Darts: 'Barney' eenvoudig door

Woensdag heeft de Haagse darter Raymond van Barneveld moeiteloos de kwartfinales bereikt van de Embassy. De voormalig winnaar van het toernooi won binnen het half uur zeer overtuigend van Welshman John Burton: 3-0 (3-1 3-1 3-1).

De start van 'Barney' in de tweede ronde was overigens benauwd. Van Barneveld won de toss en mocht derhalve beginnen. Dat deed hij licht nerveus, met verlies van de eerste leg als resultaat. In de volgende kreeg de onervaren Burton, die was gestart met een 13-dartfinish, een uitgelezen kans de voorsprong uit te breiden. Hij faalde, waarna de enig overgebleven Nederlander in het toernooi de dubbel wel gooide.

In een hoog tempo gooide de Hagenees daarna de partij uit, nauwelijks nog iets missend. Van Barneveld gooide de partij uit met een finish van 118.

In de kwartfinale zal Van Barneveld uitkomen tegen Erik Clarys. Een herhaling van de België-Nederland van vorig jaar. Toen werd het 3-0 voor Oranje. Clarys versloeg de Oostenrijkse Noor Robert Wagner zonder een set af te staan. ,,Als ik het voor het kiezen zou hebben, heb ik Erik liever dan Robert'', zei van Barneveld over zijn volgende tegenstander. ,,Die Wagner is een kwaaie. Hij traint acht tot tien uur per dag. Geef mij Clarys maar.''