dingetje'

Paul de Leeuw belandde vrijdag in zijn Spaanse vakantieoord Marbella in het ziekenhuis. Via Facebook stelt De Leeuw zijn fans dinsdag gerust. "Geen paniek in de tent. Ik had een dingetje, maar dat hoeft niemand te weten."

"Ik heb inderdaad even in het ziekenhuis gelegen omdat er iets met me mis was. Ik had pijn en in Spanje zeggen ze dan gelijk; 'hup, naar de dokter'. Ik heb een nachtje in het ziekenhuis gelegen, alles is gecheckt en zaterdagochtend mocht ik weer naar huis."

De presentator geniet samen met zijn man en twee kinderen van hun vakantie in de Spaanse badplaats en verzekert zijn volgers dat hij weer helemaal in orde is.

Paul de Leeuw in ziekenhuis om 'dingetje'
Paul de Leeuw in ziekenhuis om 'dingetje' (Foto: BuzzE)

Lowlandspubliek als proefkonijnen

Naast theater, film, dans, literatuur en vooral heel veel muziek besteedt Lowlands dit jaar voor de tweede keer uitgebreid aandacht aan wetenschap. Onder de noemer Lowlands Science kunnen festivalbezoekers volgende maand in Biddinghuizen drie dagen lang in een enorm lab op het terrein deelnemen aan uiteenlopende onderzoeken. Van een studie naar out-of-body-experiences tot een onderzoek naar het hoe en waarom van porno.

In naam van de wetenschap is Lowlands een dankbare proeftuin gebleken voor allerlei testjes, experimenten en onderzoeken. Vorig jaar maakten wetenschappers voor het eerst gebruik van de feestvierende proefkonijnen voor het verzamelen van onderzoeksgegevens en dit jaar meldden zich wederom tientallen onderzoekers aan voor het programma in het Lowlands Science Dorp. Na een oproep voorstellen in te zenden, zijn negen studieprojecten toegelaten tot het lab.

Zo doet de Universiteit van Amsterdam met behulp van een omgebouwde snowboardhelm met elektroden onderzoek naar het oproepen van spirituele ervaringen. Het Hersencentrum van het UMC en de Universiteit Utrecht gebruiken het festivalpubliek voor een experiment om het effect van slaapgebrek op hallucinaties te onderzoeken. De Vrije Universiteit Amsterdam onderzoekt of je met elektrostimulatie kunt leren drummen en wil van de Lowlanders weten waarom ze porno kijken.

Het Nijmeegse Radboud UMC probeert uit te vinden of mensen meer pijn kunnen verdragen als ze naar hun favoriete muziek luisteren. En het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) tuigt samen met de Hogeschool van Amsterdam, Technische Universiteit Delft en de Politieacademie een crimelab op waar proefkonijnen in de huid van een moordenaar kruipen om meer te weten te komen over wat specifieke sporen zeggen over het soort misdrijf.

Lowlands vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 21 augustus in Biddinghuizen.

Lowlandspubliek als proefkonijnen
Lowlandspubliek als proefkonijnen (Foto: BuzzE)

FC Barcelona meldt recordomzet

FC Barcelona heeft afgelopen seizoen een omzet van 679 miljoen euro gemaakt. Nooit eerder wist een voetbalclub dergelijke cijfers te melden. Maandagavond presenteerde de Catalaanse club de jaarcijfers van 2015/16. Na aftrek van alle kosten hielde de club een winst van 29 miljoen euro over, hetgeen een verdubbeling is van het seizoen hiervoor.

Het grootste deel van de winststijging kwam voort uit de groei in omzet, die van 608 naar 679 miljoen euro ging. In het voorgaande seizoen moesten de Catalanen tevens meer geld aan premies uitkeren, aangezien in dat seizoen de treble werd gewonnen.

