FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 11 februari 2003

Cocu dubt over toekomst

In april neemt Phillip Cocu een beslissing over zijn toekomst

Deze zomer loopt zijn contract af bij Barcelona en de vraag is wat hij wil. Bij vertrek bij BarÁa weet Cocu wel wat hij graag zou willen. Zijn carriŤre voortzetten in Engeland staat boven aan zijn verlanglijstje. Maar als deze mogelijkheid zich niet voordoet keert Cocu het liefste terug op de Nederlandse velden en wil hij graag uitkomen voor PSV.

In april zullen we er meer van vernemen wat Cocu gaat beslissen.

LPF wil grote groep asielzoekers legaliseren

De Lijst Pim Fortuyn (LPF) heeft voorgesteld om een grote groep asielzoekers, die al lang in ons land verblijven, een definitieve verblijfsvergunning te geven. Het gaat om 5.000 tot 7.000 mensen die al vijf jaar, maar vaak nog langer, in Nederland zijn. Morgen is er in de Tweede Kamer een debat over de voorwaarden waaraan het generale pardon moet voldoen.

In het plan van de LPF gaat het om asielzoekers die al vijf jaar of langer op een beslissing over hun asielverzoek wachten. Over de precieze voorwaarden wil de LPF nog niets zeggen. Wel zei LPF-Kamerlid Jo„o Varela dat het om mensen gaat die al jaren aan het lijntje zijn gehouden. ''Ze zouden eigenlijk al lang teruggestuurd moeten zijn, maar door het Paarse wanbeleid is dat niet gebeurd''. Je kunt die mensen, vaak met kinderen, niet de dupe laten worden van het Paarse beleid, zo zei Varela.

Doordat de LPF-fractie nu deze houding inneemt, kan een oude wens van PvdA, GroenLinks en SP wellicht doorgevoerd gaan worden. Met D66 en de ChristenUnie erbij zou zo net een meerderheid kunnen worden bereikt. CDA en VVD zijn fel tegen een legalisering, omdat je altijd weer nieuwe ''zielige'' gevallen houdt.

De vraag is nog in hoeverre PvdA, GroenLinks en de SP mee willen gaan met de eis die LPF-minister Nawijn van Vreemdelingen Zaken vandaag stelde; hij wil namelijk een pardon voor deze groep in ruil voor strengere asielregels.

Ratelband voor duizenden euro's opgelicht

Ronald, gerritdekzijl, TNNE, Apoc en wockels hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tsjakka-goeroe Emile Ratelband is vorige maand voor duizenden euro's benadeeld door een oplichter. De man vertelde de (ex-)politicus dat hij een band had waaruit zou blijken dat Gerrit Zalm meer weet over de moord op Pim Fortuyn. Ratelband vond dat verhaal geloofwaardig en betaalde, maar de band heeft hij nooit gekregen.

Uit onderzoek van het Tros-programma 'Opgelicht' blijkt dat het gaat om dezelfde man die in 2001 de voetbalclub Vitesse hoop gaf door te zeggen dat hij een sponsor voor de club had. Bij de persconferentie die destijds zou worden gehouden om de nieuwe sponsor, die 100 miljoen zou investeren, voor te stellen kwam deze niet opdagen. Het bleek een verzinsel van de oplichter, die zich aan Ratelband voorstelde als Carlos Tuanakotta.

Tuanakotta blijkt de laatste tijd veel meer bij elkaar te hebben gefantaseerd, zo blijkt uit het programma dat op 13 februari wordt uitgezonden. In twee jaar tijd benaderde hij ook de noodlijdende voetbalclubs AGOVV en NAC met reddingsplannen, de schaatsploeg van Spaarselect, autocoureur Christijan Albers en recentelijk de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo).

Wetenschappers ontwikkelen slimme BH

BaRdmanvertaalde voor ons het volgende verhaal, waarvoor dank!:

Australische wetenschappers hebben een BH ontwikkeld die ervoor zorgt dat het strakker gaat zitten zodra de drager ervan meer steun nodig heeft. De BH is gemaakt van een stof die samentrekt zodra een level is bereikt. Het zou vrouwen beter beschermen op tijden dat de borsten hierom vragen, bijvoorbeeld bij het sporten.

Andere producten waar de fabrikant aan werkt zijn kniehouders die een atleet vertellen of hij goed geland is en een handschoen die mensen met handproblemen elektrische prikkels geeft zodat ook zij dingen kunnen vastpakken.

Nieuwe tape uitgezonden ''van bin Laden''

kmaestro, RZero hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabische nieuwszender Al-Jazeera heeft een geluidsband uitgezonden waarop Osama bin Laden te horen zou zijn. Hij spreekt zijn steun uit voor Irak en roept moslims op om solidariteit met de Irakezen te tonen en te strijden tegen de Verenigde Staten. Hij spoort Irakezen aan zelfmoordaanslagen te plegen op Amerikaanse doelen en waarschuwt Arabische staten de VS niet te steunen

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell geeft bin Laden tevens toe dat zijn organisatie al-Qaeda banden heeft met Irak. Powell zou een transcriptie van de opname hebben gelezen. Hoe de band in Amerikaanse handen is gekomen is onduidelijk.

