FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 16 oktober 2002

[Update]Allach weg bij FC Groningen

Verdediger Mohammed Allach en FC Groningen gaan na dik 2 jaar uit elkaar. De 29-jarige Marokkaan word tlas een 'storende factor' gezien door trainer Dwight Lodeweges en de clubleiding. "Het komt niet meer goed", verklaarde Allach. "Er is geen weg meer terug", vulde manager technische zaken Henk Veldmate namens de club aan.

Allach, die een contract heeft tot en met het volgende seizoen, is druk op zoek naar een nieuwe club. VOlgens manager technische zaken Veldmate is er 'geen sprake van' dat er wordt overgegaan tot ontslag.

Tijdens een evaluatiegesprek van afgelopen maandag liep de relatie tussen Lodeweges en Allach stuk. 'Bij Mo zijn harde woorden gevallen.', aldus Lodeweges. De trainer maakte duidelijk dat Allach een 'storende factor' was en het groepsgevoel in gevaar brengt.

16/10:
Allach zal de rest van het seizoen onder huurbasis doorbrengen bij FC Dordrecht. Ook het volgende seizoen zal hij blijven spelen bij de Gouden Gids Divisie Club. Na dat jaar loopt zijn contract met FC Groningen af.

Uitslag Oostenrijk - Nederland

Het Nederlands Elftal heeft vanavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk met 0-3 gewonnen.

Alle drie de doelpunten werden in de eerste helft gemaakt. In de 15e minuut opende Seedorf de score. Vijf minuten later (20') scoorde Cocu de 0-2, waarna Makaay in de 29e minuut de 0-3 kon maken. Overigens moest Oostenrijk in de 78e minuut verder met tien man, nadat Hiden een rode kaart kreeg.

De tussenstand in Groep 3:

Pos.ClubAWGVPV-T
1. Nederland220066-0
2. Tsjechië220064-0
3. Oostenrijk320164-3
4. Moldavië200200-4
5. Wit-Rusland300300-7

Voetbal: Uitslag Oostenrijk - Nederland

Het Nederlands Elftal heeft vanavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk met 0-3 gewonnen.

Alle drie de doelpunten werden in de eerste helft gemaakt. In de 15e minuut opende Seedorf de score. Vijf minuten later (20') scoorde Cocu de 0-2, waarna Makaay in de 29e minuut de 0-3 kon maken. Overigens moest Oostenrijk in de 78e minuut verder met tien man, nadat Hiden een rode kaart kreeg.

De tussenstand in Groep 3:
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Nederland220066-0
2. Tsjechië220064-0
3. Oostenrijk320164-3
4. Moldavië200200-4
5. Wit-Rusland300300-7

Zie voor meer nieuws de FOK! Competitiemanager!

Thanksgiving

Inspiration... comes into us slowly and quietly and all the time, though we must regularly and every day give it a little change to start flowing, prime it with a little solitude and idleness. - Brenda Ueland

Een goede reden om dus maar weer eens wat te gaan vertellen over mijn leventje hier.

Afgelopen weekend zat ik bij Ken en Stephanie, twee mensen die ik nog ken van de trip die ik met mijn orkest naar Canada maakte in april 2002. Hetwas erg gelzellig daar, maar ik was toch enigzins opgelucht toen we weer verder gingen richting Revelstoke. Het zijn hele aardige mensen, maar ze zijn op de een of andere manier een beetje vreemd. Ze zijn al wat ouder en Ken doet geloof ik alleen maar wat hij zelf wil enzo. Elke keer begint het heel gezellig, maar op de een of andere manier wringt er iets. (Was wel erg gezllig hoor ) A la. Daar was ik dus dit weekend, want het was Thansgiving in Canada. (Het is hier op de Britse dag en niet op de Amerikaanse).

