FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 20 december 2002

Nova peiling: SP doet stapje terug

Volgens de gegevens van het wekelijkse onderzoek van de Politieke Barometer, gehouden in opdracht van het tv-programma NOVA, lijkt het er op dat de populariteit van de Socialistische Partij (SP) enigszins aan het afnemen is. De partij scoort nu 18 zetels, waar in de voorbije weken er nog 20 gehaald werden.

Verder daalden ten opzichte van vorige week de VVD en PvdA één zetel. Leefbaar Nederland handhaaft zich in deze peiling in de Kamer, met 1 zetel. De ChristenUnie mag rekenen op één zetel winst in vergelijking met de vorige verkiezingen.

Volgens bureau Interview/NSS blijkt verder dat 25% van de kiezers nog niet weet op welke partij gestemd moet worden. Het aantal zwevende kiezers zou zelfs stijgende zijn.

De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 50 (+7)
Lijst Pim Fortuyn ---> 7 (-19)
VVD ---> 27 (+3)
PvdA ---> 26 (+3)
GroenLinks ---> 9 (-1)
SP ---> 18 (+9)
D66 ---> 5 (-2)
ChristenUnie ---> 5 (+1)
SGP ---> 2 (-)
Leefbaar Nederland ---> 1 (-1)

Meer over deze peiling staat op de site van de politiekebarometer.

Politie haalt jongens met sirene van het ijs

Michel van Bergen en Boogey55 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Onderdijk heeft vanmiddag drie jongens met sirenes en zwaailichten van het bevroren IJsselmeer naar de vaste wal weten te leiden. Rond 14.00 uur 's middags waren de drie het ijs opgewandeld, maar door de snel opkomende mist kwamen ze in de problemen. Een van de jongens belde vervolgens met zijn mobiele telefoon zijn moeder en die alarmeerde op haar beurt weer de politie.

In de buurt van het punt waar de jongens het ijs op waren gegaan werden zwaailichten en sirenes van politiewagens aangezet. Ondanks dat ze niet ver van de wal waren verwijderd waren de jongens door de mist gedesoriënteerd. Dankzij het geluid van de sirenes wisten ze welke kant ze uit moesten lopen.

Balkenende zwijgt over boek Bomhoff

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Demissionair premier Balkenende heeft in de in de zaak Bomhoff geen duidelijke stelling aangenomen. Voormalig vice-premier Bomhoff citeert in zijn boek "Blinde ambitie" uit het kabinetsberaad. "Als ik er op in zou gaan, maak ik me aan hetzelfde schuldig als Bomhoff", liet Balkenende vrijdag weten tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

De vertrouwelijkheid is volgens Balkenende bedoeld om eenheid van het kabinetsbeleid te bewaren. Tijdens het kabinetsberaad moeten ministers volgens Balkenende vrijelijk kunnen discussiëren zonder hierbij het risico te lopen dat hun meningsverschillen op straat komen te liggen.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt op verzoek van het departement van Balkenende of Bomhoff juridisch kan worden vervolgd. "Daarmee houdt onze taak op. De rest is aan het OM", aldus Balkenende.

Justitie vervolgt 'Anti-asielzoekers bordjes' winkeliers

De drie winkeliers uit Wapenveld, die afgelopen zomer bordjes ophingen met de mededeling dat er maar één asielzoeker per keer naar binnen mocht, zullen worden vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen.

De winkeliers, eigenaren van een slijterij en een electronicawinkel, wilden met de bordjes winkeldiefstal door asielzoekers voorkomen. In Wapenveld is sinds maart een asielzoekerscentrum (AZC) met 570 bewoners gevestigd.

De bordjes werden later op aandringen van de burgemeester en justitie verwijderd. De winkeliers staan op 20 februari voor de kantonrechter in Apeldoorn.

VS: Leider van de Republikeinen treedt af

Iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De in opspraak geraakte leider van de Republikeinen in de Amerikaanse senaat, Trent Lott, heeft zijn functie neergelegd. Lott blijft wel senator voor de staat Mississipi.

Lott kwam onlangs onder vuur te liggen nadat hij tijdens een toespraak voor de 100e verjaardag van oud-presidentskandidaat Strom Thurmond lovende woorden had geuit over diens standpunten. Thurmond was indertijd (1948) een voorstander van de 'segregatie', de Amerikaanse betiteling van rassenscheiding.