Powell probeerde in zijn toespraak voor de Verenigde Naties vorige week aan te tonen dat Irak in verbinding staat met al-Qaeda. Bij de bondgenoten van de Verenigde Staten bestaan daar twijfels over.

Zelfgemaakte cd's via Free Record Shop

Een slimme stunt van de Free Record Shop (FRS) om meer geld te verdienen, maar ook een unieke kans voor artiesten die anders nooit een cd zouden kunnen lanceren; Het EigenProducties.nl project van FRS eigenaar Hans Breukhoven.

Uitgangspunt van de formule is dat de artiest zelf een cd'tje maakt. EigenProducties.nl neemt vervolgens de promotie en distributie van de plaatjes voor haar rekening. De oplage van iedere cd wordt 500 stuks. De kosten voor het maken van 500 cd's schat de FRS op zo'n 500 euro; die moet de artiest zelf betalen. Ook de kosten voor bijvoorbeeld het huren van studioruimte zijn voor rekening van de artiest.

Via de bijna 300 winkels van FRS (en Van-Leest) in de Benelux, worden de nieuwe artiesten en hun hits-in-wording aan het grote publiek gepresenteerd. In de winkels krijgt EigenProducties.nl een aparte plek. In eigen FRS-muziekbladen wordt een apart katern opgenomen met informatie en nieuwtjes over de artiesten. De megastore Fame Music in Amsterdam doet ook mee. De cd's worden ook via internet gepromoot.

'Zonde van het talent'

Van Breukhoven zegt met dit initiatief te zijn gekomen omdat platenmaatschappijen steeds minder bereid zijn om onbekend talent een contract aan te bieden. Hij vindt het 'zonde' dat in ons land zoveel talent rondloopt wat nooit een kans zal krijgen, en wil die graag ondersteunen. Overigens mogen niet alleen beginnende artiesten hier van profiteren. Oůk nationale en internationale artiesten die geen platencontract meer (willen) hebben, mogen op deze manier hun cd's aanbieden.

De artiest bepaalt zelf de prijs die hij voor zijn cd wil hebben. FRS adviseert om die niet hoger te maken dan 15 euro; van de verkoopprijs gaat 50% naar de FRS, en 50% naar de artiest. Onder het motto 'buy & try' krijgen kopers van muziek van Eigen-Producties.nl de garantie dat zij de cd thuis op hun gemak kunnen beluisteren en desgewenst kunnen omruilen. Of de cd's van EigenProducties.nl tegen kopiŽren bestand zijn, vermeldde het Telegraaf artikel niet.

Feyenoord wint rechtzaak tegen Reebok

Feyenoord heeft de rechtszaak tegen sportartikelenfabrikant Reebok Nederland gewonnen, zo meldt de Feyenoord Krant vandaag

Feyenoord en Reebok bereikten in 1996 een overeenkomst over een sponsorcontract voor vijf jaar dat de club ruim 25 miljoen gulden (11,35 miljoen euro) zou opleveren. Reebok kwam daarna met extra eisen, waaraan de Rotterdamse club niet wilde toegeven. Feyenoord hield vast aan de eerder gemaakte afspraken en begon een procedure bij de rechtbank.

Na zes jaar heeft de rechtbank Feyenoord volledig in het gelijk gesteld. In een nadere procedure zal de hoogte van de schadevergoeding worden vastgesteld. De club rekent op enkele miljoenen euro's.

Cohen overlegt in Amsterdam over oorlog

Job Cohen is in zijn functie als burgemeester van Amsterdam deze week gesprekken gestart met diverse groeperingen in de hoofdstad over een mogelijke oorlog in Irak. Doel van de gesprekken is om er achter te komen welke impact de mogelijke oorlog kan hebben op het leven in Amsterdam en op de relaties tussen verschillende groeperingen.

Volgens een woordvoerster van Cohen past dat bij het motto van Cohen 'de partijen bij elkaar te willen houden'.

De gesprekken worden gevoerd met groeperingen van diverse pluimage; tegenstanders en voorstanders van een oorlog, vertegenwoordigers van diverse godsdiensten, scholen en leden van de Irakese gemeenschap.

Aanstaande zaterdag is er op de Dam in Amsterdam een grote landelijke anti-oorlog demonstratie. Deze wordt georganiseerd door het Platform Tegen de Nieuwe Oorlog. (www.wereldcrisis.nl).

De Kast ligt overhoop met ex-manager

mrmiddel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Stonden ze in de affaire rond het liedje Jelle van het duo Slimme Schemer en Tido nog zij aan zij, De Kast en haar manager Klaas de Jong, nu is het tussen de groep en de inmiddels ex-manager, een en al bonje.

De vijf bandleden van de oude formatie van De Kast dagen De Jong nu voor de rechter omdat ze vinden dat hij een te groot deel van de opbrengsten van De Kast opstrijkt. Ze eisen een bedrag terug van 131.000 euro. Volgens de raadsman van de vijf bandleden heeft De Jong een veel te rooskleurig beeld geschetst van het succes van de popgroep.

