FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 oktober 2003

Afgewezen worden doet echt pijn

Schelden doet wetenschappelijk gezien wel pijn, evenals afgewezen worden door een leuk meisje, aldus onderzoek door neurowetenschappers aan de Universiteit van CaliforniŽ. Hersenscans hebben aangetoond dat twee van dezelfde hersendelen die ook geactiveerd worden bij fysieke pijn, ook geactiveerd worden bij sociale pijn.

Het betekent niet dat een gebroken arm hetzelfde pijn doet als een gebroken hart, maar het toont wel aan dat het menselijk brein hetzelfde alarmsysteem in werking stelt voor emotionele pijn en neerslachtigheid, aldus professor Matthew Lieberman. Met de nieuwe vinding kunnen medicijnen ontwikkeld worden die de betreffende delen van de hersenen kunnen uitschakelen. Hiermee kunnen ernstige vormen van sociale angsten en depressie tegengegaan worden, en misschien wel liefdesverdriet.

De test is uitgevoerd door middel van magnetic resonance imaging op de anterior cingulate cortex (ACC). Hoe het experiment is uitgevoerd is te lezen in het artikel op New Scientist.

Michael Jackson genomineerd voor Nobelprijs

Baka_neko stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht:

De directeur van het Norwegian Nobel Institute heeft bevestigd dat Michael Jackson dit jaar is genomineerd voor waarschijnlijk de meest prestigieuze award ter wereld: de Nobelprijs voor de vrede.

Geir Lundestad vertelde Reuters op 6 oktober j.l. dat de King of Pop ťťn van de 165 genomineerden is, samen met o.a. Paus Johannes Paulus, de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva, Chinese en Iraanse dissidenten, de Europese Unie en voormalig Tsjechisch president Vaclac Havel.

Jackson is genomineerd omdat hij met zijn muziek vrede promoot. Lundestad vertelde er echter wel bij dat Michael niet moet worden gezien als een serieuze kandidaat voor de prijs van 10 miljoen Zweedse Kronen (1,29 miljoen dollar).

Wissel-optie is nu geopend

Vanaf nu kan er gewisseld worden

Ga naar Teammanagement en wissel daar de speler(s) die je kwijt wilt voor een ander in. Een transfer kost 3% van de waarde van de verkochte speler. Let op, eenmaal gemaakte wissels kunnen niet worden teruggedraaid.

Op vrijdag 17 oktober om 18.00 uur zal je team worden opgeslagen voor de komende ronde. Deze bestaat uit ťťn speelweekend.

De komende ronde:
17/10 AFC Ajax - FC Volendam
18/10 PSV - SC Heerenveen
18/10 RBC Roosendaal - Willem II
18/10 RKC Waalwijk - Vitesse
19/10 FC Twente - FC Groningen
19/10 Roda JC - Feyenoord
19/10 NEC - NAC Breda
19/10 FC Utrecht - AZ
19/10 FC Zwolle - ADO Den Haag

Overblijfselen mensachtig wezen gevonden(Foto: CCR/BBC News)

Russische wetenschappers hebben lichaamsdelen gevonden van een vreemd onbekend mensachtig wezen. Het goedgeconserveerde lichaamsdeel werd gevonden op 3500 meter hoogte in het permafrost van het Altay gebergte in SiberiŽ.

Wetenschappelijk onderzoek en rŲntgenanalyse toont aan dat de botten enkele duizenden jaar oud zijn. Het is niet gelukt om het wezen te identificeren. Volgens tradities in de regio zou in de bergen een Yeti rondlopen. Met de vondst van dit lichaamsdeel is het minder onwaarschijnlijk dan voorheen aangenomen werd.

Wetenschappers zoeken echter naar een meer rationele verklaring dan een 'Yeti.' "Het ziet er erg menselijk uit", zegt Yuriy Malofeyev, vice-president van de Russische samenwerking van Anatomiewetenschappers. "Er zijn veel overeenkomsten". De voet is ongeveer 24 centimeter groot, wat normaal is voor een menselijk figuur. Het blijft vooralsnog een raadsel wat het wezen was.

Dirk van den Broek betuigt medeleven

Nicky en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een officiŽle verklaring betuigt supermarktketen Dirk van den Broek medeleven met de nabestaanden van Anja Joos, de 43-jarige vrouw die maandagavond om het leven kwam na een confrontatie met personeel van een filiaal van de keten.

De directie van de onderneming laat weten dat er grote verslagenheid heerst onder haar medewerkers. Verder werd er nog eens gewezen op het beleid van de supermarkt: "bij constatering waarschuwen van de leidinggevende en aanhouding in het filiaal. Dus tot de deur en niet verder!" Het bedrijf hoopt dat de ware toedracht van het incident snel bekend wordt en rekent erop dat de onderste steen daarbij boven komt.

Vaker incidenten met personeel Dirk van den Broek

Op basis van gesprekken met buurtbewoners constateerde de politieke wijkpartij Zuid- en Pijpbelangen dat er vaker problemen waren met personeel van Dirk van den Broek. Zeker drie vermeende winkeldieven zouden afgelopen zomer in elkaar zijn geslagen door medewerkers. Bij die voorvallen werden de slachtoffers steeds door meerdere jongens geslagen en bloedend achtergelaten op straat.

De vijf personeelsleden die bij de mishandeling betrokken zouden zijn geweest, zijn inmiddels allemaal opgepakt. Of en wanneer de vijf worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kan dat uiterlijk vrijdagochtend. Er is een oordeel van de rechter-commissaris nodig om de voorlopige hechtenis van de verdachten te kunnen verlengen met tien dagen.

Naga-vuurballen blijven mysterieDe draak Naga (Afbeelding: Discovery Channel)

Voor wetenschappers blijft het een raadsel waarom er zich juist tijdens volle maan in de 11e maan-maand, een vreemd fenomeen voordoet boven de rivier Mekong in Thailand. Elk jaar komen er duizenden mensen uit het hele land naar de plek, om de prachtige vuurballen die langzaam opstijgen te aanschouwen. Morgen wordt de ceremonie geleid door minister Pinit Charusombat van Wetenschap.

In een nieuw rapport, opgesteld door twintig wetenschappers, staat dat de vreemde vuurballen die dan verschijnen veroorzaakt kunnen worden door gassen die via een complex biologisch proces vrijkomen. Geoloog Prinya Putthapiban van de Universiteit van Mahidol zegt dat "alle wetenschappelijke elementen die essentieel zijn om het fenomeen te veroorzaken" aanwezig zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat er methaan en fosfine zijn aangetroffen in stroompjes nabij de Mekong rivier. De grond in de rivierbedding is rijk aan de substanties.

