FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 23 september 2003

Winnaars Fok! Prijsvragen week 38

De afgelopen week kon je weer leuke prijzen winnen op Fok! zoals een MyFone pakket met daarin 10 color pics, 5 screensavers en 3 polyfone ringtones. Onder wel typenumme wordt de NOKIA Muziektelefoon verkocht? Het goede antwoord moest zijn de Nokia 3300 De winnaars zijn geworden:
TheHolyOne
HAKA
Bertjeee


Gefeliciteerd! Jullie hebben inmiddels een mailtje ontvangen hoe je in het bezit komt van het pakket.

Daarnaast gaven we ook nog leuke shirts van Equilibrium weg, waarvoor we bijna 1000 inzendingen binnen kregen. Deze gaan naar:
zeronegative
DiviNe-
macstella
Walterius
Borremans


Het goede antwoord moest natuurlijk zijn:
Empire of the Sun

Gefeliciteerd! De shirts komen zo spoedig mogelijk naar jullie toe.

Deze week maak je op Fok! kans op een Nokia 6100 en alsof dat nog niet genoeg is, doen we er ook nog een DVD speler bij!

Uitslagen Amstel Cup (23-09-03)

Vanavond werden wedstrijden in de tweede ronde van de Amstel Cup gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen. Opvallend daarbij zijn onder meer de uitschakeling van ADO Den Haag, Emmen en FC Zwolle.

Uitslagen Amstel Cup Dinsdag
Kloetinge - FC Twente (0-3)
Bennekom - Willem II (2-8)
Bart van den Eede 3x
De Treffers - BV Veendam (2-3)
WHC - FC Groningen (0-1)
reglementaire nederlaag in verband met verbod
Argon - FC Volendam (3-4)
Sparta - De Graafschap (2-1)
Heracles Almelo - ADO Den Haag (4-0)
Go Ahead Eagles - Stormvogels/Telstar (3-5)
Vitesse - Fortuna Sittard (4-0)
Haarlem - Cambuur Leeuwarden (1-2)
SC Heerenveen - AZ (3-1)
Excelsior - VVV (2-0)
RBC Roosendaal - MVV (4-0)
Emmen - FC Eindhoven (1-2)
AGOVV Apeldoorn - RKC Waalwijk (0-2)
FC Den Bosch - FC Zwolle (2-1)

Naar derde ronde (27/28 oktober)

CD Review: Ill NiŮo - Confession

Tijdens de opnames van 'Confession' eerder dit jaar, vond er een wisseling van de wacht plaats in de Amerikaanse metalband Ill NiŮo. Percussionist Roger Vasquez en gitarist Marc Rizzo verlieten de band en gingen hun eigen weg. Wat voor andere bands misschien een grote tegenslag in het opnameproces van een nieuwe plaat zou zijn, bleek voor Ill NiŮo geen onoverkomelijk probleem. Respectievelijk Danny Couto en Arhue Luster (ex-Machine Head) werden bij de band gehaald en spelen op Ill NiŮo's nieuwste langspeler een vrolijk stukje mee. Een stap in de goede richting?

Sponsorsoap rond Jordan duurt voort

Het toch al geplaagde Jordan lijkt tegen een nieuw sponsordebacle aan te lopen. Het telecommunicatiebedrijf Damovo wil haar contract, dat tot het einde van 2004 loopt, zo spoedig mogelijk ontbinden.

De sponsordeal voor 2004 zou 10 miljoen dollar opbrengen voor het Britse team, maar als het aan Damovo ligt wordt het contract zo snel mogelijk ontbonden. Een woordvoerder van Damovo had het volgende te melden: "In het contract staan een aantal opties en clausules en daar praten we over op dit moment. Maar ik kan op dit moment zeggen dat de huidige deal gewoon nog bestaat."

Montagny vervangt McNish

Ondanks de vele duizenden testkilometers die Alan McNish dit seizoen voor Renault heeft gereden, wordt hij in 2004 vervangen door Franck Montagny. De Fransman komt dit seizoen uit in de Nissan World Series.

Flavio Briatore, teambaas van Renault, was uitermate tevreden over de testcoureurwissel voor seizoen 2004 "Ik ben blij Franck aan te mogen kondigen als onze nieuwe derde coureur. In de laatste jaren is de rol van de derde coureur erg belangrijk geworden voor het succes van het team. Onze keuze om deze rol aan Franck te geven komt voort uit zijn uitstekende prestaties van dit jaar. Achter de schermen heeft hij hard gewerkt voor het Formule 1-team en ook in de Nissan World Series presteert hij erg goed."

Over de huidige testcoureur, Alan McNish, had de Italiaan niets dan lof: "We willen ook Allan McNish bedanken voor zijn geweldige prestaties van dit seizoen en hij is een belangrijke factor geweest in ons succes van dit seizoen. Zijn werk tijdens het testen op vrijdag is erg belangrijk geweest en we hopen dat zijn prestaties van dit jaar ervoor zullen zorgen dat hij volgend jaar goed terecht komt."

De Schot loopt zelf natuurlijk niet over van vreugde: "Ik heb met Renault een fantastisch jaar beleeft en ik wil het hele team bedanken voor alle kilometers die ik in de bolide heb gereden. Het lijkt me logisch dat ik een beetje teleurgesteld ben omdat ik volgend seizoen niet meer bij het team rijdt. Toch wens ik Alonso, Jarno, Franck, Flavio en de rest van het team veel succes in de toekomst."

Over volgend seizoen kon McNish nog niet veel zeggen. "Gelukkig heb ik een aantal opties open en mijn management zullen kijken wat momenteel het beste is. Ik wil niets gaan overhaasten, maar het gevoel van succes heb ik momenteel meer dan ooit, dus ik wil uiteindelijk wel de knoop doorhakken en kiezen voor de beste optie."

[update] Tweede uitzending van FOK! Radio

Update 22:00 uur

Zojuist is de tweede uitzending van Fok! Radio afgelopen. Het eerste uur liep niet helemaal soepel aangezien er wat servers uitvielen, maar uiteindelijk werd dat snel opgelost!

Je kunt de uitzending terug horen in mp3. Hier klik hieronder om te downloaden:

Inmiddels zijn de uren te downloaden.
Uur 1 en Uur 2 kun je hier downloaden.

Wil je ook op de radio laten horen wie je bent? Stel jezelf dan net als seriewoordenaar (vorige week) en Roofie (deze week) voor op Fok! Radio. Mail je username en (vaste) telefoonnummer naar nolius@fok.nl!

Wil je nog luisteren naar het internet radiostation Protune Live Radio dan kan dat op de volgende manieren:

Hoe kan ik luisteren?
Dankzij hulp van allerlei mensen kunnen we veel luisteraars tegelijk laten luisteren. Sommige servers doen het nu meteen al, sommige worden vanavond tijdens de uitzending aangezet. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Voor die twee laatste moet je even op Protune.nl kijken. Heb je Winamp? Dan kun je meteen luisteren door hier te klikken. Lukt dat niet? Klik dan op een van deze servers:
Server 1 (via Jenthosting.com)
Server 2 (200 luisteraars via Sytes.net)
De stream is op 128 kb/s kwaliteit. Kom je niet op een van deze servers? Dan zitten deze helaas vol. Toch kun je de uitzending nog horen want deze komt achteraf in MP3 op de frontpage te staan.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via een speciaal topic op het forum. Daarnaast kun je een speciaal bericht op onze voicemail achterlaten via nummer 06 - 458 66646 (normaal tarief) of een mail sturen naar nolius@fok.nl als het om Fok! Radio gaat of info@protune.nl als je wilt reageren op het radiostation Protune Live Radio.

Wil je meer weten over de uitzending? Kijk dan hier!

Veel luisterplezier!!

Bush: Oorlog Irak was gerechtvaardigd

Irak De Amerikaanse president Bush heeft in een speech de lidstaten van de VN opgeroepen hun meningsverschillen over de kwestie-Irak achter zich te laten en een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van Irak.

Bush ziet vooral een "grotere rol" voor de volkerenorganisatie bij het opstellen van een grondwet en het voorbereiden van vrije verkiezingen. Volgens hem moet het tempo van de overgang zijn afgestemd op de behoeften van het Iraakse volk.

"Het proces moet ordelijk en democratisch verlopen, en niet worden vertraagd of overhaast door andere partijen," aldus Bush. Met name Frankrijk en Duitsland dringen aan op een versnelde overgang naar volledig Iraakse zelfbestuur.

De Duitse bondskanselier SchrŲder sprak zich vandaag voor het eerst openlijk uit voor een snelle machtsoverdracht aan een burgerregering in Irak. Volgens SchrŲder moet de machtsoverdracht in een aantal maanden geregeld zijn.

Bush hamerde in zijn speech opnieuw op een niet aflatende strijd tegen internationaal terrorisme. In deze strijd is er volgens het Amerikaanse staatshoofd geen "neutrale grond". Er is een groep die de orde zoekt en er is een groep die voor chaos kiest, aldus de Amerikaanse president.

Hij riep ook op tot het aannemen van een nieuwe resolutie door de Veiligheidsraad tegen de verspreiding van massavernietigingswapens in de wereld. Bush drong onder meer aan op striktere exportcontroles. Hij sprak ook van het internationaal strafbaar stellen van de verspreiding van massavernietigingswapens.

GeÔnteresseerden kunnen hier de hele speech nalezen.

Zahovic lang buiten spel


De Sloveense middenvelder Zlatko Zahovic van Benfica is mogelijk zes weken uitgeschakeld door een voetblessure.

Zahovic (32) liep zijn blessure afgelopen weekend op in de met 2-0 verloren kraker bij aartsrivaal FC Porto. De aanhechting van de eerste teen van zijn linkervoet scheurde.

Het ontbreken van de middenvelder is een groot gemis voor Benfica, dat het in de UEFA Cup morgen opneemt tegen het Belgische La LouviŤre. Benfica staat in de Portugese competitie momenteel in de middenmoot.

Noorderlicht levert mooie plaatjes opVandaag is de jaarlijkse equinox van september, en daarmee is de herfst in het noordelijk halfrond begonnen. De komende dagen duren de dag en de nacht even lang, vandaar de naam "equinox" wat voor "gelijke nachten" staat. De equinox valt samen met een conjunctie van Jupiter, de maan en Mercurius. Als de nacht helder is, is een prachtige driehoek te zien van de drie hemellichamen.

Niet alleen dat is mooi, maar de afgelopen nachten zijn zeer heldere aurora's, ook bekend als het Noorderlicht verschenen door een zeer krachtige zonnewind die het magnetisch veld van de aarde bombardeerde. De aarde verplaatst zich nu uit de stroom, waarmee de geomagnetische activiteit weer rustiger wordt.

De lichtshows waren met name in de landen nabij de noord- en zuidpool het best te zien. Op deze site van de NASA zijn prachtige foto's van het schouwspel te zien.

Vaticaan wil volwaardig lid VN worden

Het kleinste land van de wereld, Vaticaanstad, heeft laten weten dat ze volwaardig lid wil worden van de Verenigde Naties. Het nieuws werd door de Vaticaanse staatssecretaris kardinaal Sodano bekend gemaakt.

Nu is het nog zo dat het Vaticaan permanent waarnemer is bij de Verenigde Naties. Het land heeft hierdoor geen stemrecht en kan enkel interventies doen bij de VN. De kardinaal is echter van mening dat er, op basis van het internationale recht, geen bezwaar is tegen het volwaardige lidmaatschap van de VN.

Kardinaal Sodano zei dat het Vaticaan met haar diplomatieke activiteiten vooral twee doelen wil bewerkstelligen. Ze wil het welzijn van de Kerk behartigen en zich ten dienste stellen van alle volkeren, ongeacht hun godsdienst. Momenteel doet het Vaticaan dat door middel van het houden van diplomatieke relaties met 174 landen.

"Wegens haar religieus karakter wil de Heilige Stoel steeds de vrede bevorderen en wegens haar universeel karakter volgt ze de crisissituaties in de wereld op de voet. Wegens haar humanitair karakter dringt ze er tenslotte op aan dat alle nodige maatregelen worden genomen voor de bescherming van de burgerbevolking", aldus de kardinaal.

'Monaco kaapt Franse CL plaats'

De voorzitters van een aantal Franse clubs uit de hoogste divisie hebben bij de UEFA geklaagd over de Champions League plaats van AS Monaco. De club, die thans in Poule C bij onder meer PSV speelt, zou de plaats vanwege belastingvoordelen hebben behaald.

AS Monaco werd vorig seizoen tweede achter Olympique Lyon en bleef Olympique Marseille ternauwernood voor. Als tweede in de Franse competitie verdiende het automatische kwalificatie voor de Champions League. De club uit het Vorstendom Monaco, die van de zomer nog financieel aan de grond zat, kan echter dankzij haar status belastingvoordelen behalen die voor Franse ploegen niet gelden.

De voorzitters van Marseille, Lyon, Lens, Bordeaux, Nantes en Auxerre, maken bezwaar tegen deze bevoordeling van AS Monaco. De plaats van Monaco zou een Franse moeten zijn. Desnoods moet er een extra Franse Champions League deelnemer worden toegelaten in het geval dat Monaco zich kwalificeert.

De voorzitters Jean-Michel Aulas (Olympique Lyon), Christophe Bouchet (Olympique Marseille) en Gervais Martel (RC Lens) hebben een actie tegen Monaco opgestart. "Doordat het Vorstendom Monaco geen inkomstenbelasting incasseert, kan AS Monaco sterspelers aanschaffen en die in een stadion gevuld met 5000 toeschouwers laten spelen. Dat bestaat niet."

Ook de Franse voetbalbond is benaderd. Die kan echter weinig uitrichten. Monaco kent al een lange historie in de Franse competitie en kan niet worden uitgesloten van deelname. Het rekenen van entreegeld of het geven van een onafhankelijke UEFA status zou wel overwogen kunnen worden.

CDA-achterban heeft weinig vertrouwen in kabinet

Levitation had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De achterban van het CDA, de grootste partij in het kabinet, vindt dat Balkenende 2 geen goede regering voor Nederland is. Verder hebben de christendemocraten weinig vertrouwen in economisch herstel in 2004 en vinden ze de gezondheidszorg een chaos. De achterban van de VVD en D66, de andere twee regeringspartijen, heeft meer vertrouwen in het beleid van het huidige kabinet. Dit alles blijkt uit een onderzoek van NFO Trendbox.

De conclusie van het onderzoek is dat de gemiddelde CDA-stemmer vindt dat zijn/haar hang naar zorg, zekerheid en ordelijkheid niet duidelijk naar voren komen in het huidige beleid. Slechts ťťn op de vijf Nederlanders verwacht in 2004 een opleving van de Nederlandse economie. De mensen die dat verwachten zitten qua politieke oriŽntatie tussen VVD, D66 en de PvdA in, mensen die bij de vorige verkiezingen CDA stemden zijn in die groep nauwelijks te vinden.

Eťn op de vier vindt kabinet goed voor Nederland

Ongeveer 60 procent van de ondervraagden vond de kwaliteit van de gezondheidszorg redelijk. Dat waren vooral mensen uit het politieke midden (tussen CDA en D66), maar het was zeker geen duidelijke opvatting van de CDA-stemmers. Op de laatste en meest algemene vraag, "is dit kabinet goed voor Nederland?", antwoordde ongeveer een vierde van de ondervraagden met ja. De mensen die het met die stelling eens waren, zijn vooral mensen die onafhankelijk en op eigen verantwoordelijkheden ingesteld zijn, voornamelijk uit de achterban van D66 maar in mindere mate ook van de VVD en PvdA.

Bejaarde vernielt boom

pekel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 93-jarige man uit Norg moet een schadevergoeding van 1250 euro betalen wegens vernieling van een boom en een heg van zijn vroegere buren.

De man had zijn toenmalige buren gevraagd de boom en de heg weg te halen. Toen deze er geen gehoor aan gaven, nam de man het recht in eigen handen en vernielde de boom. De heg besproeide hij met gif. Ook nu geeft de man niet zomaar op. Hij heeft laten weten in hoger beroep te gaan.

Solskjaer lang afwezig

Manchester United zal Ole Gunnar Solskjaer lang moeten missen. De aanvaller ondergaat binnenkort een operatie aan een knie. De tijd van herstel wordt op ongeveer drie maanden geschat.

De snelle man achter Ruud van Nistelrooij werd al langer geplaagd door pijn in het gewricht. Een kijkoperatie op donderdag zal meer duidelijkheid geven over de ernst van de klacht. Solsjkaer was er zondag tegen Arsenal ook al niet bij.

Deel ScandinaviŽ zonder stroom

Rizzo, JeroenOnline, Mikkel_, Roel's Weblog, bumberklevers en Sorcerer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door nog onbekende oorzaak zitten miljoenen Denen en Zweden zonder stroom. Op de eilanden Seeland (Kopenhagen), Funen en Bornholm en in het zuiden van Zweden inclusief MalmŲ viel rond het middaguur de stroom uit.

Waarschijnlijk is de kabel tussen Denemarken en Zweden door storm beschadigd geraakt. Naast een enorme verkeerschaos worden meldingen gemaakt van problemen bij bedrijven waaronder kerncentrales, mensen die opgesloten zitten in liften en tunnels, stilgevallen treinen en een overbelasting van het telefoonnetwerk.

Men verwacht dat de stroomvoorziening pas over enkele uren hersteld kan worden.

Update 16:37
In sommige delen van de beide landen is de stroomvoorziening inmiddels hersteld. Naar verwachting zullen om uiterlijk 19:00 alle problemen opgelost zijn. De storing blijkt te zijn veroorzaakt door werkzaamheden in een kerncentrale.

Moord op man in Ubachsberg

JeroenOnline en yonthe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bewoners aan de Minnegaardsweg in Ubachsberg (Zuid-Limburg) troffen gistermiddag bij thuiskomst hun kennis dood in huis aan. De 38-jarige man uit Tiel is met geweld om het leven gebracht, aldus de politie.

Terwijl het gezin een weekend naar Koblenz was, had de man op de honden gepast. Het is onduidelijk hoe lang de man dood in de woning heeft gelegen, maar volgens een woordvoerder zou het niet langer dan twee of drie dagen zijn geweest.

De bewoners, een echtpaar met kind, verblijven met de honden tijdelijk bij kennissen. Zolang de technische recherche nog bezig is met het onderzoek, kan het gezin niet terug.

Over het motief en de dader is nog niets bekend. De bewoners zelf staan buiten de zaak, al waren ze wel bevriend met het slachtoffer.

Ronaldo: Rivaldo ter versterking

Steraanvaller Ronaldo van Real Madrid zal bij voorzitter Florentino Perez aandringen op het aantrekken van landgenoot Rivaldo.

De spits vertelde dit in een gesprek voor de Braziliaanse televisie ter gelegenheid van zijn 27e verjaardag. De aanvallende middenvelder Rivaldo krijgt momenteel bij AC Milan nauwelijks speeltijd en mag van die club transfervrij weg als er een geÔnteresseerde club is. Volgens Ronaldo is er bij Real voor hem wel een plek te vinden.

Rivaldo zelf, die ruzie heeft met zijn trainer Carlo Ancelotti, zal er ongetwijfeld oren naar hebben: "Als ik Milan verlaat, wil ik nog zeker drie jaar elders in Europa spelen."

Voorzitter AS Roma belooft ...

De voorziter van AS Roma Franco Sensi is weer populair. Hij stelt dat de transfersom voor Cristian Chivu in vier dagen betaald zal worden. Daarnaast liet hij de naam van Edgar Davids vallen.

Sensi, die eerder beloofd had Ajacied Zlatan Ibrahimovic te halen, ziet de Nederlandse middenvelder Davids wel zitten voor AS Roma. Davids ligt momenteel niet lekker in de groep bij Juventus. Door de slechte financien moeten de fans echter nog even geduld hebben. "Davids zal het rood-gele shirt van Roma na deze zomer dragen", aldus Sensi.

Arbiter Luijten beschuldigd

Opmerkelijk nieuws uit de Gouden Gids divisie, spelers van FC Eindhoven beschuldigen scheidsrechter Hugo Luijten van het opzettelijk uitdelen van een elleboogstoot in de wedstrijd tegen Heracles Almelo van afgelopen vrijdag.

Luijten raakte bij het trekken van een gele kaart voor Frank van Kouwen de Eindhovense middenvelder Sander van Huijksloot vol met de elleboog.

"De kaarten zitten in het borstzakje van onze shirts en daar zit een rits in. Ik was bezig de kaart te pakken toen een speler van Eindhoven tegen mijn elleboog aanliep", aldus een geschrokken Luijten. Hij probeerde na afloop excuses aan te bieden, maar de speler was te geŽmotioneerd.

Trainer Leon Vlemmings van Eindhoven vond het niet gek dat Van Huijksloot Luijten niet meer wilde zien. "De spelers denken echt dat Luijten het bewust heeft gedaan. Ik heb de beelden nog niet gezien, dus ik kan er zelf nog niet over oordelen. Maar Luijten had ons natuurlijk al twee keer zitten sarren. Eerst doordat hij wilde dat we andere shirts zouden aantrekken, terwijl ons tenue gewoon door de KNVB is goedgekeurd, en daarna met die snelle rode kaart voor Temrukov."

