Man mist zijn tijger

Antoine Yates, de eigenaar van de tijger Ming die zondag is aangehouden toen de politie uit zijn woning in New York een tijger en een alligator haalde, mist zijn 'huisdieren'.

Yates verklaarde dit gisteren tegenover de rechtbank in New York. "Mijn hart is gebroken. Ik mis Ming verschrikkelijk. Hij was als een broer voor me, mijn beste vriend. Mijn enige vriend eigenlijk.", aldus Yates, Yates is ook al zwaargewond geraakt na een beet van het dier.

De man riskeert een gevangenisstraf van zeven jaar, voor het houden van een bedreigde diersoort en voor het in gevaar brengen van anderen. De ruim 225 kilo zware tijger werd zaterdag ontdekt, nadat de buren hadden geklaagd over stankoverlast. De politie ontdekte vervolgens het twintig maanden oude dier in het appartement.

De 31 jaar oude Yates, die taxichauffeur is van beroep werd de volgende dag aangehouden, in een ziekenhuis. Hij liet zich aan beetwonden behandelen. De tijger had de man aangevallen om een jonge kat in bescherming te nemen. Yates is echter niet onder de indruk van lichamelijke pijn.

De dieren zullen naar alle waarschijnlijkheid bij een dierentuin worden ondergebracht.