Later nam Lott zijn woorden terug en bood zijn excuses aan, nadat hij een storm van kritiek van zowel Democraten als Republiekeinen over zich heen kreeg. President Bush nam daar genoegen mee en vond dat hij kon blijven zitten. Maar Bush ondernam verder niets om zijn man in de senaat in bescherming te nemen, en betitelde de uitlatingen van Lott als dom en stom. De aanhoudende kritiek heeft Lott uiteindelijk doen besluiten af te treden.

Vloek Toetanchamon niet bewezen

Bestaat er nu wel zoiets als 'de vloek van Toetanchamon' of niet? Men wist het niet. Een Australische wetenschapper besloot er onderzoek naar te doen en ontdekte dat iedereen die bij de opening van het graf van Egyptische Farao aanwezig was, een respectabele leeftijd heeft bereikt.

Het graf van Farao Toetanchamon werd in 1922 ontdekt door archeoloog Howard Carter en Lord Carnarvon. Bij de opening in 1923 bleek dat de tombe vrijwel ongeschonden was en vol met kostbare voorwerpen lag. Toen Lord Carnarvon kort na de opening plotseling overleed aan een steek van een mug, begonnen de geruchten over een vloek. Volgens de legende zou het ook met de rest van de aanwezigen niet goed aflopen.

Het onderzoek van wetenschapper Mark Nelson wijst echter uit dat overige vijfentwintig westerlingen die er in 1923 bij waren, allemaal gemiddeld een leeftijd van zeventig jaar hebben bereikt. Personen die niet bij de opening waren werden ongeveer vijfenzeventig jaar. Een klein verschil. Maar niet voldoende om het bestaan van de vloek hard te maken.

Hirsi Ali: Islam is geen achterlijke cultuur

VVD kandidaat-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft vandaag eerdere uitspraken dat de islam een achterlijke cultuur zou zijn teruggenomen, en voor die uitlatingen tevens haar excuses aangeboden.

De onlangs van de PvdA naar de VVD overgestapte politica blijft wel bij haar opvatting dat bepaalde islamitische uitgangspunten en de groepsdwang onder moslims op gespannen voet staan met de vrijheid van het individu. Met de islam als bron van zingeving is niets mis, maar met de islam als bron van moraal wel, aldus Hirsi Ali.

Eerder dit jaar werd Hirsi Ali, die de islam heeft afgezworen, met de dood bedreigd na kritische uitlatingen over de islam.

De uitlatingen van Hirsch Ali lagen in het verlengde van Pim Fortuyn, die in februari in zijn beruchte Volkskrant interview zei dat de islam een achterlijke cultuur heeft. Een paar weken voor zijn dood nuanceerde hij dat tot een achterlopende cultuur.

Duitser doet bijna een moord voor warm bed

Wildehaar en MrRinuxs hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 19-jarige dakloze heeft in Duitsland bijna een moord begaan voor een warm bed. Op klaarlichte dag sneed hij een vrouw in de hals, om zo in de gevangenis opgesloten te worden. Dit heeft de politie van Trier bekend gemaakt.

De vrouw overleefde de aanval en hield slechts oppervlakkige verwondingen over. Volgens een arts die de vrouw behandelde, hebben haar jas en sjaal haar behoed voor ergere verwondingen.

"Als motief verklaarde de 19-jarige dat hij geen thuis had en wanhopig in de gevangenis probeerde te komen", aldus het Openbaar Ministerie in Trier. Dit is de man gelukt, want hij moet een psychiatrisch onderzoek ondergaan in het ziekenhuis van de gevangenis.

Werknemers graaien eigen 'kerstpakket' bij elkaar

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Geen gemekker over de inhoud van het kerstpakket. De werknemers van softwarebedrijf Plus in Hoogeveen (34 in totaal) kregen anderhalve minuut de tijd om de schappen te 'plunderen' bij supermarkt Plus (gekozen vanwege de naam) in het naburige Zuidwolde. De enige regel was: van elke productgroep mag er maximaal één product in het karretje belanden.

De eindafrekening bedroeg 1507,11 euro. "Ach, mijn mensen hebben een moeilijk jaar gehad. Het bedrijf waar ze werkten ging failliet, ik heb het overgenomen en tegen de stroom in hebben we heel goed gedraaid. Daar mag best wat tegenoverstaan.", aldus directeur Van Gemert van het bedrijf.

