Brit duwt pinda met zijn neus elf kilometer door Londen

Schaartje, Syntax_XL, Melvin en InsideGamer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Brit heeft met zijn neus een pinda elf kilometer over de grond voortgeduwd. De man rolde de pinda door de Londense straten tot aan het regeringscentrum Downing Street. De 37-jarige Mark McGowan wilde zo zijn pleidooi voor lagere collegegelden kracht bij zetten.

McGowan legde de tocht af in etappes. Gedurende twee weken kroop hij elke dag met zijn pinda acht uur over de grond. "Ik heb onuitsprekelijke dingen gezien. De straten waren ontzettend smerig: haren, fluimen en vogelpoep." Aangekomen op de plaats van bestemming bood hij zijn pinda aan aan een regeringsfunctionaris, waarna hij een kopje thee kreeg. Het was overigens niet de eerste pinda, maar reeds de dertiende, omdat de vorige twaalf hun einde vonden in putten of onder auto's.

Een paar keer stond de pindaduwer op het punt op te geven. "Het was een eenzaam werk. Ik voelde me een beetje als een hond." Bovendien werd hij door voorbijgangers vaak belachelijk gemaakt.

Het is niet de eerste uitzonderlijke actie van kunstenaar en student McGowan. Eerder rolde hij door de straten van Londen, voor een vriendelijkere behandeling van de reinigingsdienst.