De plaatselijke bevolking gelooft dat het een bovennatuurlijk fenomeen is. De mythe zegt dat de draak Naga in de rivier woont, en tijdens die nacht vuurballen de lucht in blaast. Teamleider Saskit Tridech van ministerie van Wetenschap zegt: "We zijn bijna 100% zeker dat het een natuurlijk fenomeen is". Het blijft echter een mysterie waarom enkel in het 11e huis tijdens volle maan het fenomeen plaatsvindt.

''Haagse scholen weren allochtonen''

Volgens inspecteur T. Storimans van de Inspectie van het Onderwijs weren een aantal scholen voor voortgezet onderwijs in Den Haag allochtone leerlingen. Ze zouden deze leerlingen afwijzen omdat de scholen bang zijn dat blanke ouders hun kinderen anders bij een andere school aanmelden.

Concrete voorbeelden kent Storimans volgens een woordvoerder van de Inspectie echter niet. Daarom onderneemt ze ook geen actie.

Storimans zegt dat vooral talentvolle allochtone kinderen het slachtoffer worden. Het gaat om kinderen die van hun basisschool het advies Havo of Vwo krijgen. Doordat de allochtone kinderen de Nederlandse taal echter onvoldoende beheersen, leggen ze de Cito-eindtoets vaak matig af. Sommige scholen voor voortgezet onderwijs grijpen dat aan om hen niet toe te laten.

Vaticaan: "condooms beschermen niet tegen aids"

MJPL en mattttPUNTnl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De katholieke kerk zou aan mensen in landen waar aids veel voorkomt vertellen dat condooms geen bescherming bieden tegen HIV. Deze beschuldiging wordt geuit in het Panorama-programma Sex and the Holy City, dat zondag op BBC One te zien zal zijn.

Volgens het programma zeggen kardinaals, bisschoppen, priesters en nonnen in vier werelddelen dat het HIV-virus door kleine gaatjes in condooms kan. De World Health Organization (WHO) heeft de uitspraken afgekeurd en de kerk gewaarschuwd dat het op deze manier levens op het spel zet.

Elke 14 seconden een jong mens geÔnfecteerd

Deze beschuldiging komt net een dag na het uitkomen van een onderzoeksrapport waarin staat dat er elke 14 seconden een jong mens wordt geÔnfecteerd met HIV. Volgens het United Nations Population Fund krijgen elke dag ongeveer 6000 mensen tussen 15 en 24 jaar oud het virus. Van alle nieuwe geÔnfecteerden is de helft jonger dan 25 en het merendeel afkomstig uit een ontwikkelend land.

Gezondheidsexperts waarschuwen dan ook overal ter wereld dat mensen condooms moeten gebruiken om zich te beschermen tegen aids en andere seksueel overdraagbare ziekten. De katholieke kerk wil dit soort uitspraken echter niet ondersteunen. De kerk is tegen het gebruik van voorbehoedsmiddelen en vindt dat mensen beter hun gedrag aan kunnen passen.

"Aids verspreidt zich sneller door gebruik condooms"

Volgens Panorama wil de kerk het gebruik van voorbehoedsmiddelen ontmoedigen door mensen te vertellen dat condooms niet werken. Soms zou ook beweerd worden dat het gebruik van condooms de verspreiding van aids juist in de hand werkt. Gordon Wambi, uitvoerder van een aids-testprogramma, zei dat sommige priesters zelfs beweren dat condooms het HIV-virus bevatten.

Catherine Hankins, wetenschappelijk adviseur van UNAids, weerlegt de uitspraken van de kerk. Volgens haar zijn latex-condooms ondoordringbaar, ook voor het HIV-virus. Een woordvoerster van de WHO noemde dit soort uitspraken gevaarlijk.

Meer uitspraken van de katholieke kerk zijn te vinden op de site van de BBC.

Familie Arbib wil geen A'dams parket

De familie van de door een Amsterdamse politieman doodgeschoten Driss Arbib, wil niet dat het Amsterdamse parket een beslissing neemt over vervolging van de desbetreffende agent.

De 33-jarige Marokkaan Driss Arbib werd op 6 augustus in Amsterdam-West door een politiekogel dodelijk getroffen, toen hij vermoedelijk een agent met een mes bedreigde.

Namens de familie Arbib eisen de advocaten van het Openbaar Ministerie in Amsterdam dat het parket zich afzijdig houdt van de zaak. Oůk bij het college van procureurs generaal is deze eis neergelegd. De familie twijfelt namelijk aan de objectiviteit van het parket.

Van de week werd bekend dat het onderzoek van de Rijksrecherche naar de gebeurtenissen is afgerond. De uitkomst daarvan is nog niet openbaar gemaakt.

Bernhard keurt doodslaan winkeldievegge af

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook prins Bernhard keurt het optreden van vijf medewerkers van supermarktketen Dirk van den Broek, die eerder deze week een winkeldievegge doodsloegen, volledig af. De prins liet vanmiddag via de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat hij de zaak "afschuwelijk" vindt.

De prins lijkt het belangrijk te vinden om zijn standpunt duidelijk te maken omdat mensen verbanden leggen tussen dit voorval en een incident dat eerder dit jaar gebeurde, waar twee medewerkers van Albert Heijn excessief geweld gebruikten bij het aanhouden van een winkeldief. Bernhard sprak destijds in het openbaar zijn ongenoegen uit over de vervolging van de twee, en betaalde zelfs hun boete. Hierop wilde de prins nu niet meer ingaan.

Vergelijkingen tussen de twee zaken worden door de Rijksvoorlichtingsdienst van de hand gewezen. Volgens de dienst zijn de zaken twee op zichzelf staande kwesties.

Vrijspraak Tilburgse portiers discriminatie

-_Tommy_- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politierechter in Breda heeft vandaag drie van discriminatie beschuldigde portiers, van de Tilburgse discotheken The Talk of The Town en FIOD, vrijgesproken.

Het OM had de portiers aangeklaagd omdat uit onderzoek van de gemeente Tilburg en het Anti-Discriminatie Bureau bleek dat beide disco's discrimineerden op uiterlijk.