Ook bedrijfsleider Ron Vermaning van de Plus-supermarkt vond het wel geslaagd. Normaal gesproken draait zijn supermarkt op een normale donderdagochtend voor half tien 's ochtends immers geen 1500 euro omzet. Vermaning denkt er over na volgend jaar de winkel een halve dag te sluiten, om opnieuw mensen te laten graaien.

Ebay gaat geld vragen voor aanbieden

De grootste veilingsite van Nederland, Ebay.nl, gaat vanaf volgende maand transactiekosten vragen voor het aanbieden van een object. Ebay rekent nu al kosten voor objecten die verkocht zijn, zo'n 5% van de verkoopprijs.

Vanaf 14 januari vragen ze echter voor het aanbieden van allerhande spullen ook geld; vanaf 10 eurocent per object. Dat kan oplopen, al naar gelang de startprijs, tot 1,50 euro per aangeboden artikel. Dat geld ben je dus kwijt ongeacht de vraag of een artikel wel of niet verkocht is. Het aanbieden van hele ritsen met spullen zal hierdoor minder lucratief worden.

Ebay voert aan dat door de maatregel er minder incourante spullen zullen worden aangeboden, waardoor de kwaliteit van het aangebodene stijgt. Volgens haar wordt de site daardoor aantrekkelijker voor zowel kopers als verkopers.

Het internationaal opererende Ebay is de grootste internetveilingmaatschappij ter wereld. Ook in Nederland hebben ze binnen twee jaar de concurrentieslag ruimschoots gewonnen. Toch kent Nederland nog gratis alternatieven, zoals Qoop.nl en Ricardo.nl, maar daar zijn wel veel minder mensen actief.

In Nederland wordt Marktplaats.nl ook veel gebruikt om spullen aan te bieden, maar de controle op bieders en verkopers ontbreekt daar wel grotendeels.

Opnieuw poging om Erdogan premier te maken

De Turkse regering heeft vandaag opnieuw een poging ondernomen om de leider van de regerende islamitische AK-partij, Recep Tayyip Erdogan, in het parlement te krijgen. Wanneer Erdogan in het parlement komt kan hij in principe ook premier worden.

Erdogan kan nu niet het parlement in omdat hij door een eerder veroordeling wegens het aanzetten tot religieuze haat geen politieke functie mag bekleden.

Gisteren sprak de Turkse president Sezer zijn veto uit over een eerdere poging, om de grondwet zodanig te veranderen dat Erdogan wel weer in de politiek werkzaam kan zijn. Sezer zei dat het niet de bedoeling is de grondwet voor één persoon te wijzigen.

Vandaag overlegde de Turkse regering met het parlement over een nieuw ontwerp voor een wetswijziging. Mocht het parlement opnieuw besluiten de grondwet te wijzigen ten faveure van Erdogan dan kan Sezer géén veto meer uitspreken. De president zou er dan overigens nog wel een volksraadpleging over kunnen laten houden.

Door de hernieuwde poging van de regering zet ze wel de verhouding met het machtige seculiere leger van Turkije op scherp. Normaal gesproken kiezen die de kant van de president als het gaat om het bewaken van de scheiding van kerk en staat.

15 jaar eis voor toevallige moord

De 20-jarige Hagenaar die op 27 mei in zijn woonplaats werd doodgeschoten was een toevallig slachtoffer. De vermoorde man, Jan Hertogs, was slechts op het verkeerde moment op de verkeerde plaats: hij stond buiten café Getto's aan de Herengracht en had net zijn moeder gebeld omdat hij iets later thuis zou komen. Hij zou echter nooit meer thuiskomen.

Voor de rechtbank in Den haag stond gisteren de vermoedelijke dader terecht. Het betreft de 35-jarige illegale Koerd Enver P., die ook bekendstaat als Galo. De man zou uit wraak op het café hebben gehandeld, omdat hij daar eerder ruzie had gehad en was afgewezen door een Iraans meisje op wie hij verliefd was geworden.

De Koerd kan zich van het gebeuren niets herinneren zegt hij. Rechter mr. E. Timmermans friste aan de hand van getuigenverkaringen het geheugen van Enver wat op: Hij had al vaak problemen gehad in café Getto's, een Iraans meisje uit het café moest niets van hem hebben, ruim twee weken voor de gruwelijke moord was Galo nog betrokken bij een vechtpartij in de horecagelegenheid waarna hij tegen een kennis zou hij hebben gezegd dat hij alles in het café kapot zou maken én daar iedereen zou vermoorden om de Iraanse te krijgen.

