Duiklessen moslims ''ongeloofwaardig verhaal''

Dat zo'n 150 moslims in Nederland duiklessen hebben genomen, waardoor ze opgeleid zouden kunnen zijn tot diepzeeduikende terroristen is onzin. Dat meent een medewerker van één van de grootste duikscholen in Rotterdam. Hij gelooft dan ook 'geen ene pepernoot' van het verhaal van het Openbaar Ministerie (OM), dat hier onderzoek naar doet.

Het landelijke OM vermoedt dat sinds 1996 150 moslims bij een Nederlandse duikschool een cursus hebben gevolgd.

De medewerker zegt dat de moslims misschien ergens duiklessen hebben gevolgd, maar zeker niet in Nederland: '' Zulke gasten gaan toch niet in water van zes graden duiken?''. Hij gelooft dan ook niet dat 150 moslims les hebben gekregen in buitenwater, omdat zij hiervoor eerst een theoretisch examen moeten afleggen. ,,Een examen in het Nederlands, met allerlei rekensommen. Iemand die het Nederlands niet machtig is, redt dat nooit. Ook is er een medische keuring noodzakelijk, waarvoor je naar een Nederlandse huisarts moet.''

Bovendien, zo stelt de medewerker, is duiken een ''autochtonen sport''. Je ziet zelden of nooit een allochtoon op een duikcursus, dus 150 moslims zouden zeker opvallen..