Thanksgiving, de gelegenheid die bekend staat om zijn kalkoen diner. En je raad het al, dat stond dus op het menu zondagavond (ze vierden het eigelijk een dag te vroeg) De hele dag werd er druk gekookt, de tafel werd versiert met de moosite glazen en het beste servies en bestek. Ik voelde me in mijn overhemd met korte mouwen en een rode broek ietswat underdressed, maar daar kon ik weinig aan doen.
Het was allemaal erg gezellig en toen ik maandag weer naar huis ging, viel ik met m'n neus in de boter, want bij mijn gastgezin was het maandag Thanksgiving en was er dus weer een heerlijk diner.

En wat moeten jullie hier nou mee? Ik weetet ook niet We must regularly and every day give it a little change to start flowing. Dus ik ook

James Bond viert verjaardag met expositie

The Marsmellow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om het veertigjarige jubileum van 's wereld meest bekende geheim agent te vieren is er in Londen een tentoonstelling geopend. Het Science Museum waar de tentoonstelling plaats vindt zal een aantal gadgets, voertuigen en andere bijzondere snufjes van James vertonen.

Paradepaardjes zijn de originele speedboot uit 'The world is not Enough', de dodelijke hoed van Oddjob uit 'Goldfinger' en de stilletoschoenen uit 'From Russia With Love.' Verder kan men zich Bond wanen door stunts uit te voeren en een doolhof te doorkruisen naar de schuilplaats van een boef.

De tentoonstelling wordt vanavond in aanwezigheid van voormalige Bond sterren geopend en is te bezichtigen tot en met maart 2003.

Saddam zonder één tegenstem herkozen

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saddam Hoessein is zonder één tegenstem herkozen als president van Irak. Alle 11.445.638 stemgerechtigde Irakezen hebben de huidige president een nieuw mandaat voor zeven jaar gegeven.

In de verkiezing was Saddam Hoessein de enige kandidaat. De vraag waarop de kiezer zijn antwoord kon geven luidde: "Gaat u akkoord dat Saddam Hoessein president blijft?" Doordat alle stemgerechtigden het antwoord ja gaven kwam de uitslag neer op 100%. Bij het vorige referendum kon de president nog maar rekenen op de steun van 99,96% van de kiezers. Een aanzienlijke verbetering dus.

Miss Gevangenis in Litouwen

Wildehaar heeft voor ons het volgende bericht vertaald:

Een commerciële TV-zender uit Litouwen organiseert voor het eerst in Europa een miss-verkiezing voor vrouwelijke gevangenen. Nu al zijn er 36 kandidaten uit de "Panevezys Penal Labor Colony" ingeschreven. "We gaan op zoek naar schoonheid op een plek waar niemand dat verwacht", zegt producer Arunas Valinskas. De verkiezing zal in november te zien zijn op LNK TV. De gevangenen die deelnemen hoeven een week lang niet te werken in het atelier van de gevangenis.

Panamees wereldrecord

Deportivo Árabe Unido uit Panama heeft zondag 13 oktober met..jawel..19-0 gewonnen van Deportivo Jalapa uit Nicaragua. Dit is een recordscore in een internationale competitie (nl. de CONCACAF Cup).

De hoogste Europese score is van Sporting Lissabon, zij wonnen in 63/64 met 16-1 van Apoel Nicosia. Ajax houdt de Nederlanse eer hoog door in in 1984 met 14-0 van de Luxemburgse Red Boys Differdange te winnen.

Shirtreclame scheidsrechters

De KNVB laat door een extern bureau onderzoeken of er belangstelling voor is volgend jaar shirtreclame op de shirts van scheidsrechters te plaatsen. Men weet nog niet precies hoe men de reclame zal gaan invullen mocht er voldoende belangstelling zijn.

De opbrengst van de sponsoring gaat naar de KNVB, deze is verplicht dit geld te investeren in de scheidsrechtersafdeling. Volgens de KNVB moet de sponsoring de onafhankelijkheid niet negatief beïnvloeden en moet deze bij het werk van de scheids passen.

De FIFA staat dit seizoen al shirtreclame bij arbiters toe. Op de borst of rug is binnen gestelde afmetingen een tekst toegestaan.