In 2015/16 werd slechts de dubbel gepakt, evenals de UEFA Super Cup en het WK voor clubs. De omzet van 679 miljoen euro is overigens een record, want een voetbalclub slaagde er nog nooit in om zo een hoge omzet te boeken. Overigens blijft Barça ambitieus, want de clubleiding presenteerde een plan die de omzet binnen vijf jaar boven een miljard euro moet tillen.

Dubbele bomaanslag Mogadishu: 13 doden

Bij een dubbele bomaanslag in de buurt van het vliegveld van Mogadishu zijn dinsdagochtend tenminste 13 mensen om het leven gekomen. Dat meldt Yahoo news.  De aanslag vond plaats in de buurt van gebouwen van de Verenigde Naties en de Afrikaanse Unie. 

De aanslag is opgeèist door de Jihadistische groep Shabaab, die gelieerd is aan Al-Qaeda. De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks bloedige aanslagen in Somalie en het naburige Kenia.

Vader mept pedo van speelplaats

Een pedofiel was in Rotterdam actief kinderen aan het benaderen op een speelplaats aan de Grote Kreek. Hij bood de kinderen geld om hem aan zijn pleziertje te helpen.

Een vader kreeg lucht van het gebeuren en heeft de pedofiel van de speelplaats af geslagen waarna hij de politie belde.
De politie heeft de pedo opgepakt en doet onderzoek. Zo gaan er speciale zedenrechercheurs in gesprek met de kinderen en ouders.

 
Geplaatst door IJsselmondenieuws Rotterdam op maandag 25 juli 2016

Win de spannende serie De Jacht op DVD!

Vanaf vandaag is de spannende misdaadserie De Jacht verkrijgbaar op DVD, maar je kunt het nu al winnen op FOK! De hoofdrollen zijn weggelegd voor Loes Haverkort en meervoudig Gouden Kalf winnaar Fedja van Huêt en de regie ligt in handen van Will Koopman (Gooische Vrouwen, Divorce, Familie Kruys en Danni Lowinski). Naast van Huêt (Overspel, Smeris) en Haverkort (Vechtershart, Rendez-Vous) spelen ook Mark Rietman (Heer & Meester, Oud Geld), Nasrdin Dchar (Zwarte Tulp, Wolf), Sallie Harmsen (Kenau, Lucia de B.) en Maria Kraakman (Guernsey, Schneider vs. Bax) een rol in de serie. Seizoen 1 bestaat uit zes afleveringen. 

FOK! mag in samenwerking met Just Entertainment 5x het eerste seizoen weggeven. Om kans te maken hoef je alleen maar antwoord te geven op de vraag:

Welke succes-serie regisseerde Will Koopman ook?

- De Hoofdprijs

- Voetvalvrouwen

- Gooische Vrouwen

Geef je antwoord snel hier door en maak kans! De winnaars krijgen de DVD zo snel mogelijk op de mat.

Twee agenten gewond bij achtervolging A1

Twee agenten zijn in de nacht van maandag op dinsdag gewond geraakt tijdens een achtervolging op de A1. Een automobilist, die opviel wegens zijn rijgedrag, negeerde op de A10 een stopteken. De agenten gingen daarna achter hem aan.

Ze reden de man bij Naarden klem, maar liepen daarbij volgens de woordvoerder van de politie verwondingen op aan hun nek. Ze moesten beiden in het ziekenhuis worden behandeld, maar konden daarna weer naar huis.

De automobilist is aangehouden. De A1 was vanwege de achtervolging enige tijd afgesloten.

Twee agenten gewond bij achtervolging A1
Twee agenten gewond bij achtervolging A1 (Foto: ANP)

'Tineke Schouten gechanteerd door stiefzoon'

Tineke Schouten wordt gechanteerd door haar stiefzoon. De comédienne en haar man staan op het punt aangifte te doen tegen de verdachte, schrijft De Telegraaf dinsdag.

