Voetbal: Yildirim en Timmer bij Oranje selectie

rubbereend had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsBondscoach Marco van Basten heeft zijn selectie voor het oefenduel met Engeland van aanstaande woensdag bekend gemaakt. Daarbij onder meer de nieuwelingen Henk Timmer (33) en Ugur Yildirim (22).

Henk Timmer, doelman van AZ, kreeg voor het eerst een uitnodiging. Bij de laatste interland tegen Andorra was ajacied Maarten Stekelenburg nog reserve-doelman. Derde keeper Sander Westerveld is voorts geblesseerd. Enkele collega's van de doelman van AZ, die wel de voorselectie haalden, Barry van Galen en Martijn Meerdink werden niet opgeroepen. Desondanks zijn er vier spelers van de Alkmaarse ploeg uitverkoren, dat daarmee één van de hofleveranciers van Oranje is. Ajax levert eveneens vier spelers.

Ugur Yildirim van SC Heerenveen kreeg eveneens voor het eerst een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Dat is op zich logisch nadat de aanvaller nadrukkelijk de keus had gemaakt om voor Oranje uit te komen.

In vergelijking met de selectie voor het duel met Andorra ontbreken Pierre van Hooijdonk, Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben. De aanvallers moesten afzeggen in verband met blessures. Edgar Davids werd deze keer gepasseerd. Davids komt bij zijn huidige club Inter te weinig aan te spelen toe. Zijn aanvoerdersband zal nu door Edwin van der Sar worden gedragen. Nigel de Jong en Jan Kromkamp keren terug in de selectie.

De selectie:

Doel:
Edwin van der Sar (Fulham), Henk Timmer (AZ)

Verdediging:
Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Nigel de Jong (Ajax), Jan Kromkamp (AZ), Joris Mathijsen (AZ), Mario Melchiot (Birmingham City)

Middenveld:
Mark van Bommel (PSV), Johnny Heitinga (Ajax), Denny Landzaat (AZ), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax)

Aanval:
Romeo Castelen (Feyenoord), Dirk Kuyt (Feyenoord), Roy Makaay (Bayern München), Ugur Yildirim (SC Heerenveen)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager