Idols SMS stem kost Eur. 1,60

In de aflevering van TROS Radar van 17 februari wordt verteld dat per SMS een stem uitbrengen op je favoriete idool in het populaire tv programma Idols niet Eur. 0,70 kost, zoals veel mensen denken, maar Eur. 1,60!

Op tv staat vermeld 'Eur. 0,70 p.o.b.', waarbij p.o.b. staat voor 'per ontvangen bericht'. Dit geldt echter niet voor het berichtje dat je stuurt als je stemt, maar voor de berichten die je ontvangt nadŠt je hebt gestemd! Een smsje sturen kost, afhankelijk van je provider, ongeveer Eur. 0,20. Idols stuurt je dan een bericht dat je stem is ontvangen, op dat moment gaat er nog eens Eur. 0,70 in de kassa. Vervolgens krijg je later nog een lief smsje waarin je door je idool wordt bedankt voor je stem. Ook dat lieve smsje kost je Eur. 0,70, waardoor het totaal op Eur. 1,60 komt!

In Radar wordt ook gepraat met diverse telecom-providers over hun inspanningen om klanten te verlossen van diverse soorten ongewenste sms-berichten. Sinds de vorige aflevering, twee weken geleden, hebben vrijwel alle providers maatregelen getroffen om klanten van hun ongewenste smsjes af te helpen. Meer informatie vind je op de site van TROS Radar.

Overigens kost het telefonisch doorgeven van je stem bij Idols wel eenmalig Eur. 0,70.