Schouten en haar man Hans zeggen te worden gechanteerd door een zoon van Hans uit een eerder huwelijk. Hij zou het stel meerdere malen onder druk hebben gezet om hem grote sommen geld te betalen. "Hij dreigt: 'Oké, je betaalt me nu twintigduizend euro of ik hang de vuile was op in de media'. Dat is natuurlijk uiterst triest. Triest, niet alleen om de chantage, maar ook omdat het je eigen kind is", vertelt Hans aan de krant. De stiefzoon zou inmiddels contact hebben opgenomen met De Telegraaf en persoonlijke e-mails van Schouten hebben doorgespeeld.

'Tineke Schouten gechanteerd door stiefzoon'
'Tineke Schouten gechanteerd door stiefzoon' (Foto: BuzzE)

Rusland en Turkije willen relaties herstellen

Rusland en Turkije willen hun bevroren relaties in de handel en economie geleidelijk ontdooien. Dit zei de Russische vicepremier Arkadi Dvorkovitsj dinsdag aan het begin van een ontmoeting met zijn Turkse ambtgenoot. De betrekkingen tussen beide landen raakten ernstig verstoord nadat Turkije een Russische bommenwerper had neergehaald in de buurt van de Syrische grens in november vorig jaar.


"We zijn hier om onze betrekkingen te verbeteren en zelfs naar een hoger niveau te tillen dan voor 24 november", liet de Turkse vicepremier Mehmet Simsek in de Russische hoofdstad weten, daarbij verwijzend naar het vliegtuigincident.

Simsek zei verder dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in de eerste helft van augustus de Russische president Vladimir Poetin zal ontmoeten.

Rusland en Turkije willen relaties herstellen
Rusland en Turkije willen relaties herstellen (Foto: ANP)

Aanvaller Ansbach riep op tot meer aanslagen

De Syrische man die zichzelf zondag opblies en vijftien mensen verwondde in de Duitse plaats Ansbach riep in een video op tot meer aanslagen. Dit zegt de Amerikaanse monitoringgroep SITE.

De aanslag even buiten een openluchtmuziekfestival in Ansbach, een stad van 40.000 mensen ten zuidwesten van Neurenberg, was de vierde terreurdaad in Duitsland in een week tijd. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann zei maandag dat er een video was gevonden op de mobiele telefoon van de man waarin hij trouw belooft aan IS.

SITE citeerde de man in de video waarop hij zegt "een operatie tot martelaarschap" uit te voeren in Ansbach. Hij zei dat de aanval in Ansbach een reactie was op de "misdaden begaan door de coalitie in samenwerking met Duitsland door bombardementen en het doden van mannen, vrouwen en kinderen".

Aanvaller Ansbach riep op tot meer aanslagen
Aanvaller Ansbach riep op tot meer aanslagen (Foto: ANP)

Twee aanhoudingen in onderzoek aanslag Nice

De Franse autoriteiten hebben opnieuw twee mensen aangehouden in verband met de aanslag op 14 juli in de Zuid-Franse stad Nice waarbij 84 doden vielen. Er zaten al vijf mensen vast op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag door de 31-jarige dader Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

Geen van de vijf die eerder werden opgepakt, was bekend bij de Franse inlichtingendiensten. Een bron binnen justitie deelde dinsdag mee dat de twee jongste aanhoudingen maandag zijn verricht. Over de identiteit van het duo is niets bekendgemaakt.

Na de aanslag claimde Islamitische Staat dat Bouhlel 'een soldaat van de organisatie' was.

Twee aanhoudingen in onderzoek aanslag Nice
Twee aanhoudingen in onderzoek aanslag Nice (Foto: ANP)

Referenda in Griekenland stapje dichterbij

De Griekse premier Alexis Tsipras is voorstander van de invoering van een referendum bij belangrijke onderwerpen. De Grieken zouden zich wat hem betreft vanaf volgend jaar mogen uitspreken. Hij noemde één uitzondering: financiële zaken horen wat hem betreft niet tot de onderwerpen waarover het volk zich mag uitspreken.

