FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 8 januari 2003

Ambassadeurs voor het EK2004

Eusebio, Luis Figo en Hugo Viana zijn benoemd tot officiële ambassadeurs van het EK2004.

De drie Portugese voetballers representateren het verleden, het heden en de toekomst. Het drietal is accoord gegaan met de benoeming. Later zullen andere benoemingen volgen.

Het speelschema is nog niet bekend, maar dat er in 10 stadions gespeeld zal worden is een zekerheid. Ook naar een officiële sponsor wordt nog gezocht. Drie Portugese banken en een groot Protugees bedrijf zijn de voornaamste kandidaten.

Op 30 november van dit jaar zal de uiteindelijke loting plaatsvinden. De kwalificatieronde is dan voorbij. In maart 2004 zal de kaartverkoop van start gaan.

Sperma!

Wat is sperma
Quote:
Met sperma bedoelt men meestal het wit/gele vocht dat uit de penis komt als een jongen tot orgasme komt.
* Sperma bestaat uit zaadcellen en vocht dat uit de zaadblaasjes en prostaat komt.
* De hoeveelheidverschilt per persoon en per keer, maar meestal gaat het om een theelepel tot kleine eetlepel vocht.
*Als sperma in de vagina terechtkomt, dan kan een meisje zwanger worden.

Ahum
wat heb ik hier nog aan toe te voegen....
Do You wanna be sperm
Nachtbar.nl

Hongerige arend grijpt tekkel

Dino_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Zweedse boer is zijn tekkel op een bizarre manier kwijtgeraakt. Een arend greep het beestje en vloog er mee vandoor.

De boer en de tekkel waren op hazenjacht toen de arend juist zijn maaltijd aan het uitzoeken was. De vogel greep de hond en vloog ermee vandoor. Na een zoektocht vond de man zijn tekkel dood terug. De arend wilde net aan zijn prooi beginnen...

Vliegtuigcrash in Charlotte (VS)

Iggy, Maaike, lo3k, mregeling, Kiddow, poebeertjuh en TheFruitNerd hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de plaats Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina is woensdag een vliegtuig kort na de start neergestort. Daarbij zijn alle 21 inzittenden omgekomen.

Volgens ooggetuigen kon het toestel, een Beech 1900D, geen hoogte maken en raakte het daardoor een hangar. Daarop vloog het in brand en stortte neer.

De vlucht van US Airways Express/Air Midwest Flight 5481 was op weg naar Greenville-Spartanburg en telde negentien passagiers en twee bemanningsleden. De precieze oorzaak van de crash is nog onduidelijk.

Rechtszaak tegen online opmerking

Van Maaike kregen we dit herschreven bericht, waarvoor grote dank!

De Duitse jongeman Holger Voss moest woensdag voor de rechtbank in Munchen verschijnen wegens een aanklacht over een opmerking die hij naar aanleiding van de gebeurtenissen van 11 September 2001 op internet heeft geplaatst.

Volgens de aanklagers heeft de Duitser aangezet tot het verheerlijken van een criminele daad. Hiervoor kan hij een maximum straf van 3 jaar gevangenis opgelegd krijgen.

Holger Voss houdt zelf vol dat zijn opmerking 'ironisch' was bedoeld en hij geen kwaad heeft willen berokkenen. Volgens de woordvoerder van de rechtbank zal de rechter uit moeten maken of dit daadwerkelijk zo is en of dit zal meetellen in het bepalen van de strafmaat.

De gewraakte zin staat in een reactie op een bericht van een andere user op het Telepolis forum. Deze laatstgenoemde, Engine_of_Aggression genaamd, was schijnbaar erg in zijn nopjes met de aanslagen op het World Trade Center en elders in de Verenigde Staten en zei in zijn bericht blij te zijn dat er mensen waren die het durfden om de wortel van alle kwaad aan te pakken en van deze planeet te vegen.

De reactie van Voss was als volgt: "Ja, felicitaties aan de moordenaars van 11 september. Het is goed dat op 11 September een paar 'echte' mannen de slechten, de Verenigde Staten, eens hebben laten zien hoe het werkelijk zit!"

Anti-censuur groeperingen zetten vraagtekens bij de vervolging van Voss en menen dat het inbreuk op het recht van vrije meningsuiting is. Daarnaast is de zaak controversieel omdat de eigenaar van het forum door de aanklagers gedwongen is om gegevens over Holger Voss te verstrekken.

Zeventig doden bij vliegtuigcrash in Turkije

TheFruitNerd en Tomcat hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het zuidoosten van Turkije is een vliegtuig met aan boord 76 mensen net voor de landing in dichte mist neergestort. Daarbij zijn zeventig mensen omgekomen, aldus ziekenhuispersoneel.

Het toestel, een Avro RJ100 van Turkish Airlines had 71 passagiers en vijf crewleden aan boord. Het was op weg van Istanbul naar Diyarbakir. Zes mensen zijn na de crash behandeld. Wat de oorzaak is geweest is nog onduidelijk.

Chretien

Gretien? Nee, Cruhtjen. Op z'n Frans. Wie dat is? De premier van Canada.

....Het was laatst New Years Eve (Oudejaarsavond) en toen zat ik TV te kijken. De dag dat het jaar 'beschouwd' wordt. De avond gevuld met terugblikken. Het grootste deel van het jaar was voor mijn tijd. Ik zit hier pas sinds augustus en ik de humor snapte ik dan ook niet altijd. Maar de grappen ove Chretien waren wel te begrijpen Stel je eens voor.....

Het grootste land ter wereld. Een man van een jaar of zestig, in pak. Een Frans-sprekende Canadees die, omdat hij premier is, Engels spreekt. Een beetje een vreemde scheven mond erbij en dan heb je de KOk van Canada.
Hij zit in zijn tweede periode geloof ik en wil graag de boeken in als de man die wat bereikt heeft. Daarvoor had hij twee grote mogelijkheden: Gezondheidszorg en de uitvoering van het Kyoto-verdrag. Twee hotte items die hem veel faam op zouden kunnen leveren.
Maar wat doet meneer, hij kondigt halverwege zijn aftreden aan. Heel de politiek op z'n kop omdat het er nu wel heel duidelijk bovenop ligt dat er wat gebeuren moet voordat hij vertrekt. De vraag is alleen wanneer want Jean heeft een hele leuke manier van redeneren: 'I resign on the day that I will resign.' Ja, dat wist ik ook al.
Kyoto staat er nog steeds zo voor als toen ik hier kwam. Er was grote onenigheid en die is er nog steeds. Na het 'Romanov-Report' zou de gezondheidszorg verbterd worden. Dat was het idee. Maar met twee dikke boeken vol herhaling en algemene wijsheden schiet dat ook niet echt op.
En dan komt er nog de wapenregistratie bij: Een systeem dat alle wapens zou moeten registeren. Daar hadden de Canadezen alleen geen trek in en ik ke me zo voorstellen dat niet alle Canadese criminelen graag vrijwillig "hun naam aan hun wapen hangen". Voor die andere helft, die het wapen heeft voor de jacht, was het registreren zodanig onmogelijkgemaakt dat er nu nog niks van gekomen is. 31/12 was de sluitdatum. Ondertussen zijn de computersystemen verouderd en zijn de kosten opgelopen van 2 miljoen naar 1 miljard Dollar (Canadees). Vele mogelijkheden om Chretien dus eens goed onder handen te nemen op oudejaarsavond.
Owja, er was nog meer Het 'Buschincident':
Een overheidsmedewerker was recentelijk iets te open en eerlijk en noemde Bush een 'Moron'. Meteen iedereen op haar dak natuurlijk en toen kwam Chretien (die hier bekend staat als een van de weinige wereldleiders die nog nooit bij Bush op z'n ranch of in het Witte Huis is uitgenodigd) met de volgende uitspraak: "Bush is een vriend van mij en hij is zeker geen Moron." (Alleen dan in het Engels he )
En omdattie zo leuk is nog een redenering over de geldigheid van een bewijs:
'A proof is a proof and no matter what kind of proof, a proof is a proof and a proof is a proof because het is proven.' Dat je het maar ff weet

Winter uit Ajax-selectie

Nadat Koeman eerder al adviseerde dat Winter beter kom stoppen met voetballen, maakt Winter nu geen deel meer uit van de Ajax-selectie.