De coach zal de beelden nog eens goed bekijken en dan besluiten tot eventuele actie.

WHC-FC Groningen verboden

De bekerstrijd is pas toe aan de tweede ronde, echter de eerste wedstrijd is nu reeds verboden: WHC-FC Groningen.

Burgemeester Zielhuis van Oldebroek verbood het bekerduel tussen FC Groningen en de amateurs van WHC (donderdag in Wezep) om reden van de veiligheid. Er waren aanwijzingen dat rivaliserende groepen fans van clubs uit het betaalde voetbal elkaar hier zouden opzoeken.

Zielhuis meent dat de beheersing van de openbare orde en veiligheid in Wezep te veel politie-inzet zou vergen en dat spelen daarom onverantwoord zou zijn. Op grond van het KNVB reglement lijdt WHC nu een 0-1 nederlaag en gaat FC Groningen zonder te spelen door naar de derde ronde van de Amstel Cup.

Kookblog

koken voor § 5,-??? of misschien maak je binnenkort wel gebruik van het vliegtuig en ben je erg benieuwd wat je op je bordje krijgt.
Kijk en vergelijk op Airlinemeals alvorens je gaat boeken bij een grote maatschappij.(hoe de stoelen zitten doet niet terzake, als het eten maar goed is!!)
Van sommige foto's krijg je idd direct honger.

Verder nog 5 dagen gratis eten scoren voor studenten 1 minuut gratis winkelen!

"Moskee leidt Job Cohen om de tuin"

PPL en Ev3rQueST hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, is om de tuin geleid door de Marokkaanse Arrahmanemoskee in Oud-Zuid. Hij heeft met een nepbestuur gesproken in plaats van de extremistische leiders van de moskee. Dit is althans het oordeel van de VVD-fractie in Amsterdam Oud-Zuid.

Cohen heeft met het nepbestuur gesproken, nadat de moskee vorig jaar in opspraak raakte. In NOVA was te zien hoe opgeroepen werd tot gewapende strijd tegen de ongelovigen. De bewuste imam zou om de zaak te sussen zijn ontslagen.

De VVD-fractievoorzitter Slettenhaar zei dat de moskee wordt geleid door de Tabligh-beweging en ook worden er in de moskee jihad-strijders geronseld. De Tabligh predikt een orthodoxe versie van de islam. De VVD in deelraad Oud-Zuid interpelleert het stadsdeelbestuur woensdag over deze zaak en eist een onderzoek.

Pieperfestival eist geld van Jamai

Sybesma had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De organisatie van het Pieperfestival in Emmeloord is kwaad op Idols-ster Jamai. De zanger trad vorige week op het festival op, maar verliet al na een paar minuten het podium omdat er met bier naar hem werd gegooid.

De organisatie wil nu geld zien van het management van Jamai. Voor het optreden is 9.000 euro betaald. Hoeveel de organisatie hiervan terug wil wilde een woordvoerder niet zeggen.

Koeien en varkens in flats OekraÔne

In de Oekraiense hoofdstad Kiev zijn nieuwe regels van kracht geworden die het houden van boerderijdieren in flats verbieden. De regels zijn ingesteld nadat een onderzoek had uitgewezen dat er in flats in de hoofdstad meer dan 3000 varkens, 500 koeien en 1000 geiten worden gehouden.

Naast deze grote dieren werden er ook ontelbare kippen, konijnen en andere kleine boerderijdieren gevonden. De dieren werden gehouden op balkons en in huis-, slaap- en badkamers.

Volgens de autoriteiten van de stad zijn die flats, en in het bijzonder de balkons, niet ontworpen voor het gewicht van dieren zoals koeien en verwoest hun urine de gebouwen. Bewoners van de flats zeggen echter dat de dieren hun woonruimte in de winter warmhouden en voor het nodige voedsel zorgen. Dat zijn echter geen redenen om de regels in te trekken. De overtreder kan dan ook vanaf deze week een flinke boete verwachten.

Vanavond om 20:00 uur in Fok! Radio!

Fok! Radio begon vorige week. En de reacties waren overweldigend. Via het forum werd dan ook al snel gevraagd om een langere uitzending. En vanavond gaat dat gebeuren. Fok! Radio gaat twee uur duren! Dit zal inhouden dat er meer muziek die door iedereen is aangevraagd zal worden gedraaid. Het programma zal om 20:00 uur beginnen op het internet radiostation Protune Live Radio.

In de uitzending van vanavond is alles te horen over Seborik. hij is moderator van het Muziek-forum. Hij is al lang actief op het forum. Meer forumnieuws hoor je uiteraard van Lord Dreamer. De meest opvallende, liefste, ontroerendste en bizarre zaken op het forum neemt hij met je door.

Deze week is ook de premiŤre van 'Sunchaser gaat offtopic'. Een wekelijkse column van Sunchaser die zijn visie geeft op de week die geweest is. Ook komt er weer een user aan het woord. Deze week is dat Roofie. Hij is vooral actief op de Frontpage. Vorig jaar kreeg hij nog een ban. Kan hij zich nu beter gedragen? Je hoort het vanavond. Wil je overigens ook je vijf minuten aan eeuwige roem op de radio? Mail dan ff je naam, usernaam en telefoonnummer (liefst van een vaste telefoon in verband met de kwaliteit) naar nolius@fok.nl.