Tsipras sprak zich maandagavond tijdens een toespraak in Athene over de invoering van het referendum uit. Overigens is voor de introductie van een volksraadpleging een grondwetsverandering nodig. De oppositie deed de opmerkingen van de minister-president dinsdag onmiddellijk af als een poging de aandacht van de dramatisch slechte financiële toestand van Griekenland af te leiden.

Referenda in Griekenland stapje dichterbij
Referenda in Griekenland stapje dichterbij (Foto: ANP)

AB InBev verhoogt bod op SABMiller

Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev compenseert de aandeelhouders van zijn aan de Londense beurs genoteerde overnameprooi SABMiller voor de recente waardedaling van het Britse pond. Het bedrijf biedt nu 45 pond per aandeel in contanten, in plaats van 44 pond, liet het dinsdag weten.

De twee grootste bierbrouwers ter wereld bereikten afgelopen najaar al overeenstemming over een overname. Tegen de toen geldende wisselkoersen was het bod van 44 pond per aandeel goed voor een totaal overnamebedrag van ruim 100 miljard euro.

Maar nu de Britse bevolking in een referendum gekozen heeft voor een vertrek uit de Europese Unie, is het pond sterk in waarde gedaald. Sommige investeerders, waaronder het bekende activistische hedgefonds TCI, vonden dat AB InBev er nu wel heel goedkoop vanaf kwam en drongen aan op een hoger bod.

AB InBev verhoogt bod op SABMiller
AB InBev verhoogt bod op SABMiller (Foto: ANP)

'Festivalganger loopt weg om harde muziek'

De muziek op festivals en muziekevenementen staat vaak zo hard aan dat een derde van de bezoekers het niet tot het einde volhoudt. Dat meldt de Nationale Hoorstichting dinsdag op basis van eigen onderzoek onder ruim duizend jongeren.

Volgens de organisatie vinden de meeste festivalgangers en concertbezoekers dat organisatoren verantwoordelijk zijn voor informatie over schadelijke decibels en gehoorbescherming. Toch geeft 43 procent aan dat ze nog nooit hierop zijn gewezen vooraf of tijdens een muziekevenement.

Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna driekwart van de jongeren die nooit naar een festival gaan dat juist niet doen vanwege de te harde muziek. "Een positieve ontwikkeling is dat een derde van de jongeren zelf de verantwoordelijkheid neemt en zorgt voor oordoppen ter bescherming tegen de schadelijke decibels", aldus de Hoorstichting.

'Festivalganger loopt weg om harde muziek'
'Festivalganger loopt weg om harde muziek' (Foto: BuzzE)

'Slecht gesteld met garantie op e-bikes'

De garantie op e-bikes is vaak onder de maat, stelt keurmerkorganisatie Certimark. De meeste garantievoorwaarden staan bol van de uitsluitingen en fabrikanten geven consumenten vaak weinig informatie.

Certimark onderzocht de voorwaarden van bijna zestig merken. Meer dan de helft daarvan had zijn garantie matig tot slecht voor elkaar. Zo is bij veel merken de garantie niet overdraagbaar naar een tweede eigenaar, worden reparatie- en arbeidskosten vaak in rekening gebracht en is er geen coulanceregeling omschreven. Verder is de garantieduur soms maar een jaar, terwijl consumenten bij een duur product als een elektrische fiets volgens de onderzoekers toch drie tot vier jaar mogen verwachten.

Opvallend is dat de grote bekende traditionele fietsmerken maar matig scoren in de ranglijst van Certimark. De bedrijven die hun garantievoorwaarden het beste op orde hadden waren E-bikez, Shinga en BRIK.

De verkoop van e-bikes heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Deze fietsen zijn volgens Certimark gemiddeld twee keer zo duur als een normale tweewieler.