Onderzoekers vinden zwart gat in Melkweg

In het middelpunt van de Melkweg bevindt zich een zogeheten zwart gat. Die ontdekking hebben onderzoekers van het Max Planck Instituut voor Astrofysica in het Duitse Garching gedaan, zo maakten zij woensdag bekend.

Het vermoeden dat middenin de Melkweg een zwart gat zit, bestaat al langer. Eén punt op zo'n 26.000 lichtjaren afstand van de Aarde trekt al jaren de aandacht van astronomen omdat van het punt een buitengewoon sterke radio- en röntgenstraling uit gaat en omdat zich in het gebied eromheen extreem veel sterren bevinden.

Een zwart gat is een object dat zo klein en zo zwaar is dat niets ontsnapt aan de zwaartekracht die er vanuit gaat, zelfs het licht niet. Zwarte gaten zijn daardoor onzichtbaar - vandaar de naam. Sterren draaien om zwarte gaten heen zoals planeten om de zon cirkelen.

De onderzoekers concentreerden zich op een van de sterren in het gebied. Zij bestudeerden de ster met de Very Large Telescope van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) in Chili. De beelden die dat opleverde werden vergeleken met opnamen van tot tien jaar oud. Zo bleek dat de ster, zeven keer zo groot als de zon, met extreem hoge snelheid om de bron van de straling cirkelt.

De ster bleek 15,2 jaar nodig te hebben om een keer rond het punt te draaien. Zo konden de astronomen uitrekenen dat het betrekkelijk kleine object drie miljoen keer zo zwaar is als de zon. Dat sluit alle andere mogelijke verklaringen uit: het moet om een zwart gat gaan, en wel het zwarte gat dat het dichtst bij de aarde ligt.

De astronomen van het Max Planck Instituut blijven het gat bestuderen, in de hoop het antwoord te vinden op de vraag hoe zwarte gaten ontstaan.

LPF voelt zich ''genaaid'' door Zalm

De LPF voelt zich flink te kort gedaan door het optreden van VVD-fractievoorzitter Gerrit Zalm. LPF-Kamerlid Van As sprak zelfs van ''behoorlijk gepiepeld''.

Volgens de LPF hadden ze aan de vooravond van de val van het kabinet nog signalen uit het kabinet ontvangen dat een doorstart van het Kabinet mogelijk was. Daarvoor moesten de twee ruziënde LPF-ministers Bomhoff en Heinsbroek vertrekken en moesten tenminste twintig LPF-Kamerleden op één lijn zitten.

Vanochtend besloot de LPF-fractie in record tempo dat de beide ministers inderdaad moesten vertrekken. Mat Herben werd daarbij herkozen als fractieleider als opvolger van Wijnschenk. Toch zei Zalm, nog op het moment dat Herben bij Balkenende zat, dat hij de stekker uit het kabinet getrokken had.

Wijnschenk zelf ziet interim-partijvoorzitter Ed Maas als 'hoofdschuldige' van de kabinetscrisis: ''Maas heeft steeds partij gekozen voor de opstandige fractieleden De Jong en Eberhard en daardoor het gezag van mij als fractievoorzitter ondermijnd''.

Oppositie kraakt de LPF

De oppositiepartijen lijken opgelucht dat het kabinet-Balkenende is gevallen. SP-leider Marijnissen zegt hevig verontwaardigd te zijn over het optreden van de LPF-ministers: "Dat is met geen pen te beschrijven, maar nu is het speelkwartier echt voorbij."

PvdA, GroenLinks en D'66 vinden dat premier Balkenende niet daadkrachtig genoeg opgetreden heeft. Ze menen dat de minister-president eerder de ruzie had moeten bezweren tussen de LPF-ministers Heinsbroek en Bomhoff.

Ad Melkert zei op tv dat hij maanden geleden al had voorspeld dat politiek niet zo ''simpel'' was als sommigen het voorstelden. Melkert vindt dat Nederland een ''plee-figuur'' heeft geslagen in het buitenland. Hij noemt het zorgelijk dat Nederland nu een demissonair standpunt moet aandragen inzake de uitbreiding van Europa.