De ondertussen al 35 jaar oude Winter speelde al enige tijd niet meer mee met de Amsterdammers. Het kwam zelfs regelmatig voor dat hij de wedstrijd vanaf de tribune volgde. Waarschijnlijk zal dit het einde van zijn loopbaan zijn, maar er is nog niks zeker.

Winter speelde in totaal 417 duels met Ajax waarin hij 70 keer tot scoren kwam. In 1992 vertrok de oud-international naar Lazio Roma, waarna hij richting Inter Milan ging om vervolgens terug te keren in de Arena. Vorig seizoen was hij verhuurd aan Sparta, maar dit seizoen 'speelde' hij weer bij Ajax.

Gratis massage voor studentes

Een gratis massage, wie wil dat nou niet?
Op http://www.dovemoment.nl/massage kun je er een winnen! Tenminste, als je een studente bent.

Als jij de Super Massage Man kan overtuigen dat juist jij die massage ontzettend verdient, komt hij hem persoonlijk aan je geven.

Dus stort je hart uit over die zware tentamenweek, de vervelende presentatie of dat mislukte project en maak kans op een massage!
Hier Klikken!

Bodyguards voor Shakira na bedreigingen met dood

De de volgende maand 26 jaar wordende Shakira is de afgelopen tijd al meerdere malen met de dood bedreigd. Om zichzelf weer veilig te voelen heeft ze een heel team van bodyguards ingehuurd. Deze bodyguards zullen haar in de gaten moeten houden tijdens haar komende tournee.

De gangsters zeggen dat ze de Britney Spears look-a-like zullen vermoorden of kidnappen als ze niet een bijzonder groot geld bedrag ontvangen. Deze bedreigingen nam Shakira dus meer dan serieus, maar zelfs met haar hele leger aan bodyguards durft ze nog niet terug naar Columbia.

Een voorlichtster zei hierover:
"Colombia is riddled with corruption and drugs and because she is one of the country's few international stars she has become a high profile target for some very nasty people."

Ondanks dat ze in Miami woont is ze nog steeds trots op haar vaderland, Columbia, waar het overgrote deel van haar familie nog woont.

Met dank aan Rorik, die ons dit artikel vertaald submitte!

Wouter Bos: 'Alleen Nederlands spreken op school'

dampo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

PvdA-lijsttrekker Wouter Bos heeft in een vraaggesprek met het Radio 1 Journaal gezegd dat leerlingen op school voortaan uitsluitend Nederlands moeten spreken. Ook wil hij in andere opzichten dat er op scholen strengere gedragscodes komen.

Bos reageerde daarmee op vragen over de discussie die is aangezwengeld door het Regionaal Opleidingscentrum in Amsterdam. Die school kwam onlangs in het nieuws omdat het bezwaar maakte tegen het dragen van gezichtsbedekkende sluiers door allochtone leerlingen.

Ook wil de school gaan verbieden dat leerlingen in de kantine en in de klas bijvoorbeeld Turks en Marokkaans met elkaar spreken. Dit omdat leraren, en andere leerlingen, die gesprekken niet kunnen volgen.

Wim Duisenberg komt op voor zijn vrouw

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wim Duisenberg heeft een brief aan minister van Buitenlandse Zaken De Hoop Scheffer geschreven waarin hij zegt dat er geen sprake van is dat zijn vrouw Gretta begrip toont voor Palestijnse zelfmoordacties. Volgens de ECB-president, die zich vierkant achter zijn vrouw opstelt, zal Gretta ook in een gesprek met Arafat vandaag de zelfmoordaanslagen veroordelen.

Duisenberg reageert hiermee op de uitlatingen van de minister van Buitenlandse Zaken dat Gretta Duisenberg misbruik maakt van haar diplomatieke paspoort.

-
De complete brief is door de NOS on-line gezet.