De Jong op zijn beurt spant een bodemprocedure aan tegen de bandleden, waarin hij honderdduizenden euro's van hen wil vorderen. "Dat bedrag is mij vorig jaar bij mijn afscheid toegezegd, dat heb ik nog tegoed", aldus De Jong.

Formatie gaat Bos te langzaam

Morgen gaan de formatiebesprekingen onder leiding van de formateurs Donner en Leijnse verder. Er staan dan een aantal sociaal economische knelpunten tussen de PvdA en het CDA op de agenda. Maar volgens PvdA-leider Wouter Bos ligt het tempo van de kabinetsformatie veel te laag.

In het actualiteitenprogramma 2Vandaag beschuldigde Bos vanavond niet rechtsteeks het CDA van de traagheid, maar hij zinspeelde er wel op: ''Het gaat me veel te langzaam en dat ligt in ieder geval niet aan de PvdA''. Bos zei het CDA en de informateurs ervan te willen overtuigen dat het land niet gebaat is bij een lange formatie.

In het NOS-journaal reageerde op zijn beurt CDA-leider Jan-Peter Balkenende op het commentaar van de PvdA over het kabinetsbesluit om Patriotraketten naar Turkije te sturen. Volgens Balkenende was Bos daar vrijdag nog positief over, maar we horen het morgen wel in het Kamerdebat, zo zei de premier.

RSI door het drinken van bier

Paul had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 26 jarige Britse student Matt Royle heeft het voor elkaar gekregen om RSI te krijgen door het drinken van bier. Zijn pols deed al zo'n tien maanden lang pijn en hij had geen idee waar dat aan lag. Het was zelfs zo erg dat hij zijn pint niet normaal kon vasthouden. Op een gegeven moment heeft hij toch maar een fysiotherapeut bezocht, waar hij deze diagnose te horen kreeg.

Toch spreken enkele personen dit tegen. Volgens Andrew Chadwick, van de "RSI Association support group", komt Matt's RSI niet van het bier drinken maar van het schrijven van werkstukken. De fysiotherapeut van Matt zei echter dat het wel degelijk mogelijk was, omdat er langdurig dezelfde bewegingen gemaakt worden met de pols.

Matt kan in ieder geval gewoon blijven drinken. De diagnose was namelijk dat hij zijn rechterpols moest laten rusten en zijn pint met links vast moest houden.

Ketchup populair bij criminelen in Hong Kong

Hong Kong is niet alleen het bruisende handelscentrum waar de nieuwste technische snufjes vandaan komen, maar ook op crimineel gebied steekt Hong Kong met kop en schouders boven haar internationale concurrentie uit. Wat ze nu weer hebben verzonnen? Ketchup! Argeloze toeristen worden door snode boeven ondergespoten met tomatenpuree. Wanneer de vakantiegangers wanhopig proberen de vuurrode vlekken uit hun kleding te verwijderen, worden zij in dit onbewaakte ogenblik beroofd van hun persoonlijke bezittingen.

Misdaadexperts signaleren een trend; reizigersorganisaties waarschuwen al tegen het ketchupgeweld. Alleen tomatenpuree-producent Heinz is niet ontevreden; deze verwacht een significante winststijging en heeft de export naar het Verre Oosten reeds opgeschroefd.

Onze dank gaat uit naar Doedelzak13 voor het herschrijven van dit bericht!

Oscar Nominaties bekend

Vandaag werden in Beverly Hills de Oscar nominaties voor 2003 bekend gemaakt. CHICAGO van regisseur Rob Marshall ontving maar liefst dertien nominaties, waaronder die van Beste Film. GANGS OF NEW YORK is genomineerd in tien categorieŽn. THE HOURS en FRIDA ontvingen respectievelijk negen en zes nominaties. De Nederlandse film Zus&Zo werd genomineerd in de categorie Beste Buitenlandse Film.

De uitreiking van de Oscars vindt plaats op 23 maart in het Kodak Theatre in Los Angeles. De presentatie is voor de tweede keer in handen van Steve Martin.

Klik hier voor de volledige lijst met nominaties.

JoegoeslaviŽ wordt ServiŽ en Montenegro

JoegoeslaviŽ zal in de voorbereiding voor het EK 2004 verder gaan onder de naam ServiŽ en Montenegro.

Zowel de wereldvoetbalbond (FIFA) als de Europesebond (UEFA) hebben dat goedgekeurd. De naamswijziging volgt op de afschaffing van de naam JoegoeslaviŽ door het Joegoslavische federale parlement. Zij kozen voor de nieuwe staat, die nog parlementloos, vlagloos en volksliedloos is, dezelfde combinatie: ServiŽ en Montenegro.

ServiŽ en Montenegro zal(zullen) woensdag voor het eerst met haar(hun) nieuwe na(a)m(-en) in actie komen tegen Azerbeidjan.