Oud PvdA-minister Jan Pronk vindt de hele gang van zaken vooral treurig voor de kiezers die op de LPF gestemd hebben: ''De kiezers dragen geen schuld, zij zijn niet verantwoordelijk voor de chaos in de LPF. De kiezers wilden verandering, daar moeten alle politieke partijen de komende tijd rekening mee houden''.

Alle oppositiepartijen zijn van oordeel dat de LPF het vertrouwen van hun 1.6 miljoen kiezers op schandalige wijze heeft verkwanseld.

Kabinet Balkenende definitief gevallen

Boepz0r en fietsbel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Premier Balkenende heeft zojuist aan de Tweede Kamer meegedeeld dat het Kabinet gevallen is. Hij zal het ontslag van zijn Kabinet aanbieden aan Koningin Beatrix.

Balkenende zei het te betreuren dat dit zo kort na de begrafenis van prins Claus is gebeurd. Maar de gebeurtenissen binnen de LPF boden geen andere mogelijkheid meer.

Volgens de premier heeft de coalitie geprobeerd om aan de verkiezingsuitslag van 15 mei uitvoering te geven. Maar door problemen tussen twee ministers van de LPF, Bomhoff en Heinsbroek, was dit niet langer mogelijk. Definitieve doorslag gaf vandaag de mededeling van de fractievoorzitters van VVD en CDA vanochtend, die het niet langer zagen zitten met deze coalitie.

Het is zo goed als zeker dat nu nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. De fractievoorzitters van VVD en PvdA, Zalm en Van Nieuwenhoven, pleiten ervoor al in december naar de stembus te gaan. Fractieleider Zalm van de VVD noemde 11 of 18 december als data.

Minister De Hoop-Scheffer (CDA) zei het uitermate jammer te vinden dat het zo snel al afgelopen is. Hij legt de schuld volledig bij de LPF, die er ''een rotzooi'' van hebben gemaakt.

Website Heinsbroek gratis aangeboden

AM meldde ons:

De beheerder van hermanheinsbroek.pagina.nl biedt zijn site gratis ter overname aan, omdat hij teleurgesteld is in de minister van Economische Zaken. Dit deed hij overigens nog voordat Heinsbroek zojuist zijn ontslag indiende.

De site werd in september gestart, maar de beheerder biedt de site nu 'gratis en voor niks' aan omdat hij is 'teleurgesteld en er geen zin meer in' heeft. 'Heinsbroek rommelt zoveel dat ik vannacht heb besloten om de dochterpagina aan te bieden voor overname.'

Op de site staan nu allemaal links naar artikelen die in de media zijn verschenen over de meest spraakmakende minister in het kabinet Balkenende. 'Het onderhoud van de site kost toch veel tijd, en dat vind ik Heinsbroek nu niet meer waard', aldus de huidige beheerder. 'Heinsbroek verdient geen dochterpagina meer.'

In het begin waren er vijfhonderd tot zeshonderd bezoekers per dag. Inmiddels is dat aantal geslonken tot ongeveer dertig.

Zalm: ''VVD verder met CDA niet met PvdA''

VVD-fractieleider Zalm is al begonnen met de verkiezingscampagne. Op Nederland 2 zei de VVD-leider, die enige uren geleden zijn steun aan het kabinet opzegde, dat hij verder wil regeren met het CDA. Dat zal ook de inzet worden voor nieuwe verkiezingen.

Een samenwerking met de PvdA, zoals in Paars, noemde hij "zeer onwaarschijnlijk". PvdA-fractievoorzitter Van Nieuwenhoven zei niets te willen uitsluiten, maar erkende dat de afstand met de VVD de laatste tijd wel erg groot geworden is.

Premier Balkenende wordt vanmiddag verwacht in de Tweede Kamer. Het is eigenlijk al zeker dat hij dan het ontslag van zijn ploeg zal aankondigen.