Planeet ontdekt bij andere ster

Wetenschappers van de Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics hebben met een nieuwe techniek een planeet ontdekt die op 5,000 lichtjaren jaren van de aarde verwijderd staat. Het project werd geleid door professor Maciej Konacki van de California Institute of Technology.

De planeet, genaamd OGLE-TR-56b is ongeveer net zo groot als Jupiter en draait rond een ster in het sterrenbeeld Boogschutter. Dit is bekend gemaakt bij de Seattle Meeting of the American Astronomical Society.

"It's an exciting time," zegt Dimitar Sasselov, "We are on the threshold of a new era of exploration and discovery.". Ze hebben een nieuwe techniek gebruikt genaamd de "transit method" om de planeet te ontdekken. Met deze techniek kunnen binnen afzienbare tijd ook Aarde-achtige planeten gedetecteerd worden.

De ontdekking is het bewijs dat niet alleen rond onze eigen ster - de zon - planeten cirkelen.

Halsema: Oorlog Irak breekpunt formatie

GroenLinks zal geen zitting nemen in een kabinet wat een Nederlandse deelname aan een mogelijke oorlog in Irak steunt. Ook niet als die oorlog onder VN mandaat gevoerd wordt. Dat heeft lijsttrekker Femke Halsema laten weten in een interview met de de Volkskrant.

GroenLinks is "categorisch tegen" een oorlog met Irak, met of zonder mandaat van de VN. CDA en PvdA willen een aanval niet uitsluiten. Voor Halsema is deze zaak in de formatie een breekpunt: "Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor zo'n oorlog", aldus Halsema.

Halsema: ''De risico's van een oorlog in Irak zijn 'te groot': voor Koerden in Noord-Irak, voor de burgerbevolking, voor Israël. Het conflict in het Midden-Oosten zal zich verharden, en terroristen spinnen er garen bij''. Alleen over steun aan Israel met Patriot-luchtdoelraketten als er een oorlog met Irak komt, valt met GroenLinks te praten.

Wanneer VVD en CDA geen meerderheid halen komt een CDA - PvdA coalitie in beeld. Mocht zo'n coalitie een derde partij nodig hebben ontstaat een probleem daar de SP ook een oorlog tegen Irak sowieso afwijst.

Toyota presenteert de TF103

Het team van Toyota heeft de aftrap genomen wat betreft teampresentaties in 2003. Op het circuit Paul Ricard in Frankrijk vond dit alles plaats vandaag plaats.

Toyota heeft niet gekozen voor een nieuw ontwerp, maar voor het doorontwikkelen van de TF102 van vorig jaar.

Teambaas Ove Andersson heeft zijn verwachtingen over het komende seizoen kenbaar gemaakt: "Ik zie ons in 2003 regelmatig om de punten strijden. Het is een ambitieus doel, maar we moeten onze doelstelling hoog houden aangezien we geen nieuw team meer zijn. Het regelmatig scoren van punten moet je kunnen verwachten van Toyota als een van de grootste autofabrikanten ter wereld. We zullen dan ook onze uiterste best doen om het doel te behalen."

De shake-down van de nieuwe bolide vind deze middag al plaats op hetzelfde circuit. Olivier Panis heeft de eer om dit te doen.

De foto's van de presentatie

Dief heeft het koud en steekt buit in de fik

Dopekoe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Thailand heeft een overvaller van een geldtransportbusje zijn pas verworven buit in brand gestoken om zichzelf tijdens een koude nacht warm te houden. Tenminste, dat is het verhaal dat de man tegen de politie vertelde. De politie gaat er echter vanuit dat de man het verhaal heeft verzonnen om te voorkomen dat men een zoektocht naar de buit begint.

De dader, Sawai Khongrum, had zichzelf dinsdag aangegeven en nodigde de agenten uit om mee te gaan naar de plaats waar hij het geld had verbrand. Daar werden inderdaad verbrande bankbiljetten aangetroffen met een totale waarde van omgerekend ongeveer 24.000 euro, maar zo'n 117.000 euro van de buit is nog altijd zoek, aldus de Thaise politiechef.

