Invallen in Duitse giga-belastingaffaire

Icoon Economie De Duitse autoriteiten hebben vandaag in een reeks steden invallen gedaan in woningen en kantoren in verband met wat het grootste belastingschandaal in Duitsland ooit wordt genoemd. Voor de rest van de week staan nog eens 125 invallen gepland. Dat meldden Duitse media.

De invallen zouden hebben plaatsgevonden in München, Ulm, Frankfurt, Stuttgart en Hamburg. De huiszoekingen maken deel uit van een onderzoek naar belastingontduiking door de zakelijke elite in Duitsland via geheime banktransacties in het vorstendom Liechtenstein. De onderzoekers zouden dagelijks 20 tot 25 invallen willen doen in verband met de affaire.

De zaak kwam aan het licht door een cd-rom die voor 4,2 miljoen euro is gekocht door de Duitse inlichtingendienst van een tipgever in Liechtenstein. Daarop stonden gegevens over 700 tot 1000 vermoedelijke belastingontduikers. De affaire leidde vorige week al tot het vertrek van Deutsche Post-topman Klaus Zumwinkel. Hij wordt ervan verdacht voor een miljoen euro de belastingen te hebben ontdoken door geld naar een rekening in Liechtenstein te sluizen.


Het eerste 'slachtoffer' van het tipgeld, Zumwinkel.