'Slecht gesteld met garantie op e-bikes'
'Slecht gesteld met garantie op e-bikes' (Foto: BuzzT)

Greenpeace wil verbod op kolenstroom

Er moet een wettelijk verbod komen op energie van kolencentrales op het elektriciteitsnet. Daarvoor pleit scheidend directeur Sylvia Borren van Greenpeace Nederland in een interview in Trouw. Zo kan de uitstoot van broeikasgas volgens de milieuorganisatie echt omlaag.

Kolencentrales stoten veel CO2 uit en zijn vervuilend. "Steenkoolactiviteiten zijn net zo verwerpelijk als kinderarbeid", zegt Borren. Ze noemt het "waanzin" dat Nederland nieuwe kolencentrales heeft geopend. "De hele keten van steenkool deugt niet, van winning tot gebruik. Er zijn slechte arbeidsomstandigheden, mensenrechtenschendingen en negatieve gevolgen voor mens en klimaat. Ze moeten dus gewoon dicht, helemaal nu de kosten van windmolens op de Noordzee snel dalen."

Nederland loopt volgens haar met schone energie ver achter bij andere Europese landen. Borren wil dat Nederland zich opwerkt naar de top van duurzame landen.

Greenpeace wil verbod op kolenstroom
Greenpeace wil verbod op kolenstroom (Foto: ANP)

Domien Verschuuren raakte in de war van roem

3FM-dj Domien Verschuuren zat in 2014 voor het eerst in het Glazen Huis. De bekendheid en aandacht die hem dat opleverde, brachten de radioman even flink van zijn stuk. Hij was zo in de war dat Verschuuren zelfs na acht jaar een punt zette achter zijn relatie. Dat vertelt de 28-jarige dj deze week ik Viva.

"Ik werd onrustig. Vroeg me af of er niet meer was en of ik niet meer moest experimenteren. Vorig jaar wilde ik aan het begin van de zomer een break. Ik wist het even niet meer."

De dj en zijn vriendin Caroline (27), die hij sinds zijn negentiende kent, zijn uiteindelijk drie maanden uit elkaar geweest. "In die tijd ben ik niet compleet losgeslagen, ik leerde vooral veel dingen over mezelf. Ik kwam erachter dat ik het contact met haar miste en dat ik helemaal niet zo veel behoefte had aan het ontdekken van nieuwe dingen. Geborgenheid, warmte en liefde, alles wat bij een lange relatie hoort, wegen zwaarder dan de kick van het rokkenjagen in de kroeg."

De bekendheid die de jonge dj kreeg toen hij tien jaar geleden bij het landelijke radiostation aan de slag ging, deed hem niet altijd even goed, geeft hij toe. "Bekend worden heeft niet altijd in mijn voordeel gewerkt. De eerste drie jaar bij 3FM was ik een onuitstaanbaar mannetje. Ik stelde me tegen alles en iedereen ontzettend arrogant op en hing onder mijn collega's de toffe dude uit. Nee, echt geen leuk persoon. Maar ja, je bent achttien jaar oud en hebt bewijsdrang." Collega Bart Arens wees hem uiteindelijk op zijn gedrag en dat zette Verschuuren ertoe zich minder arrogant te gedragen. "Mijn gedrag kwam voort uit onzekerheid."

Domien Verschuuren raakte in de war van roem
Domien Verschuuren raakte in de war van roem (Foto: BuzzE)

'We zijn er bijna' bestbekeken

'We zijn er bijna', het kampeer-reisprogramma van Omroep MAX, was maandag het bestbekeken tv-programma op de Nederlandse buis. De uitzending trok bijna 1,8 miljoen kijkers naar NPO 1. Het Journaal van 20.00 uur staat in de lijst van meest populaire programma's op de tweede plaats met 1,6 miljoen kijkers. Groeten van MAX wist 1,2 miljoen mensen te boeien.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'De slimste mens' trok maandagavond ruim een miljoen kijkers. Naar de eerste aflevering van Great British Bake Off, sinds maandag voor het eerst te zien bij Omroep MAX, keken 487.000 mensen.