Volgende de chef verklaarde de man "dat het te koud was en dat hij de hele buit heeft verbrand om zich op te warmen terwijl hij op de vlucht was."

De laagste temperatuur die deze week in het noordoosten van Thailand werd gemeten was zestien graden Celsius boven nul.

Robby 9: Zie, de mens!

Ook Robby heeft even kerst en oud en nieuw gevierd. En na een paar dagen flink uitzieken is alle honing uit zijn lichaam gezuiverd en kan hij er weer voor de volle 100% tegen aan.

In de vorige aflevering hebben jullie kunnen lezen hoe Bolke en Winnie de toestemming kregen van de Wijze Raad om de blanke beertjes in een oorlog tegen de Bruinen te leiden.

Robby is ondertussen op de rug van een vogel naar het koninkrijk der mensen gevlogen om bewijsmateriaal te verzamelen tegen deze oorlog. Hoe zal het hem vergaan?

De tekeningen worden uiteraard weer verzorgd door JoaH.

NBA: Driepunters-record voor Bryant

Afgelopen dinsdag heeft de Amerikaanse basketballer Kobe Bryant het record driepunters in één wedstrijd verbeterd. In het duel in de Amerikaanse profcompetitie (NBA) tegen de Seattle SuperSonics (119-98) maakte Bryant twaalf driepunters.

Sinds 1996 was het record in handen van Dennis Scott (Orlando Magic). Hij scoorde er toen elf. Overigens behaalde Bryant dinsdag ook een ander record. Hij scoorde de meeste achtereenvolgende driepunters. De ster van de Los Angeles Lakers kwam tot negen opeenvolgende scores die elk goed waren voor drie punten. De Amerikaan had een groot aandeel in de uiteindelijke overwinning van de Lakers; hij zorgde voor 45 punten in totaal.

ADSL netwerk van KPN plat door storing

B0bby, Esposa en MR_VIPER hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het ADSL-netwerk van telecombedrijf KPN is woensdagochtend rond 4.40 uur getroffen door een grote storing. Daardoor ligt volgens een woordvoerder het gehele net in Nederland plat.

De woordvoerder verklaarde dat KPN nog geen idee heeft waar het probleem ontstaan is. Ook is er nog geen schatting wanneer het ADSL-netwerk weer op gang komt. KPN heeft 300.000 klanten, zowel bedrijven als particulieren, die gebruikmaken van ADSL.

Anna Nicole Smith slechtst gekleed in 2002

Slam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ex-playmate Anna Nicole Smith valt de twijfelachtige eer te beurt uitgeroepen te zijn tot de slechtst geklede vrouw van het jaar 2002. De 'prijs' wordt toegekend door de Amerikaanse mode-ontwerper Blackwell. Op de tweede plaats van deze dubieuze lijst eindigde Kelly Osbourne, de dochter van de Engelse rocker Ozzy Osbourne, bekend van de reality soap The Osbournes. Zangeres Shakira, die volgens de ontwerper de afdankertjes van Madonna draagt, eindigde derde.

Blackwell neemt in zijn kritiek op de sterren geen blad voor de mond en meent dat actrice Cameron Diaz (vierde plaats) wordt gekleed door een kleurenblinde circus clown. Op de vijfde plek staat de Britse prinses Anne, gevolgd door schrijfster Anne Rice op de zesde, en collega-ontwerpster Donatella Versace op de zevende plaats. Actrice Meg Ryan, die volgens Blackwell een "mode-wrak" is, staat op acht. Zangeressen Christina Aguilera en Pink sluiten de rij op plaatsen negen en tien.

Verdachten dubbele moord aangehouden

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Den Haag zijn twee broers aangehouden. De twee worden er van verdacht een dubbele moord te hebben gepleegd. Een signalement van de twee was maandag vrijgegeven. Ook hun voornamen werden vrij gegeven in de hoop dat er zich mensen met informatie over de twee zouden melden.

De twee zijn dinsdagavond door een arrestatieteam van de politie aangehouden. De politie wilde niet zeggen hoe ze de verdachten heeft gevonden en hoe ze met de moordzaak te maken hebben. De moord op twee mensen uit Den Haag, een 24 jaar oude man en een 25 jaar oude vrouw vond op 29 december plaats, ze werden doodgeschoten.

