Radio 538 sleept ID&T voor de rechter

Radio 538 sleept ID&T voor de rechter. Het radiostation is boos op Slam! FM, de radiozender van ID&T. Die begon afgelopen week als opvolger van ID&T Radio met een nieuw format. Deze is veel meer gericht op hits en mainstream, dan vroeger. Toen was het een echte dance-zender. Vorige week stelde Radio 538 een ultimatum aan ID&T. Het format moest direct worden aangepast. Hier werd echter geen gehoor aan gegeven.

Volgens Radio 538 houdt Slam! FM zich niet aan het format op basis waarvan de radiozender haar frequentiekavel heeft gekregen. De regel voor dat kavel is dat Slam! FM maar zeven procent hits mag draaien. Volgens Radio 538 ontduikt Slam! FM deze regel door het uitzenden van remixes of edit-versies van bestaande hits. Slam! FM is zich echter van geen kwaad bewust en denkt binnen het bestaande format te blijven.

Het kort geding, dat waarschijnlijk eind volgende week dient, kan grote gevolgen hebben voor het ministerie van Economische Zaken. Als de rechter in het voordeel van ID&T beslist, blijkt dat het ministerie de frequentieverdeling juridisch niet goed dichtgetimmerd heeft.