Rosenmöller wil opnieuw GL leiden

Fractieleider Paul Rosenmöller van GroenLinks wil bij de komende verkiezingen opnieuw lijsttrekker voor de partij zijn. Dat zei hij vandaag tijdens het verkiezingsforum zijn partij in de St. Janskerk te Utrecht.

Rosenmöller liet weten wel te hebben geaarzeld. Hij gaf aan in Kamerlid Femke Halsema een geschikte opvolgster voor hem te zien. Maar iedereen in de fractie heeft aan hem gevraagd of hij de kar nog één keer wil trekken, en daar heeft hij na overleg met zijn vrouw ''ja'' op gezegd.

Hij ging verder in zijn speech in op de verruwing van de politiek en zei te willen bijdragen aan ,,wat meer fatsoen''. Rosenmöller verweet de regering aan de leiband te lopen van de Amerikaanse president Bush en sprak zich uit tegen een oorlog met Irak.

Lijstverbinding met PvdA

Rosenmöller wil dat GroenLinks op een aantal concrete punten samen gaat optrekken met PvdA en SP. Bijvoorbeeld bij het handhaven van de Melkertbanen en het verhogen van de koopkracht voor de minima. Hij wil ook een lijstverbinding aangaan met PvdA en SP (dat vergroot de kans op restzetels voor ''links''). Bij de vorige verkiezingen had GroenLinks al een lijstverbinding met de SP.

De complete toespraak van Rosenmöller staat inmiddels on-line.