Roodharige mensen gevoeliger voor pijn

Onderzoek aan aan het Outcomes Research Institute of the University of Louisville, US heeft vastgesteld dat roodharige mensen beduidend gevoeliger zijn voor pijn dan niet-roodharige mensen. Het onderzoek werd geleid door anaestesiologist Edwin Liem.

Bij mensen met rood haar hebben de cellen dat huid en pigment produceren een dysfunctioneel melanocortin 1 receptor. Liem zegt dat deze dysfunctie meer hormonen vrijgeeft welke deze cellen stimuleren, echter dit hormoon stimuleert ook een hersenreceptor die verantwoordelijk is voor pijngevoeligheid.

"Het onderzoek is een stap voorwaarts in het begrijpen van het verband tussen genetische karakteristieken en aneastetische behoeften", zegt Liem. "Onderzoek van de rol van het melanocotin systeem in het centraal zenuwstelsel helpt ons begrijpen om fundamentele vragen te beantwoorden zoals welke systemen in het brein onbewustzijn regelen, en welke systemen pijngevoeligheid regelen."

Miljoenen verlies voor Ajax

De op de beurs genoteerde voetbalclub Ajax uit Amsterdam zal over het boekjaar 2001-2002 een recordverlies van 25,8 miljoen euro lijden. In dezelfde periode vorig jaar was er ook verlies, maar een stuk minder: 8,2 miljoen euro.

Een en ander blijkt uit de jaarcijfers van Ajax die vandaag zijn gepresenteerd. De slechte cijfers zijn te wijten aan het verlies bij transfers en de sterk gestegen salariskosten. Ook voormalig (ontslagen) trainer Co Adriaanse drukt op het budget; hij staat nog steeds op de loonlijst.

Verder hebben deelneming in buitenlandse clubs Ajax een verlies opgeleverd van 9 miljoen euro.

Bende op strooptocht langs snelwegen

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisternacht is in ons land een spoor van oplichting getrokken langs een groot aantal snelwegen. Hierbij werd met behulp van gestolen of vervalste giropassen tal van tankstations opgelicht.

Verschillende politiekorpsen grepen in totaal 23 verdachten in de kraag. Op één na zitten ze allemaal nog vast op verdenking van diefstal c.q. oplichting. De bende is overigens groter. De meeste arrestanten komen uit Rotterdam en omgeving. Ze hebben allemaal dezelfde nationaliteit; Somaliërs.

De Afrikanen stroopten tussen middernacht en half vijf 's morgens in groepjes van drie of vier personen alle geopende benzinestations af. De buit bestond vooral uit telefoonkaarten en sigaretten.

Kabinet valt vandaag

Volgens verscheidene bronnen in Den Haag zal premier Balkenende vandaag aan koningin Beatrix het ontslag aanbieden van zijn kabinet. De val is zeker nu LPF-vice-premier Bomhoff vanochtend al zelf is opgestapt.

Ook de fractieleiders van de VVD en het CDA, Gerrit Zalm en Maxime Verhagen, gaan ervan uit dat het kabinet niet meer te redden is. Dat lieten zij weten bij hun overleg met premier Balkenende.

Het is op dit moment nog onbekend of het om 16.00 uur geplande beraad van het kabinet nog doorgaat.

Mocht het kabinet vandaag vallen dan moeten er binnen drie maanden nieuwe verkiezingen worden gehouden. Dit onder voorbehoud dat CDA en VVD geen minderheidskabinet willen vormen, maar daar ziet het niet naar uit. VVD-leider Zalm zei zojuist nog: "Gebleken is dat de LPF geen betrouwbare partner is. Wat mij betreft worden zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen gehouden". Verder zei Zalm: "Ik vind het vervelend dat premier Balkenende een dag na de uitvaart van Claus naar koningin Beatrix moet om het ontslag van het kabinet aan te bieden."

Zalm wil dat Bomhoff en Heinsbroek onmiddellijk uit het kabinet stappen en dat het kabinet zonder hen demissonair verder gaat tot nieuwe verkiezingen.

