Wild FM in Noord-Holland van start

Wild FM"Wij zijn een echt hitstation". Met deze woorden opende directeur Koen van Tijn vanmiddag officieel het radiostation Wild FM. De zender is te horen in Noord-Holland in en rondom Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en Purmerend. "De al bestaande stations zijn van hitstation meer gewijzigd in een mainstream-station. Wij gaan gewoon echt de hits draaien. Ik denk dat we daar een hele nieuwe generatie mee aanspreken. Ik ben niet bang om de jeugd te bedienen, maar ook oudere luisteraars kunnen bij ons terecht", zo legt Van Tijn de keuze voor dit format uit.

Het radiostation is opgezet met geld van ondernemer Erik de Vlieger. Het oude Freez FM werd overgenomen. "Nee, ik ben gestopt met ondernemen zoals je hebt kunnen vernemen". Oud-ondernemer dus, wat volgens hem wil zeggen dat hij zijn radio-aspiraties niet verder uit zal breiden. Al laat hij zich nog wel even ontvallen dat Wild FM zich nog altijd als een "olievlek over Nederland kan uitspreiden". De dagelijkse leiding ligt in handen van de directeur.Afgelopen week stond De Vlieger nog in de belangstelling door een gerechtelijk onderzoek dat tegen hem gestart is.

Het programma van de nieuwe zender wordt nu gevuld door vier dj's. Toch zal muziek centraal staan. Zo geeft de zender een garantie af dat er na de ochtendshow minimaal tien platen gedraaid zullen worden per uur. Uiteindelijk moet Amsterdam dan plat gaan voor het nieuwe radiostation. "Wij hebben als doel straks 25 procent van de radiomarkt in Amsterdam in handen te hebben."