De rechter oordeelde echter dat het onderzoek ondeugdelijk is uitgevoerd en ook niet representatief voor het "deurbeleid" van de twee discotheken is.

Vrouw opent hangplek in eigen huis

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een inwoonster van Veendam, heeft een hangplek voor jongeren geopend in haar eigen rijtjeswoning. De vrouw die al jarenlang werkzaam is in de jeugdzorg hoorde dat er in haar buurt geen hangplek was. Daarom heeft ze besloten om er zelf maar ťťn te beginnen in haar woning aan de Elshof.

Het hanghuis blijkt een groot succes te zijn. Per dag krijgt de vrouw zo'n 22 jongeren over de vloer. Wel heeft ze aan het aantal bezoekers een limiet gesteld, bij meer dan 30 jongeren gaat de deur op slot.

Olav Mol bereid naar SBS te gaan

Olav Mol, de overall commentaar tijdens de uitzendingen van RTL Grand Prix, heeft laten weten dat hij bereid is om mee te verhuizen naar SBS Broadcasting. Dit zal echter niet zomaar gebeuren als we Mol mogen geloven.

Mol geeft aan dat er niet over twijfelt om in gesprek te gaan met SBS Broadcasting, de overkoepelende organisatie van onder andere SBS6 en Veronica. Hij is in ieder geval niet gebonden aan een contract met HMG, deze loopt op 31 december af. Verder stelt hij dat hij alleen overstapt als SBS ook daadwerkelijk iets neer wil zetten, als de deal met Bernie Ecclestone een pure "marketingstruc" is, ziet hij er niets in.

"Ik wil wel mee, al hangt het van de voorwaarden af. Ik heb een bepaald niveau, een bepaalde stijl. Ze moeten me wel in staat stellen die te behouden. Bij HMG had ik de vrije hand en kon ik de sport puur als liefhebber verslaan. Kijk, ik heb bijvoorbeeld geen zin om allemaal verplichte sponsordingetjes te moeten doen."

Van Gaal naar Ajax

Louis van Gaal wordt technisch directeur van Ajax.

Oud-bondscoach Louis van Gaal wordt de nieuwe technisch directeur van Ajax. De voormalig trainer volgt per 1 november de naar Mexico vertrokken Leo Beenhakker in de ArenA op voor onbepaalde tijd.

De benoeming van Van Gaal is niet zonder kritiek. De afgelopen weken maakte Johan Cruijff duidelijk niets te zien in de komst van Van Gaal.

Voorzitter John Jaakke, algemeen directeur Arie van Eijden en coach Ronald Koeman laten op de Ajax-site weten verheugd te zijn met de terugkeer van de Amsterdammer. Samen met Danny Blind zal Van Gaal zich onder andere bezig gaan houden met de jeugdopleiding en de doorstroom van jeugdspelers naar de selectie.

Voor de 52-jarige Louis van Gaal betekent de nieuwe functie tevens het einde van zijn loopbaan als trainer: "Lees mijn interviews er maar op na. Ik heb altijd gezegd dat ik op mijn 55ste wilde stoppen als trainer. Het is iets eerder geworden."

Aardig om te vermelden is dat Van Gaal nu voor de tweede maal het werk van Leo Beenhakker overneemt. Eerder volgde hij begin jaren '90 Beenhakker op als trainer van club uit Amsterdam.

Vampier veroordeeld tot levenslang

Whampoa, Nicky, LadyMarit, vrrot-vrot, Juliet, Arno, Infernal en utmenke hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Allan Menzies, een 22-jarige Schotse jongeman, is door een rechtbank in het Schotse Edinburgh veroordeeld tot levenslang. Hij vermoordde zijn beste vriend Thomas McKendrick nadat hij Akasha, een vrouwelijke vampier uit de film Queen Of The Damned, had beledigd.

Menzies is echter van mening dat hij onschuldig was. Volgens hem had Akasha hem tot deze moord gedwongen. Akasha werd gespeeld door de in 2001 overleden zangeres Aaliyah.

De vampier viel McKendrick aan met messen en een hamer. Nadat hij bloed van zijn slachtoffer gedronken had, en ook een deel van zijn hoofd opgegeten had, waande de dader zich onsterfelijk.

Antillianen gaan strenger gecontroleerd worden

Er gaat een strengere contrŰle komen voor Antilliaanse jongeren die naar Nederland willen reizen. Zo moeten de Antilliaanse jongeren kunnen aantonen dat er in Nederland een voogd op hen wacht. Dit moeten de jongeren doen, voordat ze het vliegtuig instappen. Wanneer iemand dit niet kan, dan mag hij of zij niet aan boord van het vliegtuig.

Dit is gemeld door Minister De Graaf aan de Tweede Kamer tijdens de behandeling van zijn begroting. Binnenkort zal er worden gestart met de zogenaamde 'pre boarding checks', aldus de Antilliaanse regering.

De bedoeling achter het plan is om te voorkomen dat minderjarige Antillianen snel ontsporen. Met de regel dat Antillianen, die zich in Nederland willen vestigen, nu al een voogd moeten hebben, hoopt De Graaf dit te kunnen realiseren.

Siric fluit Nederland - MoldaviŽ

De Kroaat Zeljko Siric zal zaterdag in Eindhoven Nederland-MoldaviŽ leiden.

De 42-jarige Kroaat is gerenomeerd scheidsrechter. Afgelopen zomer floot hij onder meer Finland tegen Italie eveneens voor EK kwalificatie. Eind augustus floot hij in de Champions League kwalificatie FC Kopenhagen-Glasgow Rangers. Daarbij liet hij van Fernando Ricksen veel toe. Nadat Ricksen's tegenstander geel had gekregen ging de Nederlander echter te ver, hij kreeg geel. Siric zijn geduld kent ook grenzen.

In oktober 2001 floot hij een duel van Ajax in de UEFA-cup met Lausanne. Ajax verloor destijds in Zwitserland met 1-0. Siric gaf daarbij geel aan Vierklau, Chivu en Winter en trok voor Wamberto een rode kaart, die had nagetrapt.

Van der Sar krijgt schaal

Edwin van der Sar krijgt een zilveren schaal.

Doelman Edwin van der Sar zal komende zaterdag bij de wedstrijd Nederland-MoldaviŽ een zilveren schaal in ontvangst mogen nemen. Dit kostbare kleinood dankt hij aan het keepen van zijn 75-ste interland onlangs tegen TsjechiŽ.

