'Ralf hoeft niets te bewijzen'

Michael Schumacher heeft broer Ralf op het hart gedrukt om helemaal te herstellen van zijn zware crash op Indianapolis voor hij zijn rentree in de Formule 1 maakt.

Volgens de Duitser hoeft zijn broer niet sneller terug te komen, omdat hij 'helemaal niets' hoeft te bewijzen. Ralf kreeg eerder deze week te horen dat hij aan het ongeluk twee gebroken rugwervels heeft overgehouden, een veel ernstiger letsel dan daarvoor werd gedacht. De doktoren hebben gezegd dat hij tenminste acht tot twaalf weken niet moet racen, wat inhoudt dat de coureur dit seizoen alles behalve de laatste twee races zal missen.

Het letsel komt voor Ralf op een slecht moment. De coureur is nog steeds bezig om te bepalen voor welk team hij volgend seizoen zal rijden. Michael Schumacher vindt dat echter iets voor later. "Iedereen weet dat hij een goede coureur is, dus hij hoeft niets te bewijzen en hij kan zijn tijd nemen," aldus de Duitser. "Ik heb hetzelfde gedaan nadat ik in '99 mijn been had gebroken, toen kwam ik pas terug toen ik volledig klaar was. We zijn broers, dus ik denk dat we dezelfde benadering hebben. Maar we zijn slechts broers, geen tweeling."