Slowaakse versterking voor Celtic

Celtic heeft de Slowaakse verdediger Stanislav Varga aangetrokken tot het einde van dit seizoen. Varga speelde al eerder in Groot-Brittanie, voor Sunderland in de FA-Cup, maar de verdediger kwam niet meer in aanmerking voor een verlenging van zijn contract. Manager Martin O'Neill had een versterking nodig voor in de defensie nadat zijn ervaren verdediger Johan Mjšllby voor minstens een maand is uitgeschakeld met een dijbeenblessure. Varga is echter alleen niet speelgerechtigd in de vierde ronde van de Uefa-Cup tegen VFB Stuttgart op 20 en 27 februari.

Beukenkamp legt bom onder komst Ten Rouwelaar

Verliest Roy Beukenkamp zijn plaats aan jonkie Jelle ten Rouwelaar?

Roy Beukenkamp is ontevreden over de komst van Jelle ten Rouwelaar naar FC Groningen. De eerste doelman vindt dat de club had moeten wachten met het aantrekken van een vervanger voor de 35-jarige goalie. De blessure van de eerste doelman van FC Groningen is minder erg dan aanvankelijk werd aangenomen, Beukenkamp is zelfs alweer in training en verwacht deze maand nog in actie te kunnen gaan komen.

Het is echter de vraag voor wie trainer Ron Jans kiest. PSV verhuurde Ten Rouwelaar met de intentie de doelman wedstrijden op Eredivisie-niveau te kunnen laten acteren en dus meer ervaring op kan doen. Beukenkamp daarentegen is niet van plan om zijn plaats in het elftal af te staan. "Als ik fit ben, ga ik er vanuit dat ik speel. Dat lijkt me niet meer dan logisch", aldus de zelfverzekerde Beukenkamp in het Dagblad van het Noorden. "Of ze bij FC Groningen weten hoe ik er over denk? Dat lijkt me wel. Wat ik er verder van vind? Iedereen denkt er het zijne van, ik ook, maar meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen", vervolgde de doelman zijn relaas.

Film Review: Two weeks notice

Two Weeks Notice is de nieuwe film van Sandra Bullock en Hugh Grant. Het is de eerste keer dat Bullock en Grant met elkaar in ťťn film spelen en de geruchten dat beiden een romance met elkaar hadden tijdens het filmen zijn nog steeds niet verstomd. Zou een film leuker worden als de hoofdrolspelers echt verliefd op elkaar zijn of is dat een nadeel? Carin "Kwam" naar Two weeks Notice. "Zag" Two weeks notice. Maar "Overwon" Two Weeks Notice?


DetailsVerenigde Staten, 101 minuten
GenreRomantische komedie
RegieMarc Lawrence
CastSandra Bullock, Hugh Grant, Dorian Missick, Alicia Witt, Dana Ivey, Robert Klein, Heather Burns, David Haig


Two weeks notice gaat 13 februari in premiŤre

Uitspraak stroomstelend woonwagenkamp

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het kort geding dat 13 hennepkwekende bewoners van een Eindhovens woonwagenkamp tegen energiebedrijf NRE hadden aangspannen, is vanmiddag uitspraak gedaan. De rechter besliste dat 3 mensen meteen weer aangesloten moeten worden, omdat die niets te verwijten valt.

Tien anderen moeten eerst de helft van het bedrag betalen waarvoor ze hebben gefraudeerd, voordat het NRE ze weer aan hoeft te sluiten.

De stroom werd vorige week afgesloten nadat 13 hennepkwekerijen waren ontdekt. Met de stroommeters was geknoeid.

ROC wil rolmodel voor jonge moslims

Om de dreigende radicalisering van islamitische leerlingen tegen te gaan moeten er ''rolmodel''begeleiders komen. Dat wil het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) in Amsterdam.

Namens het ROC zegt Ankie Verlaan (voorzitter van de raad van bestuur) te denken aan types als de Marokkaanse buurtvaders of jongens die een hbo-opleiding hebben afgerond. Deze zouden nog dit jaar als sociale-begeleiders van de moslimjongeren in de klas geÔntroduceerd moeten worden.

Volgens Verlaan vereenzelvigt een deel van de islamitische leerlingen zich al meer dan een jaar met de islamitische slachtoffers en martelaren in de Palestijnse gebieden, TsjetsjeniŽ en Irak. Dat gaat gepaard met sterke anti-westerse sentimenten: ''Dat dragen ze uit.'' Hierover heeft ze overleg gevoerd met burgemeester Job Cohen die 'heel hard wil ingrijpen', om de radicalisering tegen te gaan. Over de financiering van het project zijn nog geen afspraken gemaakt.

Verlaan meent dat er in de loop der jaren veel te weinig geÔnvesteerd is in de opvoeding van de tweede en derde generatie allochtonen in Nederland. ''Ze vinden dat ze apart gehouden worden en achtergesteld. Voor vmbo-leerlingen bijvoorbeeld, veelal allochtonen, is geen geld voor sportactiviteiten meer.''

PvdA tegen levering Patriots aan Turkije

De PvdA is tegen tegen de levering van Nederlandse patriotraketten en afweergeschut aan Turkije in het huidige stadium. Dat heeft PvdA-leider Wouter Bos vandaag laten weten, nadat minister De Hoop Scheffer eerder vandaag zei dat het PvdA-standpunt over Irak hem niet volledig duidelijk was.