De 32-jarige doelverdediger van Fulham heeft ondertussen al vaker onder de lat gestaan dan Hans van Breukelen, die indertijd 73 maal keepte voor Oranje.

Palestijnse premier Qurei stapt op

Ahmed Qurei is nu al weer opgestapt als Palestijns premier. Dat zeggen bronnen rond president Arafat, aldus het RTL nieuws. Het wordt tegengesproken door andere functionarissen. Qurei moest nog officieel beŽdigd worden. In het parlement zou verdeeldheid zijn ontstaan over het noodkabinet, dat Qurei had willen voorzitten.

Daarnaast zou Qurei het niet eens zijn met het plan van Arafat om Nasser Youssef te benoemen tot minister van Binnenlandse Zaken, die dan ook het veiligheidsbeleid in zijn portefeuille krijgt. Nasser Youssef is een vertrouweling van Arafat.

Ook is er vandaag op de Westoever een zelfmoordaanslag gepleegd. Bij een IsraŽlische controlepost blies een Palestijnse vrouw zichzelf op. Hierbij raakte zeker ťťn persoon gewond en de dader kwam om het leven. De aanslag vond plaats in de buurt van de Palestijnse stad Tulkarem, vlakbij de IsraŽlische grens.

Later meer

NS waarschuwt FNV opnieuw

Voor de tweede keer deze week eist NS-topman Veenman van FNV Bondgenoten, dat er van de staking op het spoor afgezien wordt. Eerder vandaag lieten we jullie al weten dat de FNV volgende week dinsdag al het treinverkeer naar Den Haag wil laten uitvallen. Veenman waarschuwt dat dit gevolgen zal hebben voor al het treinverkeer in de randstad.

In een brief aan de FNV-kopstukken L. de Waal en H. van der Kolk heeft Veenman dat geschreven. Veenman geeft in de brief aan dat de opgelopen financiŽle schade, als gevolg van de acties, door de Nederlandse Spoorwegen verhaald zal worden op de FNV. Veenman sprak vanochtend nog met FNV-bestuurder A. van de Berg. Die gaf aan de actie-oproep voor dinsdag niet in te zullen trekken.

Een meerderheid van de Nederlanders is tegen eventuele acties van FNV Bondgenoten op het spoor, blijkt uit onderzoek. Zo geeft zeventig procent van de ondervraagden aan dat treinreizigers onterecht de dupe worden van acties. Tweederde van de ondervraagden vindt dat het imago van de NS wordt geschaad door de plannen van FNV Bondgenoten.

Suzuka: Sato vervangt Villeneuve

Het is over, over en uit voor Jacques Villeneuve.

TomK, ahbo en F@lcon© wisten ons vandaag het volgende te melden:

Nadat BAR bekend maakte dat Takuma Sato volgend jaar in plaats van Jaques Villeneuve zal rijden, heeft de Canadees nu besloten niet te zullen racen op Suzuka. Eerder werden geruchten dat dit zou gebeuren nog ontkend.

Volgens zijn manager Craig Pollock is Villeneuve zodanig teleurgesteld door de beslissing van zijn team dat hij zich komend weekend niet met hart en ziel voor de race zou kunnen inzetten. Daarom heeft hij gevraagd of hij er van zou mogen afzien. Het team stemde hier mee in. "We zijn David Richards en het team dankbaar dat ze hem vroegtijdig van zijn contract hebben willen verlossen," aldus Pollock.

Takuma Sato is erg blij dat hij nu de kans krijgt om zijn debuut voor BAR te maken op zijn thuiscircuit. Hij verwacht een 'dolle boel', maar denkt dat hij zeker een goede prestatie kan leveren.

"Het einde van ons seizoen is erg dramatisch geweest," aldus BAR-baas David Richards, "Ik verwachtte dit zeker niet, maar men moet een rijders beslissing respecteren als hij aangeeft niet het uiterste kan geven in deze omstandigheden."

Villeneuve was sinds 1996 actief in de Formule 1. Hij begon destijds bij Williams Renault waarmee hij al in zijn tweede jaar het wereldkampioenschap wist te winnen. In 1998 bleef Villeneuve bij Williams, maar nadat dat team het financieel moeilijk kreeg door het vertrek van Renault, ging de Canadees bij BAR rijden. Het team, dat sinds 1999 aan de Formule 1 mee doet, is medeopgericht door Craig Pollock en werd zo goed als op maat gemaakt voor Jaques.

In het begin jaar ging het niet goed met BAR, maar na de komst van de Honda-motoren wist Jaques met toenmalig teamgenoot Ricardo Zonta een goede prestatie neer te zetten. Op de GP van Melbourne in 2000 eindigde ze als vierde en zesde. Het team werd dat jaar vijfde in het constructeurskampioenschap en Villeneuve wist beslag te leggen op de zevende plek. Hij tekende hier op volgend een nieuw driejarig contract.

Het derde seizoen ging het echter weer bergafwaarts. Zowel Villeneuve als Panis noemden de BAR003 'onberijdbaar'. In dat jaar haalde Jaques echter wel de eerste twee podiums binnen voor BAR. Hij werd derde in zowel Duitsland als Spanje. Ook in 2002 wist Villeneuve nooit echt veel indruk te wekken en werd hij met zijn team uiteindelijk achtste. Afgelopen seizoen was het nog steeds niet waar Jaques op hoopte, het team kampte met regelmatige motorpech. (Bron: JV-World)

Leerstraf voor downloaden van kinderporno

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Assen is gisteren een man veroordeeld tot een leerstraf van 22 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. De 50-jarige J. van der W. uit Beilen is schuldig bevonden voor het downloaden van kinderporno via Kazaa.

Voor de rechtbank zei de Drent niet te weten dat er ook derden kunnen meekijken op het internet-zoekprogramma Kazaa. Zodoende kwamen opsporingsambtenaren hem op het spoor en werd van der W. in november 2001 gearresteerd. De man was toen enkele maanden bezig met het verzamelen van afbeeldingen van en filmpjes met kinderporno.

De opgelegde leerstraf van 22 uur zal bestaan uit een sociale vaardigheidstraining.

"Kosten inrichting UWV-kantoor nog hoger"

Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Tweede Kamer onjuist en onvolledig geÔnformeerd over de kosten voor de inrichting van het peperdure directiegebouw van uitkeringsinstantie UWV. Die conclusie trekt een meerderheid van de Kamer op basis van een onderzoek.