Ook fractieleider Mat Herben was zojuist, bij het einde van zijn ontmoeting met premier Balkenende, heel somber over het doorgaan van dit kabinet.

Balkenende consulteert fractieleiders

Premier Balkenende consulteert vandaag alle fractieleiders in de Tweede Kamer met betrekking tot de ontstane politieke situatie. De Rijksvoorlichtingsdienst meldde dit zojuist.

Maxime Verhagen van het CDA is om 10.00 uur bij de premier geweest, Gerrit Zalm (VVD) heeft om 11.00 uur een bespreking met Balkenende. De nieuw gekozen Mat Herben (LPF) werd direct na zijn verkiezing uitgenodigd. De ministerraad komt om 16.00 uur bijeen.

Balkenende meldde gisteren al dat "de grens is bereikt". "De situatie duurt te lang voort. Het kan niet zo doorgaan. Het gehannes moet afgelopen zijn", aldus de premier.

Mat Herben terug, Bomhoff & Heinsbroek weg

abraracourcix, Brutus2k, bart en Superbossy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mat Herben is weer fractieleider van de LPF. Hij volgt Harry Wijnschenk op die de fractie slechts korte tijd leidde. De LPF-fractieleden besloten vanochtend dat Herben weer terug moest keren op zijn positie, die hij enige tijd geleden op moest geven. De fractie had maar weinig tijd nodig om Herben te kiezen.

De fractie stelde zich ook unaniem op het standpunt dat zowel minister Heinsbroek als vice-premier Bomhoff moet aftreden om de crisis in de partij te bezweren en een kabinetscrisis af te wenden.

Of dit het voortbestaan van het kabinet kan redden is nog maar de vraag. Volgens enkele VVD-ministers is het ,,afgelopen''. CDA-bronnen laten zich in dezelfde zin uit. Het kabinet komt vanmiddag opnieuw in crisisberaad bijeen.

Gisteren liet premier Balkenende wel doorschemeren dat een kabinetscrisis enkel nog te voorkomen was als de LPF-bewindslieden Bomhoff (Volksgezondheid) en Heinsbroek (Economische Zaken) hun ruzie zouden beëindigen. Of Balkenende met opstappen genoegen neemt, en snel twee nieuwe minister wil zoeken, is nog maar de vraag. Eerder liet hij weten dat hij het opstappen van een vice-premier eigenlijk onaanvaardbaar vindt.

Update 11:25

Vice-premier Bomhoff heeft zojuist zijn ontslag ingediend bij premier Balkenende. Of Heinsbroek dat ook gaat doen is nog onbekend. Bomhoff geeft om 12.00 uur in Nieuwspoort een persconferentie.

Update 12:26

Minister Heinsbroek (Economische Zaken) treedt ook af. Vanmiddag om 13.30 een persconferentie.

Radio-uitzending voor doven

Peter01 en ImPrEzA hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een house-feest voor doven, komt er nu ook een radio-uitzending voor doven. 3FM dj Claudia de Breij verzorgt vrijdagavond een radio-uitzending voor doven. Haar programma '... & dit is Claudia' wordt vrijdag via de webcam simultaan vertaald door een doventolk.

"De teksten van de muziek die we draaien wordt vertaald waar noodzakelijk", zegt programmaproducent Arjan Lubach. "Gelukkig draaien we op vrijdag vooral dance-muziek. Dove mensen kunnen de trillingen van die diepe bassen voelen."

In de studio zullen zestien doven aanwezig zijn om het experiment live bij te wonen.

Internet afgesloten bij McDonald's vanwege porno

NicholasZen vertaalde voor ons dit bericht:

Tegenwoordig is het mogelijk te internetten bij de McDonald's in Kilmarnock, maar het gaat niet zoals het oorspronkelijk bedoeld is.

In het Schotse Klimarnock heeft McDonald's in een van zijn vestigingen, die in het bezit was van vier computers, het internet moeten afsluiten, nadat klanten sexueel getinte inhoud op hun scherm kregen.

De bezoekers van het restaurant konden allerlei pornografische pagina's bekijken, terwijl kinderen vlakbij zaten te eten.