Officier van Justitie mr. Harderwijk vindt dat er sprake is van moord en geen doodslag en eiste 15 jaar. Uitspraak over 14 dagen.

Ontslagbrief blijft steken in kerstdrukte

postzegellikker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toen een wethouder in het Losser vorige week zijn ontslag aankondigde, zorgde dat voor veel commotie. Maar, toen de gemeenteraad donderdag bij elkaar kwam, bleek er helemaal geen ontslagaanvraag van wethouder Jan Benneker te zijn. De gemeenteraad was furieus en besloot het dan maar zelf te doen. Er werd een motie van wantrouwen ingediend om Benneker te ontslaan.

Nou had de wethouder de brief al dinsdag verstuurd. Hij vergat de brief echter aangetekend te sturen, waarna de brief door de kerstdrukte vertraging heeft opgelopen. Mogelijk ligt de brief vandaag bij de gemeente op de mat. Dan zou hij tegelijk aankomen met de aangetekende brief bij de wethouder, waarin de ontslagaanvraag van de gemeente voor Benneker staat geschreven.

Piet Paulusma voorziet 'Witte Kerst'

Volgens SBS6 weerman Piet Paulusma krijgen we een witte kerst. De laatste weerkaarten wijzen volgens de Fries in die richting. Al enkele dagen woedt er boven ons land een bikkelhard gevecht tussen de koude en veel zachtere lucht. Maar volgens Paulusma zet de kou een nieuwe aanval in precies op de helft van beide kerstdagen.

Die koude aanval zal gepaard gaan met sneeuwval in het noorden, oosten en midden van Nederland. Vooral Tweede Kerstdag zou het in grote delen van ons land wel eens flink wit kunnen zijn, zo voorspelt de weerman.

De weerspannige Paulusma kiest al enkele weken voor de koudevariant in zijn voorspellingen, tegen de mening in van diverse andere weermannen en weerbureaus. In de visies van andere meteorologen zien de komende dagen er anders uit. Die kiezen voor een groene kerst.

Bing Crosby droomt al 60 jaar van een ''Witte Kerst''

Moeder faked kanker dochter om geld in te zamelen

De politie in de Amerikaanse stad Urbana, Ohio, meldt dat een moeder haar dochter en de rest van de stad heeft doen geloven dat haar dochter kanker had. Dit deed de moeder om geld in te kunnen zamelen voor haar 'zieke' dochtertje. Ze ging zelfs zo ver, dat ze haar dochter kaal liet scheren, haar slaappillen gaf om ziek te lijken en haar geestelijk liet voorbereiden op haar komende dood.

De vader en het meisje zelf wisten niet dat het hele verhaal door de moeder verzonnen was. Ook de rest van de stad had daar geen vermoeden van en de moeder profiteerde daarvan door geld in te zamelen. Hoeveel ze heeft opgehaald is niet bekend, maar waarschijnlijk meer dan 3000 dollar.

Deze vreemde praktijk kwam aan het licht, toen op de school van het meisje werd geconstateerd dat het haar van het meisje niet uitviel, maar afgeschoren was. Daarop werd de politie ingeschakeld. Er is nog geen aanklacht ingediend, maar de politie verzekerd dat dat slechts een kwestie van tijd is.

Met dank aan Mike, die ons dit artikel geheel vertaald submitte!

Slachtoffers krijgen spreekrecht

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Tweede Kamer heeft gisteren een initiatief-wetsvoorstel van D66 en LPF aangenomen. Hierdoor wordt het mogelijk dat slachtoffers van ernstige misdrijven, of hun nabestaanden, het recht krijgen om een verklaring af te leggen in de rechtzaal. Het initiatief-wetsvoorstel is opgesteld door de Kamerleden Boris Dittrich (D66) en Fred Schonewille (LPF).

De beide Kamerleden vonden het raar dat de verdachte wel altijd het woord mag voeren, maar het slachtoffer niet. Nu komen slachtoffers alleen aan het woord als de rechter het toestaat. Met dit het wetsvoorstel wordt het voor slachtoffers een recht om hun zegje te mogen doen. Dittrich en Schonewille menen dat hierdoor de verwerking van het misdrijf voor de slachtoffers er beter op wordt. Het slachtoffer mag niet worden ondervraagd door de verdediging.

