NS waarschuwt FNV opnieuw

Voor de tweede keer deze week eist NS-topman Veenman van FNV Bondgenoten, dat er van de staking op het spoor afgezien wordt. Eerder vandaag lieten we jullie al weten dat de FNV volgende week dinsdag al het treinverkeer naar Den Haag wil laten uitvallen. Veenman waarschuwt dat dit gevolgen zal hebben voor al het treinverkeer in de randstad.

In een brief aan de FNV-kopstukken L. de Waal en H. van der Kolk heeft Veenman dat geschreven. Veenman geeft in de brief aan dat de opgelopen financiŰle schade, als gevolg van de acties, door de Nederlandse Spoorwegen verhaald zal worden op de FNV. Veenman sprak vanochtend nog met FNV-bestuurder A. van de Berg. Die gaf aan de actie-oproep voor dinsdag niet in te zullen trekken.

Een meerderheid van de Nederlanders is tegen eventuele acties van FNV Bondgenoten op het spoor, blijkt uit onderzoek. Zo geeft zeventig procent van de ondervraagden aan dat treinreizigers onterecht de dupe worden van acties. Tweederde van de ondervraagden vindt dat het imago van de NS wordt geschaad door de plannen van FNV Bondgenoten.