Natuurlijk gaan we ook muziek draaien. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht via dit topic op het forum. Maar ook via de mail (nolius@fok.nl) en via ons telefoonnummer 06 - 458 66646 (normaal tarief). En vooral plaatjes die via de voicemail op dit nummer worden ingesproken, hebben voorrang. Want wat is nou leukker om een plaat te draaien die door iemand via de voicemail wordt aangekondigd? Op deze voicemail kun je trouwens ook klachten, vragen en huwelijksaanzoeken kwijt. En duur is het niet, want als je belt kost dat gewoon het normale tarief. Vanavond hoor je ook wat er afgelopen week op deze voicemail werd ingesproken.

En dan valt er tot slot ook nog eens wat te winnen. Je maakt deze week kans op een GSM-bon van GSMbon.nl Hiermee kun je allerlei goodies zoals (polyfone) ringtones, sms afbeeldingen, wallpapers etc voor je telefoon halen. Hoe je er kans op maakt? Dat hoor je vanavond.

Hoe kan ik luisteren?
Dankzij hulp van allerlei mensen kunnen we veel luisteraars tegelijk laten luisteren. Sommige servers doen het nu meteen al, sommige worden vanavond tijdens de uitzending aangezet. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Voor die twee laatste moet je even op Protune.nl kijken. Heb je Winamp? Dan kun je meteen luisteren door hier te klikken. Lukt dat niet? Klik dan op een van deze servers:
Nu al online:
Server 1 (via Jenthosting.com)
Server 2 (200 luisteraars via Sytes.net)
Later online:
Server 3 (50 luisteraars vanaf 18:00 uur via Sikkie)
Server 4 (100 luisteraars vanaf 19:45 uur via Fluxxnet.nl)
De stream is op 128 kb/s kwaliteit. Kom je niet op een van deze servers? Dan zitten deze helaas vol. Toch kun je de uitzending nog horen want deze komt achteraf in MP3 op de frontpage te staan.

Overigens kun je nu al inschakelen op de server, want Protune Live Radio zendt de hele dag non-stop muziek uit met 's avonds gepresenteerde programma's!

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via een speciaal topic op het forum. Daarnaast kun je een speciaal bericht op onze voicemail achterlaten via nummer 06 - 458 66646 (normaal tarief) of een mail sturen naar nolius@fok.nl als het om Fok! Radio gaat of info@protune.nl als je wilt reageren op het radiostation Protune Live Radio.

Veel luisterplezier!!

KPN biedt scholen gratis internet aan

flappentap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlandse scholen kunnen gratis internet krijgen van XS4ALL. Binnen drie jaar moeten alle scholen door de KPN-dochter voorzien zijn van een verbinding. Volgens KPN heeft de ontwikkeling van geavanceerde leermethoden gebaseerd op de nieuwste telecommunicatie-technieken een groot maatschappelijk belang. Daarnaast wil KPN een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kenniseconomie in Nederland.

KPN heeft er ook belang bij dat er in de toekomst maximaal gebruik gemaakt zal worden van ICT in werken en leven. Het project gaat 25 miljoen euro per jaar kosten.

Scholen in het primair- voortgezet en BVE- (Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie) onderwijs komen in aanmerking voor deze aanbieding. Tot 2001, toen in verband met de financiŽle situatie alle sponsoring werd stopgezet, was KPN actief als sponsor van met name voetbal. In plaats hiervan kiest KPN er nu bewust voor te investeren in Nederland als kennisland.

De scholen krijgen per 1 januari 2004 van het ministerie van OC&W, een eigen budget om een verbinding met het internet te kiezen. KPN biedt de scholen zonder verdere kosten een snelle breedbandverbinding aan en gratis gebruik van hoogwaardige ADSL-internetdiensten. Aan scholen in die gebieden waar nog geen ADSL beschikbaar is, wordt een alternatief geboden.

Condoleances Stekelenburg stromen binnen

JeroenOnline had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duizenden mensen hebben via internet hun medeleven betuigd aan de gisteren overleden Johan Stekelenburg. Op de website van de gemeente Tilburg hebben al meer dan 2000 mensen hun condoleance achtergelaten. Ook op de website van de PvdA en de website condoleance.nl zijn honderden reacties binnengekomen.

Ook op papier kunnen vanaf 11.00 uur condoleances worden achtergelaten. Dan opent de gemeente Tilburg in diverse kantoren condoleanceregisters.

Stekelenburg overleed gisteren op 61-jarige leeftijd aan slokdarmkanker. Vorige week had hij nog al zijn taken als burgemeester van Tilburg neergelegd om de ziekte te overwinnen.

Populariteit Bush daalt nog steeds

JeroenOnline had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse President Bush lijkt het te hebben verprutst bij de Amerikaanse burgers. Uit de jongste peiling, uitgevoerd door de krant USA Today en CNN, blijkt dat slechts 50 procent van de duizend ondervraagden hun president nog steunt. Vorige maand werd Bush nog door 60 procent gesteund.

Het beleid van de president wordt door 47 procent van de ondervraagden afgekeurd, tegen 36 procent vorige maand. Voor het eerst zou Bush, mochten er nu presidentsverkiezingen worden gehouden, verliezen. De Democraat Wesley Clark zou de macht dan van hem overnemen. Ook een andere Democratische kandidaat, John Kerry, blijft Bush in de peilingen voor.

