Lichaam Leunissen thuis

Icoon BinnenlandsHet lichaam van de onlangs gesneuvelde 44-jarige sergeant-majoor Jos Leunissen is vanavond aangekomen op de luchthaven van Eindhoven. De kist met het stoffelijk overschot werd door 8 militairen van het 11e Infanterie Bataljon Luchtmobiel uit Schaarsbergen het vliegtuig uitgedragen. De kist was bedekt met de Nederlandse vlag, zijn baret en een tekening van zijn dochter. Het lichaam van de gesneuvelde militair werd na een korte ceremonie overgedragen aan de familie.

Een militair die een plateau vol met medailles van de gesneuvelde droeg liep achter de militairen met de kist aan. De stoet ging door een erehaag die gevormd werd door ruim veertig collega's van het 13 Infanterie Bataljon Luchtmobiel uit Assen en de helikopterinstructiegroep uit Schaarsbergen. Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn en Commandant der Landstrijdkrachten Peter van Uhm en de commandant Luchtmobiele brigade Marc van Uhm waren namens de legerleiding aanwezig.

Leunissen zal dinsdag in besloten kring gecremeerd worden met militair eerbetoon. Dit gebeurt op verzoek van de familie.