Jonge palestijnen niet meer welkom in Israël

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op dinsdag is door Israël een verbod afgekondigd waarin staat dat alle Palestijnen van jonger dan 35 jaar oud niet meer in het land mogen komen werken. Het verbod geldt voor alle Palestijnen, ook die met een werkvergunning.

Israël neemt de maatregel na de aanslag eerder deze week waarbij 22 omstanders om het leven kwamen.

Paling al 33 jaar lang huisdier

Een Duitse familie heeft al 33 jaar lang een paling in de badkuip als huisdier. Hij is een deel van de familie verklaarde Hannelore, haar man Paul had de paling gevangen in 1969 tijdens het vissen en hem mee naar huis genomen om op te eten.

De kinderen van de twee vonden het dier echter zo leuk dat ze niet wilden dat hij zou worden doodgemaakt. Aldus kreeg het dier een plaatsje in de badkuip van de familie. Hij is zelfs een keer mee verhuisd naar een andere woning, ook zwemt hij uit zichzelf in een emmer wanneer iemand van het bad gebruik wil maken.

Brandstichting na roof

Afgelopen dinsdagochtend in Stein (Limburg) heeft een man een vrouw van 41 in haar woning beroofd, en de woning vervolgens in brand gestoken. De vrouw was vastgebonden maar werd op tijd gered door omstanders en raakte niet gewond.

Haar man was net naar zijn werk gegaan toen er werd aangebeld. Ze maakte de deur open en werd vervolgens door een onbekende man bedreigd en vastgebonden in de woonkamer waarop de man op de tweede etage van het huis brand stichtte. De vrouw trok door te gillen aandacht van een buurtbewoner, die haalde haar bijtijds uit het huis. De gehele tweede etage brandde uit, het huis is onbewoonbaar verklaard.

Loep zet bejaarde in brand

Tijdens het lezen van een tijdschrift met een leesloep is een 88 jaar oude man uit Amsterdam zwaar gewond geraakt.

De man had niet door dat terwijl hij aan het lezen was het zonlicht in de loep een brandpunt op zijn kleren vormde en die zo in brand zette. De man is in kritieke toestand naar een ziekenhuis over gebracht.

[edit] Uit de laatste berichtgeving blijkt dat de man helaas aan z'n verwondingen is overleden.

Turkije: Mogelijk aanspraak op Noord-Irak

D­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­e Turkse minister van Buitenlandse Zaken Yasar Yakis heeft gisteren gezegd dat Turkije onderzoekt of het historische aanspraken kan maken op het olierijke noorden van Irak.

Yakis zegt dat de Britten in 1926 Turkije dwongen om de aanspraken op het olierijke gebied rond de stad Mosoel te laten vallen ten voordele van Irak. De meeste grenzen in het Nabije Oosten zijn na de val van het Turks-Ottomaanse
rijk in de jaren 20 van de vorige eeuw vastgelegd door Britten en Fransen.

De ambassadeurs van Arabische landen hebben woedend op de uitlatingen van de minister gerageerd. Ze vrezen dat Turkije Noord-Irak wil annexeren nadat Irak in een oorlog met de VS is beland.

Eerder deze week liet Yasar Yakis overigens weten dat hij er nog erg aan twijfelt of Turkije de VS wel toestemming zal geven vanaf zijn grondgebied grondtroepen in te zetten bij een aanval op Irak. Wel zullen waarschijnlijk Amerikaanse luchtmachtbases in Turkije gebruikt worden om aanvallen op Irak uit te voeren, als het tot een militaire campagne tegen Irak komt.

Politie lost ontvoering op

Dinsdagavond heeft de politie vier personen aangehouden die een 14-jarige jongen uit Kortenhoef (gemeente Wijdemeren) hadden ontvoerd.

Maandagavond werd er bij de politie aangifte gedaan van vermissing van de jongen. Meteen daarop begon de politie een uitgebreide zoekactie in de omgeving van het Corversbos in de Gooi- en Vechtstreek. Bij de zoekactie werd onder meer gebruik gemaakt van een helikopter met een thermocamera.