Minister De Geus gaf tot nu toe altijd aan dat de inrichting van het directiegebouw 923 euro per vierkante meter kostte. Het onderzoeks- en verificatiebureau van de Tweede Kamer komt echter op een bedrag van 1118 euro uit. Dat is enkele honderden euro's meer dan was toegestaan. De Kamer nam het eigen onderzoeksbureau in de arm om de gegevens te controleren.

Minister De Geus heeft altijd gezegd dat het UWV zich keurig aan de regels heeft gehouden. De Kamer zal De Geus morgen tijdens een debat om duidelijkheid vragen. De partijen zijn van mening dat De Geus zijn huiswerk over moet doen. De gegevens die hij tot nu toe heeft verstrekt over het gebouw zijn volgens de fracties "paleiselijk".

Als er uiteindelijk blijkt dat De Geus voor het karretje van de UWV is gespannen en daardoor een verkeerde presentatie heeft gegeven, dan wordt de positie van UWV-topman Joustra discutabel.

Edison voor Johnny Hoes

Gisteravond is de 86-jarige Johnny Hoes in het tv-programma Barend en Van Dorp onderscheiden met een speciale Edison Oeuvreprijs. Volgens de Edison-organisatie heeft Hoes een bijzondere bijdrage geleverd aan de Nederlandse muziek.

Johnny Hoes was al als zanger actief in de jaren 50. Zijn bekendste hit is ,,Och was ik maar bij moeder thuis gebleven''. Hoes nam in de jaren 60 zelf veel platen op, onder meer met Mary Bey, die hij omdoopte in de Zangeres Zonder Naam.

In 1965 begon Johnny Hoes een eigen platenlabel: Telstar. Daarop werden tot nu toe duizenden Nederlandstalige levensliedjes op single uitgebracht. Veelal van regionaal bekende artiesten, maar ook bijvoorbeeld de landelijk bekende Henk Wijngaard en een paar eerste singles van Normaal verschenen op Telstar.

Hoes richtte naast Telstar ook een paar sublabels op, waaronder: SKY, Killroy en OJEE. Op Killroy en SKY bracht Hoes platen uit van Nederlandstalige bands die geen levensliedjes maar echte popmuziek maakten, zoals: Doe Maar, De Dijk, Normaal en de Frank Boeijen Groep. Veel Engelstalige nummers bracht hij onder op het Killroy-label. Op OJEE werden de zogenaamde ondeugende liedjes uitgebracht.

Hoes schreef in zijn leven ook duizenden liedjes voor andere atiesten: Mexico van de Zangers Zonder Naam is ťťn van de bekendste. Zijn laatste eigen hitsucces was eind jaren 70, toen hij met Normaal het nummer ''Bier, bier bier'' uitbracht.

De Edison is de prijs van de Nederlandse muziekindustrie voor geluidsdragers van bijzondere kwaliteit. Het is de oudste muziekprijs van Nederland die al sinds 1960 wordt uitgereikt.


>
>

Gezondheid Arafat verslechtert snel

vrot-vrot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jordaanse en Egyptische artsen zijn gisteren opnieuw bij Yasser Arafat geroepen. De toestand van de 74-jarige Palestijnse leider is slecht, schrijft de krant Jerusalem Post.

De Palestijnse president Arafat is ernstig verzwakt door griep en een maagaandoening, maar hij is niet in levensgevaar. Dat zeiden de medewerkers van Palestijnse leider tegenover de krant. Ze ontkennen een bericht dat Arafat een lichte hartaanval heeft gehad.

Arafat kondigde afgelopen zondag de noodtoestand af. De geruchten gaan dat dit vanwege zijn ziekte gedaan is. Ook zijn er opinies die vermoeden dat hij hiermee reageert op de dreigementen van IsraŽl. In de loop van vandaag installeert hij de acht ministers van een noodkabinet.

''Wisse Smit schandelijk behandeld''

Elf buitenlandse vrienden van de verloofde van prins Johan Friso, Mabel Wisse Smit, hebben hun verontwaardiging kenbaar gemaakt over de manier waarop de verloofde van prins Johan Friso in Nederland wordt behandeld. Onder hen zijn politici en diplomaten; ze plaatsten vandaag een open brief in de Volkskrant.

"Ontsteld en verrast hebben wij kennis genomen van berichten in de internationale pers over de mediastorm in Nederland over Mabel Wisse Smit. Het is een schokkende ervaring dat een persoon die zoveel heeft gedaan voor de mensenrechten in de wereld in haar eigen land zo slecht wordt behandeld vanwege een dubieuze beschuldiging over een kwestie van vijftien jaar geleden toen zij begin twintig was''.

De brief is onder meer ondertekend door voormalig Europees commissaris Emma Bonino, europarlementariŽr Gianfranco Dell'Alba, Bernard Kouchner, de oprichter van Artsen zonder Grenzen ťn de oprichter van het Open Society Institute, de miljonair George Soros.

Owen haakt af bij Engeland

Engeland kan aanstaande zaterdag in Istanbul niet over aanvaller Michael Owen beschikken. Een klein drama want Engeland wint nooit als Owen er niet bij is.

Engeland heeft zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije aan ťťn punt genoeg om zich te plaatsen voor EURO 2004 in Portugal. Maar die missie lijkt hachelijk nu Owen geblesseerd blijkt.

De statistieken uit het verleden wijzen uit dat Engeland geen enkele wedstrijd kan winnen wanneer Owen door een schorsing of blessure in de basisopstelling ontbreekt. Dat was tot dusverre zes keer het geval en leverde de Engelsen twee gelijke spelen en vier nederlagen op.

Mede vanwege de recente tegenvallende produktiviteit van de andere spitsen in de nationale ploeg (Wayne Rooney, Darius Vassell, Emile Heskey, James Beattie en Kevin Phillips) zou het wegvallen van Owen de Engelsen wel eens funest kunnen worden. Owen zelf scoorde in deze EK-kwalificatiereeks al vijf keer.

Liverpool-manager Gťrard Houllier: "Het wegvallen van Owen is een kleine ramp voor Engeland. Met name in uitwedstrijden is hij onmisbaar vanwege zijn snelheid bij counters en de timing van zijn rushes. Er is niemand die Owen op dit moment kan vervangen. Met hem erbij scoor je bijna altijd. Die zekerheid geeft het elftal vertrouwen."