Armand Pien (83) overleden

Tomsworld en TK421 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Armand PienArmand Pien, jarenlang de weerman van de Belgische openbare omroep, is maandagochtend op 83-jarige leeftijd overleden. Hij was zaterdagavond onwel geworden en kreeg zondag een zwaar hartinfarct.

Pien was 37 jaar lang dť weerman van de Vlaamse televisie en geldt als ťťn der populairste Vlaamse TV-figuren ooit. De uitgebreide weerpraatjes van Pien waren ook in Nederland zeer populair, vooral in het zuiden van Nederland waar de Belgische televisie ook in het begin van het televisie tijdperk was te ontvangen.

Vanaf het begin in 1953 was hij weerman bij de openbare televisie. Meer dan 30 jaar had hij ook een weerpraatje op de radio. Tegelijk werkte Pien als weerkundige bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI). Daarnaast was hij ook astronoom, meteoroloog, mediaman, wiskundeleraar, planetariumdirecteur en acteur.

Naast weerpraatjes presenteerde hij ook de kwissen "Mini-Micro-Macro" en "Wat een stiel" en werkte hij mee aan documentaires, zoals "Neerslagvelden en opklaringen", en ontspanningsprogramma's "Knal, wie vangt de bal" en "TV-circus". Zijn levendig karakter kon hij evenzo prima kwijt in het weerbericht.

In 1985 ging hij met pensioen bij het KMI. Zijn laatste weerpraatje op de BRT hield hij op 31 augustus 1990. Hij verzorgde ruim 5.000 weerpraatjes op televisie en 3.000 op de radio.

Slakkenrace: Nieuw record op de meter

Cyber Terrorist had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeven minuten en dertig seconden. Dat was de tijd die de winnaar van de jaarlijkse slakkenrace in het plaatsje Gombite, dichtbij de Noord-Italiaanse stad Cremona, zondag nodig had om een meter af te leggen.

In totaal deden 71 slakken aan de wedstrijd mee. De bedoeling van de slakkenrace is het snelst afleggen van een meter. Voor de winnaar was een mooie prijs beschikbaar: een krop sla.

De uiteindelijk winnende slak zou eigendom zijn van een 11-jarig meisje. Met zijn zeven minuten en dertig seconden werd de slak niet alleen eerste, maar vestigde het ook een nieuw record.

Bromfietser op snelweg A2

Roel's Weblog, marcvries en Roaddevil hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 32-jarige man op een bromfiets is maandagmorgen omstreeks 02.50 uur door de politie ter hoogte van Roosteren van de snelweg A2 gehaald. Hij vertelde al ongeveer 20 kilometer te hebben afgelegd op weg naar Sittard. Ook bleek zijn voertuig een defect achterlicht te hebben.

De man die een onbekende nationaliteit heeft, kreeg een boete voor het rijden op de snelweg en voor het kapotte achterlicht. Hij was het totaal oneens met de boete en zag geen enkel gevaar in zijn wijze van vervoer. De agenten hebben hem vervolgens een veilige route naar Sittard gewezen.

Touwtrekken: Uitslag EK finale in Assen

pekel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland heeft afgelopen weekend twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille behaald bij het EK Touwtrekken in Assen.

Jong Oranje in actieIn de finale bleek zaterdag de mannenploeg in de klasse 680 kilogram te sterk voor Ierland. Het team bestond deze keer volledig uit Eibergers. Zondag deed het herenteam tot 720 kilogram ze dat na, Engeland werd geklopt. Jong Oranje miste net het podium, het werd vierde.

In de klasse 560 kilogram behaalden de Nederlandse vrouwen zaterdag brons. Het team had in twee trekbeurten geen moeite met Engeland. Goud in deze klasse ging naar Zwitserland. Zondag won het vrouwenteam tot 520 kilogram zilver nadat de finale van Zweden verloren werd.

Het Nederlands touwtrekken staat daarmee weer op de Europese kaart. De organiserende Nederlandse Touwtrek Bond kon mede dankzij de resultaten van een zeer geslaagd toernooi spreken.

Arnhem en Gelredome akkoord

De gemeente Arnhem heeft overeenstemming bereikt met Vitesse en Gelredome over de uitvoering van het reddingsplan. De eredivisieclub en de stadiondirectie hebben al getekend, de stad zal het contract tekenen na instemming van de gemeenteraad.

De overeenstemming was voorwaarde voor de voltooiing van het reddingsplan. Het nu gesloten akkoord wijkt op ťťn punt af van de oude plannen: de voorgestelde vorming van een holding gaat niet door.

De door de provincie Gelderland verstrekte achtergestelde lening en de rente blijven achtergesteld. De provincie ontvangt pas aflossing als er een exploitatieoverschot ontstaat van de gronden om het stadion.

Het bestuur van de Stichting Gelredome zal bestaan uit twee bestuursleden van de gemeente Arnhem en twee van de provincie Gelderland. Die levert ook de voorzitter om erop toe te zien dat de naam Gelredome zekergesteld blijft.

Met het akkoord is voorkomen dat Gelredome met een projectontwikkelaar in zee ging. Vitesse is hiermee wederom dichter bij oplossing van de financiŽle problemen gekomen.

Stoomlocomotiefjes en Spoorlopers

Vandaag was weer een mooie schoolse dag, natuurlijk haal je net je trein niet, net de metro niet maar je komt toch op tijd op school aan, dat is nou planning. Zo gaat het dan ook bijna iedere dag dat ik deze periode op school rondhang om studenten te helpen en studiepunten bij elkander te bedelen.