Een week terug toen het voorstel werd besproken vonden verschillende fracties het spreekrecht voor slachtoffers nog veel te ver gaan. Ze vreesten dat een rechter beïnvloed kon worden door het spreekrecht, wat nadelig voor de dader/verdachte kan uitpakken. Tijdens de stemming bleek die tegenstand ineens verdwenen; het voorstel werd unaniem aangenomen.

2800 jaar oude microben gevonden

Microben uit een zout, bevroren, meer in Antarctica zijn door geleidelijke smelting nieuw leven ingeblazen. Dat is wat de onderzoekers zeggen.

De bacteriën en algen werden 12 meter onder de oppervlakte van Lake Vida gevonden in stukken ijs. Het meer ligt in Antarctica's McMurdo Dry Valleys, ongeveer 3.200 kilometer ten zuiden van Nieuw Zeeland.

Prof. Peter Doran van de Universiteit van Illinois in Chicago leidde het onderzoeksteam dat het ongebruikelijke ecosysteem ontdekte. NASA is geïnteresseerd in het onderzoek omdat Lake Vida tot een oplossing zou kunnen leiden in de zoektocht naar microbisch leven op Mars.

Wetenschappers dachten dat het meer altijd was bevroren, maar toen de onderzoekers radiosignalen door de 19 meter dikke ijslaag heenzonden, vonden ze een poel met vloeibaar water. Het water is zeven keer zo zout als zeewater, daardoor bevriest het niet. Er is daar ook geen zonlicht, en ook staat het niet bloot aan de lucht.

Radiocarbon datum tests wijzen erop dat de microben 2800 jaar oud zijn. Nog oudere zijn misschien nog in het water, aldus Doran. Om te voorkomen dat het water wordt verontreinigd, willen de onderzoekers water opzuigen in gesloten luchtsluizen.

Het onderzoek verschijnt deze week in Proceedings of the National Academy of Sciences.

Met dank aan errrrr, die ons dit artikel geheel vertaald submitte!

Ontploffende strijkers kostten man zijn handen

GTV en Gerbje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 28-jarige man uit Sommelsdijk in Zuid-Holland die vannacht rond 01.30 na café bezoek wat knalvuurwerk wilde afsteken, heeft daarbij zijn rechterhand en een groot gedeelte van zijn linkerhand verloren.

De man probeerde naast het café op de Oostdijk wat vuurwerk aan te steken toen plotseling een aantal strijkers in zijn hand ontplofte. Het slachtoffer is overgebracht naar het Rotterdamse Dijkzigt Ziekenhuis.

Kashmir: drie moorden na negeren sluierplicht

ZimZ, daburnd88, Vlaflip, _Duvel_, Pizza_Shooter en bitburger hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Indiase deelstaat Kashmir zijn gisteren drie jonge moslimvrouwen vermoord nadat ze een oproep tot ''sluierplicht'' hadden genegeerd. Die oproep was afkomstig van de weinig bekende militante moslimgroepering Lashkar Jabbar.

Twee vrouwen, allebei 21 jaar, werden in hun eigen huis doodgeschoten. De derde (22 jaar) is weggevoerd en onthoofd. Affiches waarop de sluierplicht stond waren overal opgehangen. Eerder hebben ook andere militante bewegingen vrouwen in Kashmir opgeroepen gesluierd over straat te gaan, maar veel navolging kreeg dat niet.

Lashkar Jabbar liet al eerder van zich horen; vorig jaar goten ze zuur over twee vrouwen omdat die islamitische kledingregels zouden hebben overtreden.

Moordpartij Zaandam lijkt 'crime passionel'

De dodelijke schietpartij in Zaandam waarbij twee personen om het leven kwamen en één zwaar gewonde viel lijkt een 'crime passionel' te zijn. Het drama vond woensdagavond plaats in een woning van een Iraans gezin aan de Dirk Kleimanstraat in Zaandam. Een 20-jarige vrouw en haar 24-jarige ex-vriend kwamen hierbij om het leven. De 22-jarige broer van de vrouw raakte zwaar gewond en ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Uit getuigen verhoren blijkt dat de ex-vriend rond 23:00 aanbelde en gelijk de 22-jarige jongeman die de deur opendeed in zijn borst schoot. Daarna liep hij naar boven waar hij de 20-jarige vrouw door het hoofd schoot. Hierna sloeg hij de hand aan zichzelf.

