Verbod 'racistische kleding' op scholen in Middelburg

wph had ons via de newssubmit het volgende herschreven kledingnieuws te melden:

Na het Eijkhagencollege in het Limburgse Landgraaf, doen nu ook Middelburgse scholen racistische kleding in de ban. Hierbij gaat het om onder meer kleding van het merk Lonsdale, legerkisten met witte veters, bomberjacks of kleding met de cijfers 88 erop, verwijzend naar de letters HH. Deze staan voor 'Heil Hitler'.

De scholen zijn hiertoe gekomen omdat deze kleding associaties oproept met extreem-rechts en rassenhaat. Leerlingen die bovengenoemde kleding in het vervolg nog dragen zullen op het matje worden geroepen en zullen moeten uitleggen waarom ze dit soort kleding dragen. Sommige leerlingen geven zelf grif toe dat ze de kleding uit politieke motieven dragen. ,,Ik heb gewoon een hekel aan buitenlanders'', zo citeert de PZC. Bovendien vinden ze het raar dat hoofddoekjes wel zijn toegestaan, en 'hun' kleding niet.

De scholen zijn echter niet van plan een algeheel verbod af te kondigen op het merk Lonsdale, omdat het merk hierdoor een soort van geuzenkleding zou worden, aldus plaatsvervangend rector G. Heerebout van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren. De andere school die deze kleding in de ban doet is Scholengemeenschap Nehalennia.