Ook de aanvullende steun aan de VS, die het kabinet aanstaande vrijdag wil gaan geven, moet er wat hem betreft niet komen. Het kabinet moet volgens Bos eerst het rapport van de VN-wapeninspecteurs afwachten.

Volgens Bos kunnen overhaaste kabinetsbesluiten over Irak de kabinetsformatie bemoeilijken.

Zoon voor Wendy van Dijk

Onera, Blueman, McMadj, Jeroen, Brillie, mk1dhg en chatgirl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

'Beschuit met muisjes' nieuws uit de wereld die Showbizz heet:

Wendy van Dijk is bevallen van een zoon. De jongen heeft de voornaam Sem Mike gekregen en de achternaam van zijn moeder: van Dijk. Maandagavond om 21.08 uur werd hij geboren en de jongen weegt zeven pond.

De vader van Sem Mike die relatie problemen heeft met Wendy, Xander de Buisonjť, was bij de bevalling aanwezig.

15 jaar eis tegen Roermondse brandstichter

Rogier had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tegen de 34-jarige Roermondenaar Peter G., die wordt verdacht in de nacht van 11 op 12 juli zijn woning aan de Jupiterstraat in brand te hebben gestoken, is 15 jaar cel plus TBS geŽist. Bij de brand kwamen zes van zijn zeven kinderen om het leven.

G. had voor zijn daad zo'n elf maal de politie gebeld. Hij vertelde daarin dat hij ruzie had met zijn vriendin Francine Schouwenaar en het huis niet meer in mocht. ,,Ik word niet serieus genomen. Dan kunnen ze net zo goed meteen acht lijkkisten bestellen'', zegt G. in zijn derde telefoontje. Uit de verklaringen van de medewerkers van de meldkamer blijkt G. geen onbekende voor hen te zijn. Hij belt wel vaker, meestal dronken, vraagt om hulp van de politie, maar zegt later dat het wel weer goed komt.

Toen hij uiteindelijk serieus werd genomen, kwam de hulp te laat. Volgens het OM heeft de vader als enige schuld aan het gezinsdrama.

Het Pieter Baan Centrum acht de kans op herhaling groot. Volgens het PBC heeft de man een persoonlijkheidsstoornis.

CD Review: Vals Licht - Luidkeels

Ook al kom ik zelf uit Brabant, het blijft steeds even wennen als ik een zachte g hoor op tv of op de radio. Ook even wennen dus als ik de nieuwe cd van Vals Licht in de cd speler stop, want de zachte g van Tony de Bruijn is juist kenmerkend voor het geluid van deze Hilvarenbeekse band.

Na een paar minuten pootjebaden is het tijd om in het diepe te duiken, volop genieten van het nieuwe album 'Luidkeels' dat vanaf 10 februari in de winkels ligt.


V.l.n.r.: Tony de Bruijn, Patrick de Kok en Johann de Groot: Vals LichtTitelLuidkeels
ArtiestVals Licht
LabelDiaz Records
Release datum10-02-2003
Lengte47:26
GenreRock

NAC huurt Collen van Feyenoord

NAC Breda huurt Pieter Collen. Ten Cate doet weer een goeie zet. Haalt de getalenteerde Belg naar Breda.


NAC Breda huurt Pieter Collen van Feyenoord. Collen zal het seizoen op huurbasis af in Breda. Onder Bert van Marwijk heeft de verdediger nooit geen potten kunnen breken.
Na een goed seizoen maakte de verdediger van NEC de overstap naar Feyenoord in de zomer van 2001.

Aanvankelijk ging het met de Belg goed. Hij wist zelfs een basisplaats af te dwingen. Maar door een zeurende buikspier- en liesblessure bleef de echte doorbraak echter uit. Net daarvan toen hij daarvan volledig was hersteld raakte Collen opnieuw geblesseerd.

Dit seizoen is gaat het qua gezondheid goed met de verdediger. Van Marwijk heeft echter geen plaats voor de Belg, want hij heeft nogal eens wat motivatie problemen gehad tijdens zijn revalidatie.
De laatste maanden ging het echter stukken beter met Collen, maar dit mocht niet baten. Zijn contract loopt nog door tot 2006.

Oranje viert koninginnedag met Portugal

Op 30 april zal het Nederlands elftal een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen Portugal


Deze wedstrijd zal gespeeld worden in het Philips Stadion van PSV en begint om 20.30 uur. Beide landen hebben nu al afgesproken dat Nederland in 2006 in Portugal een vriendschappelijk interland speelt.

Portugal blijkt altijd een moeilijke tegenstander te zijn. In 2000 werd er van Portugal verloren in de Kuip met 0-2. In 2001, toen onder leiding van Louis van Gaal kwam Nederland niet verder dan 2-2.

Bij het W.K. van 2002 was Portugal al weer snel thuis.Ze overleefde de 1e ronde niet. Bij het E.K. van 2004 is Portugal gastland.