De dader, een Nederlandse man, maakte volgens bekenden van de familie al een tijdje problemen omdat hij niet kon verkroppen dat het meisje de relatie verbroken had.

BB De finale: nog 3 dagen

Maandag is het zover: De grote BBfinale. De bewoners tellen af, en wij tellen mee.
Donderdagavond zagen we Mustapha vertrekken. Verbijstering alom, aangezien hij al vanaf het begin de populairste man was, en op een overwinning leek af te stevenen.

Er zijn nog 6 bewoners over, te weten Jeanette, Judith, Margriet, Laurens, Stefan en Wouter. Twee van hen zullen maandagavond direct het huis moeten verlaten en niet meedoen in de werkelijke finale. De kijker kan hier t/m maandag voor bellen.

De overige vier zullen in de finale een persoonlijke Confrontatie moeten uitvoeren, waar zij de komende dagen voor mogen oefenen. Wanneer deze Confrontatie lukt verdienen zij geld voor de prijzenpot, die op kan lopen tot 500.000 euro.

12 jaar cel voor ondermeer moord op hond

Een 43-jarige man uit New York is 5 december veroordeeld tot een 12-jarige celstraf, omdat hij de 16-jarige hond van zijn ex-vriendin van de 23e etage van een balkon had afgegooid en omdat hij andere misdrijven had begaan, gerelateerd aan het stalken van de vrouw.

De man, J. Jefferson, heeft zijn schuld bekend tegenover de rechtbank van New York. Hij heeft daar ook andere delicten bekend, zoals stalking, berovingen en overvallen. De rechter zei dat hij 2 jaar van de in totaal 12-jarige straf voor het vermoorden van de hond heeft gekregen.

Zijn ex-vriendin heeft haar hele leven al huisdieren gehad en gruwelde altijd van de berichten over dierenmishandeling. Ze had niet gedacht dat ze dit ooit mee zou maken. Dit is voor haar dan ook een emotionele schok geweest.

De rechter heeft de man ook nog 5 jaar onder toezicht gezet en hem een 17 jaar durend straatverbod in de buurt waar zijn ex woont gegeven.

Het excuus van de man was dat hij op dat moment emotioneel de weg kwijt was en niet wist wat hij deed. Zijn advocaat zei dat dit soort daden in het profiel passen van een persoon onder invloed van drugs.

Met dank aan DJ-spot, die ons dit artikel geheel vertaald submitte!

Willibrord Frequin opgepakt in tuin Duisenberg

Eilanden, Thor, Quartje, Ella, MichaBalk1977, WEGMETPAARS en Thor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

SBS-programmamaker Willibrord Frequin is vanochtend gearresteerd in de tuin van ECB-voorzitter Duisenberg in Amsterdam. Op Radio 538 werd gemeld dat Frequin als tegenactie voor het aan het balkon hangen van de Palestijnse vlag door Gretha Duisenberg, met behulp van twee hoogwerkers een Israelische vlag van 20x40 meter over het huis van de Duisenbergs wilde hangen.

Omdat Willibrord weigerde het terrein te verlaten, zou de politie hem gearresteerd hebben. De producer van Willibrord Frequin, die in de radio-uitzending bij Edwin Evers was, meldde dat Willibrord vast zat op een politiebureau en dat het niet bekend was wanneer hij vrijgelaten zou worden.

Gezochte ondernemer meldt zich via krant

MadMax_007 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Helmondse ondernemer heeft een advertentie met daarin zijn foto, adres en telefoonnummer in het Brabants Dagblad geplaatst, om zich zo bij een deurwaarder te melden. Die had een dag ervoor via een advertentie in de krant laten weten dat hij de man niet kon vinden.

De ondernemer is inmiddels verhuisd naar Spanje. Vanwege een zakelijk conflict kreeg hij de deurwaarder op zijn dak gestuurd, maar ondanks een afscheidsfeest en honderden verhuisberichten wist deze de ondernemer niet te pakken te krijgen.

Met de tegenactie wil de ondernemer ook aangeven dat hij een eerlijk ondernemer is. "De suggestie is gewekt dat ik als een dief in het duister vertrokken ben. Dat vind ik kwalijk. Mensen die mij kennen die weten dat ik altijd keurig zaken doe." De deurwaarder kan de advertentie wel waarderen.
Laatste reviews en specials
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
review
iPhone 11
©FOK.nl e.a.