Waarschuwing voor nieuwe aanslagen VS

-Mk- en demonseeker14 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Londons onderzoekscentrum waarschuwt voor nieuwe aanslagen binnen het jaar, die te vergelijken zijn met de aanslagen op 11 september 2001. Dit werd gisteren bekend gemaakt door het onderzoekcentrum, het World Markets Research Center (WMRC).

Het WMRC maakte een inschatting van het risico op aanslagen in 186 landen. Amerika is doelwit nummer ťťn op de lijst van veel terreurgroeperingen. "Netwerken van militante groeperingen zijn minder uitgebreid in de VS dan in West-Europa, maar de door de VS geleide militaire campagnes in Afghanistan en Irak hebben anti-Amerikaanse sentimenten aangewakkerd", aldus de auteur van het rapport.

Op de ranglijst die werd opgesteld staat de VS op de vierde plaats. Colombia, waar al jarenlang een strijd aan de gang is tussen de regering en verschillende verzetesbewegingen, staat eerste op de lijst. IsraŽl en Pakistan zijn respectievelijk tweede en derde, Groot-BrittanniŽ staat op de tiende plaats.

Het veiligste land, wat betreft terroristische aanslagen dan toch, is volgens het WMRC Noord-Korea. Het land wordt door de regering zo strak gereguleerd dat er amper ruimte is voor ongewenste gebeurtenissen.