Dutchbloggies 2003

De Dutchbloggies zijn de prijzen voor de beste Nederlandstalige weblogs.

About*blank deelt dit jaar de Dutchbloggies uit voor de volgende categoriŽn:
- Beste lifelog
- Beste linkdump
- Beste nieuwkomer
- Mooiste lay-out
- Beste mannelijke logger
- Beste vrouwelijke logster
- Lifetime award
- Best geschreven log
- Beste initiatief
- Beste weblog overall

De nominatieronde liep tot zondag 9 februari en ze zijn nu al twee dagen stemmen aan het tellen. Per categorie gaan de nummers 1 t/m 4 door naar de stemronde en uiteindelijk komt er 1 winnaar per categorie uit.

Ben benieuwd of fok weblog nog ergens op duikt

PSV neemt deel aan Peace Cup in Korea

PSV is ťťn van de deelnemende teams aan het International Soccer Tournament Sun Moon Peace Cup 2003,wat gehouden wordt van 15 tot en met 22 juli op meerdere locaties in Zuid-Korea.

Vele clubs zullen hier aan meedoen zoals AS Roma, Olympique Lyon en Bayer Leverkussen. Daarbij komen ook Sao Paulo FC uit BraziliŽ, LA Galaxy uit de Verenigde Staten en Kaizer Chiefs uit Zuid-Afrika en de kampioen van Zuid-Korea, Songnam Ilhwa.
Elk continent is zo vertegenwoordigd in het groots opgezette toernooi dat dit jaar voor het eerste gehouden zal gaan worden.

De winnaar van dit toernooi gaat naar huis met het mooie bedrag van 2,5 miljoen dollar.

Jongeren in cel door blote bipsen

Planethugo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Voerendaal zijn zondagnacht elf jongeren opgepakt en in de cel gegooid omdat ze met hun blote bips tegen de achterruit van de bus Reijmerstok naar Voerendaal drukten.

Toen de bus over een drempel reed plopte de achterruit er uit. De politie kon er niet achter komen wie de daders waren, en heeft toen een lijn getrokken en de elf mensen achter in de bus gearresteerd. Een zestien-jarig meisje die er ook bij zat is in een aparte cel geplaatst.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn negen jongeren gisteren weer naar huis gestuurd. "Twee jongens zitten nog in de cel, want we weten nog niet wie de dader is. Het lijkt veel gedoe om niets, maar het gaat hier om openlijke geweldpleging tegen goederen. Bovendien zijn er wel vaker onregelmatigheden in de bus van Reijmerstok naar Voerendaal."

Dode baby komt tot leven

mati had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een twee maand oud meisje is tijdens een auto-ongeval in Shaozing, China, om het leven gekomen. Lijkschouwing heeft haar overlijden officieel vastgesteld.

De baby is overgebracht naar het mortuarium van Shaozing, in de Chinese provincie Zhejiang waar ze begraven zou worden.

Vlak daarna hoorde de man die in het mortuarium aan het werk was echter de baby huilen, waarna de baby weer bleek te leven.

De baby is voor verdere verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Emmer en spons voor Britse hulpverleners

MeTaL-NL had ons vertaald via de newssubmit het volgende te melden:

Van Britse hulpverleners wordt verwacht dat zij een dodelijke biologische of chemische aanval ten lijf gaan met enkel een emmer en een grote spons, dit werd gisteren bekend gemaakt. Zouden al-Qaeda terroristen een grote ramp plaats laten vinden, zullen deze hulpverleners uitgerust zijn met enkel een geel regenpak, een emmer, een grote spons, een fles schoonmaakmiddel, en enkele chloortabletten.

Regeringsmedewerkers gaven toe dat de noodplannen niet meer geŁpdate waren sedert de koude oorlog en voor de hedendaags geldende standaardnormen zijn ze slecht voorbereid op een eventuele serieuze terroristische aanval.

In geval van een aanval, wordt het publiek geadviseerd door een voorlichtingsfoldertje waarin staat vermeld dat men zich zo snel als mogelijk moet wassen met een huishoudelijk ontsmettingsmiddel zodra men in aanraking komt met eventuele chemische stoffen.

Een chloor tablet wordt voorgeschreven als behandeling tegen een biologische aanval, met de toevoeging van enkele scheutjes huishoudelijk ontsmettingsmiddel voor het geval er chemische wapens zijn gebruikt.

Terwijl de voorbereidingen voor de oorlog verdergaan en het risico voor een terroristische aanval steeds groter worden, beschuldigen sommige militaire experts de regering van het op spel zetten van levens door niet goed voor te lichten over het feit wat de burger moet doen bij een eventuele aanval door terroristen.

Garth Whitty, een voormalig leger officier en UN wapeninspecteur nu werkzaam aan het Royal United Services Institute, zei: "vroeger of later zal een aanval doorkomen en het publiek moet weten wat te doen. We moeten ze voorzien van de juiste informatie om het effect van zo een aanval te verkleinen of uit te sluiten."

Whitney Houston: liever uitslapen

AndreaBarbera had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Whitney Houston heeft zich de woede van de eigen familie op de hals gehaald door niet te verschijnen op de begrafenis van haar eigen vader John Houston.