De Engelse ploeg kent echter nog wel de geruststellende voetbalhistorie in Turkije. Engeland speelde in totaal vier keer eerder op Turkse bodem en leed nog nooit een nederlaag (drie maal winst en een gelijkspel), het kreeg in die duels zelfs geen doelpunt tegen. De Turken zullen zaterdag wel moeten scoren.

Engeland, dat al acht wedstrijden op rij gewonnen heeft, kan op jacht naar een record. Het aantal overwinningen op rij dateert al uit 1909 toen Engeland tien overwinningen op rij boekte.

Omroep verklaart Juliana per abuis overleden

Roel's Weblog, Snakehunter, juusjuh, bellingerII, rubbereend, 1750GTV, Arno en Quartz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een pijnlijk foutje gisteren bij Omroep Brabant Televisie. Die meldde 's avonds per abuis het overlijden van onze voormalige koningin Juliana.

Om 23.00 uur kregen kijkers in Midden-Brabant een tekst in beeld met de melding dat in verband met het overlijden van de 94-jarige prinses, die van 1948 tot 1980 koningin was, de uitzending werd aangepast.

Volgens de omroep kwam de tekst door een technisch mankement in beeld.

FBI tipte OM over Abdellaoui

Profvoetballer Yassine Abdellaoui die vastzit op verdenking van fraude, zit mede vast door oplettendheid van de FBI. Die dienst houdt, uit angst voor terrorisme, de overboekingen vanuit Nederland nauwlettend in de gaten. In combinatie met de Arabische naam die bij een miljoenentransactie geregistreerd stond, werd er vervolgens met het OM in Nederland contact opgenomen. ''Wie is Yassine Abdellaoui?'', vroegen de Amerikanen zich af.

Het openbaar ministerie (OM) in Breda verdenkt de 28-jarige De Graafschapspeler inmiddels van het feit dat hij ruim een miljoen euro zou hebben witgewassen. Abdellaoui zelf ontkent in alle toonaarden en slijt zijn tijd voorlopig in eenzame opsluiting in het huis van bewaring van Roermond. De voetballer mag namelijk in het belang van het onderzoek geen contact hebben met andere mensen, behoudens zijn advocaat, geen post ontvangen en geen tv kijken.

De advocaat van Abdellaoui zegt dat de voetballer zelf beweert dat zijn vriend Abdel F. (33), die een postagentschap runde in het Bredase winkelcentrum Heksenwiel, met behulp van zijn identiteitspapieren en een vervalste handtekening het geld zou hebben overgemaakt naar een bankrekeningnummer op de Kaaimaneilanden. Die Abdel F. woonde enige tijd in bij de voetballer en zou zo diens paspoort hebben ontvreemd.

Ook Abdel F. wordt door justitie onder alle beperkingen gevangen gehouden en ondervraagd. De postagentschaphouder zou hebben verklaard dat hij de transactie in opdracht van Abdellaoui zou hebben geregeld. De overboekingen werden zelfs bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties van het ministerie van Justitie keurig aangemeld. Daar vielen de transacties overigens niet op als zijnde verdacht. Het was de FBI die uiteindelijk aan de bel trok.

Bij voetbalclub De Graafschap is de arrestatie van hun spits ingeslagen als een bom. De trainer, het bestuur en de spelers maken zich grote zorgen over de toekomst van Abdellaoui.

De advocaat van Abdellaoui gelooft in de onschuld van zijn cliŽnt. Volgens hem kon de speler helemaal niet over een miljoen euro beschikken, omdat hij nog ruim 14 maanden salaris tegoed heeft van zijn oude club Willem II.

Zie voor meer voetbalnieuws Voetbal.fok.nl

Man mist zijn tijger

Antoine Yates, de eigenaar van de tijger Ming die zondag is aangehouden toen de politie uit zijn woning in New York een tijger en een alligator haalde, mist zijn 'huisdieren'.

Yates verklaarde dit gisteren tegenover de rechtbank in New York. "Mijn hart is gebroken. Ik mis Ming verschrikkelijk. Hij was als een broer voor me, mijn beste vriend. Mijn enige vriend eigenlijk.", aldus Yates, Yates is ook al zwaargewond geraakt na een beet van het dier.

De man riskeert een gevangenisstraf van zeven jaar, voor het houden van een bedreigde diersoort en voor het in gevaar brengen van anderen. De ruim 225 kilo zware tijger werd zaterdag ontdekt, nadat de buren hadden geklaagd over stankoverlast. De politie ontdekte vervolgens het twintig maanden oude dier in het appartement.

De 31 jaar oude Yates, die taxichauffeur is van beroep werd de volgende dag aangehouden, in een ziekenhuis. Hij liet zich aan beetwonden behandelen. De tijger had de man aangevallen om een jonge kat in bescherming te nemen. Yates is echter niet onder de indruk van lichamelijke pijn.

De dieren zullen naar alle waarschijnlijkheid bij een dierentuin worden ondergebracht.

Vernielingen Dirk van den Broek

Het Dirk van den Broek-filiaal aan het Marie Heinekenplein in Amsterdam is door onbekenden beklad. Op de gevel van het pand was de tekst 'Bernhard wat nu?' aangebracht. Deze is inmiddels verwijderd. Ook sneuvelde er een ruit.

Eerder deze week overleed een winkeldievegge na mishandeling door medewerkers van de supermarkt.

De leuzenschrijver doelde met zijn leus op prins Bernhard. Die zorgde eerder dit jaar voor opschudding door de boete van twee medewerkers van Albert Heijn te betalen. Die kregen zij opgelegd voor de mishandeling van een winkeldief.

Inbreker komt telefoon ophalen

Bewoners van een huis in Den Haag betrapten woensdag een inbreker op heterdaad. Na een schermutseling tussen de bewoners en de inbreker nam de inbreker de benen. Hij verloor echter zijn telefoon tijdens het hele gebeuren.

Toen de politie bij het huis was om de aangifte op te nemen van de bewoners kwam een zeventien jaar oude jongen uit Den Haag zich melden: Of hij zijn mobiele telefoon terug kon krijgen. De jongen kreeg vervolgens zijn mobiele telefoon terug, nadat hij was ingerekend en ingesloten door de agenten.

Treinstakingen van zaterdag van de baan

De treinstaking, die de FNV aanstaande zaterdag had georganiseerd, gaat niet door. De staking is bedoeld uit protest tegen de bezuinigingen van het kabinet. Als alternatieve actie zullen treinen nu op zaterdag om 11.55 uur enige minuten stilstaan. Hoewel treinstaking niet doorgaat, zal de landelijke busstaking zaterdag wel doorgaan.

