Wonderbaby klaagt huisbaas aan

tsuihark vertaalde voor ons het volgende verhaal, waarvoor grote dank!

Erika Nordby, een "wonderbaby" die bijna doodvroor nadat ze naar buiten was gekropen met -24C in een shirt en luier, klaagt de huisbaas en huurders van het huis aan waar dit gebeurde. Alle zeven wisten ze dat de achterdeur niet goed sloot en hadden hem moeten laten repareren.

Erika, met hulp van een volwassen "vriend", wil 101.000 dollar voor de schade plus een onbekend bedrag ter compensatie van toekomstig verlies van inkomen, kosten van toekomstige hulpverlening en verlies van zelfstandigheid.

De provincie Alberta in Canada doet mee en eist een vergoeding voor 58.000 dollar aan verzorging die nodig was om Erika weer op de been te krijgen en toekomstige hulp aan haar.

Het kind was middenin de nacht wakker geworden en de achterdeur uitgelopen. Hier bevroor ze bijna onmiddelijk. Pas uren later werd ze gevonden door haar moeder. Artsen verklaarden haar klinisch dood, want haar hart stond al meer dan twee uur stil. Doordat Erika bevroren was werd er echter weinig schade aangericht en kon ze in het ziekenhuis na huidtransplantatie en fysiotherapie weer lopen. Uiteindelijk hield ze er vrijwel niets aan over.