Voetbal: Vitesse in financiŽle problemen

De gemeente Arnhem is gevraagd om snel krediet te verlenen aan de voetbalclub Vitesse. Wanneer dit niet verkregen wordt dan bestaat de mogelijkheid dat de spelers geen salaris meer krijgen. De financiŽle problemen spelen al langer bij de club, Europese regels verbieden dat de gemeente geld zou geven. De spelers zijn verontrust, die wisten niet dat de problemen zo groot waren.

Er zouden jaren nodig zijn om weer orde op zaken te krijgen aldus de club, Ernst&Young, een onderzoeksbureau, is door de gemeente gevraagd te onderzoeken hoe erg de situatie is. Algemeen directeur ad interim Jan Snellenburg verklaarde dat de situatie heel slecht is, details van het onderzoek zijn nog niet bekend.

Deze woensdag speelt Vitesse tegen FC Zwolle, wanneer er verloren wordt dan komt de club terecht in een strijd tegen degradatie. In maart dient een kort geding tegen de Provinciale Staten van Gelderland. Die zouden hebben gezegd dat de huur van stadion Gelredome wordt verlaagd. Van rond de drie miljoen naar ťťn miljoen euro, dit is echter nog niet gebeurd. Ondanks alle financiŽle problemen kreeg de club toch een licentie van de KNVB. De trainerspositie van Mike Snoei zou echter nog niet in gevaar zijn aldus de clubleiding.


Meer voetbalnieuws? Kijk op de Fok! Competitiemanager