Militair vliegtuig zoekt naar sluipschutter

Shaman vertaalde voor ons dit bericht:

De politie in de Verenigde Staten heeft gisteren, enkele uren na de moord op een FBI-analiste, een eerste sterke aanwijzing ontvangen over de identiteit van de sluipschutter die afgelopen weken terreur zaaide in en om Washington.

Volgens rechercheurs heeft een ooggetuige een getinte man, mogelijk afkomstig uit Latijns-Amerika of het Midden-Oosten, op hoge snelheid weg zien rijden in een witte bestelbus. Andere getuigen zouden meer informatie hebben over de kentekenplaat van de bestelbus, welke volgens de politie overeen kwam met eerdere getuigenverklaringen.

De Amerikaanse secretaris van defensie, Donald H. Rumsfeld, heeft ingestemd met het verzoek van de FBI om een militair patrouillevliegtuig in te zetten bij de zoektocht naar de dader. FBI-agenten aan boord moeten zorg gaan dragen voor de communicatie met de autoriteiten op de grond. Het leger is inmiddels begonnen met het aanleggen van een bestand van mogelijke daders met sluipschutterstraining.

Linda Franklin, het elfde slachtoffer van de sluipschutter werd geraakt door een .223 kogel, terwijl zij haar boodschappen in haar auto laadde in Falls Church.

Justitie zegt geen aanwijzingen gevonden te hebben dat Linda Franklin neergeschoten is vanwege haar werk bij het Nationaal Infrastructuur Beschermings Centrum (NIPC) van de FBI. Het NIPC analiseert kwetsbaarheden van belangrijke infrastructurele bouwwerken en internetsystemen. Waarschijnlijk werd ze net zo willekeurig uitgekozen door de dader als de eerdere slachtoffers.