Naar verluid hadden Whitney en haar man Bobby Brown tot diep in de nacht doorgefeest, en stuurden de auto's met chauffeur weg die hun thuis op zouden halen voor de begrafenis die om 11:00 uur gepland stond. "Whitney is geen ochtend mens", volgens de anonieme bron. Reeds de avond ervoor hadden Whitney en Bobby voor opschudding gezorgd door totaal ongepast gekleed te verschijnen bij de wake die werd gehouden.

Medewerkers van Whitney verschenen overigens wel op de begrafenis, net als de rest van de familie.

Voetballers winnen rechtzaak

Patrick Kluivert en Phillip Cocu krijgen hebben elk 120.000,- euro aangewezen gekregen als vergoeding van de Spaanse media, die zouden de twee 'in hun eer hebben aangetast' aldus de rechter die de uitspraak gisteren deed. Ook Dani, Gabri en Gerard van FC Barcelona krijgen de vergoeding.

De vijf hadden een rechtszaak aangespannen tegen Telemadrid, een televisiezender, en de website Micanoa.com. De vijf zouden aan de vooravond van de wedstrijd tegen Rayo Vallencano een sexorgie hebben gehad met verschillende vrouwen aldus de zender en de website. Het voorval zou zijn stil gehouden en zich hebben afgespeeld in het spelershotel.

De rechter gaf de voetballers gelijk omdat er nooit enig bewijs van de orgie is gevonden. 100.000,- euro per persoon moet worden betaald door Telemadrid, de rest moet door Micanoa.com worden betaald. De vijf hadden een miljoen euro per persoon geŽist.

Alleen Saxion IJselland voor fraude vervolgd

beeman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saxion Hogescholen IJselland moet voor de rechter verschijnen op beschuldiging van valsheid in geschrifte. Bij een onderzoek naar de inschrijvingen van zogeheten spookstudenten, zijn bij Saxion IJsselland inschrijfformulieren van Aziatische studenten aangetroffen, die niet door de studenten maar door medewerkers van de scholen zelf waren ondertekend. Het Openbaar Ministerie heeft bij de andere scholen die doorgelicht werden (in Groningen, Alkmaar, Brabant, Amsterdam en Utrecht) geen bewijzen voor strafbare feiten gevonden. De strafzaken tegen deze scholen zijn geseponeerd.

Naar aanleiding van een onderzoek van de departementale accountantsdienst van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, deed toenmalige minister Hermans een jaar geleden aangifte van fraude.

De Algemene Rekenkamer zal in de loop van de komende week de uitslag van een eigen onderzoek presenteren, maar volgens staatssecretaris Nijs van Onderwijs komen de conclusies van het onderzoek van het OM overeen met die van het zelfonderzoek dat de hogescholen hebben uitgevoerd. Volgens Nijs hebben enkele instellingen oneigenlijk gebruik gemaakt van de regels, maar is er onvoldoende bewijs om te spreken van algemene fraude. Met de fraude is een totaal bedrag van 29 miljoen euro gemoeid.

Vrees voor aanslagen in Londen

-Mk- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Londen is vandaag het leger ingezet om de hoofdstad te beveiligen. In Engeland bestaat angst dat er vandaag na de afloop van het offerfeest dat vandaag door moslims wordt gevierd, een aanslag gaat worden gepleegd. De politie zegt aanwijzingen te hebben dat Al-Qaeda de gelegenheid wil gebruiken voor het plegen van aanslagen.

Bij de luchthaven van Heathrow is de militaire aanwezigheid het meest duidelijk, maar ook op andere locaties in Londen zullen ze aanwezig zijn. Andere landen zouden ook extra maatregelen nemen aldus de politie, onduidelijk is echter welke landen dat dan zijn.

IBG scheldt 15 miljoen kwijt

De Informatie Beheer Groep (IBG) had goed nieuws voor ongeveer 2.700 ex-studenten; IBG heeft voor ongeveer vijftien miljoen euro kwijtgescholden aan mensen met een te laag inkomen om de schulden af te betalen.

38.135,- euro was het grootste bedrag dat werd kwijtgescholden, waarschijnlijk een eeuwige student verklaarde een woordvoerder van de IBG. Met de beperkingen die tegenwoordig op de studiefinanciering zitten is het vrijwel onmogelijk om zo'n hoge schuld op te bouwen.

Vorig jaar werd een student verlost van een schuld van 50.000,- euro, dit was het eerste jaar waarin de IBG schulden kwijt schold. Aan mensen die weigeren te betalen en zo met een hoge schuld zijn komen te zitten heeft de IBG geen boodschap, alleen mensen met al jaren een heel laag inkomen krijgen mogelijk kwijtschelding van hun schulden.

De belastingdienst doet elk jaar een draagkrachtmeting om te bepalen hoeveel iemand kan betalen. Overigens is wettelijk bepaald dat je maximaal vijftien jaar over het terugbetalen van je studieschuld mag doen, wat er daarna nog openstaat vervalt.