Aanvankelijk was de FNV van plan om de treinen langer stil te laten staan. De vakbond komt echter tegemoet aan een verzoek van Rover en de Consumentenbond om reizigers in het eerste weekeinde van de herfstvakantie te ontzien. Ook de dreiging van een rechtzaak speelt mee.

Volgende week dinsdag, op 14 oktober zal de FNV met een 'vervolgactie' komen. Deze actie is gericht tegen politiek Den Haag. De FNV wil er dan voor zorgen dat Den Haag de hele dag niet meer per trein bereikbaar zal zijn.

Busongeluk IndonesiŽ kost tientallen levens

Pelgrim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Indonesische politie meldt dat bij een busongeluk op Java zeker 54 doden zijn gevallen. De meeste slachtoffers, 49, waren tienermeisjes op schoolreis. Het ongeluk ontstond toen een vrachtwagen en een bestelbus vol op de bus botste. Door de botsing ontstond er brand in de bus waar de 49 slachtoffers levend in zijn verbrand.

Het ongeluk vond woensdag in het oosten van het eiland Java plaats. De plek des onheils lag op zo'n 830 kilometer ten oosten van de hoofdstad Jakarta. De meisjes kwamen net terug van hun reisje naar Bali. De waarschijnlijke oorzaak van het ongeluk is de weigerende remmen van de vrachtwagen. De bestuurder is echter gevlucht en wordt nu door de politie gezocht. Ziekenhuispersoneel in Situbondo probeert de verkoolde lijken van de slachtoffertjes te identificeren.

Acht doden bomaanslag politiebureau Bagdad

Irak In Bagdad zijn bij een zelfmoordaanslag op een politiebureau zeker drie politiemensen en vijf burgers gedood. Ook raakten er twintig mensen gewond. De chauffeur liet de auto vol met explosieven voor het politiebureau in de sjiitische wijk Sadr City exploderen.

Volgens een politieman, die met verwondingen is opgenomen in een nabijgelegen ziekenhuis, stond een groepje mensen voor het politiebureau toen de auto met grote snelheid kwam aanrijden. De auto botste tegen andere auto's en kwam tot ontploffing.

Een andere politieman voegde er aan toe dat er honderden mensen in het gebouw waren om hun salaris op te halen. Het bebaarde hoofd van de chauffeur is gescheiden van de romp gevonden.

Kunstroof Legermuseum Delft groter

De kunstfraude in het Delftse Legermuseum die in april aan het licht kwam, is veel groter dan in eerste instantie werd gedacht. Zo zou niet voor 400.000 euro aan prenten, boeken en schilderijen zijn ontvreemd, maar voor twee tot vier miljoen euro. Daarmee wordt het mogelijk de grootste kunstfraudezaak in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van het tv-programma NOVA.

In april kwam tijdens de reguliere vijfjarige controle van de boekencollectie aan het licht dat de 37-jarige oud-conservator A.P. uit Leiden verschillende historische objecten heeft gestolen uit de collectie van het museum en doorverkocht aan zijn buurman J. van W. Ook de antiquair IJ.M. heeft veel gestolen waar afgenomen.

De handelaar zegt in het tv-programma dat hij te goeder trouw heeft gehandeld. "Tegenover mij zei hij dat hij een grote kunstverzameling in Frankrijk had. Ik heb nooit geweten dat die printen gestolen waren", aldus de antiquair.

Hoofdprijs loterij: vrijen in limo

Rotterdam-chello had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rotterdamse nachtclubuitbater Laurens Vos heeft een loterij opgezet waarmee je een bizarre hoofdprijs kunt winnen. De winnaar mag namelijk seks hebben in een (rijdende) limousine. Je komt echter alleen in aanmerking als je een koppel bent.

De Rotterdammer kreeg het idee in Las Vegas. Daar is het al langer mogelijk om een limo te huren en er een vrijpartij in te houden. De winnaar mag op 17, 18 of 19 oktober op stap met zijn partner. De limo zal de hele avond rondtouren door Rotterdam. Voor de veiligheid van de chauffeur zal het schot tussen de chauffeur en de rest van de limousine wel naar beneden blijven.Liberia en VS sluiten akkoord over Strafhof

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bekend gemaakt dat er een akkoord is tussen de Verenigde Staten en Liberia inzake het Internationaal Strafhof in Den Haag. In het akkoord belooft Liberia geen Amerikanen uit te leveren aan het Internationaal Strafhof.

Gisteren ging het parlement van Panama eveneens akkoord met een overeenkomst met de Verenigde Staten. Panama is het twaalfde land dat de bilaterale overeenkomst met de VS heeft gesloten.

De Verenigde Staten zijn een fel tegenstander van het Internationaal Strafhof. Het land wil namelijk niet dat er ooit Amerikanen terecht moeten staan. Inmiddels zijn de Verenigde Staten al meer dan een jaar bezig een diplomatieke strijd te voeren tegen het Strafhof. Hierbij worden pressiemiddelen als gebruiken van militaire kracht niet geschuwd.

'AustraliŽ wil schapen in zee dumpen'

1750GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nog altijd is het lot van de ruim 50.000 Australische schapen op het Nederlandse schip Cormo Express niet bezegeld. AustraliŽ bekijkt nu de diverse opties wat met de schapen te doen. …ťn van die mogelijkheden is de schapen te slachten en in zee dumpen.

Dit wordt gemeld door de Australische krant The Daily Telegraph. Het Australische ministerie van landbouw zou vandaag samenkomen in een crisisberaad om de mogelijkheden te bespreken, waaronder het slachten en dumpen van de ruim 50.000 schapen. Minister Truss zegt dat de laatste mogelijkheid geen onvermijdelijke oplossing is.

Het Nederlandse schip vaart inmiddels twee maanden op de Arabische zee. Tot nu toe wil geen enkel land de schapen toelaten. Oorspronkelijk waren de schapen bestemd voor Saudie-ArabiŽ, maar dit land wil ze niet aannemen uit angst voor bekschurft. Onderzoek heeft aangetoond dat de schapen niet ziek zijn. Intussen wordt de situatie op het schip steeds nijpender.

Engelse spelers zien af van Boycot

De spelers van het Engels nationaal elftal zien af van een boycot van de wedstrijd aanstaande zaterdag tegen Turkije.
Het Engelse elftal, inclusief de bondscoach, voeld zich erg slecht behandeld door de FA. "De FA heeft niet ťťn speler laten zakken, maar het hele team" De spelers hadden gedreigd met een staking uit woede over de geschorste Rio Ferdinand.

