Vastgegroeide benen van meisje worden gescheiden

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Artsen in de Peruaanse hoofdstad Lima gaan op 24 februari de benen van een negen maanden oude baby operatief scheiden. Het meisje werd geboren met het zogenaamde meerminsyndroom. Een zeldzame aandoening, waarbij de benen aan elkaar gegroeid zijn. De voeten van het meisje zijn niet aan elkaar gegroeid.

De meeste kinderen die geboren worden met het meerminsyndroom, in wetenschappelijke termen sirenomelia genoemd, sterven binnen enkele dagen, omdat de ingewanden vaak beschadigd zijn. Bij het meisje uit Peru, dat de naam Milagros Cerron draagt, zijn alle ingewanden echter in orde. Het meisje mist slechts ťťn nier. Volgens chirurg Luis Rubio, die de operatie zal gaan leiden, ontwikkelt Milagros zich verder normaal en is ze een erg vrolijke baby.

Het meisje zal in een ziekenhuis voor arme mensen geopereerd worden. Dit hospitaal wordt gerund door een liefdadigheidsorganisatie. Verwacht wordt dat de operatie vijf uur zal duren. Er is een heel team van deskundigen opgetrommeld om de zaak in goede banen te leiden. Zo zijn er traumachirurgen, plastisch chirurgen, vaatchirurgen, neurologen, gynaecologen en kinderartsen bij betrokken. Ook in de toekomst zal het meisje nog diverse malen opereerd moeten worden om haar voeten recht te zetten en haar geslachtsdelen te reconstrueren.