Variabele prijzen openbaar vervoer

Dit bericht werd door Mappy geheel herschreven in de newssubmit gedumpt:

Had de NS al jaren variabele prijzen in de vorm van bijvoorbeeld een dalurenkaart of avondretour, voorzitter Testa van Koninklijk Nederlands Vervoer wil nu een stap verder gaan in de bus, tram en metro. Prijzen moeten per vervoerssoort en per tijdstip variŽren om beter de kosten te dekken.

In het interview met het Algemeen Dagblad geeft Testa als voorbeeld dat een metro die elke 5 minuten rijdt meer kost dan een bus die maar eens in het uur rijdt. Dat zou, volgens Testa, een hoger tarief voor een metrokaartje rechtvaardigen.

De gemeenten en provincies, die verantwoordelijk zijn voor het openbaar vervoer binnen hun bestuursgebied, zijn voor variabele prijzen, maar tegen een hoger spitstarief. Een snellere verbinding zal wellicht duurder worden, of tijdens evenementen wordt een lager tarief gerekend om gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren.

Er is nog even tijd voor discussie op FOK!: de landelijke invoering van de benodigde chipkaartsystemen, ter vervanging van strippenkaarten, staat gepland voor eind 2006.

FC Utrecht verlengt contract Jordy Zuidam


Jordy Zuidam zal drie jaar bijtekenen bij FC Utrecht, zijn huidig contract liep aan het eind van dit seizoen af.

Jordy Zuidam spreekt van een "een mooie blijk van waardering". De 22-jarige middenvelder geniet dit seizoen veel vertrouwen bij trainer Foeke Booy, nadat hij het vorig seizoen op huurbasis voor Go Ahead Eagles uitkwam. Zuidam: "Als Utrechter is er niets mooiers dan spelen voor deze club".

[Update]Lothar Matthšus sleept Bayern voor de

Volgende week donderdag zullen de Duitse recordinternational, inmiddels trainer van Partizan Belgrado Lothar Matthšus en zijn oude werkgever Bayern MŁnchen elkaar treffen in de rechtzaal.
Lothar eist 500.000 euro die hij nog te goed zou hebben van Bayern. Hij geeft aan dat hij dit nog moet krijgen n.a.v. de afscheidswedstrijd die werd gespeeld op 26 mei 2000.

In de 12 jaar dat Lothar bij Bayern MŁnchen speelde kwam hij in totaal 302 wedstrijden voor deze club uit.

11 februari 2003:
Lothar Matthšus trekt aanklacht toch weer in tegen zijn oude werkgever. D.m.v. persoonlijke gesprekken met de club wil Matthšus het geschil zo proberen op te lossen. [Bron: Wanadoo]

Rechter acht orgie niet bewezen

Een vijftal Barcelonaspelers waaronder Patrick Kluivert en Phillip Cocu heeft een schadevergoeding van in totaal 600.000 Euro toegewezen gekregen.

Volgens het tv-station Telemadrid en de website Micanoa zouden de twee nederlanders plus de spanjaarden Dani Garcia, Gerard Lopez en Gabriel Garcia op 19 januari 2002 in een Madrileens hotel met vier jonge dames de bloemetjes hebben buiten gezet. De rechtbank acht het incident echter niet bewezen, wel tekende ze eveneens aan dat niet bewezen was dat het incident niet had plaatsgevonden. De bewijslast lag echter bij de media, derhalve werden de spelers in het gelijkgesteld.

De beschuldigingen doken destijds op aan de vooravond van Barcelona's wedstrijd tegen het Madrileense Rayo Vallecano, toen de hekkensluiter van Spanje. Barcelona verloor die wedstrijd in Estadio Teresa Rivero met 2-1.

Topsporters voor Topsporters

Verschillende spelers van het Nederlands elftal overhandigen dinsdag in Hotel Huis ter Duin een sportrolstoel aan een gehandicapte tophockeyer

Al jaren zetten spelers van Oranje zich in voor kinderen met een spierziekte. Met de Stichting Topsporters voor Topsporters hebben Waterreus, Zenden, gebroeders De Boer, Davids en Stam zich ingezet voor dit goede doel.

Omdat een elektrische sportrolstoel niet wordt vergoed in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten is deze actie gestart om zo met behulp van gemeenten, bedrijven en het grote publiek het doel te bereiken.

Vermiste patient dood op dak gevonden

MeTaL-NL had ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven te melden:

Een oudere man die als vermist was opgegeven door het ziekenhuis werd later dood terug gevonden op het dak van het gebouw. Thomas Pilfold, 76, was voor het laatst gezien in een ziekenzaal in het West Suffolk Hospital op Zaterdag rond vijf uur 's middags.

Hij werd 40 uur later op het dak terug gevonden door een medewerker van het desbetreffende ziekenhuis, aldus een woordvoerder van de politie. De politie gaat er niet van uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Pilfold was in behandeling voor uitdroging en was op dat moment in een verwarde staat. Om die reden was hij opgenomen ter observatie. Na de vermissing werd er zelfs nog een politie helikopter ingezet om de omgeving af te zoeken.
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.