Slachtoffer Apeldoorn is 47-jarige ondernemer

MisdaadDe man die vanmorgen in Apeldoorn bij basisschool Berg en Bos werd doodgeschoten, is de 47-jarige ondernemer Gert Nijkamp. Hij bezat in Apeldoorn een muziekhandel.

Nijkamp werd vanochtend rond 08.50 uur onder vuur genomen toen hij de school verliet. Hij had net zijn zoontje (6) naar school gebracht.

De dader, die vermoedelijk op een scooter reed en gekleed was in regenkleding, loste drie schoten op het Nijkamp. Volgens ooggetuigen wachtte hij het slachtoffer op.

De politie zei vandaag tegenover de NOS dat het waarschijnlijk geen liquidatie of afrekening in het criminele circuit betreft. Volgens de politie was er wel een conflict tussen het slachtoffer en een andere inwoner van Apeldoorn. Of dat de achtergrond is van deze schietpartij, is vooralsnog onbekend. De onbekende dader is nog voortvluchtig. De familie van het slachtoffer denkt dat het motief van de schietpartij in de zakelijke sfeer moet worden gezocht.

In maart berichtte de Stentor dat Nijkamp in conflict lag met de eigenaresse van coffeeshop De Palm. Nijkamp wilde als eigenaar van het pand waarin de coffeeshop is gevestigd, het gebouw gebruiken om er een gokhal in te starten. De huurder van het pand, Sevim Özyurt - Melek weigerde echter haar coffeeshop op te doeken. Nijkamp verloor een kort geding over deze kwestie.

Met dank aan Drumkruk voor de submit.