'We zijn er bijna' bestbekeken
'We zijn er bijna' bestbekeken (Foto: BuzzE)

Amazon gaat bezorgdrones in Engeland testen

Online winkelketen Amazon gaat samen met de Britse overheid experimenteren met bezorging van pakketjes door drones. Zo laat het Amerikaanse bedrijf weten in een persbericht.

De Britse luchtvaartautoriteit zal nauw samenwerken met Amazon om toe te zien op een veilige bezorging van de pakketjes. Het nieuwe bezorgsysteem heet Prime Air en de drones zullen pakketjes tot 2,2 kilo binnen 30 minuten kunnen afleveren.

In februari doken geruchten op via de website Tweakers dat Amazon met bezorgdrones wilde gaan testen in Nederland. Dit naar aanleiding van een opmerking van Amazon-baas Jeff Bezos tegen een redacteur van The Washington Post. De Inspectie voor de Leefomgeving liet via een woordvoerder weten dat er geen aanvraag van Amazon was ingediend.

Als de test in het Verenigd Koninkrijk slaagt dan kan Amazon betere dienstverlening bieden aan zijn klanten en het de Britse economie banen opleveren, aldus de Britse regering en het Amerikaanse bedrijf.

Amazon gaat bezorgdrones in Engeland testen
Amazon gaat bezorgdrones in Engeland testen (Foto: BuzzT)

Koninklijke Stallen open voor publiek

De Koninklijke Stallen in Den Haag zijn vanaf dinsdag te bezoeken. Vier weken lang op dinsdag tot en met vrijdag kunnen belangstellen 's middags daar rondkijken. In de stallen krijgt het publiek een goed beeld van de werkzaamheden van de 'afdeling vervoer' van het hof, met de nadruk op het meer ceremoniële gedeelte met paarden en koetsen.

Ook de Glazen Koets die de komende jaren op Prinsjesdag dienst doet als vervanger de Gouden Koets is van dichtbij te bekijken. De Gouden Koets wordt gerestaureerd.

Zaterdag was de eerste dag dat het het paleis Noordeinde, vlakbij de Koninklijke Stallen, bezocht kon worden. Er stonden lange rijen om binnen te komen. Het paleis is nog drie zaterdagen te bezoeken.

De toegangskaarten voor het paleis zijn uitverkocht. Voor de Koninklijke Stallen zijn er nog tickets te koop.

Koninklijke Stallen open voor publiek
Koninklijke Stallen open voor publiek (Foto: ANP)

Canadese schiet op Pokemon Go-spelers

Een Canadese vrouw heeft met een luchtbuks geschoten op Pokémon Go-spelers in de straat waar zij woonde. De straat was een 'gym' in het spel en dat lokte tientallen fans naar de buurt.

De schoten vielen zaterdagavond laat in de plaats Newmarket, bij Toronto. De 29-jarige vrouw ging naar het dak van een appartementencomplex en vuurde zeker vier kogels af, maar die raakten niemand.

Canadese schiet op Pokemon Go-spelers
Canadese schiet op Pokemon Go-spelers (Foto: BuzzT)

FOK! Wat een weer: stapelwolken

Vandaag komen er veel stapelwolken voor, maar blijft het wel grotendeels droog. Verder is het rustig, met temperaturen van 21 graden aan zee tot 25 graden in het oosten van het land. De wind draait in de loop van de dag van het zuidwesten naar het noordwesten en is zwak tot matig van kracht. 

