Weer agressie tegen joden in A'werpen

In Antwerpen is gisteren wederom een Joodse Belg door een allochtoon mishandeld. Het is het vijfde geval van agressie jegens joden binnen één week. Eerder werd onder meer een joodse jongen in zijn rug gestoken door een groep Noord-Afrikanen.

De man die gisteren werd mishandeld, werd neergeslagen toen hij naar een feest ging in de Chabad-Lubavitchsynagoge. Vlakbij de synagoge kreeg hij klappen van een Slavisch uitziend persoon. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd, maar verkeert niet in levensgevaar.

Volgens een ooggetuige kreeg hij eerst een slag in het gezicht en later stompen en slagen in buik en gezicht. In de Gazet van Antwerpen zegt de 18-jarige joodse jongen Chaim: ''Jongeren hebben angst om op straat te komen. Als ze de synagoge verlaten, worden ze beschimpt door allochtonen. Maar als ze alleen over straat lopen, komt er ook nog eens geweld aan te pas. Dat is al langer bezig. Twee jaar geleden gingen we met een groepje zwemmen. We werden afgeranseld in het bad. We willen er niet meer over zwijgen. Want vandaag zijn wij het doelwit, morgen alle Belgen."