Hoera we mogen weer stemmen!!!!

Sommige mensen zouden ze moeten verbieden zich verkiesbaar te stellen ik heb een lijstje van welke mensen dat ondermeer zijn. Ordinaire platenbazen, ex-popsterren, professoren met een rancune tegen bepaalde ambtenaren, oud-journalisten met een uitgebreide vriendenkring in Naarden en dan verder iedereen die van zichzelf vindt dat hij of zij tot de, blijkbaar, immense vriendenkring van Pim Fortuyn behoorde terwijl Pim daar vermoedelijk zelf niet van op de hoogte was, dat iedereen in Nederland zijn vriend was.

Ja ik beken. Ik ben één van de velen die in mei jl. heeft gestemd op de LPF. Natuurlijk was ik het niet met alles eens wat Pim bazelde alhoewel het plan van de varkens in leegstaande kantoorgebouwen nu misschien ten uitvoer kan worden gebracht om daar alle LPF-ers in op te bergen dan heeft het plan zeker kans van slagen. Maar ik was het niet met alles eens en zo had ik dat ook met de SP, met de VVD en CDA. Dus vooruit ik ben voor vernieuwing en gaf ze mijn stem en een kans. "Vernieuwende" politiek zou het worden maar het bleek een ontluisterend en ontnuchterende ervaring om de LPF 87 dagen in de Tweede kamer te kunnen volgen.

Volgens Mat Herben zijn het fijne mensen in de LPF maar het leek eerder op een familie die het niet eens kon worden over de erfenis na het heengaan van een geliefd familielid. Wat zeg ik...het was een familie die het niet eens kon worden over de erfenis. De erfenis van Pim die nu dus vakkundig om zeep geholpen is. Wat Volkert v.d. G. in het echt deed deed Pim's eigen partij nog even dunnetjes na, kiezers en Fortuyn kregen posthuum een mes in de rug.

De Haagse Huichelaars (van alle partijen) besloten ook nog uit piëteit met koningin Beatrix nog een paar uur te wachten. Thom de Graaf (geen familie van.....alhoewel?) zat met glimmende oogjes bij Barend en Van Dorp en berekende zijn kansen voor de nieuwe verkiezingen. Maar uit piëteit werd besloten toch maar even de deksel op de doos van Pandora te houden, ik stel me zo voor dat de koningin volgens de Haagse Huichelaars vandaag fluitend uit haar bed is gekomen onder het mom van "zo dat hebben we ook weer gehad en vooruit met de geit". En toen stond daar plots JP Balkenende voor haar deur, klaar voor een kopje koffie met een koekje en Thom maar in zijn knuistjes wrijven. Nog eentje voor het lijstje "verbieden zich verkiesbaar te stellen" die van D66.

Het hele circus begint weer van voren af aan. Maurice de Hond heeft het de komende maanden weer druk en uiterlijk 8 januari moet Nederland weer de gang naar de stembus maken. Iedereen kan wachtgeld aanvragen want de broekriem strakker, zoals naar voren kwam op Prinsjesdag, is alleen van toepassing op het electoraat. Ik vraag mij trouwens af wie er nu op de kieslijsten zullen staan. Ik hoor Heinsbroek nog zeggen dat hij niet zou opstappen omdat hij democratisch gekozen was, hoezo democratisch gekozen, ik heb de hele Heinsbroek niet op de kieslijst zien staan, net zomin als Bomhoff, net zomin als Van Leeuwen en de schoonpapa van Varela staat er ook al niet op!! Hoezo democratisch gekozen, hoezo vernieuwend, achterkamertjespolitiek zoals Pim het dus echt niet bedoeld had. Ik kan ook al niet begrijpen waarom de LPF-ers niet met elkaar kunnen opschieten omdat het merendeel naast of tegenover Ferry Hoogendijk woont en ik Frans Bromet nog geen burenruzies in die vriendelijke enclave in Naarden heb zien filmen. Het was toch een partij van fijne mensen?

Vanuit de Verenigde Staten heeft de man met de laatste Melkert-baan te vergeven in Nederland ook al van zich laten horen. De man die zo bedreigd werd en daarom vertrok naar Washington heeft laten horen dat het vallen van het kabinet een zege is voor Nederland. Hoe ironisch is het eigenlijk dat de heer A. Melkert te Washington o.a. vertrok uit Nederland vanwege de bedreigingen aan zijn adres terwijl er nu in Washington een sluipschutter rond rijdt. Misschien een vertwijfelde LPF-er??? Ik heb nog niemand horen zeggen dat Al Quaida hier achter zit. Jim Janssen Van Raay wist tenminste nog dat hij af en toe iets te veel zei

Maar het circus begint weer van voren af aan. Er kan nu van alles en nog wat gezegd worden, in de komende verkiezingsstrijd kan er met modder over een weer gegooid worden want het is verkiezingstijd en Volkert zit al vast dus blaten maar. Harry "balkenende" Potter, zal ongetwijfeld volgend jaar het tweede Kabinet Balkenende leiden maar onthoud dat hij-die-niet-genoemd-mag-worden (Pim Fortuyn) dit echt allemaal niet gewild heeft. Stem voor de toekomst.

Johan Vlemmix dus