Als de Engelse selectie daadwerkelijk de wedstrijd hadden geboycot waren ze bijvoorbaat gediskwalificeerd, en dat was niet hun bedoeling, aldus de spelers.

Hersenen slachtoffer Amercentrale verwijderd

Venture en 1750GTV hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De hersenen van ťťn van de slachtoffers van het ongeluk in de Amercentrale zijn verwijderd door het Openbaar Ministerie. Volgens de OM-woordvoerster is dit gebeurd in het kader van het strafrechtelijk onderzoek in de zaak.

Het Tweede Kamer-lid Van Heemst (PvdA) heeft de ministers Remkes, Hoogervorst en Donner om opheldering gevraagd. Hij eist dat het OM excuses biedt aan de familie van het slachtoffer.

De familie zou woedend zijn over de operatie, omdat het lichaam van een moslim intact begraven moet worden volgens de islam. De operatie zou zonder hun toestemming zijn uitgevoerd door het OM.

Artsen vergeten handdoek in buik

Levitation had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven te melden:

Soms lopen operaties niet helemaal zoals gepland, zo ook bij de 62-jarige William Barlow. Na een operatie in december 2000 kreeg de man koorts en een bloedvergiftiging. Pas na 4 maanden werd ontdekt dat een handdoek de oorzaak hiervan was. De handdoek van 40 bij 70 cm was bij de operatie in zijn buik achtergelaten.

De man heeft een schadevergoeding van 386.000 euro gekregen. Het ziekenhuis gaf wel toe de handdoek te zijn vergeten, maar probeerde de schadevergoeding laag te houden door te wijzen op de zwaarlijvigheid van de patient en diens leeftijd.

De rechter vond dat de gezondheidsproblemen van de man -onder andere diabetes en longemfyseem- door de fout zijn verergerd en veroordeelde het ziekenhuis tot het betalen van de vergoeding.

'Ster "37 Gem" creŽert meeste kans op leven'

www.UFOPlaza.nl bood ons via de newssubmit een volledig vertaalde versie aan van dit bericht, waarvoor dank!

Als er buitenaards leven bestaat, dan zijn volgens Astrobioloog Maggie Turnbull planeten rond een ster van middelbare leeftijd in de Geminiconstellatie de meest waarschijnlijke kandidaten.

Turnbull, werkzaam bij de Universiteit van Arizona in de VS, heeft onderzocht welke ster de meest ideale omstandigheden zou creŽren voor leven. De ster "37 Gem", de 37e en helderste in de Geminiconstellatie, kwam als winnaar uit de bus, omdat deze het meest lijkt op onze zon. De hoeveelheid zware metalen die aanwezig waren toen de ster gevormd werd en zijn leeftijd waren volgens het tijdschrift ook belangrijke criteria.

"Deze stabiele ster van middelbare leeftijd is net iets heter en helderder dan onze zon. En als buitenaards leven zich ergens bevindt, is het waarschijnlijk daar", vertelde New Scientist afgelopen woensdag.

Turnbull maakte de lijst voor NASA's ruimtetelescoop "Terrestrial Planet Finder" (TPF) die, na de lancering over ongeveer 10 jaar, zal zoeken naar bewoonde planeten.

"Hoe beter we kijken, hoe meer we ons realiseren hoe de meeste andere sterren verschillen van de zon", aldus Turnbull.

Ronald de Boer hervat training

Ronald de Boer heeft bij zijn club de Glasgow Rangers de training hervat.

De Boer was sinds het begin van het seizoen uitgeschakeld door een operatie aan zijn knie. Hij zal nu klaargestoomd worden voor de kraker tegen Manchester United voor de Champions League.

Drie dagen voor die wedstrijd spelen de Rangers uit tegen Motherwell, in deze wedstrijd zal De Boer moeten bewijzen dat hij weer op topniveau kan meedraaien. Speciaal hiervoor heeft de club komende woensdag een oefenwedstrijd geregeld zodat hij ritme op kan doen.

Ook Fernando Ricksen is op de weg terug, hij ontbrak de laatste wedstrijden wegens een hoofdblessure maar volgens Trainer Alex McLeish is hij klaar voor het duel met Motherwell.

Oranje houdt discipline probleem

De disciplineproblemen binnen het Nederlands elftal blijven een doorn in het oog voor bondscoach Dick Advocaat.

Advocaat moest namelijk na een simpele training op de velden van Quick Boys concluderen dat het pittige groepsgesprek voor de duels tegen Oostenrijk en TsjechiŽ amper tot niets heeft geholpen.

De discipline bij sommige spelers blijft ver te zoeken zo mag aanvoerder Frank de Boer op het matje komen omdat hij na de wedstrijd tegen de Tsjechen openlijk kritiek had op de speelwijze van Andre Ooijer.

Vier spelers van Barcelona trainden niet mee omdat ze dinsdagavond nog een bekerwedstrijd gespeeld hadden. Dick Advocaat kondigde na de training aan dat hij voor de play-offs gaat praten met Clarence Seedorf. Hij weet nog niet of Seedorf volgende maand wel tot de selectie zal behoren maar nu in ieder geval niet omdat hij altijd, met het in zijn ogen, beste elftal wil spelen.

Het blijft vreemd dat Seedorf er niet bij is aangezien met de afwezigheid van Van Bommel en Davids er een ideale mogelijkhijd zou zijn geweest om hem centraal op het middenveld uit te proberen.

De budgetten zijn aangevuld

Alle budgetten zijn ietwat rechtgetrokken. Dit betekent dat ook het geld wat je aanvankelijk bij je eerste opstelling had overgehouden, weer in je knip zit.

Daarnaast heeft de Crew besloten om de user ruimer te belonen. Het bedrag per verdiend punt is opgehoogd naar 8000 euro.

Het laatste schoonheidsfoutje is nu weggepoetst. Er zullen nu eerst nog wat spelerswijzigingen in de manager worden voltooid. De volgende stap is dat de wisseloptie actief wordt en de manager volledig operationeel zal zijn.

In tegenstelling tot wat in de voorgaande post werd gemeld, zullen we de manager daarna open laten tot het begin van de nieuwe competitieronde. Dit zal zijn op vrijdag 17 oktober om 18.00 uur.

Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.