Nou wil ik jullie daar wat meer over gaan vertellen, wij hebben zeg maar een kelder waar met zo'n honderd man een spel wordt gespeeld, Het Bedrijfsspel. Of in het engels The Company Survival Game. Direct naast deze ruimte zit Kaatje P een in-house bar van onze school. Onze verbinding met deze ruimte bestaat uit een aantal ramen waardoor we uitzicht op de cafe-gangers hebben.
Wij als hogere jaars zijn umpires, scheidrechters, en houden alle administratie van het spel bij. Nu worden we natuurlijk ook wel is afgeleid door een verschijning in het lokale 'aquarium'.

Wanneer ik je vertel dat dit de enige plaats naast de school ingang is waar gerookt mag worden heb je ook al een idee wat ons uitzicht zal zijn bij een school die bestaat uit opleidingen als verpleegkunde en fysiotherapie.
Vrouwen en niet weinig ook , de vrouwen zijn meestal strak gehesen in een topje, waar de randjes goed te zien zijn en al tot de verbeelding spreken bij het binnen komen van een personage in een donkere scene.

We zullen het dan ook niet leuker maken dan het is, we keuren puur de mensen die binnenkomen. "Kijk die is lekker!" of "Je hebt echt wat gemist, beter opletten". Relativeren is dan ook belangrijk, ook al zit er een betonnen muur een glas tussen ons en de vrouwmenschen. Voor onze verhuizing waren de enige vrouwen die je tegenkwam als informaticus-in-spe de secretaresses van de 'front-desk' en een enkele verdwaalde GMT, Grafimedia Technologie, studente. Door de enkele meters tussen ons heb ik geleerd dat kijken voldoende is om niet te willen aanraken. Het groepsgedrag van de zichzelf amuserende cafegangers komt om drie uur tot een hoogtepunt waar de 'stoomlocomotiefjes' zich te goed doen aan hun verslavende middelen en een glaasje bier.

Dan is het al bijna tijd om te gaan, naar huis, zonder nieuwsgierig naar binnen te kruipen ga ik richting de metro om weer is gezellig met de net weer werkende Hofpleinlijn naar huis te rijden.
De vorige dag had ik bij SBS, vijf minuten later dan in de gids stond, het programma: 'In het spoor van...' gekeken. Gewoon om een beetje bekend te raken met de termen van die vaklui. Ik wist al dat 'Meester' de man is die zegmaar de trein bestuurt en HC dus de hoofd conducteur is.
Nu riep Meester dus in om: 'Dienst mededeling: HC kun je naar voren komen?' HC reageerde daar natuurlijk niet op, ik zat in de tweede coupee en vroep me al af hoe HC zonder langs mij te komen, bij de bijna doodsbange Meester kon komen.
We waren aangeland op een statonnetje langs de route, waarschijnlijk 'Berkel en Roderijs', bekend van haar wonderschone studentes, Meester roept nog een keer de voorgaande dienstmededeling om. Zou er wat aan de hand zijn?
HC komt aangelopen en brabbelt wat door zijn portofoon, we reden verder en midden in het grasland kwam de trein volledig tot stilstand. Ik dacht nog, Cam pakken... maar te laat!, ik hoorde een woest schreeuwde stem door het openstaande raampje en zag een man met een zonnebril aan de ander kant van het het spoor richting Berkel en Roderijs lopen. De ware toedracht van dit fenomeen zullen we nooit weten komen, maar ik weet nu wel dat er niets spannenders is dan live verslag van een suicidale poging, gebracht door SBS.

ps. de mensen die foto's missen van de vrouwen, zullen nog ffies moeten wachten, maar die komen vast nog wel in het stukje 'Weblogger in elkaar geslagen door vriend Verpleegkunde studente'.

Belgen buitengewoon actief in bed

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Belgen zijn actief. In bed wel te verstaan. Met 136 vrijpartijen per jaar doen de Belgen het veel meer dan het wereldgemiddelde van 127. Daarbij is driekwart van onze zuiderburen ook nog eens tevreden met het sexleven. Dat blijkt uit de Durex Global Sex Survey 2003.

De missionarishouding is populair in BelgiŽ. Ruim eenderde doet dit standje het liefste. Andere wetenswaardigheden over de modale Belg en seks: vier Belgen op tien zeggen al wel eens een 'one night stand' te hebben gehad, een op vier heeft al wel eens een orgasme gesimuleerd en ťťn op tien heeft het bed al eens gedeeld met een evennaaste van hetzelfde geslacht.

In de Europese Unie hebben de Hongaren het vaakst seks. Met 152 keer per jaar overtreffen ze de huidige 'wereldkampioen' Frankrijk (144).

Boomklim-kampioen durft niet naar beneden

Arno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Euforie alom! Een negenjarig meisje uit het Drentse Nijnsleek won zondagmiddag het wedstrijdje boomklimmen van haar vriendjes en vriendinnetjes. Maar de vreugde was maar van korte duur. Het meisje durfde namelijk niet meer naar beneden. De brandweer moest haar van acht meter naar beneden halen.

Het meisje had haar vriendjes en vriendinnetjes uitgedaagd tot 'wie het hoogst kon klimmen'. De huldiging moest echter even uitgesteld worden tot de brandweer haar veilig naar beneden had gehaald.
Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.