Al-Qaeda dreigt met aanslagen in Europa

Icoon Algemeen nieuws De islamitische terreurorganisatie al-Qaeda dreigt met aanslagen in Europa als het 'vredesvoorstel' van Osama bin Laden van half juli is verlopen. Dit staat volgens de Arabische krant Asharq al-Awsat in een brief van een groepering die banden met al-Qaeda zou hebben.

Op 15 april bood Osama bin Laden, de leider van al-Qaeda, Europa eenzijdig een bestand aan. Europa kreeg drie maanden de tijd om zich vreedzamer op te stellen en alle militairen uit islamitische landen terug te trekken. Het aanbod van Bin Laden werd meteen door alle Europese landen verworpen.

De waarschuwing komt minder dan twee weken voor het verstrijken van de gestelde deadline. "Aan het Europese volk. U hebt nog een paar dagen om het bestand van Bin Laden te accepteren of anders zal u uzelf de schuld moeten geven", zo staat in de brief die wordt toegeschreven aan de Abu Hafs al-Masr Brigades. Dit is dezelfde groepering die ook claimt verantwoordelijk te zijn voor de bomaanslagen op treinen van 11 maart in Madrid.