Verkeerde lichaam in kist

gexxz, Erbee, Heinekenfreak, krullie en Rooiegeweten, hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kort voor de begrafenis ontdekte de familie dat niet de 61-jarige Antonius Martinus Kruis uit Sneek, maar iemand anders in de kist lag. De verbazing was uiteraard groot, de politie was nochtans stellig - zondag 10 augustus sprong een man van de achtste verdieping van een flat in de Potterzijlstraat in Sneek en was op slag dood. Aan de hand van de papieren die de man bij zich had concludeerde de politie dat het om Antonius Martinus Kruis ging, waarna zijn familie werd ingelicht. De man verblijft echter in het buitenland, zo blijkt.

Normaal gezien was het lichaam afgelopen donderdag begraven. De familie van de man had ook een rouwadvertentie in een krant geplaatst. Nadat de persoonsverwisseling aan het licht kwam werd dit rechtgezet door een tweede advertentie te plaatsen, waarin de vergissing werd gemeld.

De problemen bij het identificeren van het stoffelijk overschot hadden mede te maken met de ernstige verwondingen die de man had opgelopen bij de val. Zijn identiteit is inmiddels ook bekend, het gaat om een inwoner van Sneek die een zwerversbestaan leidde.

De politie zit met het gebeurde in de maag en heeft een intern onderzoek gestart om te onderzoeken wat er precies mis liep. "Uit het intern onderzoek moeten ook aanbevelingen komen om dergelijke dramatische vergissingen in de toekomst te voorkomen", aldus politiewoordvoerder Harry Oenema, die verder geen uitspraken over de zaak kon doen.