Vierde nederlaag Feyenoord

Feyenoord leed gister de vierde opeenvolgende nederlaag. In de Kuip werd het voor 35.000 toeschouwers 0-1 voor het Spaanse Celta de Vigo.

De vernieuwde Rotterdamse ploeg zoekt nog steeds naar samenhang. Met vier nieuwe basispelers werd aangetreden tegen een van de Spaanse Champions league deelnemers. De kleine nederlaag betekent overigens weinig. Eerder verloor Feyenoord echter al wel van 1. FC Nürnberg, Hannover 96 en Manchester City. Kortom een slechte reeks.

Celta de Vigo kwam al snel op voorsprong toen Patrick Paauwe zich verslikte in een pass van Milosevic. Edu was er namens de gasten als de kippen bij om het presentje in ontvangst te nemen. Edwin Zoetebier was kansloos op diens inzet.

Zonder Bosvelt in de ploeg was het nu Gill Swerts die op het middenveld speelde. Voorin niet de vertrokken Kalou en Van Hooijdonk, maar Dirk Kuijt en Danko Lazovic. Achterin was nieuweling Peter van den Berg hoofd van de defensie. Veel wijzigingen derhalve, die het Feyenoord moeilijk maakten de Spanjaarden te verontrusten. De kansen kwamen er echter toch, al werden ze gemist. Na de wissel van Alfred Schreuder voor Swerts in de tweede helft, werd Feyenoord wel duidelijk beter, maar een gelijkmaker kwam er desondanks niet.