Een woordvoerder van de McDonald's verklaarde: "Zo lang we de pornografische websites niet kunnen blokken door middel van een firewall, blijven de computers uit. De internetservice is een leuke extra voor de klanten, maar we kunnen dit niet toestaan."

Militair vliegtuig zoekt naar sluipschutter

Shaman vertaalde voor ons dit bericht:

De politie in de Verenigde Staten heeft gisteren, enkele uren na de moord op een FBI-analiste, een eerste sterke aanwijzing ontvangen over de identiteit van de sluipschutter die afgelopen weken terreur zaaide in en om Washington.

Volgens rechercheurs heeft een ooggetuige een getinte man, mogelijk afkomstig uit Latijns-Amerika of het Midden-Oosten, op hoge snelheid weg zien rijden in een witte bestelbus. Andere getuigen zouden meer informatie hebben over de kentekenplaat van de bestelbus, welke volgens de politie overeen kwam met eerdere getuigenverklaringen.

De Amerikaanse secretaris van defensie, Donald H. Rumsfeld, heeft ingestemd met het verzoek van de FBI om een militair patrouillevliegtuig in te zetten bij de zoektocht naar de dader. FBI-agenten aan boord moeten zorg gaan dragen voor de communicatie met de autoriteiten op de grond. Het leger is inmiddels begonnen met het aanleggen van een bestand van mogelijke daders met sluipschutterstraining.

Linda Franklin, het elfde slachtoffer van de sluipschutter werd geraakt door een .223 kogel, terwijl zij haar boodschappen in haar auto laadde in Falls Church.

Justitie zegt geen aanwijzingen gevonden te hebben dat Linda Franklin neergeschoten is vanwege haar werk bij het Nationaal Infrastructuur Beschermings Centrum (NIPC) van de FBI. Het NIPC analiseert kwetsbaarheden van belangrijke infrastructurele bouwwerken en internetsystemen. Waarschijnlijk werd ze net zo willekeurig uitgekozen door de dader als de eerdere slachtoffers.

Luchtmachtofficier bekent bomaanslag Bali

In Indonesië is een voormalig luchtmachtofficier opgepakt op verdenking van de bomaanslag afgelopen zaterdag op het eiland Bali. De man heeft inmiddels bekend dat hij de bomaanslag heeft gepleegd. Bij de bomaanslag zijn meer dan 180 mensen om het leven gekomen. Dit is vandaag bekendgemaakt door de Amerikaanse krant The Washington Post op basis van berichten uit de Indonesische veiligheidsdienst.

De man verklaarde geschokt te zijn dat er zoveel mensen waren omgekomen en heeft zijn excuses aangeboden. Van wie hij de opdracht heeft gekregen voor de bomaanslag is nog niet bekend.

De man heeft geleerd om te gaan met explosieven in het Indonesische leger, daar is hij echter na wangedrag uit ontslagen.

142 Doodstraffen opnieuw bekeken

De staat Illinois in de Verenigde Staten gaat een onderzoek instelllen naar 142 doodstraffen die in die staat zijn uitgesproken. Dit naar aanleiding van een onderzoek waarin bleek dat dertien mensen ten onrechte geëxecuteerd waren.

Het onderzoek is het grootste in de Amerikaanse geschiedenis naar opgelegde doodstraffen. Op dit moment zitten er in Illinois nog 160 gevangenen te wachten op voltrekking van de doodstraf.

Pires scoort bij terugkeer

Robert Pires (Arsenal) heeft na een afwezigheid van ruim 6 maanden zijn terugkeer op de velden gemaakt in een oefenwedstrijd tegen QPR op het trainingsveld van Arsenal. Dit deed hij zeer verdienstelijk en luisterde zijn terugkeer op met een doelpunt.

Pires speelde de volledige 90 minuten en voelde zich niet vermoeid maar gaf toe dat zijn technische kant van zijn spel nog niet helemaal 100% was.

Met dank aan Arsenal.com voor de plaatjes

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.