Zon op 05:53
Zon onder 21:38
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Treinrit met een stoomtrein over de Schwarzwaldbahn in het Zwarte Woud
Treinrit met een stoomtrein over de Schwarzwaldbahn in het Zwarte Woud

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1581 Het Plakkaat van Verlatinghe verklaart Filips II van Spanje vervallen van de troon en was in feite de onafhankelijkheidsverklaring van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden
1887 Het eerste Esperantoboek kwam uit. De verwachting is dat binnen 100 jaar de hele wereld deze taal spreekt.
1951 De staat van oorlog tussen Nederland en Duitsland werd beëindigd.
1977 De dertienjarige David Morgan zwom van Dover naar Calais.
1997 Tijdens een vliegshow in het Belgische Oostende stortte een stuntvliegtuig neer. De Jordaanse piloot en acht toeschouwers kwamen om het leven.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen. 

Radicaal relativeren (gastcolumn tong80)

Je schrikt steeds weer als je even naar CNN zapt, van wat er nu weer gaande is als je 'Breaking News' onder in beeld ziet staan. Met rechts 'live' op het scherm. Je ziet de plaats, en probeert een connectie te leggen met eerdere gebeurtenissen, je hebt geen idee, net zoals je bij Nice alleen maar denkt aan mooie mensen, in een mooie stad in het zonnige zuiden van Frankrijk. De gruwelijke, lelijke werkelijkheid komt dan binnen als een mastodontisch monster, alles vernietigend.

Erdogan: Turkse bevolking wil doodstraf

De bevolking van Turkije wil de doodstraf terug en de leden van de regering behoren daarnaar te luisteren. Dat heeft president Recep Tayyip Erdogan maandagavond nog maar eens herhaald in een tv-interview op de Duitse publieke zender ARD, ook al zou dat besluit onmiddellijk een streep zetten door de wens van Ankara aansluiting te krijgen bij de Europese Unie.

"Wat zeggen de Turkse mensen momenteel?", vroeg Erdogan retorisch. "Ze willen herinvoering van de doodstraf. Wij als regering moeten luisteren naar wat het volk zegt. We kunnen niet 'nee, dat interesseert ons niet' zeggen".

Erdogan beschuldigde de EU er tevens van de afspraken niet na te komen ten aanzien van het vluchtelingenvraagstuk. Er was Turkije drie miljard euro beloofd voor de opvang van ontheemden, vooral Syriërs, maar er is pas een symbolisch bedrag binnen, één à twee miljoen. Ook is het visumvrij reizen nog niet geregeld. "Wij houden ons wel aan de beloften."

Erdogan: Turkse bevolking wil doodstraf
Erdogan: Turkse bevolking wil doodstraf (Foto: ANP)

Verwarde Japanner steekt 19 mensen dood

Een 26-jarige verwarde Japanner heeft dinsdag 19 mensen doodgestoken in een instelling voor gehandicapte mensen. Bij de steekpartij, die plaatsvond in Sagamihara, vielen ook tientallen gewonden. De moordenaar ontkwam uit het gebouw maar gaf zichzelf later aan bij de politie.

Over het motief van de dader is nog niets bekend. Volgens de Japanse media is de dader een jongeman die eerder voor het verzorgingshuis voor gehandicapte mensen heeft gewerkt.

Mollema zegeviert in Daags na de Tour

Bauke Mollema heeft het criterium Daags na de Tour op zijn naam geschreven. In de straten van Boxmeer was de nummer elf van de Tour de France in de sprint zijn medevluchters Wout Poels en Stef Clement te snel af.

De start van het criterium moest uitgesteld worden, omdat Sky-renner Wout Poels nog vanuit Londen moest komen. De meesterknecht werd samen met Tourwinnaar Chris Froome en de rest van de ploeg gehuldigd door de hoofdsponsor. Froome zelf kwam in actie in Aalst en zegevierde daar in de gele trui.

Dinsdag staat de Profronde van Surhuisterveen op het programma. Daar zijn Froome, Mollema, Tom-Jelte Slagter en Dylan Groenewegen de blikvangers.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.