Niet lang na de ontvoering nam een ontvoerder contact op met de familie met het verzoek om losgeld in ruil voor de vrijlating van de jongen. Een rechercheteam kon na intensief onderzoek vier verdachten arresteren en de jongen bevrijden. De politie wil verder nog geen mededelingen doen.

Darts: Van der Voort uitgeschakeld

De Nederlandse darter Vincent van der Voort heeft het in de tweede ronde van de Embassy in Frimley Green niet gered. Hij verloor zijn partij tegen titelverdediger Tony David uit Australië. De nummer één van de plaatsingslijst won met 3-1. De uitslagen in legs waren: 0-3, 3-0, 3-1 3-2.

Nieuwkomer Van der Voort probeerde voor het duel met David, de nummer 1 van de plaatsingslijst, zo ontspannen mogelijk te blijven. ,,Ik wil het publiek laten zien wat ik kan, wat ik waard ben'', liet hij weten. ,,Ik heb tegen David niets te verliezen. Ik ga vrijuit spelen en genieten van de wedstrijd.''

De Australische titelverdediger begon slecht aan het duel, maar herpakte zich na het verlies van de eerste set. Hij beëindige de partij met een niet echt makkelijke uitgooi van 99.

Woensdag komt de enig overgebleven Nederlander in het mannentoernooi, Raymond van Barneveld, in actie. Hij neemt het op tegen de relatief onbekende John Burton

CDA en PvdA vallen elkaar aan

Het CDA en de PvdA zijn elkaar vandaag in de haren gevlogen. Zo verwijt PvdA-leider Wouter Bos het CDA dat zij haar sociale gezicht verloren heeft, en zich overlevert aan de VVD. Als de christendemocraten straks in zee willen met de PvdA, moeten ze afstand nemen van rechts, stelt Bos.

Op zijn beurt had CDA-leider Balkenende geen goed woord over voor de nieuwe financiële plannen van de PvdA. Volgens hem komt de PvdA in 2007 wel degelijk uit op een begrotingstekort. Ook de VVD verwijt de PvdA wat dat betreft "miraculeus rekenwerk".

CDA-fractieleider Maxime Verhagen vindt dat de PvdA is blijven hangen in de oude Paarse periode, waar ze door de kiezers in mei vorig jaar juist hard voor is afgestraft: "Paarse oplossingen heeft de PvdA. Bos heeft een gemakkelijke babbel maar blijft steken in het verleden." Volgens Verhagen weigert de PvdA te praten over herziening van het ziektekostenstelsel en wil ze alleen met subsidies mensen aan de slag helpen. In het verleden is volgens hem gebleken dat dat niet werkt. ''En dan stelt de PvdA ook nog de hypotheekrente ter discussie", zo besloot Verhagen.

SP leider wil Linkse coalitie

SP-leider Jan Marijnissen roept PvdA-leider Bos op nu al te kiezen voor een linkse coalitie na 22 januari. Samenwerking met het CDA ziet de SP voorman niet echt meer zitten.

GroenLinks zou zich ook moeten uitspreken voor een Linkse coalitie meent Marijnissen. D66 kan zich volgens hem ook aansluiten. ,,Liever D66 erbij dan een rechts kabinet aan de macht.'' Ook de ChristenUnie kan mogelijk tot het linkse kamp toetreden.

Marijnissen bereidt zich inmiddels serieus voor op deelname aan het volgende kabinet en voert daartoe al gesprekken met kandidaat-ministers van buiten het Binnenhof: ,,Ik heb een lijstje gemaakt en spreek met mensen. Ook melden zich mensen bij mij''. Volgens Marijnissen zijn de huidige SP-Tweede-Kamerleden Agnes Kant, Van Bommel en De Wit geschikt voor het ambt van minister.

Marijnissen vindt ook dat oud minister Jan Pronk (PvdA) eventueel minister voor de SP zou mogen worden.

De departementen waarop de SP-leider zijn zinnen zet zijn Volksgezondheid, Onderwijs, Binnenlandse Zaken en VROM.
Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.